ΥΕΑ: Θητεία στις Διαβιβάσεις

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Θανος

Δημοσίευση από Θανος »

Γεια σας παιδια. Και εμενα μου εχει ερθει το χαρτι για ΥΕΑ. Αλλα ειμαι στο ΚΕΔΒ καλαματας την εκπεδευση που θα την κανω; Ευχαριστω
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Greek_Army »

Θανος έγραψε:Γεια σας παιδια. Και εμενα μου εχει ερθει το χαρτι για ΥΕΑ. Αλλα ειμαι στο ΚΕΔΒ καλαματας την εκπεδευση που θα την κανω; Ευχαριστω

Xαιδάρι
ΕΦ. ΛΟΧΑΓΟΣ ΔΒ

Δημοσίευση από ΕΦ. ΛΟΧΑΓΟΣ ΔΒ »

Λ. ΥΕΑ - σακεδβ 1985. απο τις καλυτερες αναμνησεις μου. δεν το μετανιωσα ποτε!

Αποριας

Δημοσίευση από Αποριας »

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω για την ειδικότητα του διαβιβαστή, Υ. Ε. Α πληροφοριες. Ευχαριστω
master

Δημοσίευση από master »

Να ρωτησω κατι; Ειμαι να μπω στα Τεθωρακισμενα Αυλωνα στις διαβιβασεις. Αν δηλωσω για εφεδρος που μπορει να με στειλουν;

Ευχαριστω

umustbegenius

Δημοσίευση από umustbegenius »

Θα ηθελα να ρωτησω παρουσιαζωμαι 9-11 διαβιβασεις αυλωνα ΚΕΘΤ (ΥΕΑ) θελω να ρωτησω αν διαλεξω να παω ΥΕΑ και δεν περασω δλδ κοπο απο την διαδικασια μετα τι γινεται και αν εκει που με στελουν θα με στειλουν με την ειδηκοτιτα του διαβιβαστει η θα με αλλαξουν;

αρης

Δημοσίευση από αρης »

Και εγω πουνημουν ι4 τι να λεω

ΧΡΗΣΤΟΣ- 2003Β/283

Δημοσίευση από ΧΡΗΣΤΟΣ- 2003Β/283 »

Σειρουλα μου ο φιλος, εγραψε το μυνημα του πριν 15 χρονια, για να το διαβασω σημερα... (τοτε καναμε 12 μηνο, η σειρα μου η 283 και η 282 που ειχε παρουσιαστει τον φλεβαρη του 2003,3 μηνες πριν απο εμας, ηταν οιδυο πρωτες σειρες που καναμε 12 μηνες θητεια, γιατι οι προηγουμενεσ εκαναν τοτε 14 (απο το 2000-3 η θητεια επεφτε καθε χρονο 2 μηνες, ετσιενω το 2000 υπηρετουσαν 18μηνα, φτασαμε εμεις να κανουμε 12μηνο το2003! επισης η σειρα μου ηταν η τελευταια που εκανε 6 μηνες παραμεθωριο,αφου η 284 εκανε 5 μηνες! παντως στην εποχη μας, επιβαλεται παλι να γινει 12-14 μηνες η θητεια, γιατιεχουμε αρκετα θεματα με τα μεμετια και πρεπει οι μοναδες μας, να εχουν καιαρκετο κοσμο, αλλα και σωστα εκπαιδευμενο! μαλιστα, για μενα η εκπαιδευσηπρεπει να ξεκιναει απο το κεντρο και πιο εντατικα! αφου εγω ημουν στην θηβα,στο κεπβ και τοτε ηταν κολεγιο εκει, η δε εκπαιδευση ηταν για κλαματα και τιποταδεν μας ειχε προετοιμασει για την πικρα της παραμεθωριου και ειδικα της χιου, που εγω βιωσα. ενα πολυ δυσκολο 2μηνο το καλοκαιρι, με παρα πολλες υπηρεσιες καιμια ατελειωτη εμπλοκη, συν φυσικα και απειρες αγγαρειεσ... η δε εκπαιδευση αναλογως ειδικοτητας, γινοταν τις προβλεπωμενες ημερες και ωρες, σωστα καιαν και δεν ηταν οση θα επρεπε, δεν ηταν και ασχημα. εγω πηρα διπλωμα οδηγου,ο. β. ο, απλα επειδη δεν οδηγησα ποτε βαρεα οχηματα, εμεινα στις καναδεζες και στα τζιπ, που ομως και αυτα τα οδηγησα στην αθηνα, αφου η δ πυρχια στην 96μεθ,δεν εβγαζε κινησεις τοτε και ας ειχε οδηγους με διπλωμα. ομως στην αθηνα οδηγησακαι αρκετα μαλιστα. επισης εκανα στην 96μεθ, πορεια, σκηνακια, βολη τυφεκιου, βοληπυροβολικου με ολες τις μοναδες που ειχαν αντιστοιχες υποχρεωσεις με εμασ... ομως οπως λεω και πιο κατω, εγω δεν ημουν μονο στρ (πβ) της 96μεθ, αλλα εζησα οπως ζουσαν οι στρ (πζ) του 643τε στα φυλακια του ταγματος.4 μηνες εκει και 2 μηνεςσχεδον εμεινα στην 96μεθ... αρα ειχα αρκετες εμπειριες και απειρες ωρες ενεδρασ στις τοτε ησυχες οινουσσες !οπως εγραψα ηδη σε αλλη μια απαντηση, με θεμα την θητεια στην χιο... υπηρετησα και εγω στην χιο, στην 96μεθ και μετα απο εκει επειδη ημουνδ πυρχια, με εστειλαν προσκολυωμενο στο ε. φ οινουσσων, οπου εμεινασχεδον 4 μηνες ! εκει ηταν ωραια, ειχαμε δ. ε. α (πζ) για αρχιφυλακα στοαρκετα καλο σε εγκαταστασεις φυλακιο και το μονο δυσκολο, στην εκειθητεια μου, ηταν οτι σχεδον καθε μερα, εκανα 6ωρες συνεχως ενεδρα.οταν λεω συνεχως, εννοω ειτε απο τισ 18.30-0.30, ειτε 0.30-6.30 στο υπαιθρο,με εναν συναδερφο μαζι, καναμε υπηρεσια για παρατηρηση του πελαγουςκαι κυριως ο λογος ηταν οι λαθρομεταναστες, για αυτη την παρατηρηση!
απο τοτε ομως τα πραγματα αλλαξαν και οι μεμετιδες πλεον εχουν βαλειστοχο τα 2 νησια μας εκει, οινουσσες και παναγια (ενα νησακι διπλα, χωριςκατοικους η παναγια, ενω οι οινουσσες εχουν λιγους κατοικους και μερικα μαγαζιαπου ειδικα το καλοκαιρι εχω ακουσει οτι εχουν λιγη ζωη, οταν λεμε λιγουςκατοικους, εννοω οτι σεπτεμβρη με δεκεμβρη που ημουν εκει, ειχε περιπου100-150 κατοικους και ελαχιστους περισσοτερους στο σκ. ομως παρολα αυτα,ειχε ενα μπαρακι, μια καντινα που εκανε σουβλακια και φυσικα ενα παντοπωλειομε τσιγαρα και αλλα ειδη... ενω στην παναγια ηταν δραμα η φαση, δεν ειχεςπου αλλου να πας, μονο το κψμ και η νοva, τιποτα αλλο!)
η ζωη στο φυλακιο ηταν ωραια, αν εξαιρεσουμε την ενεδρα που ηταν αρκετα κουραστικη υπηρεσια, ολα τα αλλα ηταν ωραια και ακομα και το φαγητο ητανπιο πολυ οικογενειακο παρα στρατιωτικο! ο λοχαγος που ειχαμε απο το 643τεερχοταν με τα ονια, καθε δευτερα -τεταρτη και παρασκευη, εκτος αμα ειχεπανω απο 6 μποφορ θαλασσα, που δεν ερχοταν κανεις απο το ταγμα... οσο αφορατην μοιρα του πυροβολικου, εκτος απο τηλεφωνο δεν μας ενοχλουσε κανεις,τους 2 στρ (πβ) που ειχε στειλει εκει η δ πυρχια της 96μεθ... αυτες τις μερες ο λοχαγος εμενε για 30λ περιπου καθε φορα και μετα πηγαινε στο διπλανο φυλακιο ε. φ παναγιασ... αρα δεν ειχαμε θεματακια με τον λοχαγοκαι ειχαμε ηρεμια καργα! μια φορα τον μηνα μονο εκανε ολη μερα υπηρεσια, αραερχοταν την μια μερα το πρωι κατα τις 12.0 (... συνεχίζεται ...)
ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευση από ΓΙΩΡΓΟΣ »

Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω κατι. Πρόκειται να παρουσιαστώ στο στρατο στις διαβιβάσεις, αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν υπάρχει δόκιμος στις διαβιβάσεις,
filologos

Re: ΥΕΑ: Θητεία στις Διαβιβάσεις

Δημοσίευση από filologos »

fotis έγραψε: Παρ Μάιος 08, 2009 10:38 pm Ειμαι ΥΕΑ στο χαιδαρι τωρα και ονομαζομαι δοκιμος 26 ιουνιου, το χαιδαρι εχει ειδικοτιτες πεζικο, διαβιβαστες και ερευνας πληροφορικησγια ειδικες δυναμης συνηθος περνουν αυτους που παρουσιαστικανε εδ και πιγανε δοκιμοι αλλα μπορεις να διλοσεις κιολας οτι θελεις μετα την τετραμινη εκπεδευση ΥΕΑ να πας αλλες 5 εβδομαδες για να γινεις δοκοιμος ειδικοδυναμιτησΣΕ ΕΜΑΣ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΖΟ ΜΟΝΟ 5 ΑΤΟΜΑ ΕΔ

Τόσο ανορθόγραφος ΥΕΑ, θα έπρεπε να έχεις ήδη κοπεί... Μάλλον αδόκιμος αξιωματικός πρέπει να ονομαστείς :- (
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης