Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό

Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 39

Δημοσίευση από Vasilis_Ch »

Αν δεν έχεις γνωστό στην κρουαζιέρα δεν μπαίνεις. Τόσο απλά.Δεν θα δουν καν την αίτηση σου. Γενικά προσλαμβάνουν Έλληνες αρκετά.
Αλλά σας έχω τονίσει να ταξιδέψετε για αρχή και μετά να ρωτήσετε για κατηγορίες και εταιρείες πλοίων.
Επειδή πήγα από τα φορτηγά στη κρουαζιέρα να ξέρεις δεν έχει καμία σχέση.

Δεν θα αναλύσω τι και πως, ο καθένας βρίσκει αυτό που του ταιριάζει και πράττει.
Όλοι χωράνε στην ναυτιλία και θα βρείτε το δρόμο σας.
Και μην γίνεται όλοι καπετάνιοι. Νησάφι...
Λερώστε λίγο τα χεράκια σας... Πληρώνει καλά

Γενικά να σε πάρουν στα φορτηγά είτε ως δόκιμος είτε ως αξιωματικό
δεν έχει μεγάλη δυσκολία ειδικά αν είσαι Μηχανικός.
Έχει έλλειψη αυτή τη στιγμή και υπάρχουν πολλές νέες παραλαβές πλοίων
οπότε είναι καλή ευκαιρία να κάνετε καριέρα στη θάλασσα.

mattypocket
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από mattypocket »

Καθαρα σαν επιπεδο ζωης και συνθηκες εργασιας μεσα στο πλοιο που ειναι καλυτερα σε φορτηγα η σε δεξαμενοπλοια?
Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Πάλι ξεκάθαρα τι σου αρέσει
Για αυτό δεν σας γράφω πολλές λεπτομέρειες γιατί μιλάμε για κάτι που δεν το έχετε δει ώστε να αναπτύξετε τα αισθητήρια σας.
Στο φορτηγό είσαι χαλαρός από θέμα εμφάνισης και τρόπου ομιλίας, μεγάλες καμπίνες (επί το πλείστον) και στο λιμάνι αν τύχει και κάτσεις είσαι χαλαρός (σχετικά).
Η κρουαζιέρα κάθε μέρα είναι Δευτέρα. Στρατιωτική εμφάνιση, κανόνες συμπεριφοράς και τα συναφή.
Αλλά και πάλι μιλάμε για πράγματα θεωρητικά.
Μπείτε με το καλό στη σχολή, ξεκινήστε να ταξιδεύετε και θα βρείτε το δρόμο.

mattypocket
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από mattypocket »

Κρουαζιερα δεν εχω μεσο να μπω οποτε μονο γκαζαδικα η φορτηγα με βλεπω και αναρωτιεμαι αν εχουν μεγαλες διαφορες μεταξυ τους εκτος απο το οτι τα γκαζαδικα σταματανε πιο σπανια η ισως και καθολου σε λιμανια.
Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

mattypocket έγραψε:Κρουαζιερα δεν εχω μεσο να μπω οποτε μονο γκαζαδικα η φορτηγα με βλεπω και αναρωτιεμαι αν εχουν μεγαλες διαφορες μεταξυ τους εκτος απο το οτι τα γκαζαδικα σταματανε πιο σπανια η ισως και καθολου σε λιμανια.

Γενικά αυτό που είπες είναι αλήθεια.
Το φορτηγό πάει συχνά σε λιμάνι και μπορεί να καθίσει 2-3 μέρες και λόγω
της ιδιότητάς του (φορτοεκφόρτωση με μέσα του λιμανιού) υπάρχει η δυνατότητα για βόλτα.

Από την άλλη ως μηχανικός σε γκαζάδικο θα δεις επιπλέον μηχανήματα και τεχνολογία.

Για αυτό σας λέω να μπείτε να δείτε... Πάρτε μια γεύση και θα βρείτε το πλοίο που σας αρέσει

νδ

Δημοσίευση από νδ »

Γεια σας. Με τα σημερινα δεδομενα ποσο ευκολο ειναι για μια γυναικα να ειναι στις αεν, να βρει εταιρια για την πρακτικη της και να καταφερει να. Επιβιωσει στη θαλασσα; Γιατι εχω διαβασει πολλα και θελω μια ουδετερη γνωμη απο καποιον.
Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Ουδέτερη δεν υπάρχει. Ο καθένας από τα βιώματά του και τις εμπειρίες του θα σου πει τα πράγματα.Στις ΑΕΝ δεν θα αντιμετωπίσεις κάτι δύσκολο. Τα μαθήματα είναι βατά.

Η εύρεση εταιρείας είναι λίγο πιο δύσκολη αλλά όχι αδύνατη. Υπάρχουν αρκετές εταιρείες πλέον που απασχολούν γυναίκες αξιωματικούς.

Το να επιβιώσεις στη θάλασσα είναι δικό σου κομμάτι. Αν αντέχεις εσύ.

Η συμφοιτήτριά μου ταξιδεύει πλέον ως αξιωματικός μηχανής σταθερά σε εταιρεία, στο χέρι σου είναι.

Μιχαλης

Δημοσίευση από Μιχαλης »

Μια που ανεφερες την ευρεση εταιριων ειναι οντος δυσκολη διοτι με αυτα που βλεπω στο διαδικτυο μου φενεται πως υπαρχει μεγαλη ζητηση λογω του καταναλωτισμου του σημερα και αυξανεται συνεχως. Αν αυτο ισχυει γιατι λοιπον ειναι περιπλοκο αντι για κατι αμεσο εφοσον υπαρχουν θεσεις εργασιας.

, Μαθητης Γ λυκειου ελπιζω να μπω στις ΑΕΝ με ενδιαφερει πολυ σαν δουλεια και σκοπευω να το δηλωσω πρωτη επιλογη σαν μηχανικος.

George

Δημοσίευση από George »

Η Ιαπωνία σχεδιάζει στόλο από αυτόνομα εμπορικά πλοία χωρίς καπετάνιο έως το 2025

http://www.zougla.gr/kosmos/article/i-iaponia-sxediazi-stolo-apo-aftonoma-emporika-plia-xoris-kapetanio-eos-to-2025
Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δύσκολη γιατί υπάρχουν πλέον και αλλοδαποί αξιωματικοί (είναι πιο φτηνοί). Για τις θέσεις των Πλοιάρχων που όλοι εκεί θέλουν να μπουν υπάρχει ένας κορεσμός στο επάγγελμα αλλά δεν σημαίνει ότι θα μείνεις και άνεργος. Το επάγγελμα έχεις πολλές οδούς να ακολουθήσεις και να εργαστείς.
Τους τελευταίους μήνες υπάρχει μια έκρηξη παραγγελιών από τους Έλληνες εφοπλιστές και πάντα υπάρχουν θέσεις ειδικά για μηχανικούς όπου υπάρχει σοβαρή έλλειψη.
Akis

Δημοσίευση από Akis »

Καλησπέρα Ειμαι 32 και Έχω πάρει απαλλαγή από το στρατό ξέρετε αν μπορώ να βγάλω ναυτικό φιλαδιο και να ταξιδέψω;
Μάνος

Δημοσίευση από Μάνος »

Γεια σας,
σκέφτομαι να πάω για μηχανικός, επειδή μου φαίνεται ότι θα βρω δουλειά πιο εύκολα, και επειδή έχω 1,5 βαθμό μυωπία και μπορεί να μην περνάω για πλοίαρχος. Έχω όμως διαγνωστεί με ψυχωσική συνδρομή και παίρνω χάπι. Δεν έχω κανένα εμφανές σύμπτωμα, αλλά ανησυχώ μήπως τελειώσω τη σχολή και στις εξετάσεις για το δίπλωμα του Γ μηχανικού, το καταλάβουν και με κόψουν στις ψυχιατρικές ή στις αιματολογικές εξετάσεις. Ή να περάσω τις εξετάσεις και να μη με ναυτολογήσει καμία εταιρεία. Θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος, τι περιλαμβάνουν οι ψυχιατρικές εξετάσεις; Η εταιρεία θα με στείλει για άλλες εξετάσεις πριν με ναυτολογήσει; Μπορεί να βρουν στις αιματολογικές εξετάσεις ότι παίρνω χάπι (Risperdal) ;

Επίσης, γίνεται να κάνω και τα 2 εκπαιδευτικά ταξίδια στο τελευταίο έτος, αφού τελειώσω με τα μαθήματα;
Σπύρος

Δημοσίευση από Σπύρος »

Καλησπέρα και από εμένα, έδινα φέτος πανελλαδικές από την κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών και επιθυμώ να ενταχθώ μέσω προκήρυξης στις σχολές τις ΑΕΝ μιας και η κατεύθυνσή μου δεν μου δίνει την δυνατότητα να εισαχθώ στην σχολή. Αρχικά θα ήθελα

να ρωτήσω αν μου παρέχεται η δυνατότητα μετά την συμπλήρωση των τεσσάρων χρόνων στην σχολή να μπω στο λιμενικό σώμα ή

γενικά να ασχοληθώ με κάποιο επάγγελμα έξω από την θάλασσα. Ακόμα θα ήθελα να μάθω αν μετά από την αποφοίτησή μου από την σχολή Πλοιάρχων και μηχανικών εμπορικού ναυτικού θα μπορέσω να συνεχίσω τις σπουδές μου σε σχολές Μηχανολόγων Μηχανικών, στρατιωτικές (Σ. Μ. Υ. Ν) αλλά και αστυνομικές σχολές μιας και έχω ακούσει ότι μπορεί να μου δοθεί η δυνατότητα αυτή.

Τέλος θα ήθελα να σας ζητήσω αν έχετε κάποια συμβουλή να μου δώσετε σχετικά με το επάγγελμα

αυτό και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζω. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας.

gr_ar

Δημοσίευση από gr_ar »

Μάνος έγραψε:Γεια σας,
σκέφτομαι να πάω για μηχανικός, επειδή μου φαίνεται ότι θα βρω δουλειά πιο εύκολα, και επειδή έχω 1,5 βαθμό μυωπία και μπορεί να μην περνάω για πλοίαρχος. Έχω όμως διαγνωστεί με ψυχωσική συνδρομή και παίρνω χάπι. Δεν έχω κανένα εμφανές σύμπτωμα, αλλά ανησυχώ μήπως τελειώσω τη σχολή και στις εξετάσεις για το δίπλωμα του Γ μηχανικού, το καταλάβουν και με κόψουν στις ψυχιατρικές ή στις αιματολογικές εξετάσεις. Ή να περάσω τις εξετάσεις και να μη με ναυτολογήσει καμία εταιρεία. Θα ήθελα να μου απαντήσει κάποιος, τι περιλαμβάνουν οι ψυχιατρικές εξετάσεις; Η εταιρεία θα με στείλει για άλλες εξετάσεις πριν με ναυτολογήσει; Μπορεί να βρουν στις αιματολογικές εξετάσεις ότι παίρνω χάπι (Risperdal) ;

Επίσης, γίνεται να κάνω και τα 2 εκπαιδευτικά ταξίδια στο τελευταίο έτος, αφού τελειώσω με τα μαθήματα;

Όχι δεν γίνεται να κάνεις τα ταξίδια όποτε θέλεις.

Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Ναι στο λιμενικό μπορείς να μπεις με προκήρυξη όποτε και άμα βγάλουν.Σαν Πλοίαρχος στη στεριά τι να κάνεις (εκτός αν εννοείς ότι θα φτάσεις στην θέση του πλοίαρχου που εκεί αλλάζουν τα πράγματα) ; Σαν μηχανικός μπορείς να ασχοληθείς με τεχνικά θέματα. Να συνεχίσεις σπουδές τι εννοείς; Μεταπτυχιακά; Αν ναι να ξέρεις ότι πλέον δεν αναγνωρίζετε ευρέως το πτυχίο ΑΕΝ οπότε ίσως να έχεις θέμα.

Στις αστυνομικές σχολές ως τι πάλι; Ποιος σας τα λέει αυτά;

Συμβουλή ότι έχουμε πει ως τώρα... Η θάλασσα θέλει αγάπη και γερό στομάχι.

Τα υπόλοιπα θα τα βρείτε. Το μυαλό μέσα στο κεφάλι και όλα καλά θα πάνε.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης