Σωματική ικανότητα και προβλήματα υγείας

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

giannis79a έγραψε:Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω το εξης εχω χασει δυο δακτυλα, τον δείκτη και το μισό αντιχειρα, μπορει να πάρω απαλλαγή;Ευχαριστω.

Ψάξε στις προηγούμενες σελίδες να βρεις το ΦΕΚ με τις παθήσεις, εκεί σίγουρα θα αναφέρει κάτι για την περίπτωση σου.

nikos1993

Δημοσίευση από nikos1993 »

Παιδια καμια γνωμη για το μινισκο; Διαβασα τον φεκ αλλα δν μπορω να βγάλω ακρη. Δν εχω κανει εγειρηση παντως γιατι δν χρειαζόταν.
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

nikos1993 έγραψε:Παιδια καμια γνωμη για το μινισκο; Διαβασα τον φεκ αλλα δν μπορω να βγάλω ακρη. Δν εχω κανει εγειρηση παντως γιατι δν χρειαζόταν.

Θα βγεις άοπλος και σίγουρα ελεύθερος ορθοστασίας, τα υπόλοιπα θα στα πει ο γιατρός του κέντρου.

nikos1993

Δημοσίευση από nikos1993 »

Σας ευχαριστω πολυ. Δν θελω αλλα δν μπορω να κανω κατι. Για το στιγμα της μεσογειακης ανεμίας?
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

nikos1993 έγραψε:Σας ευχαριστω πολυ. Δν θελω αλλα δν μπορω να κανω κατι. Για το στιγμα της μεσογειακης ανεμίας;
Αν απαιτείται συχνή παρακολούθηση του ασθενούς σε νοσοκομειακό περιβάλλον τότε δίνουν απαλλαγή.
Αλεξανδρος

Δημοσίευση από Αλεξανδρος »

Παιδια εδω και ενα χρονο εχω χασει το ατομικο βιβλιαριο υγειας μου... Αλλα εχω το βιβλιαριο υγειας παιδιου. Παιζει να Μου πουνε τιποτα... Η να μην με δεχτουν ΕΔ Για αυτον τον λογο ;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από D.Y.K »

Αλεξανδρος έγραψε:Παιδια εδω και ενα χρονο εχω χασει το ατομικο βιβλιαριο υγειας μου... Αλλα εχω το βιβλιαριο υγειας παιδιου. Παιζει να Μου πουνε τιποτα... Η να μην με δεχτουν ΕΔ Για αυτον τον λογο ;

Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

aomatos
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από aomatos »

Παιδιά σχετικά με τα ψυχοφάρμακα, ακολουθώ αγωγή και ενδέχεται να τη συνεχίσω ενώ θα κάνω τη θητεία μου.
Δυστηχώς επειδή υπάρχουν στερεότυπα και δεν θέλω να βγώ Ι2-Ι5 ή άοπλος γίνεται να μην το δηλώσω καθόλου και
να πάρω τα φάρμακα στα κρυφά;
(Καμία σχέση με αυτοκτονικές τάσεις ή σχιζο)
Ευχαριστώ
GeorgeR

Δημοσίευση από GeorgeR »

Παιδιά, έχω προγναθισμό που ένας έμπειρος ορθοδοντικός μπορεί να διακρίνει. Ωστόσο θέλω να δηλώσω Υ. Ε. Α... Το πρόβλημα μου με βγάζει Ι3 και αυτόματα εκτός των προσδοκιών μου... Μπορώ να μην το δηλώσω ή θα υπάρξει και οδοντιατρική εξέταση που ουσιαστικά με καρφώνει στον στρατιωτικό γιατρό;ΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
Mourou
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Mourou »

Καλημέρα, με μυωπία 1,5 στο ένα μάτι και 1,75 στο άλλο τι Ι βγαίνω ; Να προσθέσω ότι φοράω γυαλιά και όχι φακούς.
cuchoh
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από cuchoh »

Αφαίρεση όρχη λογω κακοηθειας η οποια αποδειχθηκε οτι ηταν ιατρικο λαθος και προσφατα υδροκηλη στον εναπομεινοντα ορχη υπαρχει περιπτωση απαλλαγης; Αν συνδιαστουν παθολογικα με ψυχολογικα αίτια λογω του ιατρικου λαθους?
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 31
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Να επικοινωνήσει άμεσα με την ομάδα ψυχολογικής Υποστήριξης.

Και οπωσδήποτε να τον δεί ιατρός άμεσα για να σταματήσει τον εμετό.
PavlosYnwa
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από PavlosYnwa »

Γειας σας παιδια εχω σοβαρο προβλημα με κρισεις πανικου απο την ηλικια των 7 με αποτελεσμα να μου δημιουργηθουν και αλλες φοβιες ταυτοχρονα (πχ σκοταδι, αγοραφοβια κτλ) 1ον γινεται με κρισεις πανικου να βγω ι4;2ον αν ναι πρεπει να φερω καποια χαρτια που το αποδεικνυουν;
ΥΓ Εχω κηλη την οποια δεν εχω εγχειρησει, και ο γιατρος μου απαγορευσε να σηκωνω βαρια αντικειμενα. Μπορω με αυτο το προβλημα να βγω ι4;(εαν δεν με βγαλουν λογω ψυχολογικων).
Ευχαριστω εκ των προτερων. Ξερω οτι τα εχετε πει εκατο φορες αλλα ειμαι απελπεισμενος δεν εχω βρει απαντησεις πουθενα

YΓ1 Επισης οταν πηρα αναβολη πηγαινα σε μια σχολη την οποια σταματησα... Υπαρχουν κυρωσεις σχετικα με αυτο; Εμενα μου ειχαν πει πως εαν δεν παρω πτυχιο και εξαντλησω την αναβολη μου θα κανω 3 μηνες παραπανω στον στρατο

KyriakosVsMeimar

Δημοσίευση από KyriakosVsMeimar »

Η πρόσθεστη θητεία αν δε φέρεις πτυχίο είναι 1 μήνας και είναι εξαγοράσιμη.

Οι κρίσεις πανικού μπορούν να κριθούν με την παράγραφο 340, ως νευρωτική διαταραχή, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστείς χαρτί από γιατρό που να επιβεβαιώνει ότι υφίστανται στην παρούσα φάση. Αν είναι σε ύφεση και δεν προκαλούν προβλήματα, μπορείς να κριθείς από I2 έως I4. Πιθανότατα αν ζητήσεις I4 να σου το δώσουν.

Για την κοίλη, ομοίως, μπορείς να το παλέψεις για απαλλαγή με την παράγραφο 712. Αλλιώς παίρνει I3/I4 σύμφωνα με το ΦΕΚ.

Μάζεψε χαρτιά από δημόσια νοσοκομεία που να επιβεβαιώνουν τις παθήσεις σου. Νομίζω ότι το Ι4 είναι εύκολο, γιατί όχι και Ι5 αν σε ενδιαφέρει.

Νικος

Δημοσίευση από Νικος »

Καλησπερα θα ηθελα να κανω μια ερωτηση ειχα απαλλαγη λογο εξαρτησης ουσιων, πλεον εχω ξεμπερδεψει και εχω χαρτι θεραπευτικης κοινοτητας αλλα μου προεκυψαν 2 θεματα υγειας. Ενα οχι ιδιαιτερα σοβαρο με το χερι μου που δε μπορω να σηκωσω βαρος και ενα 2ο αρκετα πιο σοβαρο με τα νεφρα μου που μου απαγορευει γενικοτερα αρση βαρους, ταλαιπωρια, αγχος κτλ. Ειναι σε πρωιμο σταδιο αλλα αν δεν υπαρχει προσοχη κινδυνευω αργοτερα ισως σε 5 ισως σε 30 χρονια με νεφρικη ανεπαρκεια.

Θα ηθελα να μου πει αν γνωριζει καποιος αν μπορω να ζητησω απαλλαγη διοτι δε θελω ακομα κ ι4 να βγω να ρισκαρω να γινει το παραμικρο μιλαμε για νεφρικη ανεπαρκει οπως ειπα παραπανω δε ειμαι διατεθιμενος να ρισκαρω το οτιδηποτε εμπεριεχει πιθανοτιτες να μου την προκαλεσει.

Ευχαριστω

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες