Εμπορικό Ναυτικό: Γενικές πληροφορίες

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
teooyk
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από teooyk »

εφη έγραψε:Καλησπερα. Ενδιαφερομαι για την σχολη πλοιαρχων. Και δινω πανελληνιες... Περσι τα μορια ανεβηκαν σχεδον 1000 μοναδες μηπως εχει καποιος εμπειρος μια πιθανη ιδεα για τα φετινα μορια;

Καλησπέρα έφη. Πάντα παίζει ρόλο η ζήτηση που θα έχει. Μπορεί να μείνει στάσιμη, μπορεί να ανέβει. Λογικά όμως θα ανέβει λίγο γιατί κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι δηλώνουν τις συγκεκριμένες σχολές!

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 59
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

ZAFOS123 έγραψε:Γεια σας παιδια ηθελα να ρωτησω... κατι εχω ακουσει οτι αν καποιος για οποιοδηποτε λογο δεν θελει να συνεχισει το εκπαιδευτικο του μπαρκο μεχρι τους 3ς μηνες αναλαμβανει αυτος τν επιστροφη του και απο τους 4ρις και μετα η εταιρια?; Γνωριζεται κατι; Ευχαριστω

Σε γυρίζει η εταιρεία με δικά της έξοδα ανεξαρτήτως 3 ή 4 μήνες κλπ.. τα δοκιμάκια τα προσέχουν σε αυτά. Αυτά που λες δεν είναι λάθος, άτυποι κανόνες είναι, οι οποίοι δεν εφαρμόζονται όμως σαν δείγμα "σεβασμού" στον δόκιμο.

Άβαταρ μέλους
capten fan
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Δημοσίευση από capten fan »

Καλησπερα σε ολους σας. Ειμαι 24 ετων και εχω περασει απο τη διαδικασια των πανελληνιων δυο φορες. Η Πρωτη ηταν το 2011 και η δευτερη το 2016. Ηθελα να περασω η αληθεια ειναι στην αστυνομια και επειδη δε το καταφερα Περασα σε καποιο αλλο τει στην αθηνα. Η αληθεια ειναι οτι παντα στο μυαλο μου ειχα τη σκεψη να παω στο εμπορικο ναυτικο αλλα με τρομαζε η σκεψη οτι θα φυγω για αρκετους μηνες... Παντα στη σκεψη μου υπηρχε η θαλασσα και γενικα το οτι θελω να ζησω αυτην την εμπειρια. Μετα απο ταξιδι το οποιο εκανα στην ιταλια και προτιμησα να το κανωη αληθεια ειναι με καραβι και οχι με αεροπλανο ενθουσιαστηκα ακομα πιο πολυ!
Αυτη τη στιγμη εργαζομαι ως φυλακας σε μια Εταιρεια στην αθηνα και ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θελω να δωσω με το 10% και να περασω στη σχολη εμποροπλοιαρχων. Θελω πολυ να ζησω αυτη την εμπειρια ειτε τα καταφερω ειτε οχι... Αυτη τη στιγμη δε με τρομαζει αν θα κανω καποιο ποντοπορο ταξιδι ή αν θα ειμαι σε καποιο καραβι της γραμμης στο πειραια.
θα ηθελα να ου πειτε τη γνωμηη σας Ως εμπειροι πανω στο κομματι της ναυτιλιας και αν πιστευετε απο αυτα που σας εχω πει οτι αξιζει να παω. Ειδικα τωραπου ειμαι και στην ηικια των 24...
εταιρεια εχω ετοιμη να μπω για ποντπορο ταξιδι η Αληθεια ειναι γτ εχω ξαδερφο μου μηχανικο και εχει μιλησει για εμενα... Οποτε του Ειπαν φερτον απο φλεβαρη. Καλο και αυτο. Απο την αλλη θα κανω και τα χαρτια μου σε καποιες αλλες εταιρειες εδω στο πειραια και αν με παρουν εχει καλως αλλιως τι ειχαμε τι χασαμε... Εικόναδε ξερω βεβαια αν μετραει αν ειμαι μεγαλυτερος ή ν εχω καποια παραπανω χαρτια οπως υπολογιστες ή ξενες Γλωσσες ας πουμε.
ευχαριστω πολυ παιδια... Θα περιμενω απαντηση σας.

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

capten fan έγραψε:Καλησπερα σε ολους σας.[...] ευχαριστω πολυ παιδια... Θα περιμενω απαντηση σας.

Κάπτεν..

Μόνος σου τα λες, μόνος απαντάς, (κι αν δεν βρω εταιρεία δεν πειράζει, "τι είχαμε τι χάσαμε".. ), οπότε εμείς τι θέλεις να σου απαντήσουμε δεν κατάλαβα.

Το ερώτημα ποιο είναι; Υπάρχει κάπου ερωτηματικό; Αν βοηθούν οι ξένες γλώσσες; Που είναι το ερωτηματικό για να καταλάβω που, για ποιό σημείο πρέπει να σου απαντήσω;

Άβαταρ μέλους
capten fan
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Ναι εχεις δικιο απλα με εχει φαει ο ενθουσιασμος η αληθεια ειναι.
1) βοηθαει τα χαρτια αυτα που εχω για να βρω εδω καραβι;(πτυχιο υπολογιστων, αγγλικα, γερμανικα) γτ εχω ακουσει για βυσμα
2) πιστευεις οτι η ηλικια ειναι αρκετα μεγαλη ωστε να μη μπορεσω να ανταπεξελθω στο θεμα της σχολης;

*και το θεμα ναυτιας Ελπιζω να το ξεπερασω Εικόνα
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

capten fan έγραψε:Ναι εχεις δικιο απλα με εχει φαει ο ενθουσιασμος η αληθεια ειναι.
1) βοηθαει τα χαρτια αυτα που εχω για να βρω εδω καραβι;(πτυχιο υπολογιστων, αγγλικα, γερμανικα) γτ εχω ακουσει για βυσμα
2) πιστευεις οτι η ηλικια ειναι αρκετα μεγαλη ωστε να μη μπορεσω να ανταπεξελθω στο θεμα της σχολης;

*και το θεμα ναυτιας Ελπιζω να το ξεπερασω Εικόνα

Μόνο τα Αγγλικά, και αυτά δεν είναι πάντα κλειδί για όλες τις εταιρείες που παίρνουν προσωπικό, όπως επίσης δεν ξέρω και το επίπεδο των Αγγλικών σου. Να έχεις υπόψιν σου ότι θέλεις Proficiency αφού σου αρέσει η Πλοιάρχων.

Όσον αφορά το ηλικιακό, από πλευράς εταιρείας κανένα πρόβλημα δεν θα έχεις. Δεν τους νοιάζει απλά.

Το θέμα είναι καθαρά προσωπικό. Είναι αποδεδειγμένο, ότι όσο μικρότερη ηλικία έχει κάποιος, τόσο ευκολότερα μαθαίνει μια δουλειά, αφομοιώνει. Από μία ηλικία και μετά κλείνουν οι κάνουλες των ψυχικών αντοχών για να ξεκινήσει κανείς από το μηδέν τόσο σε επίπεδο σχολής, και μάλιστα όταν μιλάμε για μια απαιτητική σχολή, αλλά και όσο αφορά το εργασιακό.

Είναι αυτό που είπα προτύτερα, ότι πιο μικρός, μπαίνει η πληροφορία στο μυαλό καλύτερα.

Είναι λοιπόν καθαρά προσωπικό το ζήτημα, και όχι θέμα εταιρείας το ηλικιακό.

Φυσικά εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν. Άτομα που σε μεγαλύτερη ηλικία έκαναν νέα πράγματα. Αλλά ας μην πλατιάζομε.

Συμβουλή. Όσο περισσότερο ενθουσιάζεσαι, τόσο δυσκολότερα θα τα βρεις σε ένα ήδη απαιτητικό περιβάλλον. Προχωρά με την νοοτροπία ότι σε περιμένουν αγγούρια. Και θα πας μπροστά στο συγκεκριμένο επάγγελμα.

Άβαταρ μέλους
capten fan
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου.
τη συμβουλη σου θα την ακολουθησω...
για να εισαι στο επαγγελμα κατι ππαραπανω θα ξερεις!
HellasShip
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από HellasShip »

Καλησπέρα θέλω να ρωτήσω κάτι αυτό που θα επενδύσουν η άραβες για την ιδιωτική σχολή ναυτικής ακαδημίας με συνεργασία το κολλέγιο city unity college αξίζει η φοιτήσει για αν θέλει κάποιος να ασχοληθεί με την ναυτιλία Ευχαριστώ
mattypocket
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από mattypocket »

Καλησπερα παιδια. Ειμαι σε διλλημα μεγαλο. Μεχρι 6 Ιουλιου πρπει να καταθεσουμε τις αιτησεις στις Αεν και δεν μπορω να αποφασισω μεταξυ πλοιαρχων και μηχανικων. Εχω διαβασει πολλα πραγματα και εδω και σε αλλα σαιτ για το τι περιλαμβανει η καθε δουλεια. Πιο πολυ μου τραβαει το ενδιαφερον η δουλεια του μηχανικου αλλα οι τρομερα υψηλες θερμοκρασιες και ο θορυβος ειναι κατι που δεν ξερω αν θα μπορω να το αντεξω. Εσεις οι μηχανικοι τι λετε; Συνηθιζεις; Ποσες απο τις ωρες δουλειας εισαι στο μηχανοστασιο; Εχω φιλο στην μηχανικων που τωρα εκανε το 1ο ταξιδι και θα αλλαξει για πλοιαρχος γιατι δεν αντεχε λεει την ατμοσφαιρα του μηχανοστασιου και λεει μονο οι πλοιαρχοι κανουν ζωη στο πλοιο. Ισχυει αυτο; Ειναι τοσο απλα τα πραγματα για τους πλοιαρχους; Καθονται απλα στην γεφυρα με το αιρκοντισιον; Γενικα οτι πληροφορια και συμβουλη μπορειτε να μου δωσετε το εκτιμω πολυ, γιατι ειμαι ηδη 21 δεν θελω να χασω και αλλον χρονο κανοντας λαθος επιλογη. Ευχαριστω.

Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 55

Δημοσίευση από Vasilis_Ch »

Ποιό σίγουρη απάντηση από τα μάτια σου να ξέρεις δεν υπάρχει.
Θα προσπαθήσω να σου δείξω από τη δική μου σκοπιά τι είδα.Για το θόρυβο (δεν με ενόχλησε ποτέ ίσα ίσα μου άρεσε) φοράς πάντα αν θες την ακοή σου ωτασπίδες εξαιρετικής ποιότητας ή ακουστικά (τα αγοράζω μόνος μου να είμαι σίγουρος, αλλά παρέχονται και κάποια στο πλοίο).

Η θερμοκρασία είναι κάτι που μόνο εσύ ξέρεις αν αντέχεις. Ναι θα έχει πολύ ζέστη όταν ταξιδεύεις σε εύκρατα ή τροπικά κλίματα. Υπάρχει αερισμός στο μηχανοστάσιο (όχι κλιματισμός... Μην ακούσω κανέναν να πετάξει τίποτα τέτοιο). Αλλά δεν ταξιδεύεις συνέχεια εκεί...

Πόσες ώρες; ΟΛΕΣ! Εκεί είναι το πόστο μας. Εκτός αν κληθείς για συντήρηση μηχανημάτων ή άλλου τύπου εργασία στη κουβέρτα.

Για τη ζωάρα δεν θα πω ότι είμαι υπέρ. Γενικά η θέση του Αν/ρχου και όλων των αξιωματικών είναι στη γέφυρα όπου φυσικά έχεις a/c. Αλλά υπάρχουν άλλες ευθύνες. Απλά πράγματα και να παίρνεις τόσα λεφτά δεν θα ήταν ποτέ... Έχουν άλλου είδους ευθύνες και βάρδια 2 4ωρα κάθε μέρα (ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ... Και Κυριακές και αργίες και ότι θες άλλο σκέψου) και φυσικά την υπερωρία τους αν χρειαστεί.21 είσαι δε σε πήραν τα χρόνια δα. Μόνος σου κρίνεις. Τη μηχανή και τι ζέστη δεν την αλλάζω για τίποτα... Έκανα φοβερές φιλίες από δόκιμος γιατί σαν πόστο στη μηχανή δουλεύετε την ίδια ώρα όλοι (έτσι είναι το πρόγραμμα). Δεν θα αλλάξω ποτέ τις φοβερές πλάκες στα stand-by τα ξημέρώματα και τα 30ωρα δουλειάς που ρίχναμε.

Μην μπερδεύετε όμως τη δουλειά του Πλοίαρχου και του Μηχανικού...
Ο Πλοίαρχος είναι η αρχή του πλοίου και έχει τρομερή πίεση από όλους.
Ότι άλλο θες να διευκρίνισουμε πες μου

mattypocket
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Vasilis_Ch έγραψε:Ποιό σίγουρη απάντηση από τα μάτια σου να ξέρεις δεν υπάρχει.
Θα προσπαθήσω να σου δείξω από τη δική μου σκοπιά τι είδα.Για το θόρυβο (δεν με ενόχλησε ποτέ ίσα ίσα μου άρεσε) φοράς πάντα αν θες την ακοή σου ωτασπίδες εξαιρετικής ποιότητας ή ακουστικά (τα αγοράζω μόνος μου να είμαι σίγουρος, αλλά παρέχονται και κάποια στο πλοίο).

Η θερμοκρασία είναι κάτι που μόνο εσύ ξέρεις αν αντέχεις. Ναι θα έχει πολύ ζέστη όταν ταξιδεύεις σε εύκρατα ή τροπικά κλίματα. Υπάρχει αερισμός στο μηχανοστάσιο (όχι κλιματισμός... Μην ακούσω κανέναν να πετάξει τίποτα τέτοιο). Αλλά δεν ταξιδεύεις συνέχεια εκεί...

Πόσες ώρες; ΟΛΕΣ! Εκεί είναι το πόστο μας. Εκτός αν κληθείς για συντήρηση μηχανημάτων ή άλλου τύπου εργασία στη κουβέρτα.

Για τη ζωάρα δεν θα πω ότι είμαι υπέρ. Γενικά η θέση του Αν/ρχου και όλων των αξιωματικών είναι στη γέφυρα όπου φυσικά έχεις a/c. Αλλά υπάρχουν άλλες ευθύνες. Απλά πράγματα και να παίρνεις τόσα λεφτά δεν θα ήταν ποτέ... Έχουν άλλου είδους ευθύνες και βάρδια 2 4ωρα κάθε μέρα (ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ... Και Κυριακές και αργίες και ότι θες άλλο σκέψου) και φυσικά την υπερωρία τους αν χρειαστεί.21 είσαι δε σε πήραν τα χρόνια δα. Μόνος σου κρίνεις. Τη μηχανή και τι ζέστη δεν την αλλάζω για τίποτα... Έκανα φοβερές φιλίες από δόκιμος γιατί σαν πόστο στη μηχανή δουλεύετε την ίδια ώρα όλοι (έτσι είναι το πρόγραμμα). Δεν θα αλλάξω ποτέ τις φοβερές πλάκες στα stand-by τα ξημέρώματα και τα 30ωρα δουλειάς που ρίχναμε.

Μην μπερδεύετε όμως τη δουλειά του Πλοίαρχου και του Μηχανικού...
Ο Πλοίαρχος είναι η αρχή του πλοίου και έχει τρομερή πίεση από όλους.
Ότι άλλο θες να διευκρίνισουμε πες μου

Καταρχας ευχαριστω για την αμεση απαντηση! Οι μηχανικοι Κυριακες και αργιες ειναι φρεε; Επισης απο οτι εχω καταλαβει αν τυχει καποια βλαβη κλπ η αν πρεπει να γινει καποια εργασια αντι για 5 θα σχολας 11 το βραδυ για παραδειγμα. Τετοιες μεγαλες υπερωριες συμβαινουν συχνα και οταν συμβαινουν πληρωνεσαι καθολου παραπανω η απλα ατυχησες; Απο οσο εχω καταλαβει το ωραριο των πλοιαρχων ειναι πιο σταθερο, ενω ως μηχανικος εισαι συνεχεια στο ποδι αν γινει κατι κλπ. Ισχυει;

Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Τυπικά είσαι ελεύθερος. Αν δεν τύχει κάτι. Μόνο η βάρδια θα εκτελέσει την προκαθορισμένη βόλτα στο μηχανοστάσιο την Κυριακή. Σάββατο ίσως να σχολάτε και 3 αντί για 5.Αν γίνει βλάβη ή κάποια επιθεώρηση δεν σχολάς μέχρι να αποκατασταθεί όποτε και να είναι αυτό. Συνήθως η ξεκούραση συμπληρώνετε από τον 1ο Μηχανικό. Πχ δεν θα κατέβεις για δουλειά στις 8 αλλά στις 10. Χωρίς αυτό να είναι κανόνας.

Συχνά δεν συμβαίνουν όχι. Το πιο σύνηθες είναι το stand-by σε λιμάνι όπου εκεί όμως είναι όλοι σε πλήρη επαγρύπνηση.(Γέφυρα και Μηχανή γιατί το πλοίο εκτελεί μανούβρες).

Επειδή αναφέρεσαι στο Πλοίαρχο αυτός δεν έχει ωράριο... Αν ο ναυλωτής θέλει να σε πάρει 4 τα ξημερώματα τηλέφωνο θα σε πάρει και θα απαντήσεις θες δεν θες.

Σταθερό με πολύ μικρή διαφορά έχουν οι Αν/ρχοι και μόνο. Όσο ανεβαίνετε σε βαθμό τόσο χειρότερα είναι για όλους.

Μικρές οι διαφορές στα ωράρια και κακώς σας απασχολεί... Το θέμα είναι στη δουλειά τι θα κάνετε. Τα ωράρια φτιάχνονται.
Βρες τι σου αρέσει... Η μηχανή εκτός από το κεφάλι δουλεύει και το χέρι. Εκεί είναι το ζουμί.

Επίσης ως 1ος Μηχανικός έχεις τον ίδιο μισθό αλλά όχι τόσες ευθύνες όσες ο Πλοίαρχος. Γενικά οι μισθοί είναι ίδιοι για κάποιο λόγο...

mattypocket
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Επειδη εσυ θα χεις δει πολλους δοκιμους μηχανικους, συνηθως ανταποκρινονται θετικα σε αυτες τις συνθηκες εργασιας η τα βρισκουν μπαστουνια και πιστευουν οτι εκαναν λαθος επιλογη?
Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Δεν έχω δει πολλούς. Δεν έτυχε.Επειδή είμαι από ναυτικό νησί όσοι ήρθαν ήταν επίσης από εκεί και μια χαρά προχώρησαν. Αλλά ξέραν τι πάνε να βρουν.

Πραγματικά δεν θέλω να σου δώσω κατεύθυνση. Δεν ξέρω τι αγαπάς.
Ο θόρυβος και η ζέστη ξεπερνιούνται... Δεν είναι λόγος να μην γίνει μηχανικός... Δεν θα δουλεύεις στη Σαχάρα άλλωστε.
Αλλού θα περνάς και θα είναι ζεστά αλλου θα είναι κρύα... Πχ Ατλαντικός τον χειμώνα...

Μην διαλέγετε πάντα την εύκολη οδό...

Άβαταρ μέλους
panosgog
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από panosgog »

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης