Αναβολή για ψυχολογικούς λόγους

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 32
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

DS έγραψε:dn24, Ευχαριστώ και πάλι! Η απαντηση σου με καλυψε. Συγνωμη αν βγηκα λιγο εκτος θεματος

Εμείς σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σου στο φόρουμ.

Rxvoid6

Δημοσίευση από Rxvoid6 »

Καλησπέρα σε όλους,

Ήθελα να ρωτήσω κάτι που αφορά την αναβολή που είχα πάρει τον περασμένο χρόνο

Είχα αρχίσει κανονικά την 9μηνη θητεία μου, υπηρέτησα 3ης μήνες αλλά μένοντας μέσα άρχισα να παθαίνω κρίσης πανικού, ένιωθα παγιδευμένος και μου επηρέαζε της σχέσεις εντός και εκτός στρατοπέδου οπότε αποφάσισα να πάρω αναβολή. Επισκέφτηκα τους ψυχολόγους και με τα πολλά πολλά μου έδωσαν αναβολή για 1 χρόνο λόγο σύνδρομο κατάθλιψης. Η ερώτηση μου είναι άμα θέλω να πάρω και για 2ο χρόνο αναβολή πρέπει να παρουσιαστώ στο στρατόπεδο;

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 32
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Rxvoid6 έγραψε:

Καλησπέρα σε όλους,

Ήθελα να ρωτήσω κάτι που αφορά την αναβολή που είχα πάρει τον περασμένο χρόνο

Είχα αρχίσει κανονικά την 9μηνη θητεία μου, υπηρέτησα 3ης μήνες αλλά μένοντας μέσα άρχισα να παθαίνω κρίσης πανικού, ένιωθα παγιδευμένος και μου επηρέαζε της σχέσεις εντός και εκτός στρατοπέδου οπότε αποφάσισα να πάρω αναβολή. Επισκέφτηκα τους ψυχολόγους και με τα πολλά πολλά μου έδωσαν αναβολή για 1 χρόνο λόγο σύνδρομο κατάθλιψης. Η ερώτηση μου είναι άμα θέλω να πάρω και για 2ο χρόνο αναβολή πρέπει να παρουσιαστώ στο στρατόπεδο;

Καλώστον φίλο. Όχι δεν είναι απαραίτητο. Μπορείς και μέσω φρουραρχείου να κάνεις την διαδικασία,5 μέρες πριν λήξει η υπάρχουσα σου αναβολή. Σε συμβουλεύουμε να μην πας τελευταία μέρα.

Dramedian
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από Dramedian »

Καλησπέρα!

Διάβασα και τις 26 σελίδες αλλά η αλήθεια είναι ότι μπερδεύτηκα πολύ! Για σχεδόν τις ίδιες περιπτώσεις ο καθένας δίνει διαφορετική απάντηση!

Λοιπόν, είμαι 27 ετών και παρουσιάζομαι Στις 7 του Μάρτη στην Κρήτη, στο Ρέθυμνο. Το χαρτί κατάταξης, ήρθε χθες. Εγώ πλέον μένω, σπουδάζω και εργάζομαι μόνιμα σε άλλη πόλη (εκτός Κρήτης). Το θέμα είναι ότι ακόμα σπουδάζω 2 πράγματα. Στο ένα παραδίδω πτυχιακή το Καλοκαίρι (Α. Τ. Ε. Ι.) και το άλλο που σπουδάζω είναι ιδιωτική σχολή και έχω πληρώσει τα δίδακτρα και δεν γίνεται να την παρατήσω τώρα, όπως καταλαβαίνετε! Για την ιδιωτικη σχολή έχω ακόμα ένα εξάμηνο (μέχρι και τον Ιούνιο), συν άλλο ένα εξάμηνο πρακτικής το οποίο είτε θα ξεκινήσει το καλοκαίρι είτε από Σεπτέμβρη! Η συγκεκριμένη πρακτική που θα κάνω είναι πραγματικά ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΖΩΗΣ και δε θα ήθελα να τη χάσω για κανένα λόγο, με καμία κυβέρνηση!

Τη Δευτέρα ή Τρίτη σκοπεύω να κατέβω Κρήτη για να δω τι θα κάνω! Τι θα πρέπει να κάνω; Καταρχάς, θα προτιμούσα τη μέθοδο του Φρουραρχείου, μιας και με βολεύει καλύτερα! Αλλά και εδώ οι απόψεις διίστανται. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι αυτή είναι η πιο "αναίμακτη μέθοδος", κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι είναι καλύτερο να πας τη μέρα που παρουσιάζεσαι στο στρατόπεδο! Λοιπόν, εγώ τι πρέπει να κάνω; Να πάρω τηλέφωνο τη στρατολογία Κρήτης (Ηράκλειο) και να τους ρωτήσω, τι πρέπει να κάνω, όπως σε ποιο φρουραρχείο να πάω, τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω για την αναβολή περί ψυχολογικών λόγων;

Επόμενο ερώτημα και πιο βασικό: Κάποιοι εδώ μέσα ισχυρίζονται ότι καλό είναι να πεις την αλήθεια στο γιατρό που θα σε εξετάσει (στην περίπτωσή μου να πω την αλήθεια ότι σπουδάζω, έχω πληρώσει τα δίδακτρα και έχω μια θέση πρακτικής που είναι μεγάλη ευκαιρία). Κάποιοι άλλοι πάλι, λένε ότι καλό είναι να πας σε κανένα ψυχίατρο και να βγάλεις κανένα χαρτί για κάποιο ελαφρύ ψυχολογικό νόσημα. Εγώ τι να κάνω από τα 2; Τι προτείνετε; Πάντως έχω πολύ γνωστό μου ένα ψυχίατρο ο οποίος εργάζεται σε δημόσιο φορέα του κράτους. Να πάω να του πω να μου γράψει τίποτα ελαφρυ όπως διαταραχές αγχους κλπ. Και ταυτόχρονα να μου γράψει και κανένα "ελαφρυ" χαπι για να δικαιολογήσω και το ψυχολογικό κομματι στο στρατιωτικό γιατρό; Ή καλύτερα είναι να πάω στο στρατιωτικό γιατρό και να του πω την αληθεια, απλα προσκομίζοντας του 2 βεβαιώσεις σπουδών και των 2 σχολών αντίστοιχα; Προσωπικά πιστεύω πως το καλύτερο είναι ο συνδυασμός και των 2 δηλαδή να πω και για τις σχολές στο στρατιωτικό γιατρο αλλά να του πω επίσης Ότι ολο αυτο μου εχει δημιουργήσει και ένα άγχος, στρες, υπερκόπωση και πάσχω από το τάδε ψυχολογικό!

Στο φρουραρχείο σε τρέχουν πολύ; Έχει πολύ γραφειοκρατία; Θα πάω με τον πατέρα μου, σε πόσες μέρες, λέτε να έχω ξεμπερδέψει;

Συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο αλλά έχω αγχωθεί σε τεράστιο βαθμό.
Σας παρακαλώ πολύ, απαντήστε μου σε όσα περισσότερα μπορείτε! Είμαι σε απόγνωση και δε ξέρω τι να κάνω! Για τη μέθοδο του φρουραρχείου μέχρι πόσες μέρες πριν παρουσιαστώ, μπορώ να ακολουθήσω αυτη τη μέθοδο;

Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη αν κούρασα!
Dramedian
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Επιπλέον, για αυτούς τους λόγους που έγραψα παραπάνω, πιστεύετε θα μου έδιναν 1 ή ενάμιση χρόνο (ή για τόσο πολύ χρόνο σε ταλαιπωρούν με περαιτέρω επιτροπές κλπ.); Όχι τιποτα αλλο αλλά αν ζητήσω καποια γνωμάτευση από το γνωστό μου το ψυχίατρο, να ξερω τι να του ζητησω για να το γραψει! Για αναβολή απο χρονο και πανω χρειάζεται καποια "χοντρη" ψυχολογικη παθηση; Αν ειναι ετσι δε θα ηθελα! Ας είναι και 6μηνη! Δε θα ηθελα να χαλασει και το γιώτα μου! Αν παρεις αναβολη για ψυχολογικους, το γιωτα χαλαει;

και παλι ευχαριστω
Μαρινος

Δημοσίευση από Μαρινος »

Το Ι δεν αλλαζει, αλλα δεν θα μπορεις να μπεις σε ειδικες δυναμεις.
Το Φρουραρχειο στο Ηρακλειο βρισκεται μεσα στην ΣΕΑΠ και πρεπει να πας απο 5 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΜΕΡΕΣ εως την μερα καταταξης σου. Δηλαδη περιπου 2 του μηνα ξεκινα. Χρειαζεσαι απαραιτητα τουλαχιστον μια γνωματευση (ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ) απο ψυχιατρο (ιδιωτη/δημοσιο δεν εχει σημασια). Οταν θα πας στο φρουραχειο θα δεις πολλους με οξεο προβλημα σπουδων, κρισεις εργασιας και φυσικα ανθρωπους που οντως εχουν προβλημα. Αναγκαστικα θα καθυστερησεις γιατι θα ειστε πολλοι και εκει θα σε δει ο γιατρος.Συμβουλη* απλα ΣΚΑΣΕ δωσε την γνωματευση και μην υποτιμησεις την νοημοσυνη του. Οι ανθρωποι δειχνουν κατανοηση δεν ειναι αναισθητοι. Και στην σπανια περιπτωση που σε σκαλιζει απλα πες την αληθεια, μην προσπαθεις να το παιξεις τρελος θα αποτυχεις παταγωδως. Συνηθως αυτο που γινεται ειναι να σε ρωτησει τι αναβολη θες (6μηνες,1 χρονο; ) και συμπληρωνει την χαρτοδουρα. Μολις τελειωσεις απο το φρουραρχειο παιρνεις την χαρτοδουρα και την πας στην στρατολογια (αν θυμαμαι καλα στις πατελες). Το πρωτο μεγαλο βημα τελειωσε. Εκει θα σου πουν τι θα κανεις μετα.
Nimda
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από Nimda »

Χωρις χαρτι γιατρου μην περιμενεις περιμενεις πολλα...
Dramedian
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Αν είναι στο φρουραρχείο Ηρακλείου δηλαδή να ξεκινήσω κατά τις 2 Μαρτίου; Γιατί αυτό; Από όσο διάβασα, με το που σου έρχεται το χαρτί δεν μπορείς να πας στο εκάστοτε φρουραρχείο για να τελειώνεις με το θέμα;

Τη μέρα που παρουσιάζεσαι, χρειάζεται να πας αναγκαστικά στο στρατόπεδο όπου παρουσιάζεσαι ή μπορείς να πας και στο φρουραρχείο για το συγκεκριμένο θέμα;

Αν είμαι μακρυά, μπορώ να κάνω τη διαδικασία και στην πόλη που μένω, π. Χ. Αν μένω Αθήνα, να το κάνω από το φρουραρχείο της Αθήνας; Ή είναι αναγκαστικό να πάω στο φρουραρχείο όπου υπάγεται το στρατόπεδο στο οποίο παρουσιάζεσαι;

Εγώ δεν είπα να το παίξω τρελός, απλά να πω την αλήθεια (ότι όντως υπάρχει πρόβλημα με τις σχολές) και απλά να πω ότι έχω και κάποια διαταραχή άγχους ή υπερκόπωση ή κάτι σχετικό!

Τελικά, να μιλήσω και να του πω το πρόβλημά μου ή να μη μιλήσω καθόλου για τίποτα (με μπερδεύεις λίγο) ... ;

Εσυ έκανες παρόμοια διαδικασία;

Ευχαριστώ πολύ για την προηγούμενη απάντησή σου!

Dramedian
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Τις βεβαιώσεις σπουδών από τις σχολές, να τις κρατάω (εκτός από τη γνωμάτευση του ψυχιάτρου) για να επιβεβαιώσουν ότι δε λέω βλακείες και ότι δεν πουλάω φούμαρα?
Nimda
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Nimda »

Dramedian έγραψε:Αν είναι στο φρουραρχείο Ηρακλείου δηλαδή να ξεκινήσω κατά τις 2 Μαρτίου; Γιατί αυτό; Από όσο διάβασα, με το που σου έρχεται το χαρτί δεν μπορείς να πας στο εκάστοτε φρουραρχείο για να τελειώνεις με το θέμα;

Τη μέρα που παρουσιάζεσαι, χρειάζεται να πας αναγκαστικά στο στρατόπεδο όπου παρουσιάζεσαι ή μπορείς να πας και στο φρουραρχείο για το συγκεκριμένο θέμα;

Αν είμαι μακρυά, μπορώ να κάνω τη διαδικασία και στην πόλη που μένω, π. Χ. Αν μένω Αθήνα, να το κάνω από το φρουραρχείο της Αθήνας; Ή είναι αναγκαστικό να πάω στο φρουραρχείο όπου υπάγεται το στρατόπεδο στο οποίο παρουσιάζεσαι;

Εγώ δεν είπα να το παίξω τρελός, απλά να πω την αλήθεια (ότι όντως υπάρχει πρόβλημα με τις σχολές) και απλά να πω ότι έχω και κάποια διαταραχή άγχους ή υπερκόπωση ή κάτι σχετικό!

Τελικά, να μιλήσω και να του πω το πρόβλημά μου ή να μη μιλήσω καθόλου για τίποτα (με μπερδεύεις λίγο) ... ;

Εσυ έκανες παρόμοια διαδικασία;

Ευχαριστώ πολύ για την προηγούμενη απάντησή σου!

Εγω εχω κανει παρομοια διαδικασια στο Ηρακλειο.
Εγω ξερω Πως μπορεις να αρχισεις την διαδικασια 5 εργασιμες μερες πριν την ημερομηνια καταξης σου και οχι οποτε σου ερθει το χαρτι καταταξης (οταν θα πας στο φρουραρχειο πρεπει οπωσδηποτε ομως να κρατας το χαρτι καταταξης, την γνωματευση και την ταυτοτητα σου). Καλυτερα να ρωτησεις στην στρατολογια για περισσοτερες πληροφοριες. Επισης παρε την Δευτερα τηλεφωνο στην στρατολογια για να δεις αμα γινεται (λογικα γινεται) να την κανεις την διαδικασια στο Φρουραρχειο της περιοχης σου (να μην κατεβαινεις αδικα Κρητη... ). Ο γιατρος θελει να δει γνωματευση που ειναι απαραιτητη. Κατι πρεπει να γραψει, αμα δεν ειναι στις καλες του σιγα μην κατσει να κανει τα στραβα ματια και να συμπληρωνει μονος του επειδη εσυ δεν μπηκες καν στον κοπο να εχεις μια γνωματευση. Εσυ την γνωματευση σου θα δωσεις ωστε να γινει η τυπικη διαδικασια. Μην μπεις στην διαδικασια να υπεραναλυσεις Το ανυπαρκτο προβλημα υγειας σου αλλα ουτε να πεταξεις κατευθειαν τα αληθινα σου προβληματα γιατι υπαρχει η σπανια περιπτωση να πεσεις σε καποιον που δεν προκειται να δειξει κατανοηση.

Στις προηγουμενες σελιδες εχει γραφτει η διαδικασια:
Φρουραρχειο-> Στρατιωτικο Noσοκομειο (να σε δει ο γιατρος που θα σε εξετασει και αποφασει την αναβολη) -> Φρουραρχειο (για επιπλεον συμπληρωση χαρτοδουρας) -> Στρατολογια (καταθεση χαρτοδουρας) Επειτα απλα περιμενεις την επιστολη και παιρνεις τηλεφωνο για να κλεισεις ραντεβου με την επιτροπη για την επικυρωση της αναβολης που προτεινε ο γιατρος.
Στο Ηρακλειο (αν δεν εχει αλλαξει κατι) δεν υπαρχει στρατιωτικο νοσοκομειο, οποτε σε βλεπει γιατρος μεσα στο στρατοπεδο που ειναι το Φρουραρχειο. Δλδ διαδρομη Φρουραρχειο (χαρτοδουρα, γιατρος, χαρτοδουρα) -> Στρατολογια και μετα ραντεβου με την επιτροπη (Χανια Ναυτικο Νοσοκομειο).

Εσυ κοιτα να βρεις μια γνωματευση...

ΥΓ. Στις αναβολες ειναι ελαστικοι, στις απαλλαγες καθολου. Στο χειροτερο σεναριο δεν θα παρεις αναβολη Και θα αναγκαστεις να πας στο κεντρο για να παρεις αναβολη.
Dramedian
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις διαφωτιστικές σου απαντήσεις! Λοιπόν, άρα δηλαδή να δώσω τα χαρτιά (τη γνωμάτευση) χωρίς να μιλήσω καν, αυτό μου λέτε όλοι σε γενικές γραμμές... ! Αν θέλει να του πω την αλήθεια (ο γιατρός), να κρατάω και τις βεβαιώσεις σπουδών;

Εσύ γενικότερα πιστεύεις ότι δίνουν εύκολα αναβολή, σωστά; Όχι τίποτα άλλο ρε φίλε μου, αλλά σαφώς και θέλω να κάνω τη θητεία μου ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ, αλλά όπως καταλαβαίνεις και όπως περιέγραψα και προηγούμενως αυτή τη στιγμή δε γίνεται! Θα με καταστρέψει από πολλές απόψεις!

Στο φρουραρχείο να πάω με κάποιον ή μόνος; Τι συνίσταται;

Και το κρισιμότερο ερώτημα όλων: Όταν μου στείλουν την επιστολή που μου έγραψες, με το που μου τη στείλουν να πάρω τηλέφωνο να κλείσω ραντεβού; Και που θα κλείσω ραντεβού (θα λέει στην επιστολή τίποτα πληροφορίες ή όχι);
Η επιτροπή σε εξετάζει ή απλά υπογράφει τυπικά το χαρτί και ξεμπλέκεις; Τι είδους επιτροπή είναι; Θέλει και εκεί καμία ιδιαίτερη αντιμετώπιση; Μετά από πόσο καιρό σου στέλνουν την επιστολή; Αν για παράδειγμα στη στείλουν μετά απο την ημερομηνία που παρουσιάζεσαι, γίνεται καμια Βλακεία;
Στη διαδικασία με το φρουραρχείο δεν χρειάζεται μετά να τρέχεις στο στρατόπεδο (που παρουσιάζεσαι) τη μέρα που παρουσιάζεσαι, σωστά;

Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, φίλε μου, αλλά φαντάζομαι να καταλαβαίνεις το άγχος μου γιατί κάποτε ήσουν στη θέση μου...

Ζητάω επίσης συγγνώμη από όλους όσους πιστεύουν ότι ρωτάω ηλιθιότητες ή πράγματα που έχουν ήδη απαντηθεί!
Δείξτε κατανόηση!

Και πάλι ευχαριστώ
Nimda
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Nimda »

Dramedian έγραψε:Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις διαφωτιστικές σου απαντήσεις! Λοιπόν, άρα δηλαδή να δώσω τα χαρτιά (τη γνωμάτευση) χωρίς να μιλήσω καν, αυτό μου λέτε όλοι σε γενικές γραμμές... ! Αν θέλει να του πω την αλήθεια (ο γιατρός), να κρατάω και τις βεβαιώσεις σπουδών;

Εσύ γενικότερα πιστεύεις ότι δίνουν εύκολα αναβολή, σωστά; Όχι τίποτα άλλο ρε φίλε μου, αλλά σαφώς και θέλω να κάνω τη θητεία μου ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ, αλλά όπως καταλαβαίνεις και όπως περιέγραψα και προηγούμενως αυτή τη στιγμή δε γίνεται! Θα με καταστρέψει από πολλές απόψεις!

Στο φρουραρχείο να πάω με κάποιον ή μόνος; Τι συνίσταται;

Και το κρισιμότερο ερώτημα όλων: Όταν μου στείλουν την επιστολή που μου έγραψες, με το που μου τη στείλουν να πάρω τηλέφωνο να κλείσω ραντεβού; Και που θα κλείσω ραντεβού (θα λέει στην επιστολή τίποτα πληροφορίες ή όχι) ;
Η επιτροπή σε εξετάζει ή απλά υπογράφει τυπικά το χαρτί και ξεμπλέκεις; Τι είδους επιτροπή είναι; Θέλει και εκεί καμία ιδιαίτερη αντιμετώπιση; Μετά από πόσο καιρό σου στέλνουν την επιστολή; Αν για παράδειγμα στη στείλουν μετά απο την ημερομηνία που παρουσιάζεσαι, γίνεται καμια Βλακεία;
Στη διαδικασία με το φρουραρχείο δεν χρειάζεται μετά να τρέχεις στο στρατόπεδο (που παρουσιάζεσαι) τη μέρα που παρουσιάζεσαι, σωστά;

Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, φίλε μου, αλλά φαντάζομαι να καταλαβαίνεις το άγχος μου γιατί κάποτε ήσουν στη θέση μου...

Ζητάω επίσης συγγνώμη από όλους όσους πιστεύουν ότι ρωτάω ηλιθιότητες ή πράγματα που έχουν ήδη απαντηθεί!
Δείξτε κατανόηση!

Και πάλι ευχαριστώ

Ο γιατρος χρειαζεται απαραιτητα την γνωματευση, αμα αρχισει να σε "σκαλιζει" τοτε αναγκαστικα οχι μονο βεβαιωσεις θα δειξεις αλλα οτι αλλο μπορεις να εχεις (οικ καταστασταση, ανεργια, εκκαθαρ χαμηλο εισοδημα, προβληματα υγειας οικογενειας κλ) μπας και σε λυπηθει. Αλλα μην ξεχνας πως σε ψυχικες ασθενειες οπως αγχωδης διαταραχες ειναι επακολουθο προβληματων σαν τα δικα σου, οικονομικα κτλ. Στην ουσια θα μπορεσεις να στηριξεις και την γνωματευση σου αμα χρειαστει.

Ναι το πιστευω πως την δινουν ευκολα γιατι το εχω δει και γιατι οι ανθρωποι στην πλειοψηφια τους ειναι επιστημονες που δειχνουν κατανοηση και οχι αναισθητοι στρατιωτικοι. Στο κατω κατω εφοσον εχεις φερει γνωματευση κανεις δεν προκειται να ρισκαρει σε κρατησει. Και να μην ειχες προβλημα θα αποκτησεις... ΕικόναΑκομα και στην σπανια περιπτωση που δεν καταφερεις να παρεις αναβολη απο το φρουραρχειο θα καταφερεις να παρεις απο το κεντρο.

Στο φρουραρχειο δεν χρειαζεται να πας με καποιον, θα τον ταλαιπωρησεις. Στο κεντρο απο την αλλη θα χρειαστει για να μην διανυκτερευσεις μεσα.

Δεν θυμαμαι ακριβως την διαδικασια. Οταν θα πας στην στρατολογια με τα χαρτια απο το φρουραρχειο θα σου πουν τι θα κανεις (ρωτα και εσυ που, ποτε γιατι κτλ). Η επιστολη ερχεται παντα μετα την μερα που παρουσιαζεσαι (εμενα εβδομαδα+) αλλα εφοσον εχεις καταθεσει τα χαρτια (απο το φρουραρχειο) στην Στρατολογια δεν εχεις καποιο προβλημα. Το ποτε θα ερθει, που θα πας εξαρταται απο μερος που κανεις την διαδικασια. Και οχι δεν χρειαζεται να πας στο κεντρο με το φρουραρχειο. Ο σκοπος του φρουραρχειο ειναι για ατομα που δεν ειναι σε θεση να παρουσιαστουν (ουτε καν να μετακινηθουν) στο κεντρο για λογους υγειας. Για αυτο γινεται στο φρουραρχειο της περιοχης που διαμενεις (παρε τηλεφωνα στην στρατολογια και ρωτα, μου φαινεται κουφο να κατεβεις Κρητη).
Dramedian
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Για άλλη μια φορά σε υπερ-ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.

Εσύ ήσουν Κρητικός και το έκανες στο Ηράκλειο ή απλά σπούδαζες εκεί και για να μην τρέχεις εκεί που παρουσιάζεσαι έκανες τη διαδικασία του φρουραρχείου;

Ο στρατιωτικός γιατρός που θα σε εξετάσει, θέλει βιβλιάριο ασθενείας; Η γνωμάτευση που γράφει (ο δημόσιος/ιδιωτικός ψυχίατρος) είναι απλά σε ένα (επίσημο) κομμάτι χαρτί ή γράφεται αναγκαστικά ΜΟΝΟ στο βιβλιάριο;

Όταν εσύ μετά έκλεισες ραντεβού, για να επικυρώσει η επιτροπή την αναβολή του στρατιωτικού γιατρού που είχες πάει, πως είναι τα πράγματα; Εύκολα; Υπάρχει επιτροπή πολλών γιατρών εκεί και σε εξετάζει ή απλά είναι κάποιος και επικυρώνει με υπογραφή την αναβολή;
Να υποθέσω πως πρέπει να κλείσεις ραντεβού αναγκαστικά, σωστά; Είναι υποχρεωτική αυτή η "συνάντηση" για να επικυρωθεί η αναβολή, σωστά;

Και πάλι ευχαριστώ πολύ!
Nimda
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Nimda »

EΓω ειμαι απο το Ηρακλειο και σπουδαζα εδω. Την διαδικασια την εκανα εδω για να μην τρεχω στο κεντρο (Θηβα)
Ο στρατιωτικος ιατρος που θα σε εξετασει θελει να δει την γνωματευση, οχι βιβλιαριο ασθενειας (αμα πας για απαλλαγη ειναι αλλη ιστορια... ). Η γνωματευση μπορει να ειναι (και ειναι) ενα απλο χειρογραφο χαρτι που να αναφερει:
1.Αναφέρεται η πάθηση ή οι παθήσεις καθώς και αν αυτές είναι πρόσκαιρες ή ανίατες.
2.Το ιστορικό της πάθησης και την πιθανή διάρκεια ίασής της (σε περίπτωση πρόσκαιρης
πάθησης).
3.Η ύπαρξη ή µη δυνατότητας µετάβασης για υγειονοµική εξέταση στην κατά περίπτωση
αρµόδια Επιτροπή Απαλλαγών (µόνο για όσους διαµένουν στο εσωτερικό).
4.Εάν υπάρχει δυνατότητα µετακίνησης για κατάταξη χωρίς κίνδυνο επιδείνωσης της
υγείας του ενδιαφεροµένου
(τα παραπανω ειναι τι ζητανε στην γνωματευση)

Και την υπογραφη σφραγιδα του γιατρου.

Η δικη μου γνωματευση αμα θυμαμαι καλα εγραφε το πως παρακολουθουμαι και πασχω απο αγχωδη διαταραχη (ακαταλαβιστικα του γιατρου) με αγωγη (και αλλα ακαταλαβιστικα) και διαφορα αλλα προσθετα συμπτωματα. Επισης αναφερε προσθετα οικογενειακοοικονομικα προβληματα και αλλα ακαταλαβιστικα κτλ. Γενικα ο ψυχιατρος θα ξερει τι να γραψει.

Στην επιτροπη ειναι γιατροι. Με ρωτησαν (δεν ξερω αμα το κανουν σε ολους) αμα δουλευω (τους ειπα πως πλεον εχω σταματησει επειδη δεν ειμαι σε θεση), αν σπουδαζω κατι (τους ειπα την αληθεια) και μετα με γραψαν (γελακια και συζητηση μεταξυ τους για εντελως ασχετα πραγματα). Στην ουσια ναι απλα επικυρωνουν την γνωματευση του ιατρου (στρατιωτικου) που σε ειδε. Σιγουρα η σταση τους θα ηταν εντελως διαφορετικη αμα ειχα παρει αλλες αναβολες (για λογους υγειας) ή ειδικα αμα πηγαινα για απαλλαγη. Ναι ειναι υποχρεωτικο να κλεισεις και να τους δεις.

Εγω σου προτεινω αυριο κιολας να παρεις τηλεφωνο στην στρατολογια ωσε να δεις που θα κανεις την διαδικασια και να βρεις εναν ψυχιατρο για την γνωματευση.

ΥΓ. Παρακληση, οταν θα ξεμπερδεψεις με το καλο μπες γραψε την διαδικασια σε περιπτωση που σου ετυχε κατι ή καποια αλλη πληροφορια που στο μελλον θα βοηθησει αλλους.

Dramedian
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Αυτά που μου γράφεις και μου έχεις απαριθμήσει θα πρέπει να τα ξέρει ο ιδιωτικός/δημόσιος ψυχίατρος για να τα γράψει στη γνωμάτευσή του ή απλά μου τα γράφεις πληροφοριακά; Ας πούμε το 3ο και το 4ο Που μου γράφεις, έχουν να κάνουν με την περίπτωσή μου (το ρωτάω αυτό επειδή μου γράφεις ότι "τα παραπανω ειναι τι ζητανε στην γνωματευση" - όχι τίποτα άλλο αλλά να ξέρω για να πω και τίποτα που χρειάζεται στον ιδιώτη ψυχίατρο);

Τι εννοείς δηλαδή με αυτό, επακριβώς: "Η ύπαρξη ή µη δυνατότητας µετάβασης για υγειονοµική εξέταση στην κατά περίπτωση
αρµόδια Επιτροπή Απαλλαγών (µόνο για όσους διαµένουν στο εσωτερικό)." Να αγχωθώ ή ο γιατρός θα ξέρει τι να γράψει χωρίς εγώ να του πω απολύτως τίποτα;

Είναι καλύτερο γιατρός ιδιώτης (με ιδιωτικό ιατρείο) ή δημοσίου; Τι προτείνεις;

Αύριο κιόλας θα πάρω τηλέφωνο κατά τις 10 να ρωτήσω να μου πουν αν μπορώ να κάνω τη διαδικασία από εδώ που είμαι και το πότε! Στη στρατολογία που θα πάρω τηλέφωνο για να μου δώσουν πληροφορίες και να παραπέμψουν εκεί όπου χρειάζεται, να τους πω την αλήθεια, έτσι; Ότι δηλαδή λόγω προβλημάτων υγείας θα ήθελα να πάρω αναβολή για ψυχολογικούς λόγους αφού πρώτα τους αναφέρω που παρουσιάζομαι και πότε κλπ. έτσι; Πρέπει να τους δώσω και στρατολογικό αριθμό κλπ.(αυτά που γράφει το χαρτί); Να πάρω τηλέφωνο στη στρατολογία Ηρακλείου όπου νομίζω πλέον ότι υπάγεται και το Ρέθυμνο ή όπου και να πάρω είναι το ίδιο; Συγγνώμη για άλλη μια φορά για τις "ανόητες" ερώτησεις, αλλά σιγά-σιγά μου γεννιούνται και άλλες απορίες!

Εγώ δε θέλω να πάω για απαλλαγή, απλά θα ήθελα να πάρω 1 χρόνο αναβολή! Τίποτα παραπάνω! Εσένα πόσο σου έδωσαν και ποιος ήταν ο πραγματικός λόγος που τη χρειάζοσουν την αναβολή, αν επιτρέπεται φυσικά; Άλλα χαρτιά είχες μαζί σου, όπως καμία βεβαίωση σπουδών ή τίποτα άλλο; Απλά θέλω να ξέρω για να βγάλω τίποτα παραπάνω, αν είναι! Εγώ πάντως θα κρατάω μαζί μου και βεβαιώσεις σπουδών που πιστοποιούν αυτό που ισχυρίζομαι (αν με ρωτήσουν) ! Για κοινωνικούς λόγους μέχρι πότε μπορείς να κάνεις αίτηση στη στρατολογία; Πόσες μέρες πριν παρουσιαστείς; Και πόσες ΕΣΣΟ γλιτώνεις;

Αυτά για την ώρα!
Σε ευχαριστώ ρε πατριώτη για τις χρήσιμες πληροφορίες που μου έδωσες για άλλη μια φορά! ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι όταν ξεμπερδέψω με το καλό (όπως μου ευχήθηκες και εσύ), ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ, ΔΗΜΟΣΙΩς, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ να γράψω ένα ακριβές ιστορικό της περιπτωσής μου!

Και πάλι ευχαριστώ!
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες