9ο ΣΠ (Σύνταγμα Πεζικού) - Καλαμάτα
Για όποιον ενδιαφέρεται... Είχα μπει 9/11/15 στο στρατόπεδο αυτό στον 4ο Λόχο και βγήκα την επόμενη μέρα με αναβολή... 
Από τα λίγα πράγματα που πρόλαβα να δω είναι: 1) Πολύ χαλαρή αντιμετώπιση όσων ειδών δεν προβλέπονται (smartphones κλπ, αλλά στο αθόρυβο), 2) Πιο πολύ τα "ειδικά" φάρμακα έπαιρναν και τα έδιναν στη γιατρό και αν όντως τα χρειαζόσουν μετά την εξέταση τα έπαιρνες πίσω, 3) Κοινόχρηστες τουαλέτες έξω από το Λόχο σεάθλια κατάσταση (δεν κοίταξα αν έχει και μέσα στο λόχο), 4) Μέτριο φαγητό-Μεγάλο εστιατόριο, 5) Πρίζες ευτυχώς υπάρχουν αλλά σίγουρα θα χρειαστούν επέκταση με καλώδια, 6) Τα κρεβάτια ήταν σαν κουραμπιέδες/πολλή σκόνη (υπνόσακος SOS), 7) Πολλή ανηφόρα, 8) Στον 3ο Λόχο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα ήταν 1 όμορφη μελαχρινή γιατρός και 1 όμορφη ξανθιά ψυχολόγος...
Αυτή είναι η άποψη που σχημάτισα τη 1,5 μέρα που έμεινα μέσα. Γενικά δε μου φάνηκε άσχημα, αλλά δεν ξέρω και τι μας περίμενε μετά... Πάντως θα ήθελα να ξαναμπώ εδώ, όταν πάω πάλι στρατό και μείνω κανονικά! Όμως, φάγαμε καψώνι από τη 2η μέρα, μας σήκωσαν νωρίτερα το πρωί απ' ό, τι μας είχαν πει και πολλοί δεν πρόλαβαν να ξυριστούν και τους "έκραζε" μετά ο ίδιος στρατιωτικός που είχε υπηρεσία όλη νύχτα... Επίσης, την ίδια μέρα νομίζω είχαμε μπει 181 άτομα και γινόταν χαμός! Μπήκα 12 παρά το μεσημέρι και τελείωσα μετά τις 9 το βράδυ, όταν μου δώσανε κρεβάτι! Μας είχαν όλο στο περίμενε και κάνε ένα τσιγάρο... Όσοι μπήκαν πιο νωρίς το πρωί και τελείωσαν όλα μέχρι το μεσημέρι, μετά έκαναν υπηρεσία π. Χ. Λάντζα!
Υ. Γ. Φυσικά δεν έχω ευθύνη αν κάτι ς' εσάς πάει στραβά, όπως π. Χ. Σας πάρουν τα κινητά... Καλό είναι ειδικά στην αρχή, να κάνετε ό, τι προβλέπεται και να μην προκαλείτε τους ανωτέρους.

Από τα λίγα πράγματα που πρόλαβα να δω είναι: 1) Πολύ χαλαρή αντιμετώπιση όσων ειδών δεν προβλέπονται (smartphones κλπ, αλλά στο αθόρυβο), 2) Πιο πολύ τα "ειδικά" φάρμακα έπαιρναν και τα έδιναν στη γιατρό και αν όντως τα χρειαζόσουν μετά την εξέταση τα έπαιρνες πίσω, 3) Κοινόχρηστες τουαλέτες έξω από το Λόχο σεάθλια κατάσταση (δεν κοίταξα αν έχει και μέσα στο λόχο), 4) Μέτριο φαγητό-Μεγάλο εστιατόριο, 5) Πρίζες ευτυχώς υπάρχουν αλλά σίγουρα θα χρειαστούν επέκταση με καλώδια, 6) Τα κρεβάτια ήταν σαν κουραμπιέδες/πολλή σκόνη (υπνόσακος SOS), 7) Πολλή ανηφόρα, 8) Στον 3ο Λόχο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα ήταν 1 όμορφη μελαχρινή γιατρός και 1 όμορφη ξανθιά ψυχολόγος...

Αυτή είναι η άποψη που σχημάτισα τη 1,5 μέρα που έμεινα μέσα. Γενικά δε μου φάνηκε άσχημα, αλλά δεν ξέρω και τι μας περίμενε μετά... Πάντως θα ήθελα να ξαναμπώ εδώ, όταν πάω πάλι στρατό και μείνω κανονικά! Όμως, φάγαμε καψώνι από τη 2η μέρα, μας σήκωσαν νωρίτερα το πρωί απ' ό, τι μας είχαν πει και πολλοί δεν πρόλαβαν να ξυριστούν και τους "έκραζε" μετά ο ίδιος στρατιωτικός που είχε υπηρεσία όλη νύχτα... Επίσης, την ίδια μέρα νομίζω είχαμε μπει 181 άτομα και γινόταν χαμός! Μπήκα 12 παρά το μεσημέρι και τελείωσα μετά τις 9 το βράδυ, όταν μου δώσανε κρεβάτι! Μας είχαν όλο στο περίμενε και κάνε ένα τσιγάρο... Όσοι μπήκαν πιο νωρίς το πρωί και τελείωσαν όλα μέχρι το μεσημέρι, μετά έκαναν υπηρεσία π. Χ. Λάντζα!
Υ. Γ. Φυσικά δεν έχω ευθύνη αν κάτι ς' εσάς πάει στραβά, όπως π. Χ. Σας πάρουν τα κινητά... Καλό είναι ειδικά στην αρχή, να κάνετε ό, τι προβλέπεται και να μην προκαλείτε τους ανωτέρους.

Καλησπέρα,
Είναι κανείς απο Θεσσαλονίκη για Καλαμάτα στις 8/3/16 ;
Με τι προτείνετε να κατέβουμε, με κτελ πολλές ώρες είναι, ξέρει κανεις τι παίζει με δωρεάν εισητήρια;
Ευχαριστώ.
Με τι προτείνετε να κατέβουμε, με κτελ πολλές ώρες είναι, ξέρει κανεις τι παίζει με δωρεάν εισητήρια;
Ευχαριστώ.
Μάτε έγραψε:Καλησπέρα,
Ευχαριστώ.
Μόλις πάρεις απο την αστυνομία το χαρτί για να παρουσιαστείς, με αυτό, θα πας στο φρουραρχείο της περιοχής σου, και θα πάρεις την κατάσταση επιβίβασης, όπου δωρεάν με τρένο (μέχρι Αθήνα), ή ΚΤΕΛ θα πας στην Καλαμάτα. Η θεσσαλονίκη έχει φρουραρχείο. Ρίξε μια ματιά εδώ .
Παρουσιαζομαι 7/3 στην Καλαματα και ειδα οτι εχω επιλεγει για Υγειονομικο. Ξερει κανεις τι παιζει; Δεν εχω ακουσει για υγειονομικο στην Καλαματα.
Ναι φιλε εγω! Σκεφτομαι να κατεβω Αθηνα με ryanair (15?) και μετα η κτελ η τρενο!
ntinos88 έγραψε:Παρουσιαζομαι 7/3 στην Καλαματα και ειδα οτι εχω επιλεγει για Υγειονομικο. Ξερει κανεις τι παιζει; Δεν εχω ακουσει για υγειονομικο στην Καλαματα.
Την βασική σου εκπαίδευση θα κάνεις στην Καλαμάτα. Έπειτα θα μετατεθείς κατευθείαν σε ΣΤΕΠ, στατιωτικά νοσοκομεία, ή αν έχεις πτυχίο Ιατρικής θα ασκήσεις το αγροτικό σου σε κάποιο ιατρείο μονάδας.
- Kostas2001
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Λογικά θα βάλουν και λεωφορείο απ'ευθείας από Θεσσαλονίκη βραδυνό.
Έχουμε κάνει ομάδα για την εσσο στο fb, στείλτε αν θέλετε.
Έχουμε κάνει ομάδα για την εσσο στο fb, στείλτε αν θέλετε.
Μάγκες θα περάσετε ζάχαρη στην Καλαμάτα. Το στρατόπεδο ειναι πολυ καλο, το μονο κακο ειναι οτι εχει πολύ ανηφορα. Ειδικά αν πατε 3ο λόχο ειναι ζωάρα οι ανθίπολοχαγοι του 3ου ειναι ολοι #@^&@! Παιδιά! Υπ όψιν αν ακούσετε κατι για διμοιρία επιδείξεων να πατε με τα χίλια λογικα θα το κανει ο Αντρέας, λιγο φωνακλάς αλλα πολυ καλο παιδι και αυτα που θα σας μάθει ειναι πολυ ωραια. Αυτα και καλη θητεία ! Ααα κα κατι πολυ βασικό το φαγητό ειναι μια χαρά για στρατο μην ακούτε μλκς του τύπου "δεν τρώγεται" κλπ, ειδικά τα όσπρια ειναι πολλα κλπ!
-
- Πολίτης
- Posts in topic: 1
Καλησπερα παρουσιαζομαι 8/3 και γω απο θεσσαλονικη. Σκεφτομαι να κατεβω με αεροπλανο αλλα δεν ξερω αν προλαβαινω επειδη φτανω 12:10ξερει κανεις ποσες μερες καθομαστε στο κεντρο για να ξερω αν ειναι να κατεβω με αυτοκινητο.
Παιδες και γω απο Θεσσαλονικη 8-3-16 παρουσιαζομαι... Πολυ μακρια για τρενο-λεωφορειο ρε σεις... Με αεροπλανο τι τιμες παιζουν και 12.10 που φτανει οπως λενε μερικοι ειναι αργα (8.00-13.00 λεει το χαρτι να μπω)
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Παιδια παρουσιαζομαι στις 7/3 στη καλαματα τεχνικο, ειναι πολυ πιθανο να παω με αεροπλανο γτ με κτελ ειναι 15 ωρες το εκανε ενας φιλος λογο μπλοκων και με το τρενω 12, υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να παω με αεροπλανο ειναι 1.30 οποιος ενδιαφερεται ας με στειλει μηνυμα
και εγω 7/3 καλαματα φιλε τεχνικο πως σκεφτεσαι να πας;
Απαγορεύεται η δημοσίευση τηλεφωνικών αριθμών (Nassos)
ntinos88 έγραψε:Παρουσιαζομαι 7/3 στην Καλαματα και ειδα οτι εχω επιλεγει για Υγειονομικο. Ξερει κανεις τι παιζει; Δεν εχω ακουσει για υγειονομικο στην Καλαματα.
και εγω 7/3 καλαματα φιλε τεχνικο πως σκεφτεσαι να πας;
Απαγορεύεται η δημοσίευση τηλεφωνικών αριθμών (Nassos)
Καλησπέρα παίδες,
Εμένα απο το φρουραρχείο Θεσσαλονίκης με στείλανε με τρένο στην Αθήνα και απο εκεί με κτελ καλαματα. Αμα πάνε και άλλοι να μαζευτούμε να πάμε μαζί
Εμένα απο το φρουραρχείο Θεσσαλονίκης με στείλανε με τρένο στην Αθήνα και απο εκεί με κτελ καλαματα. Αμα πάνε και άλλοι να μαζευτούμε να πάμε μαζί
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες