Στολές Υπηρεσίας και διακριτικά των ΔΕΑ

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
kostis.gr
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από kostis.gr »

Γειά σας παιδιά, ακόμα δεν έχω πάει στρατό αλλά μάλλον θα μπω με την Δ εσσό του 09, και θέλω να πάω ΔΕΑ και όλη την φάση της ΣΕΑΠ.

Διάβασα όλα τα μηνύματα του φόρουμ αλλά έχω μια περιέργη απορία, ξέρω πως ο στρατός δεν είναι μόνο η στολή αλλά και αυτή έχει την σημασία της. Όσοι έχετε πάει ΔΕΑ πρόσφατα ξέρετε ποιες είναι οι προβλέπομενες στολές;

Απότι έψαξα, είναι οι 7,8,8α,8β,8γ και η 9, αλλά μου γεννήθηκε η απορία πως αφού οι ΔΕΑ είναι ομοιόβαθμοι με ανθυπαστιστή και οι ανθυπασπιστές φορούν στις εκδηλώσεις όπου προβλέπεται την επίσημη στολή του Στρατού την υπ'αριθμ 2, γιατί να μην μπορούν και οι ΔΕΑ ή έστω οι ΔΕΑ που ορκίζονται ανθυπολοχαγοί πριν απολυθούν, να φέρουν την στολή αυτή άνευ επωμίδων; είναι άδικο να θεωρούνται αξιωματικοί ή υπαξιωματικοί και να μην μπορούν να φέρουν την επίσημη στολή του Στρατού στις μεγάλες εορτές.

Τέσπα ξέρω πως είναι πολύ κουλή η ερώτηση αλλά περιμένω τις γνώμες σας ή την εμπειρία σας, υπόψην ο κανονισμός για τις στολές ΣΚ 111-10 περιγράφει για την στολή υπ'αριθμ 2 πως την φέρουν "οι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί. "

Έκανα λοιπόν σχέδια στο pc με τις στολές των ΔΕΑ και συμπεριέλαβα και την 2, επειδή δεν έχω γνώση ως ΔΕΑ διορθώστε στα λάθη για τις υπόλοιπες στολές. (+στολή 9 εκστρατείας)

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 6
Ενδιαφέροντα: πλοια, τρενα, φυσικη . . .
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

kostis πολύ ωραίες οι στολές σου !
ρε σύ, εδώ 8,8β,8γ Μας δίνουν και ειναι αθλιες, μου θες και 2;
άμα το εισηγηθείς, ζήτα να απονέμουν και ξίφος μόλις ορκιζόμαστε εφ. Ανθλγοι !
(πάντως εγώ είχα καρφιτσάκι χρυσό στη γραβάτα!)
kostis.gr
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Θα τις βελτιώσω λίγο καλύτερα γιατί τις έκανα και πρόχειρα.

τώρα το ξίφος είναι ιστορικά συνδεδεμένο με την αποφοίτηση από Στρατιωτική Ακαδημία και τις ηγητορικές ικανότητες που έμαθες εκεί και σου εμπιστεύεται η πατρίδα. Βέβαια η ΣΕΑΠ είναι παραγωγική σχολή αλλά δεν εξομοιώνεται και με την Σ. Σ. Ε. Εδώ καλά καλά η Σ. Μ. Υ. Μέχρι πρότινος την είχαν του πεταματά, ούτε ξίφοι παίρνουν αλλά πτυχία.

Αν μπορούσα να εισηγηθώ κάτι θα εισηγούμουν αμφιμασχάλια στους δόκιμους, καθότι δεν φέρουν που δεν φέρουν διακριτικά αξιωματικού (μέχρι να ορκιστούν) τουλάχιστο αντι να φέρουν μόνο τις ασπρο-κοκκινες διεμβολές ας φέρουν ιδίου χρώματος αμφιμασχάλια ειδικής υπηρεσίας όπως είναι οι στρατονόμοι. Όπως και να το κάνουμε άλλο κύρος θα έχει ο ΔΕΑ με αμφιμασχάλια και άλλο χωρίς οιαδήποτε διακριτικά, και ο ίδιος εβρίσκεται καθημερινά σε "ειδική υπηρεσία" εκπαίδευσης και σε "δόκιμη θέση" που δικαιολογεί την χρήση αμφιμασχαλίων.

Τόσους παραπάνω μήνες θητεία προσφέρεις στην πατρίδα,2 κορδόνια να σου επιτρέψει να φέρεις δεν είναι λίγο πράγμα παρόλογο.

Την χρυσή καρφίτσα που αναφέρεις μάλιστα, δεν μπορεί να έχει οποια μορφή θέλεις αλλά μόνο την προβλέπομενη.
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

Ξίφος παίρνουν οι τις ΣΜΥ (και ΣΜΥΝ... ) Σε ειδική τελετή, λεπτομέριες της οποίας έτυχε να διαβάσω στο σχετικό κανονισμό !

Τώρα, Για τα διακριτικά αξκου, τουλάχιστον στον μπερέ (κ τζόκευ) δεν έχουμε στρόγγλο εθνόσημο, αλλά δαφνη, οπως ολοι οι αξκοι.

Τέλος, δεν ξέρω τι εννοεις με τη μορφή της καρφίτσας, πάντως είναι για στρατό και το "σχεδιο" που έχει στο κέντρο είναι η φλόγα.
(το σχημα-μορφη της καρφιτσας ειναι στανταρ. ΔΕΝ ποσταρω φωτογραφια μου με την 8αρα, γιατι και τα μαλλια μου ειναι χαλια, και φαινομαι και πολυ χοντρος και άσχημος!)
kostis.gr
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Τα διακριτικά αξιωματικού που αναφέρω αφορούν τα διακριτικά βαθμού αξιωματικού ή έστω υπαξιωματικού, φέρουμε απλώς ταινίες που υποδηλώνουν οτι είμαστε μια υβριδική μορφή, χωρίς να επεξηγούν εμφανώς τι είμαστε.

Η μορφή της καρφίτσας αναφέρεται στο σχέδιο, αυτό της "φλογοφόρου ροιάς"

πάντως πως σου φαίνεται η σκέψη να φέρουν οι ΔΕΑ κοκκινό-ασπρα αμφιμασχάλια;
Αλέξανδρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Αλέξανδρος »

Για ποιά καρφίτσα μιλάτε ρε παιδιά;
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

Αλέξανδρε, εννοώ την χρυσή καρφίτσα που πιάνει τη γραβάτα.

για τα αμφιμασχάλια δεν ξέρω, κάτι δεν μου πολυ-κολάει.

(πάντως δεν θα είναι ερυθρόλευκα μόνο, αλλά και ασπρόμαυρα (ΠΒ), ασπροπράσινα (ΤΘ) και γενικά πολλα χρώματα, όπως και οι επωμίδες !)
Αλέξανδρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Αλέξανδρος »

Εμείς πάντως δεν είχαμε καρφίτσα γι αυτο και ρωτάω.
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

Εννοείται ρε φίλε ! Εγώ την αγόρασα (οπως ειχα πει κ παλαιότερα).
την είχα δει σε έναν Ανχη (Σ) και μου άρεσε !
βέβαια ήθελα να έχει κανα σχηματισμό πάνω, σαμιώτικο πχ, αλλα κ με τη φλόγα δεν με χάλασε ! Καρφίτσα και σκούρο πουκάμισο, όλα τα λεφτά!
(πολύ ψώνιο αυτός ο ΔΕΑ ρε παιδί μου !Εικόνα)
kostis.gr
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Φίλε αλέξανδρε η καρφίτσα είναι προαιρετική, φέρεται πάνω στην γραβάτα. Ωστόσο αν κάνεις υπηρεσία γραφείου και φέρεις την υπ'αριθμ.8α στολή είναι εντυπωσιακή.

Εικόνα
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

Μωρέ 5 μήνες υπηρεσία γραφείου είχα, αλλά με 8γ (θερινή).
η εφαρμογή της χειμερινής στολής ξεκίνησε σχεδόν μόλις απολύθηκα... Εικόνα

gletzes
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από gletzes »

Καλησπέρα παιδια. Θα ήθελα να ρωτήσω αν οι ΔΕΑ αφού ορκίζονται παίρνουν ξίφος όπως και οι υπόλοιποι Αξ/κοί. Ευχαριστώ

nekrothaftis
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από nekrothaftis »

gletzes έγραψε:Καλησπέρα παιδια. Θα ήθελα να ρωτήσω αν οι ΔΕΑ αφού ορκίζονται παίρνουν ξίφος όπως και οι υπόλοιποι Αξ/κοί. Ευχαριστώ

μην σου πω ότι στα τεθωρακισμένα δίνουν και φωτοξιφη για να κόβεις στην μέση τα πυροβόλα τον εχθρών... Εικόνα
ασχολιθήτε νμε κάτι ουσιώδες και αφήστες τις ποζερίες...
το μόνο που πέρνουν οι ΔΕΑ είναι ο μπερές με τις δάφνες τα κορδόνια και ύστερα το αστεράκι... Φαντάροι πολυτελείας είναι... Οι αγκαριομάχοι των αξιωματικών...

Εικόνα
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

gletzes έγραψε:Καλησπέρα παιδια. Θα ήθελα να ρωτήσω αν οι ΔΕΑ αφού ορκίζονται παίρνουν ξίφος όπως και οι υπόλοιποι Αξ/κοί. Ευχαριστώ

θα είχε περισσότερο νόημα αν ρωτούσες το αυτό, αλλά όχι με την ονομασία ως ΔΕΑ, αλλά για την ορκωμοσία ως εφ. Ανθυπολοχαγοί.
Ωραία θα ήταν, αλλά δεν.
Jaburu
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Jaburu »

Παιδες καλημερα...
Εγω εχω αλλες αποριες μιας και εχω ηδη αποφασησει πως θα παω για ΔΕΑ... Τα λευτα κατα την διαρκεια της εκπαιδευσης (αυτα που δεν περνουμε) υποτηθετε πως δεν τα περνουμε για τα εξοδα στολης σωστα;

Την στολη του αξιωματικου την χρεωνομαστε ή ειναι δικια μας; Την κραταμε μετα για ενθημιο των ημερων μας σαν αξιωματικοι των Ενοπλεων Δυναμεων;

Επισης μπορει καποιος απλα να αναβαθμισει της βασικες πληροφοριες περι εκπαιδευσης μισθου κλπ σε στοιχεια πιο κοντινα στο 2010;

Ευχαριστω προκαταβολικα!
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες