ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
slalom

Δημοσίευση από slalom »

Να ψάξεις αρχηγέ δεν παίζει; Δεν έχεις δάχτυλα στα χέρια; Υπάρχουν τόσα θέματα για τον θεσμό των ΔΕΑ.
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Καλησπέρα σε όλους

Ένας ΥΕΑ εφόσον έχει εκπληρώσει την εκπαίδευση του και εχει

γίνει ΔΕΑ, υπάρχει δυνατότητα να επιλέξει συγκεκριμένο τόπο διαμονής ή να αιτηθεί

μετάθεση σε συγκεκριμένη πόλη λόγω οικονομικών και σπουδαστικών θεμάτων;

Αν ναι, τι πιθανότητες υπάρχουν για πραγματοποίηση;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγνώμη για τυχόν ασάφειες λόγω ότι
δεν έχουμε αρκετή γνώση επί του θέματος, αλλά όσο ζούμε γινόμαστε σοφότεροι.

saxorallo
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από saxorallo »

Καλησπέρα! Θα ήθελα να ρωτήσω πώς γίνεται να μπω ΥΕΑ, τι λεφτά παίζουν τώρα στο 2016, και πόσες μέρες κοιμάσαι πλέον μέσα στο στρατόπεδο για να μην ενοικιάσω σπίτι και δεν συμφέρει μετά.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 42
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

1) Να είσαι απόφοιτος Γενικού Λυκείου ή ΕΠΑΛ Ομάδας Β'

2) ΥΕΑ: Τι μισθό παίρνουν οι Δόκιμοι;

3) Δεν επιτρέπεται η διαμονή και ενδιαίτηση των Δόκιμων εντός Στρατοπέδων πλήν των ημερών που αναλαμβάνουν υπηρεσία. Αναγκαστικά θα μένεις στο νοίκι και με τουλάχιστον 1 άτομο για να μοιράζονται τα έσοδα.
Takhs

Δημοσίευση από Takhs »

Εγω ορκιστηκα πριν καμια 20αρια μερες. Η εκπαιδευση διαφερει απο σχολη σε σχολη. Στη σεαπ σαφως υπαρχει περισσοτερη σωματικη ασκηση. Στο πυροβολικο ειναι καπως πιο χαλαρα απο οτι μου ειπαν καποιοι απο την σειρα μου μετα υπαρχουν και τα σωματα (τεχνικο, υγειονομικο, υλικου πολεμου και κατι τετοια διαφορα) Γενικα δεν ειναι δυσκολο να την βγαλεις αν δεν σαρεσει πας και κοβεσαι μην εχεις αυτο το αγχος.

Παντως μετα εισαι σε καλυτερη μοιρα απο τον απλο στρατιωτη, αυτη τη στιγμη ενω πολλοι τρωνε εμπλοκη, εγω σχολαω καθε μερα στις 2 και γυρναω σπιτι, και τα σουκου δεν παταω καν μονο σε υπηρεσιες μενω μεσα που ειναι 3-4 τον μηνα.

Το μονο θεμα ειναι με τον μισθο που τα εχουν μειωσει εχουν κοψει και το επιδομα παραμεθοριου (τι περιμενεις απο τετοιο κρατος ;)

Θα σε στειλουν σιγουρα μεταθεση παραμεθοριο οποτε να το εχεις υποψην σου

Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 26

Δημοσίευση από Avatar »

Εντάξει αυτό με το 1 άτομο για να μοιράζονται τα έξοδα είναι σχετικό
Εγώ ήμουνα μόνος μου και μου μένανε και λεφτά, όπως και στους περισσότερους βασικά. Από την άλλη ήταν 2 παιδιά που μένανε μαζί αλλά δεν ξέρω πόσο συμφαίρει, οικονομικά θα γλιτώνεις ένα 100αρι το μήνα μπορεί και παραπάνω ανάλογα που νοικιάσεις αλλά από την άλλη ο χώρος μοιράζεται στα 2 που σημαίνει πολλά αυτό και Φυσικά ποιος θα ψιλο καθαρίζει θα σημαζεύει κλπ, στα 2 παιδιά αυτά ο ένας δεν έκανε απολύτος τίποτα και ο άλλος είχε δεινοπαθήσει Εικόνα
Νεοσύλλεκτος στρατιώτης 2013 Ε'ΕΣΣΟ--> ΥΕΑ/Α--> Λοχίας ΥΕΑ/Β--> ΔΕΑ(ΠΖ)--> Ανθυπολοχαγός(ΠΖ)
daybreak
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από daybreak »

Καλησπέρα παίδες, να κάνω και εγώ μια μικρή ερώτηση:Μετά την βασική εκπαίδευση και αφού γίνεις ΔΕΑ, παίρνεις οπωσδήποτε μετάθεση σε μια παραμεθώριο περιοχή; Αν ναι, ποιές είναι αυτές; Είδα ότι στον παρακάτω χάρτη είναι οι σημειωμένες με κίτρινο, ισχύει;

http://3.bp.blogspot.com/-qiQC-9oHm5w/UbnPxQk8g0I/AAAAAAAAAy4/NAZM-_E1NZM/s1600/paramethwrios.jpg

Υπάρχει περίπτωση, άμα έχεις κάνα μέσο πχ, να μην πας σε παραμεθώριο περιοχή αλλά καμιά Αθήνα πχ ή δεν παίζει;

slalom

Δημοσίευση από slalom »

Πολύ δύσκολα και με πάρα πολύ δυνατό βύσμα θα γλιτώσεις την παραμεθόριο, η τοποθέτηση γίνεται όπου να ναι, ο χάρτης που έβαλες δεν είναι κάτι που θα ληφθεί σοβαρά για την τοποθέτηση ενός ΔΕΑ.
Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός

Δημοσίευση από Avatar »

daybreak έγραψε:Καλησπέρα παίδες, να κάνω και εγώ μια μικρή ερώτηση:Μετά την βασική εκπαίδευση και αφού γίνεις ΔΕΑ, παίρνεις οπωσδήποτε μετάθεση σε μια παραμεθώριο περιοχή; Αν ναι, ποιές είναι αυτές; Είδα ότι στον παρακάτω χάρτη είναι οι σημειωμένες με κίτρινο, ισχύει;

http://3.bp.blogspot.com/-qiQC-9oHm5w/UbnPxQk8g0I/AAAAAAAAAy4/NAZM-_E1NZM/s1600/paramethwrios.jpg

Υπάρχει περίπτωση, άμα έχεις κάνα μέσο πχ, να μην πας σε παραμεθώριο περιοχή αλλά καμιά Αθήνα πχ ή δεν παίζει;

Προσπάθησε να βγάλεις από το μυαλό σου μια μετάθεση σε μονάδα κοντά σε Αθήνα ειδικά ακόμα και αν έχεις "γερό" βύσμα
Τώρα για όλους τους δόκιμους όλων των όπλων/σωμάτων και ειδικά σωμάτων δεν ξέρω τι παίζει αλλά λογικά το ίδιο ισχύει παντού

οι μεταθέσεις όντως μπορεί να είναι όπου να ναι στη σειρά μου από νησιά θυμάμαι καστελόριζο/ρόδο/κάλυμνο/λέρο/κώς/χίο κλπ
από εκεί και πέρα, πέρα από νησιά έβρος και κάποιες άλλες μονάδες σε δράμα-φλώρινα
Νεοσύλλεκτος στρατιώτης 2013 Ε'ΕΣΣΟ--> ΥΕΑ/Α--> Λοχίας ΥΕΑ/Β--> ΔΕΑ(ΠΖ)--> Ανθυπολοχαγός(ΠΖ)
Guest (Star)

Δημοσίευση από Guest (Star) »

Παιδιά γειά σας.Είμαι υπόχρεος για κατάταξη Στρατό Ξηράς. Σκέφτομαι για ΥΕΑ. Που θα με στείλουν για την 4μηνη βασική εκπαίδευση; Στάνταρ ΣΕΑΠ Κρήτης ή μπορεί και αλλού, που έχει; Κάτι διάβασα και για ΚΕΜΧ Λουτρακίου, παίζει ακόμα;

Ευχαριστώ

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 44

Δημοσίευση από D.Y.K »

Ανάλογα το Όπλο / Σώμα στο οποίο θα κληρωθείς. Οι περισσότεροι πάντως πράγματι πάνε στη ΣΕΑΠ στην Κρήτη.

Στο Λουτράκι πάνε για εκπαίδευση οι ΥΕΑ μηχανικού.

ΑΝΤΡΕΑΣ

Δημοσίευση από ΑΝΤΡΕΑΣ »

Καλησπερα! Θα ηθελα να κανω μια ερωτηση... Παρελαβα το χαρτι καταταξης μου και εχει την ενδειξη ΥΕΑ. Εαν δεν επιθυμω να επιλεγω ειναι απαραιτητο να προσκομησω τα δικαιολογητικα (πιστοποιητικο γνωσεων, πιστοποιητικο καθαρου ποινικου μητρωου κτλ) ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ
Μαριος

Δημοσίευση από Μαριος »

Ξερουμε ποτε μπαινει η ε εσσο στις σχολες υεα?

Ακουσα 3 Οκτωβρίου κανονικα αλλα θα δωσουν και 10ημερη αδεια.

Ξερει κανεις τι ισχυει?

Άβαταρ μέλους
Dr.Fizz
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Dr.Fizz »

Καλησπέρα παιδιά. Καταρχάς οι Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί σήμερα παίρνουν επιδόματα και αν ναι ποια και σε πόσα λεφτά αντιστοιχεί το κάθε επίδομα; Επίσης ήθελα να μάθω όσο το δυνατόν πιο πολλά για τους ΔΕΑ Οικονομικού, π. Χ. Με τι ασχολούνται μετά τη ΣΕΑΠ, τι ειδικότητες τους δίνονται και αν έχει κάποιος πιθανότητα να έρθει Ρουφ ή Αθήνα μετά από την ΣΕΑΠ. Τέλος ήθελα κάποιος που ξέρει να μου πει για τις άδειες των ΔΕΑ και πόσο ακριβώς είναι ο μισθός τους σήμερα. Ευχαριστώ πολύ.
Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός

Δημοσίευση από Avatar »

Όχι δεν υπάρχει επίδομα για τους δεα, είναι στάνταρ ο μισθός (522 ήταν πριν 2 χρόνια)

για δεα οικονομικού δεν έχω ακούσει ποτέ και τίποτα :P
για την αθήνα τα έχουμε ξανα πει
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες