Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό

Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Panosss
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 4
Ενδιαφέροντα: Μπάσκετ
Επάγγελμα: Φοιτητής

Δημοσίευση από Panosss »

Καλησπέρα σε όλους.

Επειδή νομίζω πως έχω διαβάσει σχεδόν όλο το topic περί εμπορικού ναυτικού θα ήθελα να μου ξεκαθαρίσει κάποιος εκ των "εσω" μερικές απορίες σχετικά με τον τρόπο ζωής. Γιατί η ζωή του ναυτικου δεν είναι επάγγελμα (γνώμη μου )

1)Στα εκπαιδευτικά ταξίδια πρέπει να βρω εταιρία εγώ δηλαδή να πηγαίνω στην Αθήνα από γραφείο σε γραφείο και να ρωτάω αν θέλουν δόκιμο η οι εταιρίες κάνουν κάποιους διαγωνισμούς μέσα στις σχολές και όσοι καταφέρνουν πηγαίνουν και μπαρκαρουν;

2)Με ένα lower στα αγγλικά (αλλά με συνεχή εξάσκηση δηλαδή μπορώ να συννενοηθω άπταιστα και γραπτώς) είναι δύσκολο να βρω ναυτιλιακή εταιρεία να κάνω θαλλασια υπηρεσία;

3) Όσο αναφορά το ναυτικό φυλλάδιο θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος τι είναι που το παιρνω και που χρησιμεύει

4) Σαν junior ανθυποπλοίαρχος θα μπορέσω να βρω εταιρεία ώστε να καταφέρω να συμπληρώσω την κατάλληλη θαλάσσια υπηρεσία και να προαχθώ σε ανώτερες βαθμίδες (διευκρινίζω πως κάνεις από την οικογένεια μου δεν είναι ναυτικός και έτσι δεν έχω μέσον)

5)Τώρα όσο αφορά το οικονομικό κομμάτι είναι αρκετά τα χρήματα που παίρνει ο δόκιμος είναι αρκετά για αποταμίευση έτσι ώστε να συνεχίσω την ζωή στην σχολή κανονικά και να μην επιβαρυνω τους γονείς μου;

6) Και τέλος ένας ναυτικός μετά από κάποια χρόνια στις θάλασσες πχ 10 μπορεί να κάνει μια περιουσία και να έρθει να ζήσει με μια δουλειά στα γραφεία και να κάνει οικογένεια;

Με συγχωρείτε για τον όγκο των ερωτήσεων.

Ελπίζω να μην σας κούρασα.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Φωτόπουλος Μαθητής Γ' Λυκείου

Ω ξειν', αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.
AntonyKon
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από AntonyKon »

Πως και ποτε περνεις αμερικανικη βιζα C1/D; Και εαν την παρω την βιζα αυτην θα εχω την δυνατοτητα να πηγαινω και για διακοπες χωρις κανενα προβλημα εκει;
Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 39

Δημοσίευση από Vasilis_Ch »

Αν και δεν το διάβασες όλο το τόπικ ας απαντήσουμε στο σύνολο τις ερωτήσεις

1) Ναι βρίσκεις μόνος σου εταιρεία. Κάθε εταιρεία έχει ξεχωριστό τμήμα προσωπικού που αναλαμβάνει και τη πρόσληψη δοκίμων. Όσα προσόντα έχεις να επιδείξεις τόσο το καλύτερο για εσένα. Διαγωνισμοί εννοείτε δεν υπάρχουν.

2) Αν όντως μπορείς, βοηθάει ως προσόν και στη δουλειά αλλά δεν κρίνετε μόνο από αυτό αν σε προσλάβουν.

3) Θα τα μάθετε όλα από τη σχολή, θα σας στείλουν οι σχολές σας και θα σας κλείσουν ημερομηνίες.

4) Junior είναι θέση ήδη Ανθυπλοίαρχου άρα έχεις όλη την προυπηρεσία να αποκτήσεις το δίπλωμα και απλώς δοκιμάζεσαι από την εταιρεία πριν αναλάβεις πλήρη καθήκοντα ανθυπλοίαρχου. Το μέσον θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις αλλά αφού είσαι σχολή πλοιάρχων να ξέρεις πως θα βρεις πιο δύσκολα θέση από δόκιμο Μηχανής. Είστε πολλοί γιατί διαλέγετε τη πιο "καθαρή" δουλειά του πλοίου.

5) ΟΎΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ. Μόνο αν μείνεις εστίες στις σχολές που έχουν (δεν έχουν όλες).

6) Για το 90% των ναυτικών... ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ... Θα μπεις και θα τα δεις. Γραφείο για να μπεις θα πρέπει να είσαι ο καλύτερος εκείνη τη περίοδο και πολλά πολλά άλλα που δε θα τα αναλύσω εδώ.

Περιουσία δε θα κάνεις. Εξαρτάται πως τα διαχειρίζεσαι.

Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

AntonyKon έγραψε:Πως και ποτε περνεις αμερικανικη βιζα C1/D; Και εαν την παρω την βιζα αυτην θα εχω την δυνατοτητα να πηγαινω και για διακοπες χωρις κανενα προβλημα εκει;

Σε στέλνει η εταιρεία, σε ενημερώνει αυτή για τη διαδικασία.

Για διακοπές δεν γνωρίζω. Δεν έτυχε ποτέ να το ρωτήσω όσο την έχω. Λογικά όμως μπορείς.

Άβαταρ μέλους
Panosss
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 4
Ενδιαφέροντα: Μπάσκετ
Επάγγελμα: Φοιτητής

Δημοσίευση από Panosss »

Σε ευχαριστώ πολύ Βασίλη για τις κατατοπιστικότατες και πολύ ενθαρρυντικες απαντήσεις σου
Ω ξειν', αγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι.
AntonyKon
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Για να βρω αμερικανικη ναυτιλιακη Εταιρεια χρειαζομαι να παω στην αμερικη η και απο ελλαδα;

Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

AntonyKon έγραψε:Για να βρω αμερικανικη ναυτιλιακη Εταιρεια χρειαζομαι να παω στην αμερικη η και απο ελλαδα;

Υπάρχει θέμα αν θες ως δόκιμος να κάνεις εκπαιδευτικό ταξίδι με εντελώς ξένη εταιρεία.

Δεν αναγνωρίζετε η υπηρεσία σου και πρέπει να πληρώσεις (το ίδιο ισχύει και με ελληνική εταιρεία αλλά ξένη σημαία).

Προφανώς δεν πας Αμερική, κάνεις αίτηση διαδικτυακά και συνέντευξη μέσω Σκαιπ.

AntonyKon
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ααα καταλαβα ευχαριστω πολυ αλλα τι εννοεις να πληρωσω;
Άβαταρ μέλους
Nikos93
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Nikos93 »

Με βαση ποια κριτηρια γινεται η κατανομη των σπουδαστων στις σχολες?
Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Πληρώνεις στο ΝΑΤ για την εξαγορά της υπηρεσίας αν είναι με σημαία μη συμβεβλημένη με το ΝΑΤ.Αλλιώς το πληρώνει η εταιρεία για εσένα.

Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Με το βαθμό σου και τη σειρά που έχεις δηλώσει τις σχολές.Θα αναρτηθούν οι πίνακες μην βιάζεστε.

θ

Δημοσίευση από θ »

Καλημέρα παιδιά. Τα χρήματα που λένε ότι παίρνουν οι ναυτικοί δηλαδή 10000 ο καπετάνιος και 3000 ο ανθυποπλοίαρχος και ου το καθεξίς (δεν με νοιάζει πόσα είναι ακριβώς) παίρνουν το μήνα 10000 σε ένα 6μήνο ταξίδι η συνολικά σε όλο το ταξίδι 10000. Παρακαλώ να μου απαντήσει κάποιος γνώστης του αντικειμένου και όχι αερολογίες. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα στο μυαλό γιατί ο καθένας λέει ότι θέλει και δεν βγάζω άκρη.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 65

Δημοσίευση από D.Y.K »

Μηνιαίες είναι αυτές οι αποδοχές αγόρι μου.
θ

Δημοσίευση από θ »

Α ωραία ευχαριστώ για την επιβεβαίωση. Και εγώ αυτό πίστευα γιατί αλλιώς δεν έβγαζε νόημα. Σε ευχαριστώ.
AntonyKon
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Εαν τυχει και παω σε εταιρεια μεσα στην ελλαδα θα παρω την βιζα C1/D η μονο εξωτερικο;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης