Σωματική ικανότητα και προβλήματα υγείας
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 2
Ι5 γιατι Δεν συμφωνουν οι γονεις μου γιατι λενε οτι δεν θα βρω δουλεια και τα σχετικαΠοτε πρεπει να παω να παραδωσω αυτα τα χαρτιά; Και που εαν ξερεις γτ ειμαι ασχετος με αυτα. Ευχαριστω για την απαντηση σου!
Γεια σας. Θα ηθελα να μαθω αν γινεται να μπω Ι1, διοτι 8ελω να υπυρετησω στις ειδικες δυναμεις. '' πασχω'' απο χρονιο αλλεργικο ασθμα αλλα ειναι Πολυ ιπιο και αθλουμαι επισης. Π. Χ. Μια στο τοσο με πιανει και ειδικα αν παιρνω το εισπνεόμενο φαρμακο που εχω, πρωι και βραδι, δεν με πιανει ποτε. Στις εξετασεις θα φανει; Και αν ναι, τοτε υπαρχει πι8ανοτιτα να με βαλουν Ι2 - Ι3 - Ι4; Και μετα μιπως μπορω να ζητησω να αλαξω σωματικη ικανοτητα; Και πως; Σας παρακαλώ ας με βοηθήσει καπιος που ξέρει...
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 11
- Επικοινωνία:
Mpampis έγραψε: Γεια σας. Θα ηθελα να μαθω αν γινεται να μπω Ι1, διοτι 8ελω να υπυρετησω στις ειδικες δυναμεις.'' πασχω'' απο χρονιο αλλεργικο ασθμα αλλα ειναι Πολυ ιπιο και αθλουμαι επισης. Π. Χ. Μια στο τοσο με πιανει και ειδικα αν παιρνω το εισπνεόμενο φαρμακο που εχω, πρωι και βραδι, δεν με πιανει ποτε.
Στις εξετασεις θα φανει; Και αν ναι, τοτε υπαρχει πι8ανοτιτα να με βαλουν Ι2 - Ι3 - Ι4; Και μετα μιπως μπορω να ζητησω να αλαξω σωματικη ικανοτητα; Και πως; Σας παρακαλώ ας με βοηθήσει καπιος που ξέρει...
Δες εδώ
Καλησπέρα. Έπαθα δύο κρίσεις άγχους κατά τη διάρκεια της θητείας μου (μπήκα στις 9/11). Πλέον πιστεύω ότι δεν θα παλέψω ολόκληρη την θητεία, παρά μόνο με σοβαρότερα προβλήματα. Βρίσκομαι σε άδεια αυτή τη στιγμή και θα πάω να δω έναν ψυχίατρο μέσα στη βδομάδα για το θέμα. Είμαι ήδη Ι4 λόγω κήλης οπότε δε με ενδιαφέρει το άοπλο καθόλου. Μπορώ να πάρω αναβολή πιστεύετε; Και απαλλαγή στην 3η αναβολή; Επίσης αν μου προτείνει χάπια/αγωγή με ψυχοφάρμακα μπορώ να αρνηθώ;
Ευχαριστώ.
Ευχαριστώ.
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
Ναι μπορείς να αρνηθείς τα φαρμακα φυσικά. Μπορώ να πάρω αναβολή πιστεύετε; Μπορώ να πάρω απαλλαγή;DharmaLeader έγραψε: Καλησπέρα. Έπαθα δύο κρίσεις άγχους κατά τη διάρκεια της θητείας μου (μπήκα στις 9/11). Πλέον πιστεύω ότι δεν θα παλέψω ολόκληρη την θητεία, παρά μόνο με σοβαρότερα προβλήματα. Βρίσκομαι σε άδεια αυτή τη στιγμή και θα πάω να δω έναν ψυχίατρο μέσα στη βδομάδα για το θέμα. Είμαι ήδη Ι4 λόγω κήλης οπότε δε με ενδιαφέρει το άοπλο καθόλου. Μπορώ να πάρω αναβολή πιστεύετε; Και απαλλαγή στην 3η αναβολή; Επίσης αν μου προτείνει χάπια/αγωγή με ψυχοφάρμακα μπορώ να αρνηθώ;
Ευχαριστώ.
Καλησπέρα σας. Η δικιά μου περίπτωση είναι αυτή που περιγράφεται στο ΦΕΚ 109 αρ685 σελ 34. Έχω ολοκληρώσει επιτυχώς τη χημειοθεραπεία μου από το 2010 που διαγνώστηκε το λέμφωμα χότσκιν σε εμένα, γιατρεύτηκα και απλά πότε πότε με παρακολουθούν οι γιατροί μου από το δημόσιο νοσοκομείο που ήμουν. Η αναβολή λόγω σπουδών που έχω λήγει το 2017, αλλά μέσα σε αυτό το διάστημα δεν έκανα καμία ενέργεια για να πάρω την απαλλαγή ι5 παθολογικό. Γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να κάνω από εδώ και πέρα; Επίσης, στο άρθρο που αναφέρω παραπάνω, με την έννοια "πρόσφατη" τι εννοούν; Τέλος, από ότι κατάλαβα όντως δικαιούμαι απαλλαγής έτσι;
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
Αλέξης έγραψε:Καλησπέρα σας. Η δικιά μου περίπτωση είναι αυτή που περιγράφεται στο ΦΕΚ 109 αρ685 σελ 34. Έχω ολοκληρώσει επιτυχώς τη χημειοθεραπεία μου από το 2010 που διαγνώστηκε το λέμφωμα χότσκιν σε εμένα, γιατρεύτηκα και απλά πότε πότε με παρακολουθούν οι γιατροί μου από το δημόσιο νοσοκομείο που ήμουν. Η αναβολή λόγω σπουδών που έχω λήγει το 2017, αλλά μέσα σε αυτό το διάστημα δεν έκανα καμία ενέργεια για να πάρω την απαλλαγή ι5 παθολογικό. Γνωρίζει κάποιος τι πρέπει να κάνω από εδώ και πέρα; Επίσης, στο άρθρο που αναφέρω παραπάνω, με την έννοια "πρόσφατη" τι εννοούν; Τέλος, από ότι κατάλαβα όντως δικαιούμαι απαλλαγής έτσι;
Καλώστον Αλέξη.
Απαλλαγή με Ι5 Παθολογικό
Συγγνώμη επειδή δεν κατάλαβα, μου λες ότι θα πάρω απαλλαγή ή να γράψω την ερώτηση στο αντίστοιχο θέμα στο φόρουμ; Καλώς σας βρήκα 

-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
Αλέξης έγραψε:Συγγνώμη επειδή δεν κατάλαβα, μου λες ότι θα πάρω απαλλαγή ή να γράψω την ερώτηση στο αντίστοιχο θέμα στο φόρουμ; Καλώς σας βρήκα
Να διαβάσεις το αντίστοιχο νήμα φίλε μου, είναι απαντημένες οι απορίες σου, και ότι απορία έχεις στην διαθεσή σου ειμαστε.
Γεια σας ! Σε λιγους μηνες ερχετε και εμενα η σειρα μου και ηθελα να ρωτησω κατι βασικο. Πριν 3 χρονια εκανα ablation γιατι ειχα ΠΥΤ. Δηλαδη παροξυσμικη υπερκοιλιακη ταχυκαρδια. Περισσοτερες λεπτομερειες στο λινκ που βρηκα εδω:
http://www.incardiology.gr/pathiseis_arrithmies/arrithmies_yperkoiliakes_yperkoiliaki_taxy.html
Επισης εχω την νοσο του σαουρμαν. Δηλαδη σκολιωση.
Η σκολιωση μου, αν και δεν ειναι μικρη δεν με εμποδιζει να περπαταω, αλλα δεν ειμαι γυμνασμενος.1.80 και ειμαι 85 κιλα, και δεν ειμαι για πολυ τρεξιμο. Βεβαια μπορω να περπαταω τεραστιες χιλιομετρικες αποστασεις. Και 5-10-15 χιλιομετρα με την μια.
Θα με "περασουν" η οχι;
http://www.incardiology.gr/pathiseis_arrithmies/arrithmies_yperkoiliakes_yperkoiliaki_taxy.html
Επισης εχω την νοσο του σαουρμαν. Δηλαδη σκολιωση.
Η σκολιωση μου, αν και δεν ειναι μικρη δεν με εμποδιζει να περπαταω, αλλα δεν ειμαι γυμνασμενος.1.80 και ειμαι 85 κιλα, και δεν ειμαι για πολυ τρεξιμο. Βεβαια μπορω να περπαταω τεραστιες χιλιομετρικες αποστασεις. Και 5-10-15 χιλιομετρα με την μια.
Θα με "περασουν" η οχι;
Χρόνια πολλά, πέρυσι πήρα αναβολή 1 χρόνο για λόγους υγείας και φέτος θα ξανακάνω τις διαδικασίες. Αν συμπληρωθούν 2 έτη αναβολών του χρόνου θα πρέπει να ξανακάνω τις διαδικασίες ή αυτό το αναλαμβάνει η επιτροπή και κρίνει αν θα δοθεί Ι5;
Για όσους έχουν κάποια λάμα και βίδες ειδικά στα πόδια καλύτερα να περάσετε από την στρατολογία πρώτα.
Λέγοντας τους ότι δεν μπορώ να μετακινηθώ στο κέντρο λόγω λάμας και 7 βιδών στην περόνη χαμηλά ακριβώς πάνω από τον αστράγαλο που δε μου επιτρέπει να είμαι όρθιος να κουβαλάω βάρη η να περπατάω, μου είπαν αμέσως να πάω από εκεί 5 μέρες πριν για εξετάσεις (πολυ ευγενικοί και μάλιστα ανέφεραν και την περίπτωση αναβολής).
Εξετάσεις δεν ζήτησαν για να περάσω αυτή την διαδικασία (γιατί με την αίτηση καταθέτεις και συμβουλευτικά χαρτιά) αρκούσε η ουλή. Φυσικά είναι καλό να κάνετε πριν σε κάποιο γιατρό για να είστε σίγουροι για το τι συμβαίνει και ότι η περίπτωση σας θα εξεταστεί σωστά και με λεπτομέρεια όπου μπορείτε να πείτε και αυτά που σας δυσκολεύουν στην καθημερινή σας ζωή αναλυτικά.
Στη δικη μου περιπτωση για παραδειγμα έχω το πρόβλημα 6 χρόνια και όπου γνωστοί και φιλοί και ας κουτσαίνω σημείωναν "κανα Ι3 θα παρεις και ας πονας αν ταλαιπωρησε. Παρε κανα ντεπον στρατός ειναι εκεί δεν εχει τέτοια. ". Τελικα μια οστεαρθριτιδα,2 βιδες μεσα στην κλειδωση απο κακη επεμβαση, καβάλημα του οστού στην λάμα και το περιορισμένο του πάνω/κάτω του πέλματος όπου επηρεάζει πλεόν και γόνατο υποχρεώνει την αμεση αφαιρεση του ξενου σωματος, Αρθροσκοπικό καθαρισμό, φυσιοθεραπείες και χάπια και πριν και μέχρι να βγεί και μετά, όχι ορθοστασία και όχι περπάτημα/βάρος προσοχή και φυσικά τρελή δουλεία για να επανέλθει όταν βγει η λάμα.
Δεν γνωρίζω τι θα συμβεί με Σωματική Ικανότητα, αλλά προσωπικά δεν διατίθεται να πάθω κάποια ζημιά ούτε να πίνω 2-3 χάπια την μέρα για να βρίσκομαι στο στρατό.
Πρωτα η υγεια παιδία, την οποία να καταπονήτε για κάτι που είναι δικός στόχος αν χρειαστεί. Τέλος μονο ενας γιατρος μπορει να σας καθοδηγησει σωστα, καλό είναι να ακούτε γνώμες αλλά μόνο αυτός γνωρίζει στην ουσία τη συμβαίνει.
Λέγοντας τους ότι δεν μπορώ να μετακινηθώ στο κέντρο λόγω λάμας και 7 βιδών στην περόνη χαμηλά ακριβώς πάνω από τον αστράγαλο που δε μου επιτρέπει να είμαι όρθιος να κουβαλάω βάρη η να περπατάω, μου είπαν αμέσως να πάω από εκεί 5 μέρες πριν για εξετάσεις (πολυ ευγενικοί και μάλιστα ανέφεραν και την περίπτωση αναβολής).
Εξετάσεις δεν ζήτησαν για να περάσω αυτή την διαδικασία (γιατί με την αίτηση καταθέτεις και συμβουλευτικά χαρτιά) αρκούσε η ουλή. Φυσικά είναι καλό να κάνετε πριν σε κάποιο γιατρό για να είστε σίγουροι για το τι συμβαίνει και ότι η περίπτωση σας θα εξεταστεί σωστά και με λεπτομέρεια όπου μπορείτε να πείτε και αυτά που σας δυσκολεύουν στην καθημερινή σας ζωή αναλυτικά.
Στη δικη μου περιπτωση για παραδειγμα έχω το πρόβλημα 6 χρόνια και όπου γνωστοί και φιλοί και ας κουτσαίνω σημείωναν "κανα Ι3 θα παρεις και ας πονας αν ταλαιπωρησε. Παρε κανα ντεπον στρατός ειναι εκεί δεν εχει τέτοια. ". Τελικα μια οστεαρθριτιδα,2 βιδες μεσα στην κλειδωση απο κακη επεμβαση, καβάλημα του οστού στην λάμα και το περιορισμένο του πάνω/κάτω του πέλματος όπου επηρεάζει πλεόν και γόνατο υποχρεώνει την αμεση αφαιρεση του ξενου σωματος, Αρθροσκοπικό καθαρισμό, φυσιοθεραπείες και χάπια και πριν και μέχρι να βγεί και μετά, όχι ορθοστασία και όχι περπάτημα/βάρος προσοχή και φυσικά τρελή δουλεία για να επανέλθει όταν βγει η λάμα.
Δεν γνωρίζω τι θα συμβεί με Σωματική Ικανότητα, αλλά προσωπικά δεν διατίθεται να πάθω κάποια ζημιά ούτε να πίνω 2-3 χάπια την μέρα για να βρίσκομαι στο στρατό.
Πρωτα η υγεια παιδία, την οποία να καταπονήτε για κάτι που είναι δικός στόχος αν χρειαστεί. Τέλος μονο ενας γιατρος μπορει να σας καθοδηγησει σωστα, καλό είναι να ακούτε γνώμες αλλά μόνο αυτός γνωρίζει στην ουσία τη συμβαίνει.
Καλημέρα, ηθελα να ρωτήσω σε ποιά κατηγορία (Ι1- Ι5) κατατάσσεται κάποιος με ελαφριάς μορφής πρόπτωσης μητροειδούς βαλβίδας και καρδιακής ανεπάρκειας, χωρίς άλλα προβλήματα υγείας. Στον Γενικό Πίνακα γράφει ότι για τους μόνιμους, η καρδιακή ανεπάρκεια οποιασδήποτε αιτίας κρίνεται λόγος ικανός για να παύσουν ή να περιοριστούν σημαντικά τα καθήκοντα του ατόμου. Ισχύει το ίδιο και με μια απλή θητεία; Κι αν όχι τότε σε ποιά κατηγορία ανήκει αυτό το άτομο;
Το ΦΕΚ της Σωματικής Ικανότητας ισχύει ως έχει και για τους οπλίτες θητείας και τους μόνιμους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.
Για προβλήματα καρδιάς δες σελίδες 44 μέχρι 47
https://www.stratologia.gr/pdf/pd_11-2014_1.pdf
Για προβλήματα καρδιάς δες σελίδες 44 μέχρι 47
https://www.stratologia.gr/pdf/pd_11-2014_1.pdf
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης