Στρατός και σχέση

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Κίνγκα

Στρατός και σχέση

Δημοσίευση από Κίνγκα »

Έχει μια εβδομάδα Αθήνα... Άλλα τα περίμενα αλλιώς... Έχει πολλές σκοτουρες οπότε ούτε ταξίδια, ούτε βόλτες ούτε τίποτα... Εγώ έχω κάτι άλλα δικά μου κ εκεί που έλεγα θα έρθει, θα είμαστε μαζί, θα τα ξεχνάω δίπλα του με κάνει δύο φορές σκατα. Σοβαρά είναι τόσο κακό που περίμενα τώρα για αρχή να τον βλέπω πολύ συχνά?;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 42

Στρατός και σχέση

Δημοσίευση από D.Y.K »

Το συζητήσατε; Τον ρώτησες τι τον απασχολεί και γιατί αντιδράει έτσι; Από την πλευρά σου φυσικά και είναι λογικό να τον περιμένεις πως και πως και από την μία να θέλει πολύ και αυτός από την πλευρά του. Από την άλλη ίσως να έχει ανάγκη να καθαρίσει λίγο το μυαλό του από τις "σκοτούρες" του στρατού κλπ. Μόνο με κουβέντα θα βγάλεις άκρη πάντως. Συζητήστε το.
Κίνγκα

Στρατός και σχέση

Δημοσίευση από Κίνγκα »

Τι κάνετε παιδιά?; Έτοιμοι να καλωσορίσετε το 16?;
faih15
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Στρατός και σχέση

Δημοσίευση από faih15 »

Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι... Είμαι αρραβωνιασμένη και ο άντρας μου μπήκε αυτήν την Δευτέρα και απλά έχω αμφιβολίες για κάτι που δεν γνωρίζω φοβάμαι μήπως ο στρατός μας χωρίσει... Μην αλλάξει... Να πω πως δεν έχουμε χωρίσει ποτέ για τόσο πολύ και όσο να ναι μου κακοφαίνεται πολύ... Τι μπορώ να κάνω εγώ για να βλέπει πως είμαι δίπλα του και τον στηρίζω; Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει με ότι σκέφτεται για την κοινή μας ζωή; Όλες οι απαντήσεις είναι δεκτές! Ευχαριστώ!
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 7
Επικοινωνία:

Στρατός και σχέση

Δημοσίευση από dn24 »

faih15 έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι... Είμαι αρραβωνιασμένη και ο άντρας μου μπήκε αυτήν την Δευτέρα και απλά έχω αμφιβολίες για κάτι που δεν γνωρίζω φοβάμαι μήπως ο στρατός μας χωρίσει... Μην αλλάξει... Να πω πως δεν έχουμε χωρίσει ποτέ για τόσο πολύ και όσο να ναι μου κακοφαίνεται πολύ... Τι μπορώ να κάνω εγώ για να βλέπει πως είμαι δίπλα του και τον στηρίζω; Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει με ότι σκέφτεται για την κοινή μας ζωή; Όλες οι απαντήσεις είναι δεκτές! Ευχαριστώ!

Καλώστην Φαίη, σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου στο φόρουμ. Για να στο απαντήσουμε αυτό με υπευθυνότητα, θα πρέπει να ξέρομε προσωπικά τον φίλο σου.

Προσωπική μας άποψη, ότι το αν θα επαιρνε τέτοια απόφαση για την σχέση σας, εξαρτάται απο την φάση της σχέσης σας, δηλαδή σε τι επίπεδο βρίσκεται η σχέση σας και εννοώ τον κορεσμό. Αν θέλω να προχωρήσω την πρόβλεψη μου και λίγο παρακάτω, θα πω ότι μόνο αν υπάρχει αφορμή θα σε αφήσει, και εννοώ αφορμή εκτός στρατού. Πχ θελήσει να κάνει κάτι άλλο περαν της σχέσης σας, και όχι ο στρατός. Είμαι της άποψης, ότι εαν επικαλεστεί τον στρατό, μάλλον η δικαιολογία θα είναι, εκτός και αν αποδεδειγμένα δεν την παλεύει στον στρατό και αυτή η πίεση να τον κάνει να θέλει να απομονωθεί, αν Μάθεις για παράδειγμα ότι θέλει να μην συνεχίσει να υπηρετεί.

Άβαταρ μέλους
blood
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Ενδιαφέροντα: Να πεθανω
Επάγγελμα: Αχρηστος

Στρατός και σχέση

Δημοσίευση από blood »

Στρατος και σχεση δεν παει καποιος απο τους δυο θα το φαει το κερατοΕικόνα
Δεν υπαρχει μυικα ποιο δυνατος απο εμενα στο κοσμο
Κίνγκα

Στρατός και σχέση

Δημοσίευση από Κίνγκα »

Απλά να του δίνεις όλο το χρόνο κ το χώρο που θέλει. Θα υπάρχουν μέρες που θα λαμβάνεις δυο με τρία μηνύματα επειδή, που δεν θα σου απαντάει για ώρες μη σε τρώει το άγχος γιατί μετά θα βάλεις πάνω του τη γκρίνια. Το πιο πιθανό είναι να κοιμάται! Σε χρειάζεται δίπλα του. Να σου μιλάει κ να σου λέει πόσο χάλια είναι! Κ όταν θα γυρίσει θα έχει να πεί χιλιάδες αστείες ιστορίες για το πως πέρναγε αλλά μόνο εσυ θα ξέρεις για τη κάθε κρίσιμη στιγμή που πέρασε. Θέλει να σε ακούει γλυκιά, χαμογελαστή στο ακουστικό κ στα μηνύματα. Κ προσωπικά σε συμβουλεύω να μη τον ξεχάσεις ως άντρα. Ναι θέλεις να τον φροντίσεις και να τον στηρίξεις αλλά μη ξεχνάς ότι είναι κ άτομο που σε γουσταρει τρέλα κ θέλει να περάσει τη ζωή του μαζί σου! Ένα ερωτικό μήνυμα για το πιο ωραίο βράδυ που περασατε μαζι ή για το τελευταίο, για το πόσο σου λείπει κ ότι άλλο νιώθεις καλά να του δείξεις για να καταλάβει ότι κ σ αυτόν το τομέα τον θες, τον ζητάς κ είσαι εκεί γιαυτόν.
Ναταλί

Στρατός και σχέση

Δημοσίευση από Ναταλί »

Καλησπερα σας παιδια! Εχω καθίσει κ εχω διαβάσει σχεδόν ολα τα μνμ σας προσπαθώντας να βγαλω και εγω μια ακρη με το δικο μου θεμα... Ο φιλος μου ειναι στρατο ειδικες δυναμεις δεν ξερω αν αυτο παίζει ρόλο η οχι εννοω απο θεμα πίεσης τεσπα. Αυτο που με τρελαίνει ειναι η συμπεριφορά του ! Επειδη γνωριστήκαμε λιγο πριν μπει εννοω το ηξερα οτι παει στρατο γιατι μου το ειπε απο την πρωτη μερα καταλήξαμε στο να προσπαθήσουμε γιατι ταίριαξαμε πολυ σε πολλα πραγματα.

Ειναι σοβαρός ώριμος ήξερε να κερδίσει το μυαλό μου πανω απολα! Ειναι μεσα 4 μηνες σχεδόν και άνα περιόδους βγάζει ενα χαρακτήρα οτι να ναι. Εχει εξοδο τρεις φορες την εβδομάδα τις δυο 5 ωρες περίπου και το σαββατα απο τις 11-11. Αυτές τις μερες λοιπον επειδη δεν θελω να νιώθει πως τον πιέζω του λεω παντα να βγει με το κολλητό του πρώτα η με τη παρεα του και μετα μαΖι μου. Τον τελευταίο μηνα επι μια βδομάδα σ καθε εξοδο του ήθελε να ναι μαζι μου και δεν εννοω για σεξ γιατι ήθελε να με παει για φαγητό, να παμε ενα σινεμά, δεν ηταν οτι ήθελε να έρθει σπιτι να κάνουνε οτι κάνουμε και να φυγει. Τη προηγούμενη βδομάδα κανόνισαμε να βγούμε κ την ωρα που έφευγε απ'τό στρατοπεδο με παιρνει τηλεφωνο και μου λεει "μίλησα και με το κολλητό μου και ειναι χάλια γιατι εχει χωρίσει πρόσφατα και δεν μπορω να μην τον δω". Δε λεω "οκ πήγαινε για ενα καφέ μαζι του κ εμεις τα λεμε μεθαύριο". Και έπεμενε πως ήθελε να με δει οποτε λύσσαξε να παω μαζι τους.

Πηγα και περάσαμε πολυ καλα ολοι χωρις θεμα μετα απο δυο μερες ειχε παλι εξοδο όλη μερα σχεδόν την περασε μαζι του και στις 8 ενώ έμπαινε 11 πηρε τηλ ν δει που ειμαι για να περάσει με τον φίλο τ. Τ λεω κλείσε θα σ παρω σε λιγο να σου πω γιατι δεν μπορω ν μιλήσω τωρα τον παίρνω μετα απο 20 λεπτα δεν το σηκώνει στελνω μήνυμα και απαντάει μετα απο 2 ώρας οτι τωρα το ειδε και πως νομιζε οτι δεν θα βρεθούμε... Χτες παλι τον πηρα τηλ ηταν μεσα στη καλη χαρα, μου λεει εχω εξοδο, λεω ωραια θα βρεθούμε, και μου λεει κατσε να συναντηθώ με τον κολλητό μου πρώτα και θα σε παρω αλλα μαλλον ναι.

Μετα απο μια ωρα παιρνει κ μ λεει ελα θα βγω με τον τάδε και τον κολλητό μου και του λεω "αρα δεν θα βρεθούμε" και μου απαντάει "εεε μωρε εχω κανονίσει". Λεω οκ το κλείνω και τον παίρνω καπάκι και ζήτησα συγγνωμη που μίλησα με νεύρα απλα νόμιζα πως θα βλεπομασταν επιτελους μόνοι μας! Και μου λεει "να σου ειπα ειχα κανονίσει με τον τάδε και λεω αλλα οκ". Απο εκείνη την ωρα δεν εχουμε μιλήσει ειναι μεσα όλη μερα βαιμπερ και δεν μου μιλάει, δεν εχει ανοίξει καν ενα μήνυμα που δεν εχω στείλει απο την κυριακη. Κατανοώ πριν πουν κάποιοι οτι εχει ζόρια εκει σαφώς κ ειμαι η πρωτη που το λεει!

Δεν απαιτώ να μου στέλνει μήνυμα καθε μερα ή τηλέφωνα, δεν τον πιέζω γιατι ενταξει δεν είμασταν μαζι και 80 μηνες πριν μπει, αλλα ρε #@^&@! Απαιτώ λιγο σεβασμο. Ειναι τέρμα εγωιστής γενικα και ειμαι αγρια, τωρα θεωρεί πως θα μου γράψει σε 3 μερες και θα του στειλω εγω αλλα το χω κανει πολλες φορες. Ολο με τον φίλο του ειναι δλδ ειναι τόσο παράλογο να θελω να τον δω ρε #@^&@! Το σαν άνθρωπος δυο φορες την εβδομάδα;

Χίλια συγγνωμη για το τεράστιο μηνυμα, απλα ισως ειστε τα μόνα ατομα που μπορουν να μου πουν κατι...
Κινγκα

Στρατός και σχέση

Δημοσίευση από Κινγκα »

Κούκλα μου αστο. Ξέρω ότι είναι δύσκολο και ότι είναι άσχημο αλλά απλά αστο. Βγάλε απο το μυαλό σου το σοβαρό και δες το πιο χαλαρά. Βγες με τις φίλες σου, περνα καλα και αυτόν αστον. Δεν είπα να κάνεις κάτι με άλλον, προς θεού είσαι με τον άνθρωπο, απλα δες το πιο χαλαρά. Μη βάζεις τη ταμπέλα σοβαρή σχέση γιατί απο αυτή κρεμεσε. Αν σου στείλει, αν θέλει. Δεν του χρωστάς και τίποτα να είσαι μέσα στη τσίτα και τα νεύρα. Αστον αν θέλει θα βρεί το χρόνο και προς θεού ΠΟΤΈ μη ξεκανονισεις κάτι επειδή θέλει να σε δεί. Θα σου πει να βρεθείτε κ αν έχεις κανονίσει κάτι αλλο του λες δεν μπορώ και τέλος. Ούτε ασχημα νιώθεις ούτε τίποτα. Αν θέλει μπορεί να έρθεις μαζί σου ή την επόμενη φορά να στο πει πιό νωρίς. Δεν θα κάτσεις σπίτι επειδή αυτός στα λέει τελευταία στιγμή. Αυτά απο μένα και όσο άσχημα και αν ακούγονται τα λεω απο εμπειρία. Ελπίζω να είσαι καλά κ ότι θέλεις μιλάς :-*
elpida.an
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Στρατός και σχέση

Δημοσίευση από elpida.an »

Καλησπέρα παιδιά!Διαβάζοντας όλα τα μηνύματα έχω να πω πως... Οι γυναίκες είμαστε τόσο υπερβολικές.

Είναι δυνατόν; Παιδιά κι εγώ έχω σχέση 3 χρόνια και μπήκε πρόσφατα, αλλά δε κάνω έτσι, οφείλουμε να κατανοούμε τα άγχη και τα νεύρα τους! Στη τελική, αν μπαίναμε στη θέση τους, θα θέλαμε το ίδιο. Κι επειδή πλέον οι περισσότερες έχουν καταντήσει να είναι φουλ επιπόλαιες, το πολύ πολύ να τους χώριζαν κιόλας...

Relax, δεν θα κρίνει ο στρατός μία σχέση, υπάρχουν χειρότερα έξω στον κόσμο...

Ιόλη

Στρατός και σχέση

Δημοσίευση από Ιόλη »

Παιδιά περναει σπεν και Με χωρισε. Εχει παει σε νησι και ειμαστε πολυ μακρια. Με πηρε ξημερωματα τηλεφωνο και εκλαιγε και μου ελεγε να τον αφησω και να προχωρησω την ζωη μου αλλα και οτι δεν υπάρχει λογος χωρισμου. Δεν στελνω μηνυματα και δεν τον παιρνω τηλεφωνο μονος του κανει κινησεις να επικοινωνησει μαζι μου. Τι κανω; Του ειπα να φανει δυνατος, οτι ειμαι διπλα του και οτι τον αγαπαω αλλα επιμενει οτι δεν θελει κανεναν.. Εχουμε φαει ηδη τους 5 μηνες και επαθε την κριση στο σπεν. Σας ευχαριστώ/
Άβαταρ μέλους
gimitrop
Posts in topic: 2

Στρατός και σχέση

Δημοσίευση από gimitrop »

Ιόλη έγραψε:Παιδιά περναει σπεν και Με χωρισε. Εχει παει σε νησι και ειμαστε πολυ μακρια. Με πηρε ξημερωματα τηλεφωνο και εκλαιγε και μου ελεγε να τον αφησω και να προχωρησω την ζωη μου αλλα και οτι δεν υπάρχει λογος χωρισμου. Δεν στελνω μηνυματα και δεν τον παιρνω τηλεφωνο μονος του κανει κινησεις να επικοινωνησει μαζι μου. Τι κανω; Του ειπα να φανει δυνατος, οτι ειμαι διπλα του και οτι τον αγαπαω αλλα επιμενει οτι δεν θελει κανεναν. Εχουμε φαει ηδη τους 5 μηνες και επαθε την κριση στο σπεν. Σας ευχαριστώ/

Όταν πρόκειται για ΣΠΕΝ, πίστεψέ με μπορεί να φτάσεις σε οριακό σημείο και να πεις πράγματα που δεν τα εννοείς. Δώσε χρόνο, να τελειώσει το ΣΠΕΝ και προσπαθείς μετά. Πιστεύω ότι απλά έχει φρικάρει από το ΣΠΕΝ.

Στρ (ΠΖ) Τ/Φ 2016 Β´ ΕΣΣΟ 343 Καλαμάτα --> Καστελλόριζο --> Πύργος
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Στρατός και σχέση

Δημοσίευση από D.Y.K »

Ιόλη έγραψε:Παιδιά περναει σπεν και Με χωρισε. Εχει παει σε νησι και ειμαστε πολυ μακρια. Με πηρε ξημερωματα τηλεφωνο και εκλαιγε και μου ελεγε να τον αφησω και να προχωρησω την ζωη μου αλλα και οτι δεν υπάρχει λογος χωρισμου. Δεν στελνω μηνυματα και δεν τον παιρνω τηλεφωνο μονος του κανει κινησεις να επικοινωνησει μαζι μου. Τι κανω; Του ειπα να φανει δυνατος, οτι ειμαι διπλα του και οτι τον αγαπαω αλλα επιμενει οτι δεν θελει κανεναν. Εχουμε φαει ηδη τους 5 μηνες και επαθε την κριση στο σπεν. Σας ευχαριστώ/

Καλημέρα Ιόλη και καλώς ήρθες στο φόρουμ.

Θα συμφωνήσω με τον gimtrop αρχικά και θα προσθέσω επίσης να του δώσεις λίγο χώρο και χρόνο να αποπερατώσει την διαδικασία του ΣΠΕΝ διότι πίστεψέ με είναι μια διαδικασία πρωτόγνωρη και ίσως και λίγο επίπονη για έναν νεοσύλλεκτο στρατιώτη. Όταν με το καλό καθαρίσει λίγο το μυαλό του, χαλαρώσουν τα πράγματα, τελειώσει με το ΣΠΕΝ και φυσικά μπει σε μια σειρά, τότε θα συγκροτήσει την σκέψη του και θα επικοινωνήσει ο ίδιος μαζί σου. Πιθανολογώ ότι θα σου ζητήσει να τον συγχωρέσεις και φυσικά επανασύνδεση. Αντιλαμβάνεσαι ότι στην παρούσα φάση, τα βλέπει όλα "μαύρα" που λέμε και έχεις θέσει ως προτεραιότητα το ΣΠΕΝ, βάζοντας στην άκρη σχέση, φίλους, οικογένεια κλπ, πάνω στην απογοήτευση και τον παρορμητισμό του. Μην απογοητεύεσαι εσύ, συμβαίνει συχνά.

Να είσαι καλά και εδώ θα είμαστε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε και να τα λέμε!

ΓιάννηςSpecialForces

Στρατός και σχέση

Δημοσίευση από ΓιάννηςSpecialForces »

Γεια σας παιδια εχω μια σχεση 3μιση μηνες και τον Μαιο η τον Ιουνιο πιθανο να παρουσιαστω ειδικες δυναμεις. Αγαπαω παρα πολυ την κοπελα μου και εκεινη το ιδιο και εχουμε κανει συζητηση πολλες φορες για το θεμα και θελουμε παρα πολυ να το προσπαθησουμε και να το περασουμε ολο αυτο γιατι νιωθουμε παρα πολλα ο ενας για τον αλλον. Με πνιγει παρα πολυ το ολο θεμα με τον στρατο και παλια ημουν εντελως διαφορετικος δεν ημουν της σοβαρης σχεσης αλλαζα τακτικα κοπελες αλλα οταν γνωρισα την συγκεκριμενη δε μπορω δε με νοιαζει καμια αλλη και παλια ημουν τερμα καυλωμενος με τον στρατο και ηθελα να εφευγα πως και πως και να εμπαινα νωριτερα ως εθελοντης και ελεγα δε θα κανω κατι και αν κανω οταν φυγω θα το ληξω αλλα οταν αρχισα να ειμαι με αυτη την κοπελα δε ξερω κατι με εκανε να μπω σε σκεψεις και σκεφτηκα οτι θελω να το προσπαθησω με εκεινη και οταν της ειπα για τις σκεψεις μου χαρηκε παρα πολυ δε το περιμενε γιατι ηξερε τι σκεφτομουν πριν γινουμε ζευγαρι. Τωρα εχω ερθει σε φαση να μη θελω να παω με τιποτα θα ειναι μια παρα πολυ δυσκολη περιοδος και θελω μια μικρη βοηθεια για το πως θα το αντιμετωπισουμε και οι 2 αυτο. Επισης πως ειναι το κομματι ζηλιας στον στρατο οταν καποιος ειναι σε σχεση ;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Στρατός και σχέση

Δημοσίευση από D.Y.K »

Γεια σου Γιάννη και καλώς ήρθες και εσύ στο φόρουμ (σε περίπτωση που γράφεις πρώτη φορά εδώ).

Καταρχάς, να ξεκινήσουμε από κάτι πολύ βασικό στο οποίο συμφωνούμε όλοι, στο ότι δηλαδή η στρατιωτική θητεία είναι κάτι που δεν μπορεί κάποιος να αποφύγει (εκτός και αν συντρέχουν σοβαροί ιατρικοί ή ψυχολογικοί λόγοι). Συνεπώς σε συμβουλεύω να "χαλαρώσεις", να το δεις λίγο πολύ σαν εμπειρία και να αναλογιστείς ότι είναι μια εμπειρία που θα έχεις τη δυνατότητα να ζήσεις μία φορά στη ζωή σου (με τις όποιες δυσκολίες ή ευκολίες μπορεί να αντιμετωπίσεις φυσικά).

Τώρα στο δια ταύτα και για να μην σε κουράζω (μετά τον σύντομο πρόλογο), αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είσαι ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος που καλείται να υπηρετήσει ενώ είναι σε σχέση με μια κοπέλα. Σκέψου μόνο ότι υπάρχουν στρατιώτες που είναι και παντρεμένοι με παιδιά και με 1002 υποχρεώσεις εκτός στρατού.

Η γνώμη μου είναι να κάνεις μια ώριμη συζήτηση με την κοπέλα σου για το τι θέλετε και οι δύο πραγματικά, αν μπορείτε να αντιμετωπίσετε το θέμα της απόστασης (φυσικά και αυτό λύνεται εν μέρει με τα επισκεπτήρια), αν μπορείτε να στηρίζετε ο ένας τον άλλον (και κυρίως αυτή εσένα) για το διάστημα που θα λείπεις κλπ.

Τώρα ως προς το θέμα της ζήλιας που ρωτάς, αντιλαμβάνεσαι ότι είναι και θέμα ανθρώπου. Θα πρέπει να βρεις τρόπο να το διαχειριστείς μόνος σου αυτό, αλλά να σου πω κάτι; Εάν δεν είσαι καθυστερημένος, δηλαδή παθολογικά ζηλιάρης και ενώ δεν σου δίνει αφορμές η κοπέλα σου, τότε δεν υπάρχει λόγος να το σκέφτεσαι καν. Φαντάζομαι ότι το ίδιο ισχύει και για το κορίτσι σου.

Αυτά από εμένα προς το παρόν.

Εάν χρειαστείς την οποιαδήποτε βοήθεια / συμβουλή εδώ είμαστε.

Φιλικά,

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες