Μεταθέσεις στο στρατό (2015)

Πληροφορίες για μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις και πως επηρεάζονται από τη μειωμένη θητεία
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
sapphire19

Δημοσίευση από sapphire19 »

Καλησπερα,

Ημουν στις ειδικες δυναμεις και εφυγα γιατι ειχα ενοχλησεις στα ποδια μου (ως εν ενεργεια νεαρος σε ηλικια 19 ετων ποδοσφαιριστης τα χρειαζομαι για το μελλον), με στειλανε στα τεθωρακισμενα στην ΕΜΑ της ασσηρου. Ειμαι 9 μηνης θητειας και δευτερομεταθετος εφοσον εφυγα απο τις ειδικες δυναμεις.

Ερωτηση: Ειμαι απο τη δυτικη μακεδονια, δικαιουμαι αλλη μεταθεση κοντα στην περιοχη μου; Εστω και κατ εξαιρεση καθως οι οικονομικη κατασταση της οικογενειας μου ειναι κακιστη. Βυσμα δυστυχως δεν υπαρχει. Αυτο που ρωταω δλδ ειναι ενω ειμαι 9 μηνης θητειας υπαρχει περιπτωση να παρω τριτη μεταθεση κανονικη η εστω και κατεξαιρεση για κακη οικονομικη κατασταση και αν ναι που πρεπει να απευθυνθω για να το μαθω;

rody
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από rody »

Παιδιά να ρωτήσω κάτι; Αληθεύουν όσα ακούγονται πέρι τέλους βυσματικής εποχής; Δηλαδή απο εδω και πέρα πληρότητα στην παραμεθώριο και τερμα οι εμπλοκές και ολα τα κακα; Θα με ενδιέφερε γιατί ακούγεται αρκετα δελεαστικό για να κοψω την αναβολη μου.
filakismenosPoliths

Δημοσίευση από filakismenosPoliths »

Για σας φίλοι συγκρατούμενοι πολίτες, είμαι στο 502 στη καβύλη στα σύνορα 9 μηνός, ξέρει κανεις αν δικαιούμαι καμια μετάθεση μετά από κάποιους μήνες; Έχω ακούσει ότι βγαίνουν οι "μεθαθεσις" αλλα τις σκίζει ο εκάστοτε δοικητής τις φυλακής.

9 μήνες για ένα έγκλημα που δεν διαπράξαμε ποτε είναι αρκετή τουλάχιστον να πάμε τους τελευταίους μήνες σε μια φιλάκι κοντά στο σπίτι μας

ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Εποπ Ταξιαρχος

Δημοσίευση από Εποπ Ταξιαρχος »

Για την Καβυλη (την 3η μκ ταξ δλδ) να διορθωσω οτι δεν ειναι μεταθεσιμη μοναδα για τους πληρους θητειας.
Μονο για τους 6-8μηνους.
Άβαταρ μέλους
samloxias
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Δημοσίευση από samloxias »

Δέν έχεις το δικαίωμα να αποκαλείς "φυλακή" την υποχρέωση του κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ. Αν ήτανε στο χέρι μου δεν θα υπήρχε αυτό το δημοσίευμα. Ανακάλεσε λοιπόν φίλε μου, γιατί άν δέν ανακαλέσεις θεωρείται προφανές προπαγάνδα.Εικόνα
antonis17
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από antonis17 »

Όπως θέλει μπορεί να αποκαλεί κάτι που κάνει χωρίς την θέληση του, και χωρίς να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στην χώρα μας. Γιατί όπως και να το κάνουμε, ότι και να πιστεύεις εσύ, η θητεία είναι μια μεγάλη αχρείαστη περίοδος της ζωής κάθε πολίτη μίας δημοκρατικής χώρας. Οπότε μην αποκαλείς προπαγάνδα κάτι που εσύ δεν θεωρείς σωστό, γιατί πίστεψε με, πολύ μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού το θεωρεί όντως φυλακή.
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

antonis17 έγραψε:Όπως θέλει μπορεί να αποκαλεί κάτι που κάνει χωρίς την θέληση του, και χωρίς να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στην χώρα μας. Γιατί όπως και να το κάνουμε, ότι και να πιστεύεις εσύ, η θητεία είναι μια μεγάλη αχρείαστη περίοδος της ζωής κάθε πολίτη μίας δημοκρατικής χώρας. Οπότε μην αποκαλείς προπαγάνδα κάτι που εσύ δεν θεωρείς σωστό, γιατί πίστεψε με, πολύ μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού το θεωρεί όντως φυλακή.

Όποιος δεν θέλει να υπηρετήσει παίρνει απαλλαγή και κανείς δεν θα του πει τίποτα, να πηγαίνεις στρατό να είσαι προσοχή 9 μήνες και όταν απολύεσαι να κάνεις επανάσταση είναι παιδική χαρά.

revolver
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από revolver »

Μετά τους 2 μήνες εκπαίδευσης (ή όσο κρατάει) ο στρατός χάνει τον λόγο ύπαρξης του. Όταν ο στρατιώτης κάθεται και κάνει αγγαρίες, τις δουλειές άλλων στρατιωτικών etc για 7 μήνες είναι φυσικό να απαξιώνεται από τον καθένα.
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Για στρατιώτη, για δόκιμο όλοι οι μήνες έχουν αξία.
Απο σπόντα τέθωρας

Δημοσίευση από Απο σπόντα τέθωρας »

Με πτυχείο Μηχανικού και καταγωγή απο Αρκαδία πώς γίνεται να κατατάχθηκα στον Αυλώνα με τους ΤΘ;
Πιθανή τοποθέτηση μετα την χθεσινή ορκωμοσία πού μπορεί να είναι;
synodiporos
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από synodiporos »

Καλησπέρα σε όλους!

Είμαι μόνιμος κάτοικος Δράμας και μόλις έμαθα ότι παρουσιάζομαι στο 11 ΣΠ Τρίπολης με την ΣΤ ΕΣΣΟ στις 9 Νοεμβρίου και θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πράγματα τα οποία θα με βοηθήσουν πολύ να οργανώσω καλύτερα την θητεία μου.

1. Η εκπαίδευση τελειώνει στο τέλος της 3ης ή της 4ης εβδομάδας; Θα ήταν σημαντικό για μένα να γνωρίζω γιατί όπως καταλαβαίνεται ακόμα και στην άδεια ορκωμοσίας δεν θα μπορέσω να επιστρέψω στο σπίτι μου.

2. Σκοπεύω να δηλώσω για τοποθέτηση τις περιοχές με σειρά προτεραιότητας Λέσβο, Δράμα, Θεσσαλονίκη. Σε όλες τις περιοχές έχω κατοικία για διαμονή (γονείς και αδέρφια). Υπάρχει πιθανότητα να τοποθετηθώ εκεί χωρίς να έχω βύσμα; Ο λόγος που θα με ενδιέφερε να το μάθω αυτό είναι γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα προτιμούσα να πάω Κύπρο ΕΛΔΥΚ αντί άλλου μέρους της Ελλάδας. Το θέμα είναι όμως ότι αν δηλώσω Κύπρο θα με πάρουν κατευθείαν εκεί μιας και κανείς δεν θέλει να πάει στη Μεγαλόνησο, οπότε είναι ρίσκο.

3. Γνωρίζει κάποιος κάτι για το Κέντρο της Τρίπολης; Μια γνώμη θα μου ήταν αρκετή (καλό, κακό εύκολο κτλ).

Η βοήθεια σας θα μου ήταν πολύτιμη! Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

kouax

Δημοσίευση από kouax »

Καλησπέρα, ξερει κανεις ποιες ειναι οι πιθανές μεταθέσεις απο ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΘΗΒΑΣ για αθήνα;Στο μεγάλο πεύκο θεωρείται καλή μετάθεση;

Άβαταρ μέλους
Laskaris
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Laskaris »

Καλησπέρα φίλε 1) Περίπου τέσσσερις εβδομάδες θα παραμείνεις στο ΚΕΝ, μεχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. ΠΙΘΑΝΗ ημερομηνία ορκομωσίας είναι η 4η Δεκεμβρίου που πέφτει και Παρασκευή.2) Τόπο μετάθεσης δεν μπορείς να δηλώσεις εκτός εάν ανήκεις σε κάποιες ειδικές κατηγορίες (π. Χ προστάτης πολύτεκνης οικογενείας κ. Α.). Χωρίς βύσμα το πιο πιθανο είναι να μετατεθείς σε μονάδα του Εβρου η σε νησί του Ανατολικού Αιγαίου ή των Δωδεκανήσων. Οπότε υπάρχει απλώς πιθανότητα να σε στείλουν Μυτιλήνη. Η ΕΔΛΥΚ κατά την γνώμη μου είναι καλή επιλογή. Έίναι λίγο πιο τέντα τα πράγματα αλλά έχει αρκετά πλεονεκτήματα, αδειες, εξόδους, χρήματα και επιπλέον έιναι τιμή να υπηρετήσεις ΕΛΔΥΚ. Πάντως δεν είναι τελείως σίγουρο ότι εάν δηλώσεις θα πας. Φίλος μου από το ΚΕΝ Θήβας δήλωσε και δεν το πήραν, όπως και άλλους. Τόπο μετάθεσης να ξέρεις μπορείς να δηλώσεις εάν ζητήσεις να υπηρετήσεις ειδικές δυνάμεις και η Δράμα έχει μοίρα καταδρομών. Απλώς στο αναφέρω για να το ξέρεις. Δεν θα σου πρότεινα να υπηρετήσες στα ΛΟΚ μόνο και μόνο για να βρίσκεσαι κοντά στο σπιτί σου.3) Τρίπολη είχε παρουσιασθεί με την προηγούμενη ΕΣΣΟ φιλαράκι μου. Κατά τα λεγόμενα του το Κεντρό έχει ένα σχετικά φορτωμένο πρόγραμμα ίδίως σε σχέση με άλλα ΚΕΝ. Ενδεικτικά λέω ότι όπλα χρεώθηκαν την τέταρτη μέρα ενώ εκτέλεσαν και δύο βολές. Τα περισσότερα στελέχη ήταν καλά και μπορόυσες να συννενοηθείς. Δεν θα έχεις πρόβλημα αρκεί να είσαι σωστός και προβλεπόμενος. Για την ΕΛΔΥΚ, περισσότερες πληροφορίες δες εδώ: ΕΛΔΥΚ
synodiporos
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από synodiporos »

Laskaris Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου!

Γνώριζα για τα πλεονεκτήματα της ΕΛΔΥΚ γι' αυτό το έχω μέσα στις επιλογές μου. Εκτός αυτού όπως λες και εσύ είναι σίγουρα μεγάλη τιμή να υπηρετείς εκεί! Αυτό το εκτιμάνε όλοι σε Ελλάδα και Κύπρο. Εφόσον όμως υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να τοποθετηθώ στην Λέσβο θα δηλώσω εκεί. Όπως και να το κάνουμε είναι πολύ μεγάλο το πλεονέκτημα να έχει ένα σπίτι για τις εξόδους σου.

Όσον αφορά το Κέντρο, γνωρίζεις αν το φιλαράκι σου πήρε μαζί του κινητό (με κάμερα). Δεν με απασχολεί πολύ αλλά θα το ήθελα στις εξόδους μου (για το ίντερνετ) και εφόσον δεν θα επιστρέψω καθόλου σπίτι μου θα πρέπει να το πάρω από την αρχή.

Άβαταρ μέλους
Laskaris
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Laskaris »

Φίλε μου όπως σου είπα δεν μπορείς να δηλώσεις τόπο προτίμησης. Αρά το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να περιμένεις ότι θα σταθείς τυχερός. Τώρα σε σχέση με το κινητό, ο φίλος μου είχε πάρει μια μπακατέλα. Έτσι και αλλίως μέχρι να ορκιστείς δεν θα έχεις πολλές εξόδους, νομίζω μια φορά είχαν εξοδο στην Τρίπολη. Αρκετοί πάντως το παίρνουν μαζί τους. Εάν το αποφασίσεις να το πάρεις, έχε το πάνω σου όταν παρουσιαστείς, όχι στα πράγματα σου, και κοίταξε όσο θα είσαι εκεί να μην γίνει αντιληπτό από στελέχη, δηλαδή μην το φορτίζεις ώρες που μπαινοβγαίνει κόσμος στο θάλαμο και γενικότερα να είσαι προσεκτικός. Καλή θητεία να έχεις.
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης