Αυτα που εγραψα μου τα ειχαν προτεινει σε μηνυμα καποιοι παλιοτερα με τι πρεπει να περιλαμβανει η γνωματευση Σε περιπτωση που δεν ηξερε ο ιατρος

Θεωρητικα ο δημοσιος, πρακτικα το ιδιο οταν προκειται για αναβολη.
Τους λες το προβλημα σου (τοπος διαμονης, που σου ηρθε το χαρτι κτλ) και ρωτας αμα μπορεις να κανεις την διαδικασια απο το φρουραρχειο της περιοχης που εισαι τωρα. Επισης αμα θες ρωτα περισσοτερες πληροφοριες για διαδικασια. Παρε τηλεφωνο νωρις το πρωι (και 8 παρα να τους παρεις θα σου απαντησουν) του Ηρακλειου (2813400100,2813400112) που ειναι ευγενικοι και εξυπηρετικοι. Αμα σου πουν πως μπορεις παρε Και στην στρατολογια της περιοχης σου (εκει που εισαι τωρα) για περισσοτερες τοπικες λεπτομερειες.
Δεν προκειται να παρεις απαλλαγη και να ηθελες. Δεν ειναι ετσι ευκολο.
Εμενα μου δωσαν 1 χρονο (τοσο ηθελα) βεβαια θα μπορουσα να ειχα παρει και 6 μηνες αμα ηθελα. Παραπανω απο 1 χρονο αμφιβαλω...
Οι λογοι μου συνεχιζονται μεχρι και τωρα, συγκεκριμενα σπουδαζω και εργαζομαι παραλληλα. Εγω πηγα με ενα χαρτι απο ψυχιατρο (+το χαρτι της καταταξης και ταυτοτητα που ειναι απαραιτητα) και κρατουσα και βεβαιωση απο την σχολη σε περιπτωση που χρειαζοταν να ενισχυσω την γνωματευση μου. Αργοτερα σκεφτηκα πως θα μπορουσα να κρατουσα περισσοτερα εγγραφα ωστε αποδειξω οτι τα προβληματα υγειας μου ειναι απόρροια κοινωνικων προβληματων. Βεβαια δεν χρειαστηκε. Ημουν αγχωμενος οπως λογικα εισαι ή θα εισαι και ταλαιπωρημενος επειδη ημουν απο νωρις εκει (4 ωρες περιμενα στο Φρουραρχειο επειδη ελειπαν και οταν ηρθαν ξεμπερδεψα στο μισαωρο) μαζι με δεκαδες αλλους. Απο 5 μερες πριν την μερα της καταξης. Με τους κοινωνικους λογους απλα παρουσιαζεσαι την επομενη ΕΣΣΟ, δηλαδη 2 μηνες (ΜΑΙΟ). Καλυτερα να την κρατησεις για ποτε δεν ξερεις τι μπορει να σου τυχει στο μελλον.
Εχεις καποιον δικο σου ψυχιατρο ή προκειται να κλεισεις ραντεβου με καποιον στην τυχη;
Fun Fact:
Eνας φιλος (δεν ειναι και ο πιο εξυπνος) πηγε να παρει αναβολη χωρις χαρτι επειδη ηθελε να δουλεψει σε ενα ξενοδοχειο το καλοκαρι. Αποφασισε να παει και να το παιξει τρελος. Ο γιατρος ειχε ολη την καλη διαθεση να του γραψει γνωματευση και να επαιρνε την αναβολη που ηθελε (αν και πηγε χωρις χαρτι). Το μονο που του ζητησε ειναι Να του πει τον πραγματικο λογο που θελει αναβολη. Αυτος νομιζε πως ηθελε να τον ψαρεψει και συνεχισε το αποτυχημενο σοου περι αυτοκτονιας. Με τα πολλα του ανοιξε την μπαλκονοπορτα και του ειπε πηδα.

(Τελικα παρουσιαστηκε στο κεντρο και πηρε αναβολη απο εκει μετα απο 3 μερες)