Σωματική ικανότητα και προβλήματα υγείας

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
gimitrop
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από gimitrop »

ΤΑΣΟΣ έγραψε:Καλησπέρα. Πριν ένα χρόνο είχα τροχαίο και έπαθα διπλό κάταγμα κλειδας. Έκανα χειρουργείο και έβαλα λαμα και βίδες. Στην καθημερινότητά μου προκαλει εντονο ποκο οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με εκεινο το σημείο όπως πχ σακίδιο ώμου κτλ. Γνωρίζει κανείς αν θα αντιμετοπισω πρόβλημα η θα βγω κανονικά Ι 1;

Aν αντιμετωπίζεις πρόβλημα κουβαλώντας ένα απλό σακίδιο ώμου πώς θα τα καταφέρεις όταν χρειαστεί να μεταφέρεις οπλισμό, μπέργκιν ή να πηγαίνεις σε πορείες και να κάνεις ασκήσεις; Μάλλον αδύνατο μου ακούγεται το Ι1. Αυτό που περιγράφεις προς άοπλο με παραπέμπει.

Στρ (ΠΖ) Τ/Φ 2016 Β´ ΕΣΣΟ 343 Καλαμάτα --> Καστελλόριζο --> Πύργος
Απάψ

Δημοσίευση από Απάψ »

Καλησπέρα σας.

Παρουσιάζομαι σε μια βδομάδα Πυροβολικό. Είμαι 31 χρονών, με πτυχίο, μεταπτυχιακό και είμαι στα τελειώματα του διδακτορικού (φυσική). Πριν 5 μήνες είχα ένα ατύχημα με τη μοτοσυκλέτα, και πλέον έχω εσωτερική λάμα (ενδομυελική ήλωση) στη κνήμη. Η κατάσταση μου είναι ότι πριν 1μιση μήνα αφαίρεσα μια από τις τρεις βίδες, και τώρα μπορώ να περπατήσω κούτσα-κούτσα απλά η εικόνα που έχω μου δείχνει ότι είναι πιθανό να αργήσω να έχω πλήρη αποκατάσταση.

Όντας άνεργος εδώ και 1μιση χρόνο, θέλω να ολοκληρώσω τις υποχρεώσεις μου, είτε αυτό σημαίνει Ι4 είτε Ι5. Αν πάρω αναβολή, αυτο μεταφράζεται ως επιπλέον ανεργία, η οποία στις παρούσες οικονομικές συνθήκες είναι δυσβάστακτη. Πως μου προτείνετε να διαχειριστώ τη κατάσταση ώστε να μην πάρω αναβολή, αλλά είτε να παραμείνω να υπηρετήσω, είτε να πάρω απαλλαγή?
gr_ar

Δημοσίευση από gr_ar »

Δεν μπορείς ούτε να υπηρετήσεις ούτε και να πάρεις Ι5, θα σου δώσουν αναβολή για λόγους υγείας και μετά από 1 με 1,5 χρόνο θα σε καλέσουν για επανεξέταση.
jkr5191
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από jkr5191 »

Γεια σας παίδες, θα μπώ φανταρος τον Σεπτέμβριο μάλλον υγειονομικό λόγω πτυχίου, και πρόσφατα πήγα σε ορθοπεδικό λόγω κάποιων ενοχλήσεων που έχω χρόνια στα γόνατα. Έχω χονδροπάθεια, ουσιαστικά δεν μπορώ να κάνω καθίσματα, εκεί με πιάνει πόνος, έχω θέμα με σκάλες και απαγορεύεται ποδήλατο και τρέξιμο σε ανώμαλη επιφάνεια. Ωστόσο το παλεύω με γυμναστήρια για να ενισχύσω τους μυς που κρατάνε τα γόνατα. Επιπλέον έχω και πλατυποδία και μια ελαφριά σκολύωση, με λίγα λόγια για τα γόνατα πήγα και έφυγα με άλλες 2 διαγνώσεις, χαχα κυρίως όλα αυτά λόγω ύψους είμαι 1.93. Το ερώτημα μου είναι αν πρέπει να τα αναφέρω όλα αυτά όταν κόψω την αναβολή; Δεν θέλω να βγώ αόπλος, θέλω να ρίξω με όπλο, το μόνο π σκέφτομαι να πω είναι αυτό για τα γόνατα γιατί όντως με ταλαιπωρούνε χρόνια τα ρημάδια, τα υπόλοιπα δεν θέλω να τα αναφέρω. Τι Ι θα βγώ αν αναφέρω όλα αυτά; Το σωστό είναι να τα αναφέρω όλα για να μην γίνω χειρότερα, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Υ. Γ. Πήγα σε ιδίωτη ορθοπεδικό και ρευματολόγο, Και σκέφτομαι να δήλωνα ΕΛΔΥΚ όταν παρουσιαστώ.

Με εκτίμηση,

Ρωμανός

gr_ar

Δημοσίευση από gr_ar »

Δύσκολο να βγεις ένοπλος με αυτά τα προβλήματα. Το να ρίξεις βολή το καταλαβαίνω, οι ένοπλοι όμως κάνουν και άλλα πράγματα. Ασκήσεις-σκοπιές, ορθοστασία, τα πεδία βολής είναι μακριά. Και συνήθως πηγαίνεις πεζοπορία.
Άβαταρ μέλους
gimitrop
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από gimitrop »

jkr5191 έγραψε:Γεια σας παίδες, θα μπώ φανταρος τον Σεπτέμβριο μάλλον υγειονομικό λόγω πτυχίου, και πρόσφατα πήγα σε ορθοπεδικό λόγω κάποιων ενοχλήσεων που έχω χρόνια στα γόνατα. Έχω χονδροπάθεια, ουσιαστικά δεν μπορώ να κάνω καθίσματα, εκεί με πιάνει πόνος, έχω θέμα με σκάλες και απαγορεύεται ποδήλατο και τρέξιμο σε ανώμαλη επιφάνεια. Ωστόσο το παλεύω με γυμναστήρια για να ενισχύσω τους μυς που κρατάνε τα γόνατα. Επιπλέον έχω και πλατυποδία και μια ελαφριά σκολύωση, με λίγα λόγια για τα γόνατα πήγα και έφυγα με άλλες 2 διαγνώσεις, χαχα κυρίως όλα αυτά λόγω ύψους είμαι 1.93. Το ερώτημα μου είναι αν πρέπει να τα αναφέρω όλα αυτά όταν κόψω την αναβολή; Δεν θέλω να βγώ αόπλος, θέλω να ρίξω με όπλο, το μόνο π σκέφτομαι να πω είναι αυτό για τα γόνατα γιατί όντως με ταλαιπωρούνε χρόνια τα ρημάδια, τα υπόλοιπα δεν θέλω να τα αναφέρω. Τι Ι θα βγώ αν αναφέρω όλα αυτά; Το σωστό είναι να τα αναφέρω όλα για να μην γίνω χειρότερα, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί.Υ. Γ. Πήγα σε ιδίωτη ορθοπεδικό και ρευματολόγο, Και σκέφτομαι να δήλωνα ΕΛΔΥΚ όταν παρουσιαστώ.

Με εκτίμηση,

Ρωμανός

Είναι δυνατόν να βάζεις το Ι ένοπλο πάνω από την υγεία σου και είσαι σ` αυτό το χώρο; Ανεπίτρεπτο να μην τα αναφέρεις όλα αυτά. Αν ω μη γέννητω σου συμβεί κάτι μπορεί να έχεις και μπλεξίματα με στρατοδικεία κτλ επειδή εσύ απέκρυψες από Στρατό ότι προβλήματα υγείας. Γενικά, δεν την καταλαβαίνω αυτήν την ψύχωση να είμαστε Όλοι οποσδήποτε ένοπλοι. Είναι γνωστό ότι οι άοπλοι περνάνε πάντα καλύτερα. Και είναι εξίσου χρήσιμοι και σημαντικοί με τους ένοπλους.

Στρ (ΠΖ) Τ/Φ 2016 Β´ ΕΣΣΟ 343 Καλαμάτα --> Καστελλόριζο --> Πύργος
Άβαταρ μέλους
Gtdead
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Gtdead »

Μην κάνεις τον ήρωα. Καταλαβαίνω πως θες να ζήσεις την εμπειρία του στρατού και δεν είσαι ο τύπος που λουφάρει, αλλά δεν θα σε προσέξουν καθόλου. Θα σε τσακίσουν και μετά θα σου πουν να πας γιατρό. Και αν σου δημιουργήσουν πρόβλημα, θα σου δώσουν και καμμια αναβολή και θα χάσεις και άλλους μήνες από την ζωή σου περιμένοντας να τελειώσεις την θητεία σου.

Να αναφέρεις τα προβλήματα σου, θα σε περάσουν από εξετάσεις, θα σου δώσουν το Ι σου και θα σου φερθούν ανάλογα. Εμείς στο μεσολόγγι,2 μέρες στην σειρά κάναμε 20 χιλιόμετρα πορεία, μετά από παρελάση. Με 2-3 ώρες ύπνο την ημερά, πιθανό κρυολόγημα που θα πάθεις, και τα προβλήματα με τα πόδια σου, είναι μεγάλες οι πιθανότητες ότι θα σου εμφανιστεί κανα πρόβλημα και θα τρέχεις.

Όσο για το Ι σου, μάλλον Ι4 θα σε βγάλουν και θα είσαι ελεύθερος ασκήσεων, ορθοστασίας, πορείας, παρέλασεων κτλ. Αν δεν σε πάρουν στα ιατρεία λόγω πτυχίου, θα κάνεις πολύ θαλαμοφύλακας και καθαριότητες όταν οι άλλοι θα έχουν ένοπλη εκπαίδευση ή πρωινή γυμναστική αντιστοιχα, και πολύ πιθανόν να σε πάρουν μόνιμο στις κουζίνες αν το ζητήσεις. Γενικά σε εμάς, όσοι έιχαν θέμα με τα πόδια τους είχαν Ι4. Από τη διμοιρία μας μόνο 3 ήταν Ι3, ο ένας βαρηκοος άοπλο, ό άλλος ψυχολογικό άοπλο (αυτές οι δύο περιπτώσεις έγιναν όταν τα παιδιά ενω ήταν ένοπλοι, αρνήθηκαν να πάνε ΕΛΔΥΚ, δεν ξέρω κατα πόσο σχετίζεται), και ο τρίτος υπερβαρος+μυωπία ένοπλο
jkr5191
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από jkr5191 »

Προφανώς και έχεις δίκιο, εννοείται δεν είναι το πιο σημαντικό για μένα ένοπλος, δεν είμαι ούτε καμένος με τον στρατό όυτε το άλλο άκρο. Σίγουρα θα τα αναφέρω όλα μάλλον.
sofa88
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από sofa88 »

Καλησπέρα, τον ιουλιο κατατασσομαι, λογω ενος θέματος υγειας πρεπει αναγκαστηκα να ειμαι στην αθήνα (οπου διαμενω κιόλας) μια φορα το μήνα το χαρτι γράφει στρατος ξήρας. Τι μπορω να κανω και ποτε να το κανω, δηλαδη, οταν καταταγω την ιδια μέρα ή να παω απο στρατολογια να το δήλωσω; Το προβλημα υγειας ειναι ψυχικο το οποιο ρυθμιζεται με φαρμακευτικη χορηγηση η οποια συμβαινει αυστηρα μια φορα το μηνα. Το θέμα ειναι οτι δεν αντιμετωπίζω κατι αρνητικο απο το προβλημα αυτο, σπουδαζω και δουλευω κανονικα (τωρα ει΄μαι στο ταμείο) χωρις να εχω κατι απο καταθλιψεις και γενικα τετοια θέματα. Αυτο προεκυψε Πριν 7 χρόνια και δεν αντιμετώπιζω κανενα θέμα εδω και παρα πολυ καιρο, απλα ειναι απαραιτητο να λαμβανω αυτην την αγωγη εφαπαξ μια φορα το Μηνα. Επίσης δε θα ήθελα να βγω Ι5. Τι πρεπει να κανω, υπαρχει αναλογη εμπειρια απο καποιον ή καποια γνωση πάνω στο θέμα αυτο;
Άβαταρ μέλους
tsekisxangr
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από tsekisxangr »

Καλημέρα, έχω πλήρη έλλειψη ενζύμου g6pd για όσους ξέρους. Το είπα στο Κέντρο και μου είπαν ότι δεν θα έχω θέμα στις Ειδικές Δυνάμεις. Τώρα πήγα στις ΕΔ και επειδή νόμιζα ότι δεν υπάρχει θέμα το είπα στον ιατρό και απόρησε που με έβγαλαν Ι1.

Με έστειλε στο 424 και εκεί μου είπαν ότι όπως και να έχει και να μην έχεις παρουσιάσει ποτέ αιμολίτοκη αναιμία, αν έχεις έλλειψη ενζύμου είσαι για Ι2, αλλά είναι θέμα του αιματολόγου μου είπε, και έχω τρελαθεί, δεν ξέρω τι να κάνω. Από το πουθενά κινδυνεύω να βγώ Ι2.

Ξέρει κάποιος τι μπορώ να κάνω; ΚΑι αν η πλήρη έλλειψη ενζύμου μπορεί να καλυφθεί με τα χρόνια; Γιατί την έλλεθψη μου την βρήκαν πριν 20 χρόνια.
Βαγγέλης21

Δημοσίευση από Βαγγέλης21 »

Καλησπέρα πριν περίπου δύο χρόνια Ανακάλυψα ότι πάσχω από το σύνδρομο ρεινο.Το φαινόμενο Raynaud (προφορά: «Ρεϊνό») είναι η κατάσταση όπου η κυκλοφορία αίματος στα άκρα, συνήθως στα δάκτυλα των χεριών ή και των ποδιών, αλλά μερικές φορές και στη μύτη ή τα πτερύγια των αυτιών, διακόπτεται ξαφνικά. Το φαινόμενο οφείλεται σε σπασμό των μικρών αρτηριών των δακτύλων. Στη διάρκεια του επεισοδίου εμφανίζονται αλλαγές του χρώματος του δέρματος (ωχρό ή μπλε), μούδιασμα και πόνος.

Κατά την έκθεση στο κρύο, τα χέρια και τα δάκτυλα γίνονται ωχρά και μουδιάζουν. Μετά, τα δάκτυλα μπορεί να πάρουν μπλε χρώμα επειδή η κυκλοφορία επανέρχεται πολύ αργά. Τελικά, μπορεί να κοκκινίσουν καθώς ξαναζεσταίνονται τα χέρια και αποκαθίσταται η κυκλοφορία (χαλαρώνει το τοίχωμα των αρτηριδίων) και να πονέσουν.

Θεραπεία δεν υπάρχει... Πρέπει να φοράω συνέχεια γάντια. Θα είναι Ι1 η κάτι άλλο. Επίσης θα ήθελα να πω ότι θελω να μπω στρατονομία. Μπορείτε να μου απαντήσετε τι θα γίνει με την περίπτωση μου. Πλήρη όλα τα κριτήρια για στρατονομία επισης

dimitris

Δημοσίευση από dimitris »

Γεια σας κύριοι, εχω διαγνωστεί με μερική ρήξη υπερακανθιου τενοντα στον δεξί ώμο, πόσο πιθανό είναι να με βγάλουν Ι4; Και κάτι τελευταίο. Για να καταταγώ Σεπτέμβρη πότε πρέπει να κόψω αναβολή;

giwrgos05
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από giwrgos05 »

Καλησπερα σας! Ηθελα να ρωτησω για την περιπτωση μου. Πριν 5 χρονια αντιμετωπισα το λεμφωμα hodgking. Ακολουθησα κυκλο χημειοθεραπειων. Επισης εγινα κ πατερας (δεν ξερω πως 'χρησιμευει' αυτο) Εχω δυνατοτητα απαλλαγης; Εξαρταται απο τη ν ιατρικη επιτροπη που θα με δει;
Άβαταρ μέλους
apostolisK
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από apostolisK »

Γεια σας! Θέλω να ρωτήσω, εγώ που έχω θέμα με θυροειδή (παίρνω χάπια) μπορώ να πάρω κανένα Ι; Επίσης ισχύει ότι ι4 και γενικά άοπλοι πάνε κοντά στην περιοχή κατοικίας τους ή έστω κοντά σε πόλη; Ή καταλήγεις απλά να κάνεις περισσότερο καθαρισμό τουαλέτας; Ευχαριστώ!
Metallman
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Metallman »

Παιδια λογικα υπαρχει ξανα αυτη η ερωτηση αλλα υπηρετω αυτη τη στιγμη και ο χρονος για να ανατρεξω ειναι πολυ λίγος. Θα θελα να μου πει οποιος ξερει τα κριτηρια με τα οποια βγαινει κανεις Ι3 αοπλος ή Ι4; Ρωταω γιατι εχω οζο στο θυρεοειδη διαμετρου 2,7 εκατοστων που ο γιατρος μου εχει πει να τον παρακολουθω συστηματικα και να μην το"ζοριζω" με αγχωτικες καταστασεις (και γενικα καπνισμα κτλπα) και παιρνω Τ4 κανονικα. Δεν το εχω πει ως τωρα αλλα αποφασισα να το πω για προληπτικους λογους. Τωρα ειμαι Ι1. Ξερετε αν μπορω να βγω Ι3 αοπλος γιατι ανησυχω.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες