Διάβασα όλα τα μηνύματα του φόρουμ αλλά έχω μια περιέργη απορία, ξέρω πως ο στρατός δεν είναι μόνο η στολή αλλά και αυτή έχει την σημασία της. Όσοι έχετε πάει ΔΕΑ πρόσφατα ξέρετε ποιες είναι οι προβλέπομενες στολές;
Απότι έψαξα, είναι οι 7,8,8α,8β,8γ και η 9, αλλά μου γεννήθηκε η απορία πως αφού οι ΔΕΑ είναι ομοιόβαθμοι με ανθυπαστιστή και οι ανθυπασπιστές φορούν στις εκδηλώσεις όπου προβλέπεται την επίσημη στολή του Στρατού την υπ'αριθμ 2, γιατί να μην μπορούν και οι ΔΕΑ ή έστω οι ΔΕΑ που ορκίζονται ανθυπολοχαγοί πριν απολυθούν, να φέρουν την στολή αυτή άνευ επωμίδων; είναι άδικο να θεωρούνται αξιωματικοί ή υπαξιωματικοί και να μην μπορούν να φέρουν την επίσημη στολή του Στρατού στις μεγάλες εορτές.
Τέσπα ξέρω πως είναι πολύ κουλή η ερώτηση αλλά περιμένω τις γνώμες σας ή την εμπειρία σας, υπόψην ο κανονισμός για τις στολές ΣΚ 111-10 περιγράφει για την στολή υπ'αριθμ 2 πως την φέρουν "οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί. "
Έκανα λοιπόν σχέδια στο pc με τις στολές των ΔΕΑ και συμπεριέλαβα και την 2, επειδή δεν έχω γνώση ως ΔΕΑ διορθώστε στα λάθη για τις υπόλοιπες στολές. (+στολή 9 εκστρατείας)