Δίπλωμα οδήγησης στο στρατό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 15
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

ken έγραψε:Το διπλωμα οδηγησης μηπως να μη το δηλωσουμε; Ωστε να εχουμε λιγοτερες πιθανοτητες ως οδηγοι.

Είτε το δηλώσεις είτε όχι δεν έχει σημασία. Για να βγείς οδηγός σε οχήματα 4x4 ή φορτηγά πρέπει να είσαι Ι1 "κατάλληλος για οδήγηση".
TheFasm4
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από TheFasm4 »

Δηλαδη, για να εισαι Ι1 πρεπει να εχεις διπλωμα; Ή μπορεις να μπεις και χωρις διπλωμα;

Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Αν είναι να πας Γιάννενα που συνήθως εκεί είναι το κέντρο για Οδηγούς, και δεν έχεις κανένα πρόβλημα υγείας και εισαι Ι1 τότε πιθανό είναι να σε κρατήσουν εκεί για εκπαίδευση σε οχήματα. Όταν τελειώσεις συνήθως σου δίνουν καταλληλότητα την οποία δεν θα χρησιμοποιήσεις ποτέ και ούτε προκειται να οδηγήσεις κάτι, τουλάχιστον έτσι έγινε με μένα και άλλα 30-40 παιδιά που ήμασταν μαζί και με μερικούς από αυτούς ξανασυναντηθήκαμε στη μονάδα.

Το Γιώτα (Ι) καθορίζεται από το αν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας είτε στο σώμα σου είτε στο μυαλό σου. Και αγράμματος να είσαι χωρίς δημοτικό μπορείς να είσαι Ι1.
Anonymous

Βέβαια μερικοί μπορεί να δηλώσουν μέχρι και οπλοφοβία... Και αν τους πιστέψει ο ψυχολόγος τους κάνει άοπλους Ι4.
Anonymous

Νασσο αποτι καταλαβα αν ειναι να σε βαλουν οδηγο θα σε βαλουν.
καπου διαβασα οτι εαν εισαι κατοχος διπλωματος απλα κανεις λιγοτερη εκπαιδευση πανω στην οδηγηση σε σχεση με καποιον που εχει δηλωσει οτι δεν εχει διπλωμα. Σωστα;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

ken έγραψε: Νασσο αποτι καταλαβα αν ειναι να σε βαλουν οδηγο θα σε βαλουν.
καπου διαβασα οτι εαν εισαι κατοχος διπλωματος απλα κανεις λιγοτερη εκπαιδευση πανω στην οδηγηση σε σχεση με καποιον που εχει δηλωσει οτι δεν εχει διπλωμα. Σωστα;

Εάν έχεις το πολύ 1 βαθμό μυωπίας και κανένα άλλο πρόβλημα, τότε σε βάζουν.

Δεν το ξέρω αυτό που λές, γιατί δεν ξέρω πώς εκπαιδεύονται στα οχήματα 1.5 τόνου.

Στη σειρά μου υπήρχε πάντως ένα που είχε Δ Κατηγορίας δίπλωμα οδήγησης και τον έβαλαν οδηγό στα φορτηγά Steyr.

Στο θέμα μας τώρα. Υπάρχει ανάλογη συζήτηση για τους ΟΔΑΥΤ.
jorz
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από jorz »

Παιδια, μπορει καποιος να βγαλει διπλωμα οδηγησης αυτοκινητου μεσα απο ΕΔ; Αλλα να μην εχεις την ειδικοτητα του οδηγου μετα. Μπορει να γινει αυτο;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Όχι. Μόνο για δίπλωμα στρατιωτικού οχήματος, το οποίο θα κρατήσεις μετά την απόλυση σου.
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ενδιαφέροντα: πλοια, τρενα, φυσικη . . .
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

Οχι φίλε, εχει χρόνια που καταργήθηκε.
ο πατερας μου, οπως κ πολλοι απο τους δικους σας Εικόνα
το δίπλωμα το έβγαλε στο στρατο.(χωρις να εχει ειδικοτητα οδηγου, ΑΠΜΑ ηταν)
Αλλά τωρα αυτο δεν γινεται.
sting
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από sting »

manifester έγραψε:Εχω ακούσει από διάφορους να μην παρουσιάσω το δίπλωμα οδήγησης στο Π. Ν. Διότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μείνω για αρκετό καιρό στο κέντρο εκπαίδευσης ως οδηγός. Το θέμα είναι ότι στην διακοπή της αναβολής μου δήλωσα ότι έχω δίπλωμα. Υπάρχει περίπτωση να το διασταυρώσουν, αν κατά την κατάταξη δεν το παρουσιάσω;

Την ίδια βλακεία έκανα κι εγώ. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Μπορείς να μην παρουσιάσεις το δίπλωμα; Επιπλέον δικαιούμαι ι3 ή ι4 άοπλο λόγω όρασης. Θα με δυσκολέψει σε αυτό το δίπλωμα;
ΓΙΩΡΓΟΣ
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από ΓΙΩΡΓΟΣ »

Παιδια εγω στην αιτηση που εκανα ως εθελοντης στις ειδικες δυναμεις εβαλα οτι ειμαι κατοχος διπλωματος... Ποσες πιθανοτητες εχω για να με κανουν οδηγο;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Δεν έχει και πολύ σημασία. Περισσότερο μετράει εάν δεν έχεις προβλήματα υγείας (πχ μυωπία). Οι οδηγοί έχουν Σωματική Ικανότητα Ι1.
ΓΙΩΡΓΟΣ
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Δημοσίευση από ΓΙΩΡΓΟΣ »

Nassos έγραψε:Δεν έχει και πολύ σημασία. Περισσότερο μετράει εάν δεν έχεις προβλήματα υγείας (πχ μυωπία). Οι οδηγοί έχουν Σωματική Ικανότητα Ι1.
μαλιστα... Δηλαδη μπορει να μην κανουν καποιον οδηγο ενω εχει διπλωμα και να κανουν οδηγο εναν που δεν εχει διπλωμα;
Velerefontis
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από Velerefontis »

Πολυ πιθανο. Ο κολλητος μου που ακομα δεν εχει πολιτικο διπλωμα πριν δεκα χρονια που υπηρετησε ηταν οδηγος με διπλωμα 5ης
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
ΓΙΩΡΓΟΣ
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Δημοσίευση από ΓΙΩΡΓΟΣ »

Velerefontis έγραψε:Πολυ πιθανο. Ο κολλητος μου που ακομα δεν εχει πολιτικο διπλωμα πριν δεκα χρονια που υπηρετησε ηταν οδηγος με διπλωμα 5ης
αληθεια; Ενταξει αυτο τα λεει ολα...
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης