Θητεία για κατόχους Διδακτορικού

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Στρατός και θητεία
dm_56

Δημοσίευση από dm_56 »

Καλησπέρα.

είμαι υποψήφιος διδάκτορας και έκοψα την αναβολή μου για να μπω τον Σεπτέμβριο. Δεν είμαι στα τελειώματα, επομένως δεν προλαβαίνω μέχρι τότε να έχω γράψει τη διατριβή ή να παρουσιάσω. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν μπορώ να ζητήσω μετάθεση ή να πάρω μόρια λόγω έρευνας. Μέχρι και τέλος Ιουνίου δουλεύω σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα για το οποίο φυσικά μπορώ να προσκομίσω βεβαίωση.

Έχει κάποιο νόημα να καταθέσω μία τέτοια βεβαίωση και αν ναι, την καταθέτω στο σώμα μόλις καταταγώ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Greek_Army »

Δυστυχώς δεν υφίσταται κάτι τέτοιο.
ACxAt

Δημοσίευση από ACxAt »

Η απόφαση προβλέπει κάτοχους Διδακτορικού και μόνο... Δέχονται επίσης βεβαίωση γραμματείας του τμήματος ακόμη κι αν εκκρεμεί ορκωμοσία. Επιπλέον, δέχονται και ανττίγραφο πρακτικού επιτυχούς εξέτασης, σε περίπτωση που η γραμματεία δεν έχει ανοίξει ή ακόμη δεν έχεις χρόνο...

Υποψήφιος Διδάκτορας (ασχέτως αν είναι στα τελειώματα... ) δεν περιλαμβάνεται στις ευνοϊκές διατάξεις της ΥΑ.

Σε κάθε περίπτωση οι Διδάκτορες προσκομίστε ΟΛΑ τα πτυχία σας (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, ξένες γλώσσες) και ένα σύντομο βιογραφικό.

Προσωπικά τα πήγα όλα... Και να ξέρετε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των στελεχών θα σας αντιμετωπίσει ως επιστημονικό δυναμικό (υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις... ).

Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Καλησπέρα παιδιά,

Στέλνω για να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια πιο πρόσφατη εμπειρία (κατ'εξαίρεση μετάθεση, ειδικότητα, ... ) για κατόχους διδακτορικού.

Είμαι κάτοχος διδακτορικού και παρουσιάζομαι τον άλλο μήνα.

Τα χαρτιά μου τα προσκομίζω στο κέντρο ή τα στέλνω πριν παρουσιαστώ στην στρατολογία;

Όποια πληροφορία θα μου φανεί χρήσιμη!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Άβαταρ μέλους
nickbar
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από nickbar »

Καλησπέρα! Μίλα με τη στρατολογία να σου πουν, εννοείται αν μπορείς δώστους τα από τώρα. Το διδακτορικό ξέρω ότι δικαιούται κατ εξαίρεση μετάθεση έστω άτυπα. Η ειδικότητα έχει να κάνει με τις γνώσεις σου αλλά νομίζω πλεον όλοι ο ιδιδακτορικοί παίρνουν ειδικότητα γραφέας-ειδικός επιστήμονας. Είχα γνωστούς με διδακτορικά στη θητεία μου.
Υπηρεσίες πάντως κάνανε κανονικα!
AcxAt

Δημοσίευση από AcxAt »

Παιδιά, όταν παρουσιαστείτε έχοντας παρουσιάσει διδακτορικό:

1. Αντιγραφο Διδακτορικού Διπλώματος από την οικεία σχολή (καλό θα είναι να είναι επικυρωμένο). Αν μπαίνετε σε πολύ σύντομο διάστημα κι η γραμματεία δεν προλαβαίνει ή δεν έχει ορκιστεί, αρκεί να παρουσιάστε το πρακτικό αναγόρευσης από την Επταμελή σας (επικυρωμένο). Να φαίνεται δηλαδή ότι το έχετε επιτυχώς εξεταστεί.

2. Αντίγραφο του βασικού σας πτυχίου (επικυρωμένο)

3. Αντίγραφο μεταπτυχιακού (επικυρωμένο)

4. Αν μπορείτε, κάντε ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα (2-3 σελίδες)

Από ιδία πείρα όπλα/σώματα σαν το Μηχανικό/Έρευνας Πληροφορικής (που έχουν υψηλό επίπεδο στελεχών, συγκριτικά), θα σας τσιμπήσουν κατευθείαν.

Επιπλέον, Ναυτικό και Αεροπορία θα σας αξιοποίησουν στα Σίγουρα.
AltaM

Δημοσίευση από AltaM »

Καλησπέρα παιδιά.

Θα ήθελα λίγο τα φώτα σας.

Διαβάζω διάφορα σχετικά με την κατοχή διδακτορικού και την μετάθεση στον τόπο συμφερόντων, αλλά ακόμη υπάρχει κάτι που δεν έχω ξεκαθαρίσει. Πιο συγκεκριμένα, δεν έχω καταλάβει εάν η μετάθεση αφορά οποιονδήποτε νομό/ περιοχή ή μόνο την Αττική και την Θεσσαλονίκη (στις οποίες, απ' ο, τι βλέπω, γίνεται συχνότερη αναφορά).

Υπάρχει κάποιος που να έχει εμπειρία από μετάθεση σε άλλη περιοχή ή έστω να γνωρίζει κάτι περισσότερο σχετικά με το θέμα;

Να είστε καλά!

Πολίτης

Δημοσίευση από Πολίτης »

Καλημέρα! Πριν μια εβδομάδα ορκίστηκα για το διδακτορικό μου. Υπολόγιζα ότι θα πήγαινα σε σημείο συμφερόντων μου όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενες απαντήσεις. Ξαφνικά είδα αυτό http://www.protothema.gr/greece/article/538824/allazei-to-sustima-metatheseon-se-strato-nautiko-polemiki-aeroporia/... Μπαίνω στις 18/1/16... Τι παίζει από εδώ και πέρα; Θα ισχύει το διαταγμα για τους διδάκτορες ή θα πάμε παραμεθώριο 5 μήνες;
Θάνος

Δημοσίευση από Θάνος »

Φίλε και εγώ μόλις ορκιστηκα και μπαίνω ίδια μέρα με εσένα, παιδιά όποιος ξέρει κάτι SOS
Πολίτης

Δημοσίευση από Πολίτης »

Ακόμα το ψάχνω... Δεν έχω μάθει κάτι... Όποιος μάθει πρώτος το λέει για να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι...
zarcrash
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από zarcrash »

Καλησπέρα σας,

Προς ενημέρωση όλων κατέθεσα πρόσφατα μια αίτηση για αναβολή ως διδάσκων σε πανεπιστήμιο μέχρι το τέλος Μαίου ώστε να προλάβω να κάνω τα μαθήματα έστω και με μερικές αναπληρώσεις (ναι με ρώτησαν αφού λήγει τέλος Μαίου η σύμβαση θα προλάβεις;) έγραψα στην ΥΔ που σου δίνουν ότι όντως προλαβαίνω και μου είπαν ότι είναι ΟΚ. Σχετικά με το διδακτορικό επειδή τελειώνω επίσης σύντομα μου είπαν ότι μόλις το πάρω να το πάω για να κάνουν ανανέωση γραμματικών γνώσεων. Τους ρώτησα τι παίζει με τους διδάκτωρες και αν ισχύει ο τόπος συμφερόντων. Μου είπαν συνήθως ναι αλλά αυτά έρχονται από το ΓΕΣ ως απευθείας διαταγεί. Από ότι φαίνεται όμως μου είπαν (το διδακτορικό μου είναι στην πληροφορική) μάλλον όνωτς γίνομαι Γραφέας - Ειδικός επιστήμονας και πάω τόπο συμφερώντων. Από ότι κατάλαβα αυτό θέλει λίγο εξωτερικό σκούντηγμα :). Βέβαια ο δικός μου τόπος συμφερόντων είναι παραμεθώριος οπότε δεν ξέρω τι παίζει με διδάκτωρες που π. Χ. Θέλουν να πάνε Αθήνα.

Τέλος επειδή έχω ένα πρόβλημα στο πόδι (1 λάμα και 7 βίδες στην περόνη και ο αστράγαλος τέζα εδώ και χρόνια &Ένα πρόβλημα με νεύρο στην μέση από καθισιό για το γράψιμο της διδακτορικής, με λίγα λόγια ένα χαρτί λέει μην είσαι όρθιος και ένα άλλο μην είσαι καθιστός :P) με ρώτησαν αν όντωνς μπορώ να υπηρετήσω (μάλλον του φαίνεται δύσκολο) και ότι πρέπει να πάω φρουραρχίο ώστε να με ελέγξουν 5 μέρες πρίν την παρουσίαση.
ααπποο

Δημοσίευση από ααπποο »

Καλησπερα. Ερωτηση: Εχω ηδη αναβολη ως ειδικος επιστημον. Τελειωνει. Οταν θα μπω, χρειαζεται να προσκομισω παλι τα χαρτια που δειχνουν οτι ειμαι διδακτορας και τι χρειαζεται εαν χρειαζεται, να δειχνει οτι εκανα και μεταδιδακτορικη ερευνα;-χαρτι απο τη γραμματεια της σχολης; Και 2ον, εφοσον ειναι απο γερμανικο πανεπιστημιο το διδακτορικο, χρειαζεται δικατσα για το στρατο; Ευχαριστω πολυ.
stav9

Δημοσίευση από stav9 »

Καλησπερα. Κανω διδακτορικο και θα μπω νοεμβριο βοηθαει καθολου στην ειδικοτητα η στο που θα ειμαι; Γιατι πρεπει να βρισκομαι στον τοπο μου.
ACxAt

Δημοσίευση από ACxAt »

Η υπουργική απόφαση αφορά "τόπο συμφερόντων" και ανάλογα με τις ανάγκες τις υπηρεσίας.

Π. Χ. Αν έχεις Διδακτορικό σαν Τοπογράφος, θα πας εκτος συγκολινιστικού απροόπτου ΓΥΣ.

Αν είσαι Διδ. Χημικός ή Χημικός Μηχανικός μπορείς να είσαι Αττική στο εργοστάσιο του Στρατού.

Είχα περιπτώσεις Διδάκτορα Νομικής στο εκκλησιαστικό δίκαιο που πήγε στο Θρησκευτικό του ΓΕΕΘΑ (Πεντάγωνο)

Παίζει πάρα πολύ ανάλογα με τις ανάγκες, την ικανότητα των αξιωματικών του σώματος/όπλου να σε "εκμεταλλευτούν" και φυσικά το βύσμα.

Εμένα πάντως ένα τσακάλι αξιωματικός του ΓΕΣ μου έκανε μετάταξη από ΥΠ στπ Μηχανικό...

Ιάκωβος
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Ιάκωβος »

Γειά σας. Θέλω να ρωτήσω αν με κατοχή διδακτορικού τίτλου μπορώ να υπηρετήσω κοντά στον τόπο διαμονής μου δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης. Αν ναι μετά από πόσο καιρό θα επιστρέψω για να συνεχίσω την θητεία μου κοντά στον τόπο διαμονής μου. Τ ι γίνεται τωρα που έχουν καταργηθεί τα Κ ΕΝ; Ευχαριστώ πολύ.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες