Κατάταξη στις Ειδικές Δυνάμεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Pavlos K.
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Pavlos K. »

typos έγραψε:Ναι τυπε, θα παρουσιαστεις οπου σε στειλουν αρκει να ειναι στρατος ξηρας, απο εκει θα περασουν τα διαφορα κλιμακια, για ΕΔ, προεδρικη φρουρα, στρατονομια, μπαντα στρατου κτλπ κτλπ, θα δηλωσεις το ενδιαφερον σου, θα δωσεις τα αθληματα και αν τα πας καλα θα σε παρουν.
Δεν χανεις τιποτα απο εκπαιδευση και δε θα υστερεις σε τιποτα απο αλλους, μην ανησυχεις, ολη η δουλεια γινεται στο ΤΠΕΝ και μετα στη μοναδα σου, ισα ισα που θα εχεις να λες οτι εχεις ριξει και με G3.
Οσο για το 8μηνο, πρεπει να το αρνηθεις με υπευθυνη δηλωση αν θες να πας Ειδικες Δυναμεις και να υπηρετησεις 9μηνη θητεια

Μπορείς να το αρνηθείς όντως αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει το αν θα μείνεις στις ειδικές ή όχι. Θα σου απαντήσουν οι υπόλοιποι για κάποιες λεπτομέρειες πάνω σε αυτό το ζήτημα, μπορώ όμως με σιγουριά να σου πω ότι ξέρω άτομα που υπηρέτησαν στις ειδικές δυνάμεις και ηταν 8μηνοι
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 86

Δημοσίευση από Greek_Army »

Xristos87 έγραψε:
Γνωστοί μου, που ήδη έχουν υπηρετήσει, μου είχαν πει πως όταν πάω στο Κ. Ε. Ν. Μπορώ εκεί να δηλώσω Ε. Δ. Και να πάω με αυτόν τον τρόπο.
Γνωρίζει κανείς κατα πόσο ισχύει αυτό ή περισσότερες λεπτομέριες, όπως πότε γίνεται αυτή η διαδικασία, αν θα χάσω μέρος της εκπαίδευσης μιας και τα κέντρα είναι διαφορετικά κτλ.

Κάτι τελευταίο, ο πατέρας μου έχει ποσοστό αναπηρίας πάνω απο 72%, αυτό αν δεν κάνω λάθος σημαίνει οτι υπηρετώ μειωμένη θητεία δηλαδή 8μηνο. Αυτό επηρεάζει την κατάταξη στις ειδικές δυνάμεις;

Αθλήματα για κατάταξη στις Ειδικές Δυνάμεις
Μειωμένη θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις
Μειωμένη θητεία λόγω αναπηρίας γονέα
Xristos87
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Xristos87 »

Ευχαριστώ
Δημήτρης

Δημοσίευση από Δημήτρης »

Γεια σας. Είναι να παρουσιαστώ σε μια βδομάδα στην Θήβα και έχω επιλεγεί για πυροβολικό, όμως θέλω να πάω στις ειδικές δυνάμεις. Διάβασα ότι σε κάποια φάση έρχεται κάποιος εκπρόσωπος και δηλώνεις ότι θέλεις να υπηρετήσεις εκεί και περνάς κάποιες δοκιμασίες. Η ερώτηση μου είναι η εξής. Θα ορκιστώ σαν στρατιώτης πυροβολικού ή σαν καταδρομέας, εφ'όσον περάσω τις δοκιμασίες?
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Στην Θήβα θα ορκιστείς
Δημήτρης

Δημοσίευση από Δημήτρης »

Ευχαριστώ
zed
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από zed »

Καλησπέρα
Ο 18 χρονος υιός μου παρουσιάστηκε πριν μερικές μέρες αυλώνα ως εθελοντής, δήλωσε ΥΕΑ αλλά το ποιο πιθανόν να μην τον δεχτούν (αν και είναι Ι1) διότι ο βαθμός του απολυτηρίου Λυκείου είναι κάτω από 16. Ήταν όνειρο ζωής του να μπεί στο στρατό και τώρα του έχουν κοπεί τα πόδια, η δεύτερη επίλογή του ήταν ειδικές δυνάμεις και πέρασαν σήμερα ενώ έλειπε για υγειονομικές εξετάσεις, βύσμα δεν υπάρχει, ΠΩΣ μπορεί τώρα να δηλώσει ειδικές δυνάμεις; Προλαβαίνει; Ή πέρασε το τρένο, τουλάχιστον να τον ενημερώσω τι πρέπει να κάνει, δεν θέλει να κάνει απλή θητεία θέλει να υπηρετήσει με όλη τη σημασία της λέξεως!
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δεν μπορεί
Άβαταρ μέλους
matas
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από matas »

Καλησπέρα

Τον νοέμβριο μπαίνω στρατό μιας και είχα αναβολή λόγω σπουδών. Στο χαρτί που μου είχε σταλεί απο την στρατολογία σύρου έγραφε ότι έχω καταταγεί στο στρατό ξήρας. Οταν διέκοψα την αναβολή στο ΚΕΠ δεν μου είπε ο υπαλληλος να συμπληρώσω που θέλω να πάω.
Για να πάω κατευθείαν στο ΚΕΕΔ και οχι σε κάποιο κέντρο που θα πρέπει να περιμένω μέχρι να έρθουν να ζητήσουν άτομα για ε. Δ, τι πρέπει να κάνω;
Ενδιαφέρομαι να υπηρετήσω στα λοκ καθώς το θεωρώ ένα στοίχημα για τον εαυτό μου. Μετά απο το ΚΕΕΔ σε στέλνουν σε μονάδες (εύχομαι να το λέω σωστά μια και είμαι λίγο ασχέτος με αυτά) Εκτος απο τις μονάδες στην βόρεια Ελλάδα υπάρχουν αντιστοιχές μονάδες σε νησία (εκτός απο κύπρο) ; Λόγω οικομικής κρίσης είναι δύσκολο να είμαι στην άλλη άκρη της Ελλάδας και να θέλω μια περιουσία για να πάω σπίτι μου όταν και έαν παίρνω κάποια άδεια.

Να σημειώσω οτι υπάρχει βίσμα και επισης οτι δικαιουμαι 8 μηνη θητεια.

ευχαριστω και συγνωμη εαν το δεύτερο ερώτημα δεν ταιρίαζει στο συγκεκριμένο θεμα

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

1. Αφού έχεις βύσμα πες του να σε στείλει στο ΚΕΕΔ, δηλαδή να σου έρθει το χαρτί κατάταξης για το ΚΕΕΔ
2. Αμφίβιοι Καταδρομείς: Μοίρες Καταδρομών (ΜΑΚ)
3. Τι να σου πω, δεν είσαι ο μόνος που θα βάλεις βύσμα για μετάθεση, οι περισσότεροι βάζουν, οπότε τα μεγαλύτερα βύσματα θα πάνε εκεί που θέλουν, οι άλλοι όπου τους στείλουν
4. Αφού δικαιούσαι μειωμένη θητεία όταν συμπληρώσεις 4 μήνες στην μονάδα θα πάρεις μετάθεση για άλλη μονάδα που θα βρίσκεται ποιο κοντά στον τόπο κατοικίας σου
Άβαταρ μέλους
tweeeety
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από tweeeety »

Πόσο με ξένερώνει πλέον που πολλά άτομα χρησιμοποιούν τον όρο έχω 'βύσμα' λες και είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο να πηγαίνεις κάπου που δεν αξίζεις να πας και να παίρνεις την θέση κάποιου άλλου που το αξίζει, αλλα απλά δεν έχει βύσμα... Πως έχουμε γίνει έτσι...
Άβαταρ μέλους
Dea_Lok
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Dea_Lok »

tweeeety έγραψε:Πόσο με ξένερώνει πλέον που πολλά άτομα χρησιμοποιούν τον όρο έχω 'βύσμα' λες και είναι το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο να πηγαίνεις κάπου που δεν αξίζεις να πας και να παίρνεις την θέση κάποιου άλλου που το αξίζει, αλλα απλά δεν έχει βύσμα... Πως έχουμε γίνει έτσι...

Το θέμα του βυσματος είναι ιδιαίτερα σύνθετο. Στο τάξιμο δεν χάλασε καμία δουλειά. Επισης εξαρτάται πόσο δύσκολο είναι αυτό που ζητάς και τη ζήτηση έχει. Επισης εξαρτάται πόσο θα ασχοληθεί αυτός που θα μεσολαβήσει (το βύσμα) γιατί μπορεί να κάνει τη δουλειά αλλά να πάει κάποιος μετά και να το αλλάξει για να βάλει έναν άλλον δικό του.

Θελω και μπορώ !
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Για τα βύσματα υπάρχει ξεχωριστό θέμα
Άβαταρ μέλους
tweeeety
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από tweeeety »

Συγγνώμη Greek_Army απλά δεν μπoρούσα να το αφήσω ασχολίαστο όταν το διάβασα σε προηγούμενο σχόλιο...
Άβαταρ μέλους
Dea_Lok
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 12

Δημοσίευση από Dea_Lok »

zed έγραψε:Καλησπέρα
Ο 18 χρονος υιός μου παρουσιάστηκε πριν μερικές μέρες αυλώνα ως εθελοντής, δήλωσε ΥΕΑ αλλά το ποιο πιθανόν να μην τον δεχτούν (αν και είναι Ι1) διότι ο βαθμός του απολυτηρίου Λυκείου είναι κάτω από 16. Ήταν όνειρο ζωής του να μπεί στο στρατό και τώρα του έχουν κοπεί τα πόδια, η δεύτερη επίλογή του ήταν ειδικές δυνάμεις και πέρασαν σήμερα ενώ έλειπε για υγειονομικές εξετάσεις, βύσμα δεν υπάρχει, ΠΩΣ μπορεί τώρα να δηλώσει ειδικές δυνάμεις; Προλαβαίνει; Ή πέρασε το τρένο, τουλάχιστον να τον ενημερώσω τι πρέπει να κάνει, δεν θέλει να κάνει απλή θητεία θέλει να υπηρετήσει με όλη τη σημασία της λέξεως!

Δεν έχει να κάνει με το απολυτήριο αν θα γίνει ΥΕΑ ή όχι. Το πιθανότερο είναι να τον πάρουνε για ΥΕΑ εφόσον επιτύχει στις δοκιμασίες.

Θελω και μπορώ !
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες