Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό

Απάντηση
Στρατός και θητεία
Βίκτωρ

Δημοσίευση από Βίκτωρ »

Χαιρετισμούς σε όλους και όλες. Ανακάλυψα πρόσφατα αυτό το θρεντ και διάβασα αρκετά.Συγχαρητήρια σε όλους που συνεισφέρουν τόσα χρόνια με όποιον τρόπο κι άν το κάνουν αυτό!

Δουλεύω αρκετά χρόνια τώρα σε ναυτιλιακή με φορτηγά, παραδοσιακή ελληνική με ελληνικές σημαίες.

Γνωρίζω αρκετά πράγματα από μέσα και θα ήταν χαρά μου να συζητήσω για αυτά και να προσθέσω όςο μπορώ στις πληροφορίες που προσφέρει αυτό το πολύ καλό θρεντ.

1. Να πω για αρχή πως ουκ εν τω πολλώ το ευ!

Εννοώ πως για τους ενημερωμένους υπάρχουν στην Ελλάδα και μικρότερες εταιρίες με ιστορία δεκαετιών που προςφέρουν ευκαιρίες για νέους που θέλουν να σταδιοδρομήσουν στη θάλασσα.

Αυτό γιατί διαβάζω συχνά παροτρύνσεις προς δοκίμους να προτιμούν τις μεγαλύτερες εταιρίες. Η προσωπική μου εμπειρία λέει πως ένας δόκιμος με δυνατότητες διάθεση για δουλειά και τα σωστά χαρακτηριςτικά γενικά θα εκτιμηθεί από μικρότερες εταιρίες. Οι εταιρίες αυτές άν λειτουργούν σωστά έχουν οικογενειακό κλίμα και οι εργαζόμενοι σε αυτές δεν είναι απλά ένας αριθμός όπως ίσως συμβαίνει σε μεγαλύτερες εταιρίες.

Όταν δε αυτές οι εταιρίες έχουν προοπτική ανάπτυξης και καλό στόλο δεν υστερούν σε τίποτα αντιθέτως θα έλεγα. Προσωπικά ξέρω καμμιά δεκαριά εταιρίες με 5 - 8 πλοία που είναι πολύ καλές.

Υπάρχει για ενδιαφερόμενους να τον αναζητήσουν ο Σκολαρίκος, ένας τόμος ευρετήριο που περιέχει όλες τις ελληνικές εταιρίες (είναι τουλάχιστον 500-600) με πληροφορίες για διευθύνσεις στόλους κλπ και έχει και ιστοσελίδα τη skolarikos.gr

Βίκτωρ

Δημοσίευση από Βίκτωρ »

Επίσης όλες οι εταιρίες που αναφέρω πως ξέρω και θεωρώ αντάξιες των μεγαλύτερων έχουν ως κοινό παρονομαστή ότι είναι οικογενειακές. Αυτό μετράει πολύ όσο κι άν ακούγεται περίεργο.

2. Επίσης επειδή πολλοί ρωτούν για αεράδικα και γκαζάδικα παρότι δεν ξέρω πολλά ως γενικές αρχές θα πρότεινα στους νέους να κοιτούν και την ποιότητα της εταιρίας και τις προοπτικές που μπορεί να τους δώσει.

Δεν λέω βέβαια να μην κοιτάνε να παίρνουν όσο περισσότερα λεφτά μπορούν αλλά το να υπάρχουν μακροχρόνιες προοπτικές και καλές συνθήκες εργασίας έχουν και αυτά κάποια αξία.

Δύσκολα το κρίνει βέβαια κανείς αυτό με μια επίσκεψη ή ένα μπάρκο αλλά κάποιος που θα κάνει προεργασία όταν διαλέγει σε ποιές εταιρίες θα απευθυνθεί μπορεί να καταλάβει κάποια πράγματα από τον στόλο, τη σημαία, τα γραφεία και βεβαίως θα μάθει και πληροφορίες ρωτώντας ανθρώπους του χώρου τη γνώμη τους άν γνωρίζουν.

Κάτι που θα κοιτούσα σε μια επίσκεψη σε ένα γραφείο είναι η προσβασιμότητα σε ανθρώπους όπως οι αρχιμηχανικοί και αρχικαπετάνιοι γιατί από αυτούς τελικά εξαρτάται η πορεία κάποιου σε μια εταιρία.

Αυτοί κρίνουν τελικά και αυτοί γνωρίζουν και τις ανάγκες της εταιρίας. Μια ανάπτυξη σχέσης μαζί τους έστω και με μια καλημέρα και μια χειραψία στην αρχή μόνο καλό κάνει και άν συνοδεύεται από καλή αξιολόγηση από το πλοίο δημιουργεί προοπτικές ανάλογα με τις ανάγκες και με το που θέλει να φτάσει ο καθένας.

Αυτά από μένα και καλή σταδιοδρομία σε όσους αρχίζουν καλές θάλασσες σε όσους ταξιδεύουν και καλή δύναμη σε όλους.

Γιωργος

Δημοσίευση από Γιωργος »

Γεια σας. Εχω διαβαζει σχεδον ολες τις ερωτησεις και απαντησεις και σας ευχαριστω που με βοηθατε με την προθυμια σας και αυτοι που ρωτανε και αυτοι που απαντανε.
Ειμαι φετος στην Β'Λυκειου σε ΓΕΛ και προσφατα ενημερωθηκα για τις ΑΕΝ και ανακαλυψα με εκπληξη οτι αυτο ειναι το ονειρο μου οταν ειδα αυτο εδω

Δεν με νοιαζει αν το καραβι θα εχει πολυτελειες ή αν ολο το πληρωμα θα ειναι σε ενα δωματιο~ Επισης εχω γερο στομαχι και ξερω οτι μπορω να αντεξω και 10 μηνες στη θαλασσα.

Δεν θελω να μπω στο Λιμενικο ουτε νερομπατσος να γινω.

Δεν θελω μπλου σταρ και κρουαζιεροπλοια ουτε γκαζαδικα.

Δεν θελω Η ζωη μου στη θαλασσα να ειναι κερκυρα-ηγουμενιτσα μεχρι να πεθανω.

Δεν θελω τη δουλεια για τα πολλα λευτα.

Θελω να ειμαι σε πλοιο φορτωμενο με container (νομιζω τα λετε φορτηγα).

Θελω να γυρισω ολα τα λημανια του κοσμου απο αμερικη μεχρι ασια και αφρικη και αυστραλια

Θελω να διασχυσω ολες τις θαλασσες και να γνωρισω ανθρωπους απο ολο τον κοσμο.

Θελω οταν θα πιανουμε λιμανι στην Αμερικη να πατησω ποδι στην ηπειρο~ Εστω και για 10λεπτα και μετα αλλους 10 μηνες θαλασσα.

Θελω οταν τα κοκκαλα μου δεν αντεχουν αλλο αλατι να εχω μια σκεπη και ενα κομματι ψωμι.

Ειμαι φιλοδοξος και ξερω οτι μπορω να περασω με πανελληνιες πρωτος πλοιαρχος στην Κρητη (λεω Κρητη γιατι απ οσα διαβασα και εδω και αλλου απο αποψη εγκαταστασεων μαθηματων και καθηγητων η Κρητη ειναι η καλυτερη για καποιον που δεν θελει μονο το πτυχιο αλλα και τις γνωσεις).

Επισης ειμαι σιγουρος οτι στην σχολη θα τους πριξω στα 10αρια.

Το μονο που θελω να ξερω και με κραταει απο το να παρω μια αποφαση ειναι αυτο

Ενας Ελληνας αποφοιτος πλοιαρχος (πχ απο Κρητη) που περασε πρωτος και βγηκε πρωτος με ορεξη για δουλεια διαβασμα και δουλεια που αγαπαει τη θαλασσα και θελει να γυρισει τον κοσμο ΜΠΟΡΕΙ;

Διαβασα και εδω οτι ελληνες πλοιαρχοι δυσκολα δουλευουν σε ξενες εταιριες και δεν ξερω για τις ελληνικες αλλα ειμαστε πρωτη ναυτικη δυναμη~ Δεν μπορει να μην στελνουμε καραβια περα απο Αιγαιο.

Οσες ερωτησεις διαβασα Ρωτανε πως να μπω στο λιμενικο ; Πως να βρω γραφειο; Πως να μεινω ελλαδα κοντα στους δικους μου;

Εγω ρωταω και θελω ειλικρινη απαντηση απο ατομο που ειναι στη σχολη ή εχει τελιωσει καποια σχολη~ Οχι εξαρταται απο αυτο και εκεινο. Πειτε μου αληθεια για να δω και εγω τι θα κανω

Θελω να γυρισω ολο τον κοσμο σε Containerοκαραβο. Υπαρχει ελληνικη εταιρια που δινει τετοια δουλεια;

Αν ναι τοτε 1) Σε ευχαριστω που μου δινεις ελπιδες
2) καντε χωρο σας ερχομαι
3) Οποιος μπορει να μου αναφαιρει ονομαστικα μονο χωρις λεπτομεριες μια δυο~ Εστω και μια Εταιρια που το κανει αυτο για να το ψαξω και μονος μου.

Ευχαριστω.
Άβαταρ μέλους
Triton3
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Triton3 »

Γιωργος έγραψε:Γεια σας. Εχω διαβαζει σχεδον ολες τις ερωτησεις και απαντησεις και σας ευχαριστω που με βοηθατε με την προθυμια σας και αυτοι που ρωτανε και αυτοι που απαντανε.
Ειμαι φετος στην Β'Λυκειου σε ΓΕΛ και προσφατα ενημερωθηκα για τις ΑΕΝ και ανακαλυψα με εκπληξη οτι αυτο ειναι το ονειρο μου οταν ειδα αυτο εδω

Δεν με νοιαζει αν το καραβι θα εχει πολυτελειες ή αν ολο το πληρωμα θα ειναι σε ενα δωματιο~ Επισης εχω γερο στομαχι και ξερω οτι μπορω να αντεξω και 10 μηνες στη θαλασσα.

Δεν θελω να μπω στο Λιμενικο ουτε νερομπατσος να γινω.

Δεν θελω μπλου σταρ και κρουαζιεροπλοια ουτε γκαζαδικα.

Δεν θελω Η ζωη μου στη θαλασσα να ειναι κερκυρα-ηγουμενιτσα μεχρι να πεθανω.

Δεν θελω τη δουλεια για τα πολλα λευτα.

Θελω να ειμαι σε πλοιο φορτωμενο με container (νομιζω τα λετε φορτηγα).

Θελω να γυρισω ολα τα λημανια του κοσμου απο αμερικη μεχρι ασια και αφρικη και αυστραλια

Θελω να διασχυσω ολες τις θαλασσες και να γνωρισω ανθρωπους απο ολο τον κοσμο.

Θελω οταν θα πιανουμε λιμανι στην Αμερικη να πατησω ποδι στην ηπειρο~ Εστω και για 10λεπτα και μετα αλλους 10 μηνες θαλασσα.

Θελω οταν τα κοκκαλα μου δεν αντεχουν αλλο αλατι να εχω μια σκεπη και ενα κομματι ψωμι.

Ειμαι φιλοδοξος και ξερω οτι μπορω να περασω με πανελληνιες πρωτος πλοιαρχος στην Κρητη (λεω Κρητη γιατι απ οσα διαβασα και εδω και αλλου απο αποψη εγκαταστασεων μαθηματων και καθηγητων η Κρητη ειναι η καλυτερη για καποιον που δεν θελει μονο το πτυχιο αλλα και τις γνωσεις).

Επισης ειμαι σιγουρος οτι στην σχολη θα τους πριξω στα 10αρια.

Το μονο που θελω να ξερω και με κραταει απο το να παρω μια αποφαση ειναι αυτο

Ενας Ελληνας αποφοιτος πλοιαρχος (πχ απο Κρητη) που περασε πρωτος και βγηκε πρωτος με ορεξη για δουλεια διαβασμα και δουλεια που αγαπαει τη θαλασσα και θελει να γυρισει τον κοσμο ΜΠΟΡΕΙ;

Διαβασα και εδω οτι ελληνες πλοιαρχοι δυσκολα δουλευουν σε ξενες εταιριες και δεν ξερω για τις ελληνικες αλλα ειμαστε πρωτη ναυτικη δυναμη~ Δεν μπορει να μην στελνουμε καραβια περα απο Αιγαιο.

Οσες ερωτησεις διαβασα Ρωτανε πως να μπω στο λιμενικο ; Πως να βρω γραφειο; Πως να μεινω ελλαδα κοντα στους δικους μου;

Εγω ρωταω και θελω ειλικρινη απαντηση απο ατομο που ειναι στη σχολη ή εχει τελιωσει καποια σχολη~ Οχι εξαρταται απο αυτο και εκεινο. Πειτε μου αληθεια για να δω και εγω τι θα κανω

Θελω να γυρισω ολο τον κοσμο σε Containerοκαραβο. Υπαρχει ελληνικη εταιρια που δινει τετοια δουλεια;

Αν ναι τοτε 1) Σε ευχαριστω που μου δινεις ελπιδες
2) καντε χωρο σας ερχομαι
3) Οποιος μπορει να μου αναφαιρει ονομαστικα μονο χωρις λεπτομεριες μια δυο~ Εστω και μια Εταιρια που το κανει αυτο για να το ψαξω και μονος μου.

Ευχαριστω.

Εταιρίες

Costamare,Danaos ~

Συμβουλή

Φίλε μην γίνεις ναυτικός ~ Αν ήταν καλά στο ναυτικό επάγγελμα ~ δεν θα υπήρχαν άνθρωποι στην στεριά ~ όλοι ναυτικοί θα ήμασταν ~ είναι το χειρότερο επάγγελμα στον κόσμο ~ μοναξιά και απομόνωση

Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Μα αυτή είναι η γοητεία της θαλασσας... Ειμαι μοναχικός και στη στερια, θέλω να ταξιδέψω παντού ... Αν είχα λευτα έτοιμα δεν θα το σκεφτόμουν καν αλλα τώρα που είμαι στην Ελλάδα και δεν ξέρω αν θα έχω δουλεια σε δυο χρονια για να ζήσω όταν έμαθα ότι μπορώ να γυρισω τον κόσμο όλο και να πληρώνομαι και από πάνω έχοντας μια ζωη μοναχική τότε δεν ήταν δύσκολο να αποφασίσω...

ευχαριστώ για τις πληροφορίες και την συμβουλή σου

Το πήρα απόφαση.

Άβαταρ μέλους
TAG
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από TAG »

Γιώργο είσαι ωραίος, έχεις ωραίο mentality.
Άβαταρ μέλους
Triton3
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Triton3 »

Γιώργος έγραψε:Μα αυτή είναι η γοητεία της θαλασσας... Ειμαι μοναχικός και στη στερια, θέλω να ταξιδέψω παντού ... Αν είχα λευτα έτοιμα δεν θα το σκεφτόμουν καν αλλα τώρα που είμαι στην Ελλάδα και δεν ξέρω αν θα έχω δουλεια σε δυο χρονια για να ζήσω όταν έμαθα ότι μπορώ να γυρισω τον κόσμο όλο και να πληρώνομαι και από πάνω έχοντας μια ζωη μοναχική τότε δεν ήταν δύσκολο να αποφασίσω...

ευχαριστώ για τις πληροφορίες και την συμβουλή σου

Το πήρα απόφαση.

Αργά ή γρήγορα θα τρέχεις να "σωθείς" απο το ναυτικό επάγγελμα... Το τυρί (χρήμα) το είδες... Την φάκα (παγίδα) δεν την είδες ακόμα... Γράψε μου ξανά σε 10 χρόνια αν υπάρχει το forum ... Τις εντυπώσεις σου από το ναυτικό επάγγελμα.-

Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 39

Δημοσίευση από Vasilis_Ch »

Ο καθένας με την γνώμη του και είναι σεβαστή.Η θάλασσα είναι εκεί για όποιον αγαπά να την ταξιδεύει.

Ανήκω σε ναυτικό νησί, ακολουθώ το επάγγελμα και ποτέ δεν το είδα ως σκλαβιά, αγγαρεία και ότι άλλο χαρακτηρισμό θέλει κανείς να δώσει.

Επειδή διαλέγεις να σταδιοδρομήσεις ως πλοίαρχος έχε στην άκρη του μυαλού σου ότι υπάρχει αρκετός κόσμος που θέλει να γίνει πλοίαρχος και υπάρχει μια σχετική ανεργία ή δυσκολία να βρουν οι δόκιμοι μπάρκο επειδή είναι υπέρ αρκετοί χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό.

Αφού το έχεις ως στόχο πέρνα σε μια ΑΕΝ που να είναι κοντά σου και όχι σε κάποια που ακούς διάφορες φήμες γιατί απλά δεν ισχύουν.

Κάθε μια έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Αν το έχεις και το αντέχεις δοκίμασε για μηχανικός (συμβουλή μόνο).

Οι ξένες εταιρείες ναι πέρνουν Έλληνες αν το ψάξεις, αλλά για τα λιμάνια να ξέρεις ότι ειδικά το πλοίο Container μένει ΩΡΕΣ και μόνο.

Υπάρχουν εξαιρέσεις που μπορεί να μείνεις 2-3 μέρες σε λιμάνι αλλά πιο σπάνι.

Πάντως θα βγαίνεις αν δεν έχεις βάρδια.

Capital

Costamare

Enessel

Danaos

έχουν πλοία Container

Βίκτωρ

Δημοσίευση από Βίκτωρ »

Όχι απλά μπορείς αγαπητέ Γιώργο αλλά είναι ΒΕΒΑΙΟ πως θα τα καταφέρεις να γυρίςεις τον κόςμο άν θέλεις. Τα κοντέινερ δεν είναι φορτηγά όμως.

Είναι άλλος τύπος πλοίου. Κουβαλάνε κουτιά.

Οι εταιρίες με φορτηγά είναι πολύ περισσότερες στην Έλλάδα και θα έχεις πολύ μεγάλη επιλογή.

Επίσης περνάνε περισσότερο καιρό στα λιμάνια.

Άν δεν θες δεν χρειάζεται να ψάξεις καθόλου για εταιρίες εκτός Έλλάδας.

Έχουμε τόσες πολλές εδώ που άν είσαι καλός θα βρεις δουλειά σίγουρα.

Δεν ξέρω άν υπάρχει ανεργία για καλούς πλοιάρχους.

Θα σου έλεγα να ψάξεις περισσότερο όμως για το τί συνεπάγεται μια καρίερα στη θάλασσα και να ενημερωθείς όσο μπορείς καλύτερα.

Έχεις τόσο σωστή ψυχολογία που πιστεύω πως μπορείς να καταφέρεις πολλά.

Άβαταρ μέλους
Triton3
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Triton3 »

Φιλαράκι αν δεν έχεις βίσμα ούτε δόκιμος δεν θα πιάσεις με αποτέλεσμα να σε διώξουν απο την σχολή στο πρώτο εξάμηνο... Διάβασε σε ναυτιλιακά σιτε πόσα παιδιά δόκιμοι δεν βρήσκουν βαπόρι για τα εκπαιδευτικά τους μπάρκα με αποτέλεσμα να απορίπτονται απο την σχολή ή να μην μπορούν να γράψουν υπηρεσία για να πάρουν το διπλωμα τους... Γράψου και στο nautilia.gr που είναι φορουμ για ναυτικους να δεις ότι η ανεργία στους ναυτικους είναι 65 % ... Αυτά απο κάποιον με 6 χρόνια στο φιλάδιο σε Δεξαμενοπλοια, Κονταινερ, Φορτηγα... Αποφοιτο Ασπροπύργου το 2000 ...

Τώρα με την ανεργία ήρθαν να γίνουν όλοι ναυτικοί και οι πληρωματάδες τριβουν τα χέρια τους γιατί έχουν την πολυτέλεια να επιλέγουν και να απορίπτουν πληρώματα... Εγώ το 2000 που τελείωσα τον Ασπροπυργο ήμουν αναρπαστός σήμερα ψάχνο για εργασία σεκιουριτη... Μην κάνεις το λάθος να γίνεις ναυτικός... Θα καταστρέψεις την ζωή σου.-

Άβαταρ μέλους
Triton3
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Triton3 »

Βίκτωρ έγραψε:Όχι απλά μπορείς αγαπητέ Γιώργο αλλά είναι ΒΕΒΑΙΟ πως θα τα καταφέρεις να γυρίςεις τον κόςμο άν θέλεις.Τα κοντέινερ δεν είναι φορτηγά όμως.

Είναι άλλος τύπος πλοίου. Κουβαλάνε κουτιά.

Οι εταιρίες με φορτηγά είναι πολύ περισσότερες στην Έλλάδα και θα έχεις πολύ μεγάλη επιλογή.

Επίσης περνάνε περισσότερο καιρό στα λιμάνια.

Άν δεν θες δεν χρειάζεται να ψάξεις καθόλου για εταιρίες εκτός Έλλάδας.

Έχουμε τόσες πολλές εδώ που άν είσαι καλός θα βρεις δουλειά σίγουρα.

; Δεν ξέρω άν υπάρχει ανεργία για καλούς πλοιάρχους.

Θα σου έλεγα να ψάξεις περισσότερο όμως για το τί συνεπάγεται μια καρίερα στη θάλασσα και να ενημερωθείς όσο μπορείς καλύτερα.

Έχεις τόσο σωστή ψυχολογία που πιστεύω πως μπορείς να καταφέρεις πολλά.

Βλέπεις τη σου έγραψε ; " ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟΥΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥΣ "

Η ανεργια φίλε στους έμπειρους Ανθυποπλοιαρχους είναι γυρω στο 50% για τους πρωτομπαρκους είναι 80% ... Βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα... Ανεργος θα είσαι και στην θάλασσα... Όπως και εδώ

Και να σου πώ γιατί θα είσαι ανεργος ; Γιατί ο Φιλλιπινος παίρνει 3000-4000 usd ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΜΑΧΗΚΑ... Ενω εσυ παίρνεις (Ως Ανθυποπλοιαρχος) 4000-5000 euro + Εισφορες στο χρεοκοπημένο ΝΑΤ... Ποιος είναι πιο φθηνός ; Εσυ ή ο Φιλιππινος ; Και μην μου γράψεις τώρα για τον καλό Ελληνα ΝΑΥΤΙΚΌ με το φιλότιμο και τις γνώσεις... Ολοι οι Φιλιππινοι έχουν τελειώσει σχολές που άνοιξαν οι Ελληνες εφοπλοιστες στην χώρα τους (Φιλλιππινες) απο αυτούς επανδρόνουν τα βαπόρια τους...

Αν δεν με πυστευης κατέβα στο Πειραια και πιάσε κουβέντα με τους ναυτικους που κάθονται στην Ακτη Μιαουλη στις καφετεριες... Και ρώτα τους γιατί δεν εργάζονται ΕικόναΕικόναΕικόνα Και δεν είναι όλοι αυτοί πληρώματα είναι και Αξιωματικοι και χρόνια στην θάλασσα που παρακαλούνε για να μπαρκάρουν και πληρώνουν τους πράκτορες να τους βρούνε εργασία... Ακόμα και σε σκυλοπνήχτες... ΦΥΓΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ...

ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ... ΑΠΛΑ ΗΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΡΙΒΟΙ ΓΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΟΠΛΟΙΣΤΕΣ...

Άβαταρ μέλους
Triton3
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Triton3 »

Αλλά επειδή απο όσα σου έγραψα... Δεν θα πυστέψεις τίποτα γιατί τα παπαγαλάκια δεν θα σου πούν ποτέ την αλήθεια πήγαινε να φας τα μούτρα σου και να χάσεις 1-2 χρονια στις σχολές, και να δεις απο μόνος σου ότι μόνο εγω σου έλεγα την αλήθεια... Καλή τυχη.-
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από Terminator »

Δυστυχώς εαν συνεχιστεί αυτό το πράγμα σε κάποια χρόνια η ανεργία στην θάλασσα θα ξεπερνά κατά πολύ την αντίστοιχη της ξηράς...
Άβαταρ μέλους
Triton3
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Triton3 »

Terminator έγραψε:Δυστυχώς εαν συνεχιστεί αυτό το πράγμα σε κάποια χρόνια η ανεργία στην θάλασσα θα ξεπερνά κατά πολύ την αντίστοιχη της ξηράς...

Μα δεν έχει μέλλον ο Ελληνας στην θάλασσα έχει μαλιάση η γλώσα μου να το λέω... Αλλα παρόλα αυτά οι νεοέλληνες έγραψαν 40 σελίδες στο φόρουμ για την "Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό " Με πιάνουν τα γέλια το 50 και 60 που πάλι πεινούσαν οι Ελληνες οι εφοπλοιστές έβαλαν πλάτη και υπήρχαν 600.000 Ελληνες ναυτικοι... ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑ οι Ελληνες ναυτικοι είναι 12.000 -13.000 ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ;

ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΕΦΟΠΛΟΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ.-

Άβαταρ μέλους
teooyk
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από teooyk »

Δηλαδή ρε παιδία εμείς που έχουμε περάσει εμπορικό και συγκεκριμένα πλοίαρχος εγώ (θα πάω πρώτα στρατό εγώ) να μην έχουμε ελπίδες ότι θα βρούμε εταιρία;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης