Terminator έγραψε:
Ο Ομπάμιας προσπαθεί φέρνοντας στην μεσόγειο ότι σκουπίδι έχει το πολεμικό ναυτικό που έχουν 20+ χρόνια να αναβαθμιστούν για να τρομοκρατήσει τον Πούτιν. Δεν θα καταφέρει πολλά πίστεψε με. Επίσης δεν μου λές εσύ ρε μεγάλε για πές μου αφού ο Ομπαμιας έχει φοβερό στρατό γιατί δεν κάνει έφοδο στην Συρία και ζητά βοήθεια απο τα άλλα κράτη. Προσπαθεί Να το παίξει καλός ή ξέρεις ότι δεν τον παίρνει να κάνει μαγκιές στην Συρία.
Καταρχάς ποιός είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν φοβερό στρατό; Οκ, είναι κοινώς αποδεκτό ότι είναι μια πολύ ισχυρή (
συμβατικά το τονίζω) δύναμη στον κόσμο αλλά μέχρι εκεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και οι πιο γαμ*τοι...
Απο κεί και πέρα, παρατηρώ ότι κοιτάζεις το θέμα επιφανειακά, με μία δόση από ρωσική έπαρση και θα ήθελα να σου πώ ότι παίζονται πολύ περισσότερα συμφέροντα από ότι νομίζουμε και πληροφορούμαστε. Δηλαδή, αδυνατώ να πιστέψω ότι αυτό που λές, ότι ο Ομπάμα έφερε ολόκληρο τον 6ο Στόλο και δαπάνησε μεγαλειώδη ποσά μόνο και μόνο για τον εκφοβισμό του Πούτιν. Εδώ ο Πούτιν
απέρριψε τις προτάσεις του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών της ΣΑ , που παρεπιπτώντος είναι δίπλα στη Συρία, για μεγαλείωδεις οικονομικές συμφωνιές με σκοπό την διακοπη στήριξης του στον Άσαντ και τώρα μου λές ότι θα φοβηθεί τις ΗΠΑ;
Πέρα από αυτό, προείπα ότι η Ρωσσία δεν θα κάνει κίνηση διότι βρίσκεται σε όχι και τόσο καλή στρατιωτικά κατάσταση, πράγμα το οποίο όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αμυνθεί αποδοτικά.
Και αυτό θα γίνει όχι επειδή δεν μπορεί αλλά επειδή, αν μη τι άλλο την συμφέρει οικονομικά...
Ψάξτο και λίγο...
Τέλος, πρέπει να πούμε ότι αν η Ρωσσία ήθελε, μπορούσε κάλλιστα να παίξει κύριο ρόλο σε όλη αυτή την συγκυρία όμως σου λέω και πάλι ότι δεν την συμφέρει να συμμετάσχει διότι τώρα είναι η κατάλληλη συγκύρια, την στιγμή που όλα τα βλέματα είναι στην Συρία,nα ενισχύσει την σύνδεσή της με την Κίνα ούτως ώστε να δημιουργήσει ένα νέο πόλο έλξης στην Ασία και να εμφανιστεί ισχυρότερος από το πουθενά. Περίμενε να δείς τι θα ακούσεις στη κοντινή μάζωξη τών G20...
Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Πούτιν είναι πρώην KGB και αν μη τι άλλο έχει αναλυτική σκέψη...