Σωματική ικανότητα και προβλήματα υγείας

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Targ16

Δημοσίευση από Targ16 »

Γειά σας παιδιά. Επειδή σύντομα θα διακοψω την αναβολή, θέλω να ξέρω το εξης: Έχω εδώ και 6 χρόνια κηλη μεσοσπονδυλιου δίσκου που μου δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην ορθοστασια, βάρη κλπ. Αλλά δεν έχω κάνει κάποια εγχείρηση μετά από συμβουλη γιατρών και αντιμετωπίζω συντηρητικά το πρόβλημα. Υπάρχει περίπτωση να μου δώσουν αναγκαστικά διετη αναβολή επειδή δεν έχω κάνει εγχείρηση με το σκεπτικό να την κάνω για τυχόν βελτίωση; Γιατί εγώ επειγομαι να κάνω τη θητεία μου τώρα. Ή απλά θα με βάλουν αοπλο σε κάποια κατηγορία (Ι4);

Επίσης, θα ωφελουσε να επισκεφτώ κάποιον στρατιωτικό ορθοπαιδικο πριν μπω στο στρατό και να τον ρωτήσω σε ποια κατηγορία υπαγομαι για να λύσω την παραπάνω απορία μου πιο γρήγορα;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 31
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Πήγαινε στο Στρατολογικό Γραφείο, κόψε την αναβολή, και ζήτα να σε εξετάσει Ορθοπεδικός στρατιωτικός.

Απλώς θα πρέπει να περιμένεις να έρθει το χαρτί της κατάταξης, και με αυτό θα πάς στο Φρουραρχείο της περιοχής σου για εξέταση από ιατρό.
Eagle123
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Eagle123 »

Καλησπέρα σας... Είμαι 19 χρονών και έχω αναβολή λόγω σπουδών αλλά θα πάω πιο νωρίς... πρόσφατα έπαθα ολική ρήξη προσθιου χιαστου και επειδή δεν κάνω κάποιο άθλημα ο γιατρός μου είπε να μην κάνω εγχείρηση... Μήπως γνωρίζετε τι Ι βγαινω με αυτό το πρόβλημα; ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
Άβαταρ μέλους
rpg
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από rpg »

Ένας φίλος είχε παλιά τραυλισμο και πήγαινε σε λογοθεραπευτη επηρεάζει; Πριν 4 με 5 χρόνια είχε πάθει διαστρεμα στο πόδι

Είχε πάει πριν χρόνια σε καρδιολόγο και του βρήκε φυσιμα στην καρδια

Οποίος έχει μυωπία, πρεσβυωπία και αστυγματισμο τη βγαίνει

Όλα αυτά επηρεάζουν στο πεζικο η στις ειδικες δυναμεις;

Έχει ένα άγχος με αυτά και φοβάται μην τον βγάλουν από ι3 και απανω

Παιδια οποίος γνωρίζει ας γράψει plz

Άβαταρ μέλους
rpg
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από rpg »

Παιδια δεν γνωριζει κανενας?
Athan

Δημοσίευση από Athan »

Γεια σας και από εμένα. Μια σχετική ερώτηση: Είμαι 1.85 και μόλις 55 κιλά προφανώς ιατρικά λιποβαρείς και πάσχω από γαστροοισοφαγικό πρόβλημα. Με λίγα λόγια δεν μπορώ να εκτελέσω απαιτητικές ασκήσεις φυσικής κατάστασης και ταυτόχρονα πρέπει να ακολουθώ ειδική διατροφή για το στομάχι καθώς και να τρέφομαι κάθε 2 ώρες περίπου για να αποφεύγω τις τρομαχτικές καούρες... Γενικά τι ακριβώς αναφέρεται για περίπτωση σαν και αυτή; Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευση από ΓΙΩΡΓΟΣ »

Καλησπέρα σας,

θέλω να ρωτήσω το εξής είναι να κόψω την αναβολή σύντομα και επείδη μιλήσα με πολλούς ανθρώπους και δεν ξέρω τι να πιστέψω ετσι για να πάρω μια σωστη απάντηση απευθύνομαι σε εσάς, η ερώτηση είναι η εξής: Έχω 3 μεγάλες δυσκοκοίλες και ασκούν έντονα πιεστικά φαιίνομενα στο σάκκο με τα νεύρα και πονάω συχνά πυκνά (δεν πρέπει να συκώνω βάρος μεγαλύτερο των 2 κιλών) και έχω μουδιάσματα, επίσης έχω μια κυρσοκοίλη στον αριστερό όρχη και ενα φύσημα στην καρδιά και έχω ταχυπαλμίας αν κουραστώ αρκετά δεν μπορώ να ησυχάσω μετά για αρκετή ώρα ετσί όταν κάποιος που είναι στον στρατό το άκουσε και μου πε είσαι ανίκανος για στρατό θα το δείς οταν θα πας και δεν μου άρεσε και πολύ (υπαρχει ανίκανος στο στρατο) ετσί σας ρωτώ υπάρχει τέτοια περίπτωση ; Απο την αλλη αν μπω και συνεχεια αν λέω μια πονάει το ενα μια πονάει το αλλο θα με περασουν για ψεύτη και θα περάσω και άσχημα με την κοροιδία των άλλων στρατιωτών

*Σαν να μην φτάνουν όλα αυτά έχω και πρόβλημα στα μάτια αστιγματισμό 3.75 και 3

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά

φανης

Δημοσίευση από φανης »

Μπορω ως στρατιωτης να επισκεφθω οποιονδηποτε γιατρο (μη στρατιωτικο) χρησιμοποιωντας κανονικα το βιβλιαριο ασφαλισης που εχω στον εοπυυ; Η ειναι απαραιτητο να επισκεφθω στρατιωτικο γιατρο η νοσοκομειο; Γνωριζει μηπως καποιος?
Jason

Δημοσίευση από Jason »

Γεια χαρά, θέλω να ρωτήσω όταν κάποιος πάσχει από δύο ασθένειες διαφορετικής κατηγορίας οι οποίες όμως συσχετίζονται, λογικά θα πρέπει να πάρει παρεμπεπτικό για δύο γιατρούς και οι γνωματεύσεις θα είναι μία για την κάθε πάθηση ξεχωριστά, σωστά; Η απόφαση για την κρίση της σωματικής ικανότητας θα βγει με βάση κάποια από τις δύο ή θα τις αντιμετωπίσει συνδυαστικά, υπόψιν το σύνολο του ιστορικού;
007

Δημοσίευση από 007 »

http://www.ethnos.gr/koinonia/arthro/ste_ektos_stratou_oi_eusomoi-64780767/
hellas1992
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από hellas1992 »

Καλησπερα εχω νοσο crohn αλλα χωρις προβληματα οπως οι υπολοιποι με την νοσο. Το προβλημα ειναι οτι δεν θελώ νά βγώ Ί3-4-5. Δίάβάσά τό πάράκάτώ ""Όσοι πάσχουν από σοβαρές παθήσεις (μόνιμες αναπηρίες, σοβαρή νοητική στέρηση κλπ) απαλλάσσονται από την υποχρέωση της στράτευσης και δεν υπηρετούν τη θητεία τους.

Πρέπει ακόμα να γνωρίζεις ότι όπως προαναφέρθηκε η σωματική ικανότητα μπορεί να αλλάξει και να τροποποιηθεί οποτεδήποτε, ακόμα και οπλίτες Ι/3 ή Ι/4 μπορεί να γίνουν Ι/1 αν το ζητήσουν και θεωρήσουν ότι δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για τους οποίους είχαν γίνει Ι/3 ή Ι/4."" Μπόρέίτέ νά μέ σύμβόύλέψέτέ; σύγνώμή γίά τόύς τόνόύς crashare τό κίνήτό..

Θέλώ νά ύπήρέτήσώ κάνόνίκά δίότί ή νόσός μόύ θά θέράπέύτέί πάρά πόλύ σύντόμά άλλά θέλώ νά πάώ δόκίμός έστώ κάί μέ ί2. Έύχάρίστώ

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 31
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Θα σου δώσουν 2 χρόνια αναβολή και αν στο διάστημα αυτό δεν υπάρξει βελτίωση θα πάρεις οριστική απαλλαγή στράτευσης.
johnny

Δημοσίευση από johnny »

Αν στο ΦΕΚ λέει δα, απο τι εξαρτάται αν θα σου τη δώσουν ή αν θα πάρει κανείς δύο ετήσιες;
ΤΑΣΟΣ

Δημοσίευση από ΤΑΣΟΣ »

Καλησπέρα. Πριν ένα χρόνο είχα τροχαίο και έπαθα διπλό κάταγμα κλειδας. έκανα χειρουργείο και έβαλα λαμα και βίδες. στην καθημερινότητά μου προκαλει εντονο ποκο οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με εκεινο το σημείο όπως πχ σακίδιο ώμου κτλ.. γνωρίζει κανείς αν θα αντιμετοπισω πρόβλημα η θα βγω κανονικά Ι 1;
Αλέξανδρος

Δημοσίευση από Αλέξανδρος »

Καλημέρα, πάσχω απο σύδρομο ευερεύθιστου εντέρου και πρόσφατα έμαθα οτι έχω και υδρονέφρωση στον αριστερό νεφρό εκ γενετής. Έχω πάρει ήδη ένα χρόνο αναβολής λόγω του εντέρου και τον Μαιο λίγη η αναβολή μου. Ο ουρολόγος μου, μου είπε οτι το νεφρό πρέπει να το εγχειρήσω αλλά δεν είναι επέιγων. Η ερώτησή μου είναι η εξής, είδα οτι με υδρονέφρωση σαν αυτή που έχω βγάινω Ι5, αλλά δεν θέλω να πάρω κι άλλη αναβολή, αν κάνω την εγχείρηση πριν μπώ, η πάθηση συνεχίζει να μετράει; Ο γιατρός μου, μου είπε οτι θέλει χρόνο μεχρι να επανέλθει στα φυσιολογικά το νεφρό.

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες