Εμπορικό Ναυτικό: Γενικές πληροφορίες

Απάντηση
Στρατός και θητεία
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 59
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

TAG έγραψε:Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντησεις σου dn24 σε αυτο αλλα και στα αλλα νηματα. Εκανα ενα λογαριασμο για να μην κουραζω τους μοντερεητορς.

Εχω ακουσει πως υπαρχει ενας καλος αριθμως Ελληνων σε κρουαζιεροπλοια, και μιλαω για μεγαλες εταιριες και στην Ευρωπη και στο Μiami, για ποιον λογο συμβαινει αυτο, εχει να κανει με την επαγγελματικοτητα και αξιοπιστια των Ελληνων ναυτικων;

Εαν εχω κανει 3-4 μπαρκα ως Ανθυπας στην Ποντοπορο θα μπορω να εχω αρκετες πιθανοτητες για να παω στα Κρουαζιεροπλοια;

Ναι, λόγω ότι είναι ο Έλληνας ναυτικός φιλότιμος και εργατικός αλλά και έξυπνος χωρίς να δημιουργεί ιδιαίταιρα προβλήματα όπως άλλοι λαοί (πχ ποτό), και είναι ο τελευταίος, που θα εγκαταλείψει το καράβι.

Η τελευταία σου ερώτηση, είναι σχετική στο να απαντηθεί, και έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες, όπως το τι ζητάει η κάθε ναυτιλιακή απο τα υποψήφια πληρώματα της. Σαν Αξιωματικός γέφυρας ναι, μπορείς να μεταπηδήσεις πιο εύκολα, σε εμας τους μηχανικούς γίνεται φυσικά, απλά λόγω των ιδιαίταιρων χαρακτηριστικών των μηχανών, γίνεται λίγο πιο πολύπλοκος ο όρος "ειδικές γνώσεις".

Άβαταρ μέλους
TAG
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από TAG »

1) Ως Junior Ανθυποπλοίαρχος (Αξιωματικός γενικότερα), δηλαδη 3rd Mate/3rd Officer/4th Engineer, πόσο διαρκεί το Juniorιλίκι;
Διαρκεί 1 μπάρκο, είτε ειναι 4μηνης είτε 7μηνης διάρκειας; Διαρκέι 12 χρονολογιακούς μήνες; Τι παίζει;

2) Ως 1ετής Δόκιμος Καταστρώματος/Μηχανής (Cadet) σε όποια πλοία και να πας, δεν χρειάζεσαι Certification, π. Χ.Tanker Safety στα Γκαζαδικα ή Ro/Ro Passengers στα ΕΓ/ΟΓ, Κρουαζιεροπλοια κλπ. Επίσης γνωρίζω πως για να πας σε αυτά ώς Αξιωματικός (Γ'+ ΠΛ/ΜΗΧ) πρέπει να τα έχεις τα certifications.
Ως 3ετής Δόκιμος Αξιωματικός (Apprentice Officer) όμως για το 2ο σου μπάρκο απαιτούνται τίποτα certification ή είναι όπως το 1ο μπάρκο;
Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 55

Δημοσίευση από Vasilis_Ch »

Πολύ χαίρομαι που έχεις τόσες απορίες, την αγάπάς τη θάλασσα και ας μην έχεις μπει ακόμα.

1) Καθαρά θέμα της εταιρείας και αν έχει ανάγκη να καλύψει θέσεις άμεσα. Επίσης βασίζετε στο πόσο καλός είσαι και τις αξιολογήσεις που έχεις λάβει.

2) Θα κάνεις μόνο σωστικά και τίποτα άλλο, θα σας στείλει η σχολή όλους μαζί. Δεν χρειάζεσε κάτι άλλο.

Ισχύει και για τα 2 ταξίδια σου

Όταν θα είσαι αξιωματικός θα πας να πάρεις ότι χρειάζεσε.

Για τανκερ θα πρέπει να πας να πάρεις τα προχωρημένα tanker safety που έχουν προαπαιτούμενο 6 μήνες υπηρεσία σε γκαζάδικο

Το ίδιο για ΡΟ-ΡΟ

ΑΕΝ πλοιάρχων είσαι;

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Vasilis_Ch έγραψε:Πολύ χαίρομαι που έχεις τόσες απορίες, την αγάπάς τη θάλασσα και ας μην έχεις μπει ακόμα.

1) Καθαρά θέμα της εταιρείας και αν έχει ανάγκη να καλύψει θέσεις άμεσα. Επίσης βασίζετε στο πόσο καλός είσαι και τις αξιολογήσεις που έχεις λάβει.

2) Θα κάνεις μόνο σωστικά και τίποτα άλλο, θα σας στείλει η σχολή όλους μαζί. Δεν χρειάζεσε κάτι άλλο.

Ισχύει και για τα 2 ταξίδια σου

Όταν θα είσαι αξιωματικός θα πας να πάρεις ότι χρειάζεσε.

Για τανκερ θα πρέπει να πας να πάρεις τα προχωρημένα tanker safety που έχουν προαπαιτούμενο 6 μήνες υπηρεσία σε γκαζάδικο

Το ίδιο για ΡΟ-ΡΟ

ΑΕΝ πλοιάρχων είσαι;

Βασίλη, τα λες πολύ καλά, και οι διορθώσεις που χρειάζονται όσων λές, είναι απειροελάχιστες, έως μηδαμηνές. Όσον αφορά τα πιστοποιητικά, επέτρεψε μου με κάθε σεβασμό, να σε διορθώσω φίλε μου.

Για το 1ο μπάρκο, δεν χρειάζεται τίποτα.

Στο 2ο μου εκπαιδευτικό, με υποχρεώσαν να βγάλω τα ro-ro εντός του πλοίου κατά τις πρώτες μέρες της ναυτολόγησης μου, και όσον αφορά το tanker safety, είναι θέμα εταιρείας. Ειδικά αν είναι 2ο μπαρκος, και πάει σε κάνα αεράδικο, θα τον υποχρεώσουν να βγάλει το gas tanker safety. Το λέω με πάσα υπευθυνότητα. Ευχαριστώ.

Άβαταρ μέλους
TAG
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από TAG »

Ευχαριστώ πολύ και τους 2.

Υ. Γ.1:Vasilis_Ch, δεν είμαι ακόμα ΑΕΝ Πλοιάρχων αλλά θέλω να μπώ εδώ και χρονια (είμαι 20 χρονών). Δεν κατάφερα στις πανελλήνιες των προηγουμένων ετών και ελπίζω να τα καταφέρω φέτος, αν και θα είναι δυσκολότερο για εμάς τους παλιούς με το Παλιό Σύστημα (πολύ λιγότερες θέσεις) + ότι είμαι θεωρητική και πρέπει να βγάλω 1000 μόρια παραπάνω από τους θετικοτεχνολογικούς επειδή χάνω μόρια.

Εν πάσει περιπτώση, στόχος μου είναι η εισαγωγή στην ΑΕΝ Πλοιάρχων και η σταδιοδρομία μου στο Εμπορικό Ναυτικό, όχι Λ. ς, στεριανή δουλειά, μεταπτυχιακά κλπ.

Υ. Γ.2:dn24 πήγα σήμερα στον Οφθαλμίατρό μου, και τα δύο μάτια το καθένα ξεχωριστά βλέπουν 10/10 και, καί τα 2 μαζί βλέπουν 12/10 (υπερόραση,yeah!).
Νά'ναι καλά η επέμβαση που έκανα πρόπερσι.
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

TAG έγραψε:
Υ. Γ.2:dn24 πήγα σήμερα στον Οφθαλμίατρό μου, και τα δύο μάτια το καθένα ξεχωριστά βλέπουν 10/10 και, καί τα 2 μαζί βλέπουν 12/10 (υπερόραση,yeah!).
Νά'ναι καλά η επέμβαση που έκανα πρόπερσι.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Vasilis_Ch
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 55

Δημοσίευση από Vasilis_Ch »

Έχει απόλυτο δίκο ο d.n.24
έχει να κάνει με την εταιρεία για το 2ο ταξίδι, εμάς μας είχαν πει να βγάλουμε τα anti-piracy που ήταν τότε στη μόδα και τα ζητούσαν παντού.

Φίλε TAG εύχομαι να το επιτύχεις (δοκίμασε να καταθέσεις και αίτηση με απολυτήριο λυκείου, μπορείς και με τους 2 τρόπους ταυτόχρονα. Αν δε περάσεις με πανελλήνιες ίσως περάσεις με το απολυτήριο ειδικά αν έχεις μεγάλο βαθμό και πτυχίο αγγλικών).

Ταπεινή μου γνώμη και ότι βλέπω από μέσα από τη δουλειά και ΜΟΝΟ αν σου αρέσει βάλε και για Μηχανικός. Υπάρχει έλλειψη και το επάγγελμα έχει φοβερό μέλλον.
Αν όμως είσαι αφοσιωμένος για τη Πλοιαρχία τότε να δώσεις εκεί το βάρος σου.

Mad max

Δημοσίευση από Mad max »

Γεια σας!!! Ειμαι καινουριος στο φορουμ και γενικα το εχω ψαξει πολυ το θεμα... Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω 3 συγκεκριμενα πραγματα (ως μαθητης τριτης λυκειου που νοιαζομαι πραγματικα για το επαγγελμα και ο μισθος ειναι δευτερευον και οχι πρωτευον ζητημα σε αντιθεση μα καποιους αλλους εδω μεσα) τα οποια δεν καταφερα να βρω απαντημενα οσο και αν εψαξα και σε αλλα φορουμ.1. Ξερω οτι μεσα στη σχολη θα κληθουμε να επιλεξουμε τυπο πλοιου. Μπορει καποις εμπειρος να δωσει πληροφοριες σχετικα με τους τυπους πλοιων(φορτηγα, επιβατικα κλπ) και γενικα που ειναι καλυτερα ως δοκιμος.

2. Θα εκτιμουσα εαν καποιος αποφοιτος εμπαινε στον κοπο να μου πει εαν η σχολη ειναι γενικα δυσκολη για εναν σωστο μαθητη.

3. Οταν τελειωσουμε τη σχολη ξερω οτι μονοι μας παμε να ψαξουμε για ναυτιλιακες εταιριες (εχει πολυ ψαξιμο γενικα και πολυ τρεξιμο αυτη η διαδικασια; )αλλα θα δε ξερω κατα ποσο εχουν απορροφηση οι πλοιαρχοι διοτι εχω ακουσει πως μονο οι μηχανικοι ειναι μεσα στα σιγουρα...

Παρακαλω πολυ απαντηστε θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα!!!

Ευχαριστω εκ των προτερων

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Mad max έγραψε:Γεια σας! Ειμαι καινουριος στο φορουμ και γενικα το εχω ψαξει πολυ το θεμα... Θα ηθελα λοιπον να ρωτησω 3 συγκεκριμενα πραγματα (ως μαθητης τριτης λυκειου που νοιαζομαι πραγματικα για το επαγγελμα και ο μισθος ειναι δευτερευον και οχι πρωτευον ζητημα σε αντιθεση μα καποιους αλλους εδω μεσα) τα οποια δεν καταφερα να βρω απαντημενα οσο και αν εψαξα και σε αλλα φορουμ.1. Ξερω οτι μεσα στη σχολη θα κληθουμε να επιλεξουμε τυπο πλοιου. Μπορει καποις εμπειρος να δωσει πληροφοριες σχετικα με τους τυπους πλοιων (φορτηγα, επιβατικα κλπ) και γενικα που ειναι καλυτερα ως δοκιμος.

2. Θα εκτιμουσα εαν καποιος αποφοιτος εμπαινε στον κοπο να μου πει εαν η σχολη ειναι γενικα δυσκολη για εναν σωστο μαθητη.

3. Οταν τελειωσουμε τη σχολη ξερω οτι μονοι μας παμε να ψαξουμε για ναυτιλιακες εταιριες (εχει πολυ ψαξιμο γενικα και πολυ τρεξιμο αυτη η διαδικασια;) αλλα θα δε ξερω κατα ποσο εχουν απορροφηση οι πλοιαρχοι διοτι εχω ακουσει πως μονο οι μηχανικοι ειναι μεσα στα σιγουρα...

Παρακαλω πολυ απαντηστε θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα!

Ευχαριστω εκ των προτερων

Γειά σου κι εσένα, και σε καλωσορίζουμε στο φόρουμ. Καταρχήν θα μας πείς, τι σε ενδιαφέρει, πλοίαρχος ή μηχανικός, για να σου απαντήσω στο 1 και στο 2 αντίστοιχα. Είναι διαφορετικές οι απαντήσεις.

3. Ναι, έχει πολύ τρέξιμο και ψάξιμο για όσους δεν έχουν βίσμα, ετοιμάσου για πολύ περπάτημα. Και ναι, η πλοιάρχων έχει πολύ μικρή απορροφητικότητα συγκριτικά με την μηχανικών. Όμως: Εαν δεν το 'χεις το μαστοριλίκι, δεν νιώθεις καλά στην ιδέα ότι θα μαστορεύεις σε απίστευτα δύσκολες συνθήκες, μην κάνεις το λάθος να επιλέξεις την μηχανικών, θα δυσαρεστηθείς πολύ. Επέλεξε την Πλοιάρχων, ή άλλο επάγγελμα.

Mad max

Δημοσίευση από Mad max »

Για πλοιαρχος και sorry που δεν το ανεφερα
Mad max

Δημοσίευση από Mad max »

Ειχα ποσταρει ενα μυνημα αλλα σβηστηκε και αυτες ηταν οι πραγματικες ερωτησεις που ειχα... τι εγινε μηπως ξερει κανεις πως εγινε αυτο;

Τεσπα μηπως μπορει καποιος να μου απαντησει γιατι στενευουν τα περιθωρια... σε 3 μηνες δινω πανελληνιες

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 2
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Δεν σβήστηκαν, μεταφέρθηκαν εδώ
Mad max

Δημοσίευση από Mad max »

Ξερω οτι γινομαι κουραστικος αλλα θα ηθελα να μαθω και καποια ακομη πραγματα.

Πρωτον. Σχετικα με τις αιτησεις στις ναυτιλιακες εταιριες ξερω οτι πρεπει να επιλεξω καποιες αξιολογες δλδ με τουλαχιστον 20 πλοια. Μηπως υπαρχει και καποιο αλλο κριτιριο στην επιλογη της εταιριας που επιθυμω να συνεργαστω;

Δευτερον. Τι παιζει με τη ζητηση. Θα ηθελα να μαθω εαν οι (σοβαρες) ναυτιλιακες προσλαμβανουν πλοιαρχους τα τελευταια χρονια γιατι διαβαζω παντου απαντησεις του στυλ : ναι ναι σιγουρα θα σε παρουν γιατι εισαι ελληνας και γενικα τους προτιμουν τους ελληνες για τη ναυτοσυνη τους ή οχι με τιποτα λογω κορεσμου και κρισης δεν παιρνουν πλεον πλοιαρχους... αμα θες μονο μηχανικος κλπ κλπ.

Τριτον θα ηθελα να μαθω τι γινεται στην περιπτωση που δεν γραψω καλα πανελληνιες και δεν πιασω τη βαση του Ασπροπυργου(χτυπα ξυλο) (ναι ναι ξερω οτι δεν ειναι και τοσο καλα εκει αλλα εμενα εκει με βολευει τι να κανουμε...) αλλα ας πουμε οτι περναω στη Συρο. Τοτε μπορω να παρω μεταγραφη για Ασπροπυργο απο τη Συρο παρολο που δεν καταφερα να πιασω τα μορια του Ασπροπυργου;

Θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα εαν μου απαντουσατε στα τρια αυτα ερωτηματα που εθεσα και υποσχομαι οτι δεν θα σας ξαναενοχλησω.

Ευχαριστω εκ των προτερων!!!

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Mad max έγραψε:

Ξερω οτι γινομαι κουραστικος αλλα θα ηθελα να μαθω και καποια ακομη πραγματα.

Πρωτον. Σχετικα με τις αιτησεις στις ναυτιλιακες εταιριες ξερω οτι πρεπει να επιλεξω καποιες αξιολογες δλδ με τουλαχιστον 20 πλοια. Μηπως υπαρχει και καποιο αλλο κριτιριο στην επιλογη της εταιριας που επιθυμω να συνεργαστω;

Δευτερον. Τι παιζει με τη ζητηση. Θα ηθελα να μαθω εαν οι (σοβαρες) ναυτιλιακες προσλαμβανουν πλοιαρχους τα τελευταια χρονια γιατι διαβαζω παντου απαντησεις του στυλ : Ναι ναι σιγουρα θα σε παρουν γιατι εισαι ελληνας και γενικα τους προτιμουν τους ελληνες για τη ναυτοσυνη τους ή οχι με τιποτα λογω κορεσμου και κρισης δεν παιρνουν πλεον πλοιαρχους... Αμα θες μονο μηχανικος κλπ κλπ.

Τριτον θα ηθελα να μαθω τι γινεται στην περιπτωση που δεν γραψω καλα πανελληνιες και δεν πιασω τη βαση του Ασπροπυργου (χτυπα ξυλο) (ναι ναι ξερω οτι δεν ειναι και τοσο καλα εκει αλλα εμενα εκει με βολευει τι να κανουμε... ) αλλα ας πουμε οτι περναω στη Συρο. Τοτε μπορω να παρω μεταγραφη για Ασπροπυργο απο τη Συρο παρολο που δεν καταφερα να πιασω τα μορια του Ασπροπυργου;

Θα το εκτιμουσα ιδιαιτερα εαν μου απαντουσατε στα τρια αυτα ερωτηματα που εθεσα και υποσχομαι οτι δεν θα σας ξαναενοχλησω.

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Οι αξιόλογες εταιρείες, δεν αφορούν μόνο τον αριθμό του στόλου. Αφορούν το τι προοπτικές σου δίνουν. Το νο1 είναι αυτό. Εαν υπάρχει ειλικρινής πρόθεση για να σε εξελίξουν, να σου κάνουν σεμινάρια ή να σου βγάλουν πιστοποιητικά και δεν εννοώ τα υποχρεωτικά, πχ αν είναι κάποιος μηχανικός δόκιμος, θα σου βγάλει δωρεάν πιστοποιητικό welding; Και όχι απλώς για να καλύψουν μια θέση δοκίμου επειδή είσαι βίσμα ή σε συμπάθησαν και σε προσέλαβαν. Αυτά εννοώ.2ο κατά σειρά κριτήριο, θα είναι η σημαιά.

Κακά τα ψέμματα, κορεσμός στους δοκίμους πλοιάρχους, υπάρχει. Έλληνες προτιμάνε, αλλά όσον αφορά τους πλοιάρχους, αναφερόμαστε σε αξιωματικούς. Όμως δεν αποκλείω τίποτα, σαν πλοίαρχος, θα κουραστείς πολύ να βρεις χωρις κανένα βίσμα εταιρεία, αυτό λέω.

Πανεύκολα μπορείς να πάρεις μεταγραφή. Και μιάς που ανάφερες την Σύρο ως παράδειγμα, αν περάσεις Σύρο, κάτσε Σύρο...

Mad max

Δημοσίευση από Mad max »

Ξερω οτι εχω καταντησει λιγο αηδια αλλα τριτη λυκειου παω και εχω δυο τελευταιες αποριες...

Πρωτον. Θα ηθελα να μου πειτε αν κινηθω εξυπνα και γρηγορα σε σχεση με τους αλλους(γιατι αποτι εχω καταλαβει υπαρχει και ο ανταγωνισμος) θα βρω σιγουρα μια σοβαρη ναυτιλιακη ως πλοιαρχος; (απαντηστε μονο με ενα ναι η με ενα οχι απλα)

Δευτερον θα ηθελα να δω καποιες εκτιμησεις για το ποσο θα πεσει η θα ανεβει η βαση της σχολης σε σχεση με περυσι που ηταν 10.200 (στην απαντηση να λαβετε υποψη οτι δινουμε 4 μαθηματα φετος ενω περυσι εδιναν 6).

Παρακαλω πολυ απαντηστε μου σε αυτα τα δυο τελευταια ερωτηματα ειναι πολυ σημαντικο για μενα!

Ευχαριστω εκ των προταιρων!!!

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης