Αλλαγή σωματικής ικανότητας στην θητεία

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Στρατός και θητεία
Stryg
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Stryg »

Είμαι ο guest από χτες, απλά έκανα εγγραφή για να μη δυσκολεύω τους admins με το να κάνουν έγκριση τα μηνύματα προτού εμφανιστούν.

Λοιπόν, στις περισσότερες περιπτώσεις, εφόσον ο ειδικός γιατρός σου έχει βγάλει ένδειξη για κάποιο Ι, η επιτροπή το δέχεται. Η γνώμη του ειδικού γιατρού (στην περίπτωσή σου του ορθοπεδικού) είναι η πιο σημαντική και συνήθως γίνεται αποδεκτή.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ι3 που βγαίνουν άοπλα είναι για συναισθηματικούς-ψυχολογικούς λόγους. Άοπλα Ι3 Παθολογικά θα δεις από ελάχιστα έως σχεδόν καθόλου.

Ναι, ουσιαστικά το Ι3 ένοπλο και το Ι1 είναι σχεδόν το ίδιο αν το μεταφράσεις σε υπηρεσίες κτλ.
SharkDragon
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από SharkDragon »

Καλησπερα!
Θελω να ρωτησω καποια πραγματα

Ειμαι Ι1 αλλα αντιμετωπιζω προβλημα με δυσκοκηλη μουδιαζει το ποδι κλπ, δε μπορω το βαρος πανω μου και την ορθοστασια) και σκεφτομαι να παω για επανεξεταση στο Στρατιωτικο Νοσοκομειο για Ι4... (αν γινεται) ... Το θεμα ειναι οτι ειμαι ΥΚΟΑ. Δλδ εχω περασει σχεδον 3 μηνες ως Ι1 και πηρα την ειδικοτητα μου. Σε περιπτωση που αλλαξω σωματικη ικανοτητα, θα χασω την ειδικοτητα μου; Γιατι εχω ακουσει πως υπαξιωματικος εισαι μονο ως Ι1.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Greek_Army »

SharkDragon έγραψε:

Ειμαι Ι1 αλλα αντιμετωπιζω προβλημα με δυσκοκηλη μουδιαζει το ποδι κλπ, δε μπορω το βαρος πανω μου και την ορθοστασια) και σκεφτομαι να παω για επανεξεταση στο Στρατιωτικο Νοσοκομειο για Ι4... (αν γινεται)
Γίνεται.
SharkDragon έγραψε:Το θεμα ειναι οτι ειμαι ΥΚΟΑ. Δλδ εχω περασει σχεδον 3 μηνες ως Ι1 και πηρα την ειδικοτητα μου. Σε περιπτωση που αλλαξω σωματικη ικανοτητα, θα χασω την ειδικοτητα μου; Γιατι εχω ακουσει πως υπαξιωματικος εισαι μονο ως Ι1.

Ναι θα την χάσεις, αν βγεις άοπλος θα πάρεις ειδικότητα πχ γενικών καθηκόντων.
Άβαταρ μέλους
Zacharias2
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Zacharias2 »

Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να παρω απαλλαγη λογω υπαττιτιδας τυπου c δε μπορω να καταλαβω στο πινακα του φεκ αν οντως περνω ι5 η i4; ειμαι ηδη στη θητεια μου!
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δεν έχω χρόνο να ψάξω το ΦΕΚ, εμπειρικά άτομο με ηπατίτιδα C παίρνει 2ετη αναβολή και στην συνέχεια απαλλαγή.

Πάσης φύσεως χρόνιες ηπατίτιδες παίρνουν Ι5.
Zacharias2

Ευχαριστω για την απαντηση! νομιζω αλλαξανε αυτα παλιοτερο εγραφο του φεκ λεει αυτο το νεο που εχει βγει λεει διαφορετικα. αν μπορεις καποια στιγμη να με βοηθησεις να καταλαβω τη ισχυει τωρα. ευχαριστω!
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Σου έγραψα εμπειρικά αυτό που γνωρίζω, δεν έχω χρόνο να ψάχνω και να διαβάζω το κάθε ΦΕΚ, υπηρετείς, μπορείς να πας στο γιατρό και να σε εξυπηρετήσει.
Zacharias2

Ενταξει σε ευχαριστω για το χρονο σου! ρωτησα κ δεν ειχε εικονα της νεες αλλαγες.
Stryg
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Stryg »

Στο καινούριο ΦΕΚ λέει ότι μετά τη διετή αναβολή, αν δεν υπάρχουν επιπλοκές, Ι3-Ι4, αλλιώς αν χρειάζονται συνέχεια φάρμακα και υπάρχουν επιπλοκές ή υποτροπή, τότε Ι5.
γιωργος

Δημοσίευση από γιωργος »

Γεια σας... Θελω να ρωτησω κατι. Το Ι3 αοπλο ψυχολογικο αλλαζει σε Ι1 ενοπλο;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

γιωργος έγραψε:Γεια σας... Θελω να ρωτησω κατι. Το Ι3 αοπλο ψυχολογικο αλλαζει σε Ι1 ενοπλο;

Μόνο κατά την διάρκεια της θητείας ναι γίνεται.(δεν είναι εύκολο όμως)

Αν έχεις απολυθεί και θέλεις να περάσεις από επιτροπή για να αλλάξεις το Ι σου δύσκολα να ξέρεις λόγω άοπλου.

Αν ήσουν ένοπλος θα άλλαζε εύκολα.

stathisPFC
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από stathisPFC »

Αν εξηγησω το λογο που ειχα παρει αναβολη για ψυχολογικα διαγραφες φοιτητων μμπλα μπλα και οτι ειμαι μια χαρα δε 8α μου το γυρισουν ααπο αοπλο σε ι1;
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

stathisPFC έγραψε:Αν εξηγησω το λογο που ειχα παρει αναβολη για ψυχολογικα διαγραφες φοιτητων μμπλα μπλα και οτι ειμαι μια χαρα δε 8α μου το γυρισουν ααπο αοπλο σε ι1;

Είναι σε τι γιατρό θα πέσεις, οι περισσότεροι βγάζουν Ι2 τους εξ'αναβολής, τώρα αν τους αρχίσεις και τους εξηγείς πως το χρειάζεσαι για τα σώματα ασφαλείας κτλπ ίσως τους πείσεις.

Αλέξανδρος

Δημοσίευση από Αλέξανδρος »

Είμαι ι3 ένοπλο λόγο δυσλεξίας αυτό μπορώ να το αλλάξω;
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Αλέξανδρος έγραψε:Είμαι ι3 ένοπλο λόγο δυσλεξίας αυτό μπορώ να το αλλάξω;

Καλώστον Αλέξανδρο. Διάβασε 3 μηνύματα επάνω το μήνυμα του D.Y.K και θα καταλάβεις. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου στο φόρουμ.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες