Ανυπότακτοι εξωτερικού (2018)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
giannismar
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από giannismar »

Όχι, το προστιμο απο τη στιγμη που σου επιβληθει δεν ακυρωνεται. Το γραφει ξεκαθαρα στο site της στρατολογιας. Ουτε σε περιπτωση εκπληρωσης στρατιωτικων υποχρεωσεων, ουτε και σε περιπτωση αθωωης/απαλλαγης απο την κατηγορια της ανυποταξιας.
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Terminator »

TΟ πρόστιμο είναι διοικητικό μέτρο που επιβάλλεται απο την στρατολογία και όχι στερητικό μέτρο (χρηματικό πρόστιμο ή μετατρέψιμη ποινή) επομένως Ακόμα και η αθώωση στο στρατοδικείο δεν είναι αρκετή για να διαγραφεί το πρόστιμο. Πρέπει να προσφύγεις σε διοικητικό δικαστήριο Και φυσικά να δικαιωθείς αλλιώς όχι μόνο κινδυνεύεις να πληρώσεις το πρόστιμο αλλά και όλες τις προσαυξήσεις που θα έχουν επιβληθεί έως τότε.
Πέτρος

Δημοσίευση από Πέτρος »

Γεια σας παιδιά,

Είμαι δηλωμένος ανυπότακτος εξωτερικού και πρόσφατα μου ήρθε το πρόστιμο των 6000 ευρώ. Σκέφτομαι να κάνω ρύθμιση και να το πληρώσω με δώσεις.
Υπάρχει περίπτωση όμως να ξανά επιβληθεί το πρόστιμο από την στρατολογία αφού έχει πληρωθεί αυτό που ήρθε τώρα;
Είχα διαβάσει παλιά για τέτοια περίπτωση και ψάχνω αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο.

Ευχαριστώ!

lefteris

Δημοσίευση από lefteris »

Από τη στιγμη που βγεις ΜΚΕ το προστιμο ακυρωνεται. Εν τω μεταξυ όμως, μεχρι να βγεις ΜΚΕ το προστιμο βεβαιωνεται στην εφορια και γινεται δεσμευση των τραπεζικων σου λογαριασμων.

pp85nl
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από pp85nl »

giwtas έγραψε:Παιδιά να θυμάστε πως πλέον κρατάει η αστυνομία στο νέο συγκρότημα της στο Περιστέρι όλα τα PNR από τις αεροπορικές οπότε και μέσω σένγκεν μπορούν να ξέρουνε πόσο καιρό έμεινες Ελλάδα. Επίσης μερικές χώρες ζητάνε και αρ. Διαβατηρίου ή ταυτότητας στο checkin οπότε δεν είναι τρομερά δύσκολη η διασταύρωση.

Γνωρίζουμε τί γίνεται στις περιπτώσεις που έχουμε διπλή υπηκοότητα και ερχόμαστε με το δεύτερο διαβατήριο;

dusto66
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από dusto66 »

pp85nl έγραψε:
giwtas έγραψε:Παιδιά να θυμάστε πως πλέον κρατάει η αστυνομία στο νέο συγκρότημα της στο Περιστέρι όλα τα PNR από τις αεροπορικές οπότε και μέσω σένγκεν μπορούν να ξέρουνε πόσο καιρό έμεινες Ελλάδα. Επίσης μερικές χώρες ζητάνε και αρ. Διαβατηρίου ή ταυτότητας στο checkin οπότε δεν είναι τρομερά δύσκολη η διασταύρωση.

Γνωρίζουμε τί γίνεται στις περιπτώσεις που έχουμε διπλή υπηκοότητα και ερχόμαστε με το δεύτερο διαβατήριο;

Φιλε διαβασε καποια απο τα ποστ μου, ειχα τραβηγματα πριν κανα χρονο αν και πηγαινοερχομουνα με ιταλικο διαβατηριο.

dusto66
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από dusto66 »

ΚαλησπεραΖω στο ΗΒ εδω και 20 χρονια. Μαιο 2017 πηρα το χαρτι ΜΚΕ (πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου β).

Γνωριζει καποιος αν πρεπει να το ανανεωσω καποια στιγμη; Θα γυρισω Ελλαδα για διακοπες σε 1-2 μηνες και θα προτιμουσα να μην εχω τα τραβηγματα που ειχα πριν ενα χρονο.

Ευχαριστω

Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

Καλησπερα σε ολους,

Λοιπον, το προβηλα μου ειναι οτι μενω και σπουδαζω Αγγλια εδω και 2 χρονια, εγινε 18 τον Νοεμβριο και δεν εχω ιδεα εαν μου εχει ερθει το χαρτη. Εχει ερθει σε κατι φιλαρακια μου ποθ εχω γενηθει στης αρχες του χρονου αλλα οχι σε αλλα που ειναι πιο μετα, δηλαδη κατα τον μάιο. Δεν εχω ιδεα πως μπορω να παρω αδεια, αλλα και να βρω τροπο, μηπως εχω αργησει τωρα και θεωρουμε λιποτακτης;

Ευχαριστω πολυ.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 12
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Ρώτα τους γονείς ή αδέλφια αν στάλθηκε σημείωμα κατάταξης από την Αστυνομία.

Ανυπότακτος θα είσαι, όχι λιποτάκτης.
Ρωμανός

Δημοσίευση από Ρωμανός »

Καλησπέρα σε όλους!

Έχει κανείς ιδέα αν μπορείς να είσαι e-resident της Εσθονίας (πρόγραμμα που τρέχει 3 χρόνια τώρα περίπου και σου επιτρέπει να είσαι digital nomad) και να ζεις σε άλλες χώρες εντός ΕΕ για 2 έτη και να καταφέρεις να έχεις ανυποταξία εξωτερικού;

Βγαίνει κάποιο σχετικό έγγραφο από την Εσθονία που να δέχονται στον στρατό ή θα πρέπει να μαζεύεις έγγραφα από όπου είσαι αν δεν είναι μόνο 1 χώρα που θα μείνεις ώστε να γίνει το πολυπόθητο;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Terminator »

Αυτό καλό θα ήταν να στο πούν απο το στρατολογικό γραφείο δεν ξέρω τι προγράμματα είναι αυτά περι e-residents και να κρίνονται νόμιμα απο το στρατό ως δικαιολογία για ανυποταξία
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Ρωμανός έγραψε:Καλησπέρα σε όλους!

Έχει κανείς ιδέα αν μπορείς να είσαι e-resident της Εσθονίας (πρόγραμμα που τρέχει 3 χρόνια τώρα περίπου και σου επιτρέπει να είσαι digital nomad) και να ζεις σε άλλες χώρες εντός ΕΕ για 2 έτη και να καταφέρεις να έχεις ανυποταξία εξωτερικού;

Βγαίνει κάποιο σχετικό έγγραφο από την Εσθονία που να δέχονται στον στρατό ή θα πρέπει να μαζεύεις έγγραφα από όπου είσαι αν δεν είναι μόνο 1 χώρα που θα μείνεις ώστε να γίνει το πολυπόθητο;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Όχι αυτά τα πρόγραμμα δεν πιάνουν... Για την ανυποταξία ισχύουν ότι διάβαζες στο νόμο που υπάρχει στο φόρουμ.

γιωτας

Δημοσίευση από γιωτας »

dusto66 έγραψε:ΚαλησπεραΖω στο ΗΒ εδω και 20 χρονια. Μαιο 2017 πηρα το χαρτι ΜΚΕ (πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου β).

Γνωριζει καποιος αν πρεπει να το ανανεωσω καποια στιγμη; Θα γυρισω Ελλαδα για διακοπες σε 1-2 μηνες και θα προτιμουσα να μην εχω τα τραβηγματα που ειχα πριν ενα χρονο.

Ευχαριστω

΄

Φίλε, απ όσο ξέρω έχεις αναβολή επ αόριστο ως ΜΚΕ. Δε σε αναζητούν πλέον από την αστυνομία. Βέβαια καλό είναι να πας να το βεβαίωσής με τα χαρτιά σου στο αστυνομικό τμήμα σε περίπτωση που η στρατολογία ξέχασε να στείλει εντολή ακύρωσης της αναζήτησης σου.

Αν μένεις πάνω από 6 μήνες το χρόνο Ελλάδα τότε χάνεις το ΜΚΕ και την αναβολή. Οπότε καλώ είναι να κρατάς εισιτήρια.

Να σε ρωτήσω πήγες στο Προξενείο Λονδίνο και τι έγγραφα σου ζητήσανε; Είχες κάποιο θέμα η αντιρρήσεις;

dusto66
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από dusto66 »

γιωτας έγραψε:
dusto66 έγραψε:ΚαλησπεραΖω στο ΗΒ εδω και 20 χρονια. Μαιο 2017 πηρα το χαρτι ΜΚΕ (πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης τύπου β).

Ευχαριστω

΄

Φίλε, απ όσο ξέρω έχεις αναβολή επ αόριστο ως ΜΚΕ. Δε σε αναζητούν πλέον από την αστυνομία. Βέβαια καλό είναι να πας να το βεβαίωσής με τα χαρτιά σου στο αστυνομικό τμήμα σε περίπτωση που η στρατολογία ξέχασε να στείλει εντολή ακύρωσης της αναζήτησης σου.

Αν μένεις πάνω από 6 μήνες το χρόνο Ελλάδα τότε χάνεις το ΜΚΕ και την αναβολή. Οπότε καλώ είναι να κρατάς εισιτήρια.

Να σε ρωτήσω πήγες στο Προξενείο Λονδίνο και τι έγγραφα σου ζητήσανε; Είχες κάποιο θέμα η αντιρρήσεις;

ΟΚ ευχαριστω, θα παρω ενα τηλεφωνο την στρατολογια και αστυνομια αλλα προσπαθω να το αποφευγω γιατι μου περνει ολη μερα να βρω ακρη με αυτους μεσω τηλεφωνου... Παντα ταξιδευω με τα χαρτια πανω μου για καλο και για κακο. Ψαχνωντας στο ιντερνετ βρηκα καπου που λεει οτι εχει διαρκεια ισχυος 2 χρονια. Θα τσεκαρω.

Εγω πηγα στο Birmingham και βρηκα ακρη πιο γρηγορα. Το πιο δυσκολο ειναι να κλεισεις ραντεβου για στρατολογικα στο προξενειο του Λονδινου. Εχει μηνες αναμονη. Οσο για τα χαρτια... Θελει ΠΟΛΥ χαρτουρα. Ρ45, Ρ60,Payslips,Bank Statements,Utility Bills,Council Tax Bills κλπ κλπ. Γενικα ΟΤΙ εχεις παρ'το μαζι σου. Αυθεντικο ΚΑΙ φωτοτυπια. Ειχα παει με 200+ σελιδες χαρτουρα! Εικόνα Τελικα κρατησανε 3-4 φωτοτυπιες απο καθε χρονο αλλα δεν ηθελα να το ρισκαρω. Και μην ξεχασεις να εχεις πανω σου τον στρατολογικο σου αριθμο και τα στοιχεια σου.

Το χαρτι μου ηρθε μετα απο 2 εβδομαδες. Δεν το περιμενα τοσο γρηγορα!

Mike
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Mike »

Για να απαντησω και στους 2 σας:

Στο προξενειο στο Λονδινο, η δυσκολη υποθεση ειναι το ραντεβου. Απο την αλλη ειναι πολυ καλυτερα απο τις παλιες εποχες οπου στηνοσουν απέξω απο τις 8 και περιμενες να πιουν φραπε και να καπνισουν πριν ανοιξουν, ενω δεν ηξερες και ποτε και αν θα σε δουν. Σχετικα με τα δικαιολογητικα, ειναι σχετικα λογικοι ανθρωποι, αν εχεις τα εγγραφα και δεν πας ετοιμος για καυγα. Μην ξεχναμε οτι ειναι και ελληνικο δημοσιο βεβαια. Αν εχεις πολλα εγγραφα που αποδεικνυουν την διαμονη σου (πρωτοτυπα και φωτοτυπιες) και εισαι οργανωμενος, καθαριζεις γρηγορα και ευκολα. Οσο περισσοτερα εγγραφα εχεις να δειξεις, τοσο φαινεται οτι εισαι σωστος και δεν πας να κοροιδεψεις. Επισης αν εχεις βγαλει χαρτι ανυποτακτου εξωτερικου, μετα απλα πας τα εγγραφα απο το τοτε και μετα.

Το χαρτι ανυποτακτου εξωτερικου, ειναι καλο να το ανανεωνεις καθε 2-3 χρονια. Οχι οτι ποτε ειχα θεμα, αλλα αν τυχει, να το να εχεις προσφατο. Οταν βγαλεις το εγγραφο μονιμου κατοικου και παει στην στρατολογια (δεν θυμαμαι αν το πηγα ή αν το εστειλαν υπηρεσιακα, καλο ειναι να τσεκαρεις ετσι κι αλλιως γιατι η στρατολογια δεν τα παει καλα με το ταχυδρομειο), τοτε παιρνεις επισημα αναβολη στρατευσης. Αυτη η αναβολη ισχυει επ'αοριστον, δεν εχει ημερομηνια ληξης. Θεωρητικα μπορουν να σου ζητησουν να επιβεβαιωσεις οτι ακομα εισαι στο εξωτερικο, αλλα θα στο πουν, δεν υπαρχει λογος να βγαζεις νεα εγγραφα. Νομιζω πως δεν ασχολουνται παντως, απο τη στιγμη που εισαι στο εξωτερικο μονιμα, χαμενος χρονος ειναι να ασχολουνται. Η δικη μου αναβολη ειναι απο το 2014 και απο τοτε δεν με εχει ενοχλησει κανεις σχετικα.

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες