Δημοψήφισμα 5 Ιουλίου 2015 - Τι θα ψηφίσετε;

Κλειδωμένο

Τι απαντάτε στο δημοψήφισμα;

Το δημοψήφισμα λήγει την Τετ Αύγ 12, 2015 6:41 pm

Ναι
49
24%
Όχι
150
74%
Δεν θα συμμετάσχω
5
2%

Σύνολο ψήφων: 204

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 30

Δημοσίευση από yandr »

Το θέμα δεν είναι απλά να ψηφίσουμε ναι, αλλά θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 60-40.

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα, αλλιώς τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Soap
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Soap »

Εφικτό το ναι, ανέφικτο το 60-40
Πάλι με Φάνη Πετραλιά, πάλι δικια μας θα'ναι...
Άβαταρ μέλους
OMEGA
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 1
Ενδιαφέροντα: Game Developer-Μπασκετ-Πολο
Επάγγελμα: Web Designer

Δημοσίευση από OMEGA »

Ολοι ψηφιζουμε οχι ! φτανει πια ! ξυπνησαμε !
"Η Κρήτη έχει διαφορά απο τους άλλους τόπους γιατι έχει αντάρτικη καρδιά και κουζουλούς ανθρώπους"
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Νομίζω η μάχη έχει κριθεί υπέρ του ΝΑΙ.

Τα πρώτα ποντίκια (βλέπε Παπαδραχμούλη, Μπαρουφάκη) πηδάνε από το βυθιζόμενο πλοίο για να σωθούν (οι ΑΝΕΛ - προς τιμή τους - διαλύονται), ενώ κάθε φορά που εμφανίζονται στην τηλεόραση οι γενναίοι σύντροφοι (βλέπε Τσίμπλας, Κυραζωή) να ξέρετε ότι το ΝΑΙ έχει τσιμπήσει κανα δύο μονάδες. Παίζουν το τελευταίο χαρτί τους.

Τώρα αυτό που κρίνεται είναι η διαφορά υπέρ του ΝΑΙ να είναι τόσο μεγάλη ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία στους έξω και κανένας διχασμός στους μέσα.

Πιστεύω ένα 60 - 40 υπέρ του ΝΑΙ θα ήταν εξαιρετικό, αν και το 70 - 30 θα ήταν υπέροχο αλλά και ανέφικτο. Οι συριζαίοι βέβαια ελπίζουν σε 52 - 48 ή κάτι σχετικό ώστε να επιβάλλουν καθεστώς. Θα δούμε πολύ σύντομα.

Άβαταρ μέλους
Laskaris
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Laskaris »

Το δημοψήφισμα είναι μία ακόμη μεγαλειώδης μπαρούφα αυτής της κυβέρνησης, που σπρώχνει τον λαό σε τόσο επικίνδυνες ατραπούς. Είναι αδύνατο να αναλογιστούμε σήμερα τις συνέπειες της επιστροφής στην δραχμή, απλά εφιαλτικές. Παρατηρώ ότι ο ελληνικός λαός είναι τόσο πληγωμένος και αηδιασμένος συνάμα από την διαφθορά και τις εμφανείς αδυναμίες του πολιτικού συστήματος, ώστε η πολιτική αυτοκτονία, φαντάζει πλέον ως επιλογή. Ένα μέρος της κοινωνίας προτιμά να αυτοπυροβοληθεί στον κρόταφο από το να συμφωνήσει με τους εταίρους-δανειστές, τόσο μας έχει τυφλώσει, ίσως και δικαιολογημένα, ο θυμός και η απογοήτευση. Σίγουρα η "λύση" θα είναι επώδυνη, η αδυναμία μας όμως να έρθουμε σε συμβιβασμό θα επιφέρει άμεσα πολύ μεγαλύτερο πόνο και ίσως ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή, πρίν επεκταθεί και σε άλλους τομείς. Είμαι και εγώ απεγνωσμένος με το πολιτκό σύστημα, όταν μπαίνοντας στην αγορά εργασίας χρειάζεται να δουλεύω δωρεάν, εν είδη πρακτικής, η γία 460 καθάρα το οκτάωρο. Αλλά πιστεύω ότι για κανένα λόγο δεν πρέπει να χάσουμε την νηφαλιότητα της σκέψης μας και κόντρα στην κόντρα να θεωρήσουμε ως λύση μία banzai charge. Δυστυχώς η πολιτική κατάσταση φαντάζει σκλήρή και καταθλιπτική, έτσι είναι, η μαγκία είναι να την αντιμετωπίσουμε κατάματα και αντρικά, όχι με ψευτοπαλικαρισμούς ως θύματα των εξάρσεων που προκαλεί η απογοήτευση, τώρα παίζεται το μέλλον της πατρίδας. Σε αυτές τις στιγμές αναδεικνύεται η δύναμη του πολιτκού ρεαλισμού δηλαδή της λογικής, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι στόχους έχουμε και τι μέσα μπορούμε να χρησιμοποήσουμε. Αν στόχος είναι η αλλαγή της καταθλιπτικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα η αυτοκαταστροφική σύγκρουση με την Ευρώπη δεν είναι η λύση. Οσα επισημαίνει ο Yandr είναι σωστά και επιβεβαιώνονται από ιστορικά παραδείγματα (π. Χ κατάρρευση της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης), είναι βέβαιο ότι οι συνέπειες πιθανής εξόδου της ελλάδας από την Ευρωζώνη και αποξένωσής της από την Ε. Ε δεν θα περιοριστόυν στον οικονομικό τομέα, ο κίνδυνος της αποσταθεροποίησης του πολιτεύματος είναι πραγματικά υπαρκτός. Η πολιτική απομόνωση στην οποία οδηγούμαστε θα ανοίξει τον δρόμο σε νέες εθνικές καταστροφές, αυτό είναι που φοβάμαι περισσότερο. Οι οικονομικές συνέπειες ίσως σε βάθος (πολύ) χρόνου να είναι αναστρέψιμες, η απώλεια εθνικού εδάφους όμως θα είναι μάλλον οριστική. Η Κύπρος μετά το καλοκαίρι του 74 ήταν μία κατεστραμμένη χώρα, σχετικά γρήγορα όμως (όση απέμεινε) ανέκαμψε οικονομικά, το σπίτι του πατέρα μου όμως στην Αμμόχωστο μάλλον θα παραμείνει στα χέρια τους για πολύ πολύ καιρό...
Άβαταρ μέλους
Konstantinos_
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Konstantinos_ »

Από όσο ξέρω το δημοψήφισμα δεν έχει καμία λογική σύνδεση με το αν θα γυρίσουμε στη δραχμή ή όχι. Δεν ξέρω ποιός τα λέει αυτά, αλλά σοβαρά τώρα, πιστεύετε ότι θα μας αφήσουν να γυρίσουμε στη δραχμή; Χαχαχαχαχαχαχα.

Καθήστε και θα δείτε για πότε θα βρεθεί "λύση".

cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Konstantinos_ έγραψε:Από όσο ξέρω το δημοψήφισμα δεν έχει καμία λογική σύνδεση με το αν θα γυρίσουμε στη δραχμή ή όχι. Δεν ξέρω ποιός τα λέει αυτά, αλλά σοβαρά τώρα, πιστεύετε ότι θα μας αφήσουν να γυρίσουμε στη δραχμή; Χαχαχαχαχαχαχα.

Καθήστε και θα δείτε για πότε θα βρεθεί "λύση".

Δεν θα σε πετάξουν εκτός Ευρώ ;) το θέμα δεν είναι μόνο οικονομικό, αν ήτανε μόνο οικονομικό θα σε έδιωχναν εν μια νυκτί, Ο Τσίπρας παλεύει για κούρεμα του χρέους.

Άβαταρ μέλους
Soap
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Soap »

Συμφωνώ. Μέχρι το τέλος της επερχόμενης εβδομάδας θα υπάρχει στο κοινοβούλιο το νέο μνημόνιο-συμφωνία. Δε μπα ναναι ότι θέλετε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Άβαταρ μέλους
Soap
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δημοσίευση από Soap »

Επίσης το 60-40 στο πα και παραπάνω ότι κατά τη ταπεινή μου κρίση είναι ανέφικτο. Η πρόβλεψη μου είναι 40 το όχι,50 το ναι και γύρω στο 10% το άκυρο.5-6% οι Κουκουέδες και το άλλο 5 τις εκατό διάφοροι ακόμα τύπου Λιακόπουλοι, Ελένη Λουκά και άλλοι τέτοιοι θεοπάλαβοι.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 43
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Ο μόνος που δεν έχει βγει να μας πει να ψηφίσουμε ΝΑΙ είναι ο Ταμτάκος. Μέχρι και ο Καραμανλής θυμήθηκε να μιλήσει και να πει κάτι περισσότερο από "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ". Κατά τα αλλα τα Ευρωπέη δεν κρατούν πλέον όυτε τα προσχήματα.
Signaller
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από Signaller »

Nassos έγραψε: Κατά τα αλλα τα Ευρωπέη δεν κρατούν πλέον όυτε τα προσχήματα.
Σε αυτό έχεις δίκιο. Παραγινε το κακό με τις διαταγές τους.

Και το ΟΧΙ να βγει (που το απεύχομαι) , δεν νοείται τιμωρία ενός λαού με αποπομπή από το νόμισμα επειδή εξέφρασε μια άποψη σε δημοψήφισμα, σε άσχετο ερώτημα.

Έλεος πια...

Ο πιο ανίκητος εχθρός, είναι λοχία ο καιρός!
AtomicYeti
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από AtomicYeti »

Signaller έγραψε: Και το ΟΧΙ να βγει (που το απεύχομαι) , δεν νοείται τιμωρία ενός λαού με αποπομπή από το νόμισμα επειδή εξέφρασε μια άποψη σε δημοψήφισμα, σε άσχετο ερώτημα.

Γιατί ρε παιδιά δεν νοείται; Τι πάει να πεί δεν νοείται. Άμα διαβάσετε Ιστορία, πολλά Έθνη, κράτη και λαοί σβήσανε γρήγορα απο κάποιες λάθος επιλογές της άρχουσας τάξης.

Εννοείται οτι δεν νοιάζονται για εμάς, εδώ μέχρι και οι Έλληνες δεν νοιάζονται (και με το δίκιο τους). Είτε ναι είτε όχι, το φάγαμε το τυρί, έχουμε εκτεθεί ανεπανόρθωτα, και βρισκόμαστε σε σημείο που μπορεί να έχει πολύ δυσάρεστες εξελίξεις. Δεν ελέγχουμε πλέον τίποτα απο τις εξελίξεις, μπαλάκι του τένις είμαστε και σπάνε πλακίτσα οι άλλοι.

Οι Έλληνες πολιτικοί κοιτάνε το μικροκομματικό όφελός τους, τίποτε άλλο.

Σήμερα αν πας στο εξωτερικό και μάθουν οτι είσαι Έλληνας, γελάνε και σε χλευάζουν. Ο Γαβράς (σκηνοθέτης) που πήρε θέση για το δημοψήφισμα, όταν ήταν νέος, ήταν η καλή φήμη της Ελλάδας που απογείωσε την καριέρα του, οχι το ταλέντο του (που πραγματικά είχε και έχει).

Εν κατακλείδι, ότι και να γίνει, τον έχουμε ήδη πιεί.
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Soap έγραψε:Επίσης το 60-40 στο πα και παραπάνω ότι κατά τη ταπεινή μου κρίση είναι ανέφικτο. Η πρόβλεψη μου είναι 40 το όχι,50 το ναι και γύρω στο 10% το άκυρο.5-6% οι Κουκουέδες και το άλλο 5 τις εκατό διάφοροι ακόμα τύπου Λιακόπουλοι, Ελένη Λουκά και άλλοι τέτοιοι θεοπάλαβοι.

Δε νομίζω ότι υπάρχουν άκυρα και κουκουέδες.

Λογικά μόνο ΝΑΙ και ΟΧΙ θα δούμε. Ας με διορθώσει όποιος έχει ενδιαφέρον να το ψάξει.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

Nassos έγραψε:Ο μόνος που δεν έχει βγει να μας πει να ψηφίσουμε ΝΑΙ είναι ο Ταμτάκος. Μέχρι και ο Καραμανλής θυμήθηκε να μιλήσει και να πει κάτι περισσότερο από "ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ".

Εδώ θα συμφωνήσω.

Βγήκαν όλοι οι σκελετοί να επιχειρηματολογίσουν, λες και είναι βαλτοί από τον ΣΥΡΙΖΑ για να ψηφίσουμε όχι.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης

Δημοσίευση από yandr »

AtomicYeti έγραψε:
Signaller έγραψε: Και το ΟΧΙ να βγει (που το απεύχομαι) , δεν νοείται τιμωρία ενός λαού με αποπομπή από το νόμισμα επειδή εξέφρασε μια άποψη σε δημοψήφισμα, σε άσχετο ερώτημα.

Γιατί ρε παιδιά δεν νοείται; Τι πάει να πεί δεν νοείται. Άμα διαβάσετε Ιστορία, πολλά Έθνη, κράτη και λαοί σβήσανε γρήγορα απο κάποιες λάθος επιλογές της άρχουσας τάξης.

Πολύ σωστά. Κάπως έτσι θα ήταν και στην Μικρασιατική καταστροφή.

Κάποιοι θα προειδοποιούσαν και κάποιοι θα ονειρεύονταν τον Μέγα Αλέξανδρο.

Αποστασιοποιημένος όπως είμαι αναρωτιέμαι τι παραπάνω πρέπει να πάθει η χώρα πριν αντιληφθούν οι ιθαγενείς ότι κινδυνεύει η ύπαρξή τους.

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης