Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 39

Δημοσίευση από Vasilis_Ch »

Τι εννοείς μέσα στην Ελλάδα; Όλες σχεδόν οι ελληνικές εταιρείες έχουν γραφεία στην Ελλάδα.Αν εννοείς ακτοπλοΐα''ία τι να την κάνεις την βίζα; Για τις Κυκλάδες;

Αν χρειαστείς βίζα θα σε ενημερώσει ΟΤΑΝ χρειαστεί η εταιρεία σου.

Κακώς προβληματίζεστε με αυτά.

Άβαταρ μέλους
TAG
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από TAG »

Βασιλη αν θυμαμαι καλα εισαι Μηχανικος η Δοκ Μηχανικος στην Χιο, έτσι;

Anyway, εβλεπα ενα βιντεο με εναν εκπροσωπο μιας εταιριας στο καναλι του Youtube tou Pantheon Tankers νομιζω και ελεγε τα παιδια καλυτερα να ερχονται να βρουνε εταιρια για το πρωτο μπαρκο τα Χριστουγεννα που δεν θα εχουνε και μαθηματα.

Κάποιες ερωτήσεις:

1) Δεν ειναι καλυτερα να παω μεσα Νοεμβριου παρα μεσα/τελη Δεκεμβριου ή η διαφορα ειναι μικρή; Υπάρχει περίπτωση να με πουνε 'ελα πιο μετα';

Το λεω γιατι φανταζομαι τον Δεκεμβριο λογικα υπαρχουν στη κυριολεξια εκατονταδες παιδια που ψαχνουν για εταιρια. Επίσης, αμα εισαι στην ΑΕΝ Ασπροπύργου κάτι γίνεται, αμα όμως εισαι στις Οινούσσες ή την Ύδρα, άντε να πας Πειραιά τώρα και να γυρίσεις έγκαιρα μή πάρεις απουσίες...

2) Οι γνωστες εταιριες τυπου Maran Gas,Maran Tankers,Gaslog,Euronav,Minerva,Dynacom,Thenamaris,Anangel,Alpha Tankers κλπ θελουν μεσο, όχι έτσι; Δηλαδή με ενα Προφίσενσυ θα είμαι οκ;

3) Εαν έχεις αποφοιτήσει απο το λύκειο 4 χρόνια πριν μπεις ΑΕΝ 22 χρονων αντι για 18 χωρις να εχεις κανενα πτυχιο απο αλλη σχολη, δηλαδη αυτα τα 4 χρονια καθοσουν σπιτι, θα εχεις προβλημα;

4) Τα σωστικα ειναι 2 βδομαδες και ειναι το Φεβρουαριο, έτσι; Η μήπως είναι τον Δεκέμβριο;

5) Ποιά πλοία κάθονται περισσότερο σε λιμάνια (με τη δυνατότητα να επισκευτείς τη κοντινή πόλη, π. Χ. Όχι σε ενα Off Shore Oil Rig).
π. Χ. Κοντεινερ (περισσοτερο) -> Χυδην -> Γκαζαδικα -> Αεραδικα (λιγοτερο);

6) Εμεις οι Έλληνες δεν χρειαζόμαστε Αμερικανική βίζα, αλλα απότι βλέπω οι ναυτικοι πρεπει να εχουν βίζα. Γιατί συμβαίνει αυτό; Επίσης, τι σχεση εχει η παγκοσμια ναυτιλια με τις ΗΠΑ; Γιατι δεν είναι υποχρεωτική η Ρωσσική, Κινεζική, Κενυατική βίζα για παράδειγμα;

7) Ενα σημαντικο ερώτημα που το ξέχασα πιο πριν. Εαν κατέβω Αθηνα για να βρω εταιρια για το 1ο μπαρκο για 3 μερες και βρω εταιρια την πρωτη μέρα, μετα ειναι καλο να συνεχισω μπας και βρω περισσοτερες σε περιπτωση που η πρωτη δεν με θελει αργοτερα η να επιστρεψω σπιτι μου; Δηλαδη, να βρω 2-3 εταιριες που με θελουν ή 1 αρκεί;

8) Πότε ξέρεις τον μισθό σου, τον Νοεμβριο/Δεκεμβριο/Ιανουαριο που θα πας να βρεις εταιρια μετα το περας της συνετευξης/αξιολογισης ή τον Φεβρουαριο/Μαρτιο οταν πας να υπογραψεις το κοντράτο;

9) Αν εισαι στην ΑΕΝ Μηχανιώνας π. Χ. Η εταιρία θα καλύψει τα έξοδα μεταφοράς σου απο/στην Αθήνα για να υπογράψεις το κοντρατο, να πάρεις το ΚΕΠ κλπ γιατι φανταζομαι θα ειναι εξαντλητικό απο οικονομικής απόψεως να πηγαινοέρχερσαι Αθήνα συνέχεια. Φυσικα δεν λεω για το οταν πας να κατεβεις Αθηνα να βρεις δουλεια αλλα για το οταν πας να υπογραψεις το κοντρατο ή να παρεις το ΚΕΠ.
Άβαταρ μέλους
Nikos93
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Nikos93 »

Πολυ καλες ερωτησεις φιλε Τag. Περιμενω και εγω την απαντηση καποιου σχετικα με τα ερωτηματα Που εθεσες
Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δυνατές ερωτήσεις! Και απαντώ!(θα μου κόψετε μισθό με τόση δουλεια βρε σατανάδες!) Είμαι 2ος Μηχανικός και από Χίο ναι.

1) Αποκλείεται να σου πουν πέρνα πιο μετά (αυτή είναι ατάκα αν δεν θέλουν να σε προσλάβουν) Στις γιορτές των Χριστουγέννων δε θα πάρεις απουσίες επίσης θα έχεις γράψει και πρόοδο σε όλα τα μαθήματα οπότε θα ξέρεις να απαντήσεις όταν σε ρωτήσουν πως τα πας στη σχολή (πολλές καλές εταιρείες έχουν βέτο στα μαθήματα να τα περάσεις όλα ή 9/10 πχ.)

Εκατοντάδες θα είστε έτσι και αλλιώς, το ξέρουν και οι εταιρείες. Το πόσο πιο νωρίς θα πας δεν σημαίνει ότι θα βρεις και εταιρεία γιατί θα ελέγξουν και τα προσόντα σου. Βρες μια περίοδο που θα σε βολεύει και θα είσαι ψυχικά ήρεμος.

2) Όλες όσες είπες ναι εκτός από GasLog... Μιλάμε για εταιρεία-κόσμημα με άριστο κόσμο... Ψάχνει και παίρνει μόνο αφρόκρεμα. Στο ίδιο κύμα είναι και η Euronav. Στις υπόλοιπες εισαι οκ.

3) Οχι κανένα. Αλλά μην πεις ότι καθόσουν κιόλας... Πες οτι δούλευες. Δείξε ότι ασχολείσαι με τη ζωή σου.

4) Φλεβάρη και θα σας τα κανονίσει η σχολή.

5) ΚΑΝΕΝΑ... Κυριολεκτικά θέμα τύχης... ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ. Τις περισσότερες πιθανότητες τις έχεις στα φορτηγά (χύδην φορτιό).

6) Όλες είναι υποχρεωτικές απλά η αμερικάνικη θέλει έκδοση από Πρεσβεία, θα στην ζητήσει η εταιρεία (ή όχι ανάλογα σε ποιες περιοχές πάει τα πλοία). Οι άλλες βίζες εκδίδονται τοπικά αυθημερόν και ασχολείται ο Πλοίαρχος.

7) Γενικά 1 αρκεί. Σπάνια θα σε ακυρώσει, δεν παίζουν οι εταιρείες. Αν θες να κάνεις μια βόλτα και να επιλέξεις εσύ μετά ανάμεσα σε 2-3 μπορείς. Καλό είναι να στοχεύσεις σε κάποιες και όποια σε πάρει.

8) Όταν υπογράψεις το συμβόλαιό σου... Υπολόγιζε για 880 μικτά στο 1ο ταξίδι. Καθαρά μένουν περίπου 700.

9) Δεν καλύπτει τίποτα. Όλα δικά σου. ΚΕΠ θα πάρεις όταν είναι να φύγεις, θα σου δώσουν το χαρτί να πας στο Υπουργείο. Συμβόλαιο επίσης πριν φύγεις.

Άβαταρ μέλους
TAG
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 14

Δημοσίευση από TAG »

Πολύ κατατοπιστικός όπως πάντα.

Κάτι άλλο:

1) Το επίδομα πολέμου δίνεται σε δοκιμους;
2) Πόσο είναι για δόκιμους και πόσο για τους αξιωματικους;(π. Χ.+100Ε &+500Ε)
3) Πώς υπολογίζεται; Ανά ώρα, ανά μέρες που μενεις στο λιμάνι της χώρας;

4) Επίσης,880 μικτα σαν Δοκιμος ειναι σε Χυδην, σωστα; Γιατι 700 καθαρα μου φαινονται λιγα για αυτα που εχω ακουσει. Σε Τανκερ, δεν πατας τα 900-1200 μεικτα ή καθαρά πάνω κάτω;

5) Καταλαβαίνω πως η απαντηση εξαρταται απο πολλου παραγοντες και δεν ειναι σιγουρη, αλλά αν παρουμε την ΜΕΣΗ διαρκεια παραμονης σε ενα λιμανι, οσες μερες ή ωρες κι αν ειναι, πόσες φορές ο Δόκιμος ή ο κάθε ναυτικός μπορει να βγαινει για βολτα στην πολη και για πόση ώρα;

Για παραδειγμα,1-2 φορες για καθε λιμανι για κάθε 8 ώρες την κάθε φορά;

Ευχαριστώ και πάλι!
Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Για το επίδομα πολέμου δεν έχω ιδέα τι είναι και αν υπάρχει καν. Δεν το έχω ξανακούσει...

Τα 880 είναι πλέον καθεστώς για τις περισσότερες εταιρείες με εξαιρέσεις βέβαια (δεν ξέρω αναλυτικά για κάθε μια)

Μέση διάρκεια ΑΣ ΠΟΥΜΕ

1) Χύδην φορτηγά---20 ώρες μέχρι 3,4 Μέρες και σε εξαιρέσεις μέχρι 1 βδομάδα (σπάνιο αλλά μου έχει τύχει).

2) Δεξαμενόπλοιο---15-20 ώρες μέχρι 2-3 Μέρες.

3) Κοντέινερ---10-20 ώρες.

Το πόσες φορές θα βγεις εξαρτάται από τις δουλειές. Βασικά βγαίνεις εκτός της βάρδιάς σου.

Μπορεί να σημαίνει 1-2-3 φορές και όσο για ώρες το κανονίζεις εσύ. Δεν σε περιορίζει κανείς. Απλά πρέπει να είσαι πίσω ξεκούραστος να αναλάβεις την βάρδια σου.

Σαν δόκιμος εγώ έβγαινα σχεδόν κάθε μέρα για 6-7 ώρες σε λιμάνι και Σ/Κ από το πρωί.(αν τύχαινε να είμαι σε λιμάνι)

Άβαταρ μέλους
Panosss
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 4
Ενδιαφέροντα: Μπάσκετ
Επάγγελμα: Φοιτητής

Δημοσίευση από Panosss »

Οταν εισαι στην σχολη διαλεγεις εναν τυπο πλοιου σωστα; Αν μετα τυχον αλλαξει κατι και θελεις να αλλαξεις τυπο πλοιου για χ λογους γινεται; Αν ναι πως?
Ω ξειν', αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.
Άβαταρ μέλους
Nikos93
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Nikos93 »

Η Bluestar παιρνει δοκιμους πρωτομπαρκους; Αν ναι ποσα πληρωνει;
θ

Δημοσίευση από θ »

Καλημέρα παιδιά. Αν περάσω εμπορικό ναυτικό και γραφτώ στην σχολή γίνεται Να κάνω αναβολή σπουδών ώστε να εκπληρώσω πρώτα την στρατιωτική μου θητεία η δεν επιτρέπεται και αναγκαστικά αφού την τελειώσω.
Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Να απαντήσω και στους τρεις.

1) Διαλέγεις εταιρεία που έχει συγκεκριμένου τύπου πλοία. Πχ Anangel έχει φορτηγά,Minerva έχει δεξαμενόπλοια.

Αν αλλάξεις τύπο πλοίου απλά μαθαίνεις τα πάντα από την αρχή και παίρνει ή όχι επιπλέον πιστοποιητικά αν τα χρειάζεσαι.

2) Παίρνει αλλά δε γνωρίζω μισθούς.

3) Βεβαίως μπορείς. Θα πάρεις μια αναβολή σπουδών για 1 χρόνο και θα πας στρατό (και παρα πολύ καλά θα κάνεις! Να είσαι έτοιμος να ταξιδέψεις)

AntonyKon
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από AntonyKon »

Καλησπερα,
Διαβασα πως οταν πας στην σχολη δεν επειτρεπετε να εχεις τατουαζ ισχυει αυτο... Οχι οτι εχω απλως θελω να μου λυσετε αυτην την απορια...
αντωνης

Δημοσίευση από αντωνης »

Παιδια πρωτη φορα γραφω εδω. Εχω μια απορια. Ειμαι φοιητης στην πατρα στ τμημα μηχανολογων μηχανικων τει. Η ερωτηση μου ειναι αν μπορω να γινω μηχανικος στα καραβια. Καπου διαβασα οτι ξεκινας δοκιμος για 12 μηνες κ ανεβαινεις. Μετα ανεβαινω κανονικα ετσι; Μπορω να φτασω δηλαδη κ μηχανικος Α. Και τελος αν οντως μπορω να μπαρκαρω ειναι δυσκολο να βρω καραβι αφου εχω βγαλει μηχ. Μηχ. Τει αντι για α. Ε. Ν?
αντωνης

Δημοσίευση από αντωνης »

Κανεις δεν ξερει ρ παιδια;

.

Δημοσίευση από . »

Μετά από θαλάσσια υπηρεσία 1ος ετους Ως δοκιμος και εξετάσεις στο Υπουργείο ΥΝΑ, αποκτάς Δίπλωμα μηχ. Γ' τάξεως.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης