Σωματική ικανότητα και προβλήματα υγείας

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
γιωργος

Δημοσίευση από γιωργος »

Πηγα σε στρατιωτικο νοσοκομειο επειδη ειχα ενοχλησεις στο γονατο και μου ειπαν οτι εχω χοντροπαθεια
η οποια οταν ειμαι για πολυ ωρα ορθιος και οταν κουβαλω βαρος το οπλο στην σκοπια με ενοχλει

αυτο που θελω να ρωτησω εσας ειναι πως μπορω να απαλλακτω απο τις ενοπλες υπηρεσιες;
gr_ar

Δημοσίευση από gr_ar »

Ζητάς επανεξέταση της σωματικής σου ικανότητας, τόσο δύσκολο είναι; Εικόνα
γιωργος

Δημοσίευση από γιωργος »

Το θεμα ειναι οτι δεν θελω να βγω αοπλος
Markos

Δημοσίευση από Markos »

Καλησπερα παιδια και συγχαρητηρια για το φορουμ! Δεν θα σας ζαλισω με το θεμα υγειας μου, θα πω απλα οτι ηταν σοβαρο και τωρα ειμαι καλυτερα. Το θεμα μου ειναι το εξης: Εγω πρεπει να ειμαι στον τοπο κατοικιας μου γιατι βλεπω φυσιοθεραπευτη 2 φορες την εβδομαδα και δεν κανει να ταλαιπωρουμαι λογω του θεματος μου.

Ειχα παρει 2ετη αναβολη η οποια εληξε και τωρα καλουμαι να παρουσιαστω. Περιμενω το σημειωμα καταταξης για να παω στο φρουραρχειο και να ζητησω οριστικα απαλλαγη αλλα δεν θελω με τιποτα αναβολη παλι, γιατι τελειωσα με τις σπουδες μου και θελω ή να παρω την απαλλαγη ή να παω και να τελειωνω οριστικα για να αρχισω και να δουλευω.

Η ερωτηση μου ειναι η εξης:

1) Μπορω να ζητησω στους γιατρους, με τα απαραιτητα δικαιολογητικα, να υπηρετησω στον τόπο κατοικιας μου;

2) Υπαρχει περιπτωση παρα την θεληση μου να μου δωσουν παλι αναβολη; Διοτι ΔΕΝ θελω με τιποτα κατι τετοιο καθως η κατασταση μου ειναι σταθερη, και θα ειναι ακριβως η ιδια σε 2-3-5 χρονια.

Ευχαριστω εκ των προτερων οποιον απαντησει καθως με εχει φαει η αγωνια...
Markos

Δημοσίευση από Markos »

Καποιος που να γνωριζει κατι, παιδια; Θα εκτιμησω οποιαδηποτε βοηθεια...
Mparmpas
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Mparmpas »

Εφοσον πηρες ηδη 2 χρονια αναβολη υγειας ειτε υπηρετεις ειτε πας οριστικα σπιτι. Περαιτερω αναβολη δεν δινεται.

Μπορεις να ζητησεις κατ`εξαιρεση αναβολη λογω προβληματος υγειας αλλα στο στρατο ειναι θεμα βυσματος

αλλα και τυχης που θα βρεθεις.

Να ξερεις απλα οτι εφοσον εχεις πολυ σοβαρο προβλημα υγειας μπορεις να βγεις Ι-4 αοπλο ελευθερος αρσης βαρους

ορθοστασιας κλπ κλπ ετσι ωστε να μην επιβαρυνθεις πολυ.

icsd08050
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από icsd08050 »

Καλησπερα παιδια.Εγω διαβασα καπου οτι εαν εχεις παρει αναβολη λογω προβληματος υγειας ας πουμε στην περιπτωση μου αναβολη λογω βαρους για 2 ετη μπορεις 6 μηνες μετα την αναβολη να ζητησεις εκ νεου εξεταση και αν εισαι στην ιδια κατασταση ή χειροτερη παιρνεις απαλλαγη ισχιει κατι τετοιο γνωριζει καποιος κατι επι του θεματος;

Ευχαριστω εν των προτερων.

Άβαταρ μέλους
KOSTAS4
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από KOSTAS4 »

Καλησπέρα σας. Πριν 2 χρόνια μου διέγνωσαν ένα αυτοάνοσο πρόβλημα το οποίο είδα ότι παιζει αναμεσα σε Ι4/15. Κατα πάσα πιθανότητα θα υπηρετήσω, αλλά είναι πολύ σοβαρό διότι δεν μπορώ να φάω τίποτα από αυτά που τρώει ο μέσος άνθρωπος. Αν δεν προσέξω, τότε θα υποτροπιάσει και θα έχω συνεχόμενες διάρροιες για 2 βδομάδες σερί. Παρουσιαστηκα πριν 2 χρόνια Θήβα και την επομένη με εστειλαν 401, απο εκει πηρα 2ετη αναβολη. Λογικα τωρα θα με ξανακαλέσουν, αλλα δεν μπορώ να το αφησω στο ελεος διοτι δεν μπορώ να υπηρετησω για τους λόγους που ανεφερα. Ειναι πολυ σοβαρό θεμα, όσο παράξενο και να σας φαίνεται. Αυτό επίσης με εφερε ψυχολογικες ταραχες, καταθλιψη σε βαρια μορφη, πανικο, και νευρικες διαταραχες που με εξοθουν σε ακραίες συμπεριφορές. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Στην επιτροπή απαλλαγής, αν παρουσιάσω και χαρτιά αναφορικά με το ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟ πρόβλημα αλλά και χαρτιά απο ιδιώτη ΨΥΧΙΑΤΡΟ, θα έχω πρόβλημα;
Alex

Δημοσίευση από Alex »

Καλησπέρα σας,

Είμαι 22 ετών θρομβοφιλικός. Έχω περάσει εν τω βάθει θρόμβωση στο αριστερό πόδι (όλο το πόδι) και παίρνω αντιπηκτική αγωγή εφ'όρου ζωής. Πρόσφατα έπαθα και πνευμονική εμβολή. Θα αντιμετωπίσω κάποιο πρόβλημα στην κατάταξή μου; Τι Ι μπαίνω;

Ευχαριστώ.

Νικολας

Δημοσίευση από Νικολας »

Καλησπερα φιλε μου, αφου εχεις παρει ηδη 2 χρονια εσυ θα πεις οτι ερχομαι για Ι5 και θα ζητησεις να σου εξηγησουν και τα 2 ζητηματα. Κατα πασα πιθανοτητα θα σου κανουν εισαγωγη στο 401 για εξετασεις αν θες παιχτο οτι αυτες τις μερες εχεις και καποιες ενοχλησεις το οτιδηποτε που να κολλαει με την ασθενεια σου να το ψαξουν παραπανω και κυνηγησε το.
Alex

Δημοσίευση από Alex »

Είχα αναβολή λόγο σπουδών, όχι για πρόβλημα υγείας. Άρα λες υπάρχει πιθανότητα να μην υπηρετήσω καν; Στην λίστα με τις σωματικές ικανότητες αναφέρει ξεκάθαρα:

"Πνευμονική εμβολή υπό αντιπηκτική αγωγή, η συνέχιση της οποίας επιβάλλεται αποδεδειγμένα" = I5

Ούτε φωτογραφία μου να είχε δίπλα στην παράγραφο Εικόνα

Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

Καλησπέρα παιδιά. Έχω αλλάξει γιώτα πριν 15 μέρες και συγκεκριμένα 2 μήνες πριν απολυθώ επειδή έχω δύο κηλες στην μέση που με χτυπάνε στο πόδι. Έχω πάρει ήδη αμαρρωτικεςνκαι τα σχετικά. Είμαι κάθε βράδυ μαγειρεία και 4 με 5 ώρες αμ. Εμένα η ορθοστασία με πεθαίνει. Τι μπορώ να κάνω ; δεν τ καταλαβαίνουν εδώ
dsadas

Δημοσίευση από dsadas »

Νικος έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Έχω αλλάξει γιώτα πριν 15 μέρες και συγκεκριμένα 2 μήνες πριν απολυθώ επειδή έχω δύο κηλες στην μέση που με χτυπάνε στο πόδι. Έχω πάρει ήδη αμαρρωτικεςνκαι τα σχετικά. Είμαι κάθε βράδυ μαγειρεία και 4 με 5 ώρες αμ. Εμένα η ορθοστασία με πεθαίνει. Τι μπορώ να κάνω ; Δεν τ καταλαβαίνουν εδώ

Ο γιατρός δεν σου έδωσε χαρτί με απαλλαγές από δραστηριότητες/υπηρεσίες; Αν σου έχει δώσει τότε το δείχνεις και αποφεύγεις ο, τι σου κάνει κακό στην υγεία σου... Αν δεν έχεις τέτοιο χαρτί τότε ζητάς εκ νέου εξέταση από στρατιωτικό γιατρό.

dn24
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 11
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από dn24 »

Νικος έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Έχω αλλάξει γιώτα πριν 15 μέρες και συγκεκριμένα 2 μήνες πριν απολυθώ επειδή έχω δύο κηλες στην μέση που με χτυπάνε στο πόδι. Έχω πάρει ήδη αμαρρωτικεςνκαι τα σχετικά. Είμαι κάθε βράδυ μαγειρεία και 4 με 5 ώρες αμ. Εμένα η ορθοστασία με πεθαίνει. Τι μπορώ να κάνω ; Δεν τ καταλαβαίνουν εδώ

Θα πας στο γιατρό της μονάδας, και θα το εξηγήσεις, ζητώντας επανεξέταση Σε στρατιωτικό ΣΤΕΠ ή νοσοκομείο λόγω έντονων πόνων ώστε να πάρεις κι άλλη αναρρωτική εφόσον πρώτα το κρίνουν αυτό οι ιατροί, πρέπει να επιμείνεις. Εάν δεν επιμείνεις, δεν θα αλλάξει εκεί κάτι, και θα μείνεις με τους πόνους.

Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

Πως θα πάρω και άλλη; Τις έχω εξαντλήσει ολες
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης