Ανυπότακτοι εξωτερικού (2018)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Τέο
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 36

Δημοσίευση από Τέο »

Τέο έγραψε:Πάει στην εφορία. Όσο για το δεύτερη και τρίτη φορά πρόστιμο, αυτό ναι μεν γινόταν παλιότερα αλλά πέρασε ρύθμιση ο ΣΥΡΙΖΑ που αποκλείει αυτό. Έχει ποστάρει το σχετικό δημοσίευμα κάποιος στο φόρουμ λίγο παραπάνω. Μπορούν βέβαια να σου επιβάλλουν πρόστιμο ξανά αν ξαναβγεις ανυπότακτος, που γίνεται με βάση τα παρακάτω (από μήνυμα που μου είχε στείλει η στρατολογία) :

α. Για να κηρυχθεί εκ νέου κάποιος ήδη ανυπότακτος σε νέα ανυποταξία Θα πρέπει να έχει διακοπεί η ανυποταξία Του, να προγραμματισθεί για κατάταξη εκ νεόυ και να μην ξανακαταταγεί. Οι τρόποι διακοπής της ανυποταξίας περιγράφονται στο άρθρο 51 του Ν.3421/2005. Μπορείτε να ενημερωθείτε ακριβώς για το τι προβλέπει το άρθρο αυτό στο site μας www.stratologia.gr Όπου και υπάρχει σχετικό banner για την ισχύουσα νομοθεσία.

β. Όπως σας αναφέραμε και στην προηγούμενη απάντησή μας δεν ξανακηρύσσεται κάποιος ανυπότακτος έχοντας αποπληρώσει το σχετικό πρόστιμο.

γ. Δεν γίνεται ανά τακτά διαστήματα παρά μόνο στις περιπτώσεις που αναφέραμε και ανωτέρω στην παράγραφο α.

δ. Δεν υπάρχει ανώτερος αριθμός που μπορεί να κηρυχθεί κάποιος ανυπότακτος. Εφόσον διακοπεί η ανυποταξία Του με κάποιον από τους τρόπους του Άρθρου 51 του Ν.3421/2005 μπορεί και πρέπει να γίνεται για όσες φορές απαιτείται.

Δεν βρίσκω την ρύθμιση για το πρόστιμο, μπορεί και να μην υπάρχει και να είναι απλά οδηγία αλλά το μήνυμα της στρατολογίας που παρέθεσα νομίζω το δικαιολογεί

Ανυπότακτος

Δημοσίευση από Ανυπότακτος »

Ευχαριστούμε ΤΕΟ!
Annihilator

Δημοσίευση από Annihilator »

Παιδια καλησπέρα σας. Αρχικα ευχαριστώ ολουό οσους εχουν συνεισφέρει για την σύνταξη αυτου του θρεντ.

Αν και αφιερωσα αρκετες ωρες διαβάζοντας πολλες σελιδες, δεν καταφερα να βρω την απαντηση που ψαχνω. Το ερωτημα μου ειναι το εξης:

Σε εναν χρονο απο τωρα θα συμπληρώσω το 7ο ετος διαμονης μου στο εξωτερικό, με εργασια απο την 1η ημερα. Πριν απο ενα 6μηνο κυρηχθηκα ανυποτακτος όπου μεσω της πρεσβείας ενημερωσα το στρατολογικό γραφείο στο οποιο υπαγομαι, οτι διαμενω στο εξωτερικό. Αυτοι εν συνεχεία μου απεστειλαν ενα εγγραφο, μεσω φαξ το οποιο βεβαιωνε την ανυποταξία μου και την επιβολή προστίμου. Εχοντας επισκευθει παλιοτερα το φορουμ, και εχοντας διαβασει αρκετες περιπτωσεις, αποφασισα να μην πληρωσω το προστιμο των 6χιλ και να περιμένω εναν χρόνο επιπλεον για να χαρακτηριστω ΜΚΕ. Πριν λιγες ημερες, οι γονείς μου, διαπιστωσαν μετα εκπληξεως οτι απο εναν λογαριασμό μας, στον οποιον ημουν συνδικαιουχος, ελειπαν 6000 + προσαυξήσεις.

-Το ερώτημα μου επομενως ειναι, εαν σε 6 μηνες που θα ειμαι ΜΚΕ μπορω να διεκδικήσω τα ?6000.

-Επισης, εαν γνωρίζετε αν αυτα τα 6000 αφαιρουνται απο απο το τελικο ποσο εξαγοράς της θητείας

- και τέλος, σε εναν μηνα γινομαι πατερας, τι "επιπτώσεις" εχει αυτο στην διάρκεια της θητείας μου;

Σας υπερ-ευχαριστω εκ των προτέρων!

Ανυποτακτος

Δημοσίευση από Ανυποτακτος »

1. Το πρόστιμο δε συμψηφίζεται με την εξαγορά. 2. Άπαξ και γίνει κατάσχεση ή αποπληρωμή του προστίμου λεφτά δεν επιστρέφονται

3. Στην περίπτωση σου μόνο να είναι παράνομη η κατάσχεση θα σε έσωνε (κύριος λογαριασμός μισθοδοσίας, χαμηλό ποσο καταθέσεων κλπ) αλλά για να είναι κοινός και να έχει μέσα και όλο το ποσό μάλλον δύσκολο το βλέπω.

Καλή τύχη

Άβαταρ μέλους
Τέο
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 36

Δημοσίευση από Τέο »

Ανυποτακτος έγραψε:1. Το πρόστιμο δε συμψηφίζεται με την εξαγορά.2. Άπαξ και γίνει κατάσχεση ή αποπληρωμή του προστίμου λεφτά δεν επιστρέφονται

3. Στην περίπτωση σου μόνο να είναι παράνομη η κατάσχεση θα σε έσωνε (κύριος λογαριασμός μισθοδοσίας, χαμηλό ποσο καταθέσεων κλπ) αλλά για να είναι κοινός και να έχει μέσα και όλο το ποσό μάλλον δύσκολο το βλέπω.

Καλή τύχη

Τι εννοείς με την αποπληρωμή του προστίμου λεφτά δεν επιστρέφονται. Εγώ έχω πληρώσει μέρος του προστίμου και μου είπαν θα το επιστρέψουν. Εννοείς ότι αν πληρώσεις όλο το πρόστιμο δεν επιστρέφεται μετά; Επίσης, υπάρχει κάποιος που να του επιστράφηκε έστω μέρος του προστίμου να μας πει πόσο καιρό κάνουν να το επιστρέψουν;

Φοιτητής

Δημοσίευση από Φοιτητής »

Καλησπέρες! Ευχαριστώ κατ'αρχάς για τις πολύτιμες πληροφορίες στο φόρουμ, έριξα αρκετό διάβασμα τις τελευταίες ώρες αλλά χρειάζομαι λίγες παραπάνω πληροφορίες:
Είμαι 24 χρονών, φοιτητής ΕΜΠ. Έχω πάρει κανονικά αναβολή, αλλά υπολογίζω στα 26 μου να πάρω το πτυχίο μου και να φύγω εξωτερικό για δουλειά. Σκόπευα να εκμεταλλευτώ τα 2 χρόνια μέχρι τα 28 για να κηρυχθώ ανυπότακτος εξωτερικού, με απότερο σκοπό την εξαγορά της θητείας μου στα 33. Διαβάζω όμως πως το πρόστιμο των 6000 για ανυποταξία η εφορία το παίρνει από ό, τι έχεις στο όνομα σου, και πρόσφατα ο παππούς μου που απεβίωσε μου άφησε περιουσία (σπίτι και ένα κτήμα σε χωριό της επαρχείας). Δεν έχω κάτι άλλο στο όνομα μου.
Εφόσον κηρυχθώ ανυπότακτος, μπορεί η εφορία να πάρει μέρος της περιουσίας για να καλύψει τα 6000; Υπάρχει τρόπος να καταβάλλω το ποσό από μόνος μου από το εξωτερικό, ώστε να μην πειράξουν ακίνητη περιουσία; Επίσης, αν επιστρέψω στα 28 μου για να κάνω την θητεία μου, αλλά έχω πάρει το πτυχίο από τα 26, επιβάλλεται ποινή για τα 2 χρόνια που δεν έκοψα την αναβολή;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 12
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Όχι, δεν σου επιβάλλουν ποινή από τη στιγμή που κατέχεις πτυχίο. Δεν έκανες δηλαδή κακή χρήση της.

Για το άλλο που αναφέρεις, όταν σου επιβληθεί το πρόστιμο θα εμφανιστεί στο TAXIS και θα μπορείς να το ρυθμίσεις για να το πληρώνεις σε δόσεις. Κατάσχεση κάνουν όταν δεν πληρώνεις.

Καλό θα ήταν να μην το αφήσεις γιατί μετά μπαίνουν προσαυξήσεις και πρόστιμα.
Mparmpas
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Δημοσίευση από Mparmpas »

Φιλε με τα τωρινα δεδομενα θα δοσεις 6000 προστιμο ανυποταξιας και 7000 για την εξαγορα για να γλυτωσεις

χοντρικα 8 μηνες θητειας. Σου βγαινει δηλαδης κανα 55αρι ευρω για καθε μερα θητειας! Αποψη μου ξεμπερδεψε

με την υποχρεωση και φυγε μετα. Πολυς κοσμος που ξερω και εμπλεξε με αυτες τις ιστοριες ταλαιπωρηθηκε

πολυ με αγχος στα αεροδρομια, αγχος μην μαυρισει το ποινικο τους μητρωο κλπ, ενα συνεχες κυνηγι.

Ετσι οπως ειναι σημερα ο στρατος οπου χοντρικα πανω απο 2 μηνες ειναι οι αδειες δεν αξιζει να το σκεφτεις

σοβαρα να βγεις ανυποτακτος.

Φοιτητής

Δημοσίευση από Φοιτητής »

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!
Με αυτά που μου γράφετε σκέφτομαι πλέον να πάω. Άλλωστε την αποφυγή την σκεφτόμουν μόνο αν ήταν σχετικά εύκολη υπόθεση και είχα απλά την εξαγορά των 7000 στα 33 μου, ενώ τώρα μιλάμε για άλλα 6000 και μάλιστα άμεσα, πράγμα δύσκολο.
Το μόνο ζήτημα που μένει είναι το πότε θα παω. Η πρώτη σκέψη είναι μόλις πάρω το πτυχίο μου, αλλά σκεφτόμουν να κόψω την αναβολή του χρόνου (8ο έτος) και να αξιοποιήσω τον ελεύθερο χρόνο στον στρατό για να περάσω μερικά μαθήματα (σε λογικά πλαίσια, αν μπω σεπτέμβριο να δώσω 2-3 ιανουάριο και 2-3 ιούνιο) και να έχω πιο χαλαρό τελευταίο έτος με πτυχιακή κλπ. Τι άποψη έχετε γι'αυτό; Έχω ακούσει για άτομα που έκαναν την πτυχιακή τους μέσα στον στρατό, και για άτομα που έχασαν πλήρως την μπάλα με διαβάσματα. Γενικά υπάρχει δυνατότητα και χρόνος για μελέτη;
Ξέρω οτι το επιπρόσθετο ερώτημα μου δεν είναι 100% σχετικό με το thread, θα εκτιμούσα όμως μια απάντηση από τους ειδικούς που φαίνεται οτι γράφουν εδώ!
Mparmpas

Δημοσίευση από Mparmpas »

Ξεφευγουμε λιγο αλλα θα απαντησω γιατι ισως μπορεσω να βοηθησω και αλλους. Αποψη μου το ιδανικο ειναι να μπαινεις χωρις

εκκρεμοτητες στρατο. Δεν ξερεις σε ποσο ζορικη μοναδα θα πας, δεν ξερεις αν ο διοικητης θα σου δινει φοιτητικες αδειες. Το

πιο σημαντικο ειναι οτι στο στρατο ειναι τοση η κουραση πνευματικη και σωματικη που πολυ δυσκολα θα εχεις κουραγιο να

διαβαζεις ποσο μαλλον να γραψεις μια διπλωματικη εργασια... Θα δεις οτι οταν θα βγαινεις θα θες να κοιμηθεις σαν ανθρωπος,

να δεις τους δικους σου ισως και να εχεις μια επαφη με το αντικειμενο σου για να μην αποκοπεις. Αναφερομαι σε νορμαλ μοναδες

και οχι σε σουπερ βυσματικες μοναδες που μπορει σχεδον καθε μερα να εισαι εξοδουχος...

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Διαβάστε και το ανάλογο νήμα.Εικόνα

Ελεύθερος χρόνος στο Στρατό
Ανυπότακτος

Δημοσίευση από Ανυπότακτος »

Μπάρμπα αυτά που λες ειναι άσχετα με το θέμα και δε βοηθούν.
Το τοπικ εδώ δεν είναι να συμβουλέψεις κάποιον να πάει στο στρατό αλλά πληροφορίες σχετικά με την ανυποταξία εξωτερικού.

Φίλε ψάξτο λίγο παραπάνω αυτά που ρωτάς δεν δείχνουν ότι όντως το έψαξες. Η εφορία εφόσον δεν τακτοποιήσεις (αποπληρώσεις ή βάλεις σε δόσεις) θα αρχίσει μια διαδικασία για κατασχέσεις. Αν φθάσει ως εκεί έχουν δικαίωμα να βάλουν χέρια σε περουσιακά στοιχεία σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για οφειλές.

Σχετικά με το θέμα πρόστιμο-εξαγορά: Άλλο το πρόστιμο και άλλο η εξαγορά.

Πρόστιμο (6.000) + εξαγορά (...000 εξαρταται από το πόσες μέρες θα κάνεις στρατό) = ...13.000

1. Αν πληρώσεις όλο το πρόστιμο δε σημαίνει ότι θα σου αφαιρεθεί το ποσό που πλήρωσες από την εξαγορά
2. Αν πληρώσεις μέρος του προστίμου δε σημαίνει ότι θα σου αφαιρεθεί το ποσό που πλήρωσες από την εξαγορά
3. Αν δε πληρώσεις καθόλου το πρόστιμο και πληρώσεις την εξαγορά μπορείς να καταφέρεις να μην πληρώσεις το πρόστιμο ανάλογα με το καθεστώς που έφθασες να μην πληρώσεις το πρόστιμο
4. Αν πληρώσεις μέρος ή όλο το ποσό του προστίμου και μετά είτε καταταγείς είναι εξαγοράσεις, τότε πιθανώς δε θα πληρώσεις το υπόλοιπο πρόστιμο (εφοσον υπάρχει υπόλοιπο) αλλά ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ προστίμου δεν έχω πληροφορηθεί από επίσημη πηγή και νομίζω δε προβλέπεται.
Σχόλια τύπου "εμένα μου είπανε", "κάποιος μου είπες", "άκουσα" χωρίς να διευκρινίζονται το καθεστώς του ανυπότακτου και η πηγή του καθενός απλά δε βοηθάνε κανέναν μας και μόνο σύγχυση προκαλούν και θα έλεγα να μη τα πιστεύετε. Αν κάποιος έχει εμπειρία επιστροφής προστίμου να την αναφέρει αναλυτικά βήμα προς βήμα να δούμε αν υπάρχει. Αλλά προσωπικά αμφιβάλλω ότι οποιοδήποτε πρόστιμο επιστρέφεται.

Τα παραπάνω δε τα γράφω με δεικτικό ύφος αλλά για την καλύτερη ενημέρωση όλων μας.
Κωστης

Δημοσίευση από Κωστης »

Παρακαλώ από την εμπειρία σας πόσο χρόνο κάνει η αλληλογραφία από το προξενείο της Ελλάδας στο Λονδίνο μετά από ραντεβού γιά ανυπότακτο εξωτερικού στο στρατολογικό γραφείο Αττικής (Ρουφ).
Pompei

Δημοσίευση από Pompei »

Γεια σας.. είμαι ανυπότακτος εξωτερικού έχω 16 μέρες ακόμα για το 2018 αλλά τώρα που ήρθα Ελλάδα μέτρησαν τις μέρες μου και δεν είδαν τις μέρες που είχα έρθει απο Ιταλία. Πως μετράνε τις 30 μέρες από χώρες Σένγκεν;
Κωστης

Δημοσίευση από Κωστης »

Καλημερα Σας Δεν απαντατε στο ερωτημα μου της 13.6.2ο18.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες