Saiyan έγραψε:
Κατά την άποψη μου η εισαγωγή μόνο με μοριοδότηση είναι και αυτή πολύ άδικη. Όσοι έχουν σπουδάσει καταλαβαίνουν οτι μερικές σχολές είναι σαφώς πιο προσιτές σε πτυχία με μεγάλο βαθμό (άνω του 8 - 8.5) , όταν κάποιες άλλες φτύνοντας αίμα δεν μπορείς εύκολα να αποφοιτήσεις έυκολα (πολλές φορές είναι και αδύνατον) με τόσο μεγάλο βαθμό. Επίσης ίδιο τμήμα σε διαφορετική πόλη έχει μεγάλες διαφορές στην διακύμανση της βαθμολογίας ανά μάθημα (χώρια του οτι υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση στα μαθήματα κορμού) με αποτέλεσμα άλλοι απο π. Χ. Το Δημοκρίτειο να έχουν άλλες πιθανότητες απο άτομα που σπουδάζουν π. Χ. Αθήνα για επίτευξη υψηλού ''σκορ''.
Όσον αφορά στην υπόλοιπη συγκομιδή μορίων, το proficiency γίνεται ολοένα και πιο σούπα, όσοι υπηρέτησαν ώς δόκιμοι στον στρατό είναι άντρες - οπότε δεν αφορά τις γυναίκες και η τριτεκνία και πολυτεκνεία είναι κατηγορίες ξεχωριστές όπου διαγωνίζονται μεταξύ τους. Τα αθλήματα δε δίνουν μόρια όπως συμβαίνει στην εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ. Άρα μας μένει μόνο ο βαθμός πτυχίου και τυχόν μεταπτυχιακά - διδακτορικά τα οποία δεν είναι προσιτά στην τσέπη όλων των Ελλήνων. Να μιλήσουμε τότε για ''τυχερούς'' της ζωής που θα εισάγονται ή για τους κατέχοντες;
Γραπτές εξετάσεις χωρίς το μάθημα της έκθεσης για να μην υπάρχει υποκειμενική βαθμολόγηση. Μετρημένα κουκιά δηλαδή. Τώρα θα μου πεις ''εγω δουλευω ταυτοχρονα χωρις να μπορω να σταματησω, πως θα διαβάσω; '' Εχεις δίκιο, όποια άλλη πρόταση υπάρχει καλοδεχούμενη.
Συμφωνω και επισης το ιδιο συμβαινει και με το βαθμο του απολυτηριου μεταξυ λυκειου τεε(εχει αναλυθει σε αυτο το φορουμ απειρες φορες, απλα το αναφερω μιας και ειπωθηκε κατι αντιστοιχο απο τον προηγουμενο). Επισης το να μην μετραει το καθε απολυτηριο, πιστευω θα δωσει ευκαιρια και σε ατομα τα οποια ειναι τωρα πχ 25-26-27 ετών και για χψ λογους δεν ειχαν την ωριμοτητα να διαβασουν να βγαλουν ενα βαθμο απολυτηριου πριν 7-10 χρονια. Ειναι λιγο ασχημο να πληρωνουν μια ζωη το λαθος μιας φορας.
Συνεχιζω να πιστευω οτι τα γγραπτα, εφοσον εξασφαλιστει διαφανεια και αξιοκρατια(...) ειναι το πιο δικαιο συστημα για ολους. Εδοσον δε, μιλαμε και για μαχιμο κομματι του λιμενικου σωματος, πιστευω πως θα επρεπε να μοριοδοτουνται τα αθληματα, οπως στις ειδ δυναμεις του στρατου. δλδ +bonus μορια για οποιον κανει κατι πχ περισσοτερες ελξεις ή καμψεις ή ακομα και καλυτερους χρονους κλπ..
γενικα ενας μεγαλος συντελεστης στα γραπτα και εξτραδακια σε μορια αθληματων κλπ.
το Β2 στις γλωσσες και το ecdl καλως θεωρείται υποχρεωτικο και ισως ετσι πρεπει να μεινει.
υγ αυτη ειναι απλα η γνωμη μου.
The greatest oak was once a little nut who held its ground. ~Author Unknown