Ποία Στρατιωτική Σχολή να επιλέξω;

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Black_Knight
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 4
Επάγγελμα: Στρατιωτικός

Δημοσίευση από Black_Knight »

Ελλην καταδρομεας έγραψε:Καλησπερα θα ηθελα να μαθω τα υπερ και τα κατα το να εισαι αξιωματικος/υπαξιωματικος στις ειδικες δυναμεις π. Χ. Στα 35 ενας απο ΣΜΥ θα ειναι λογικα ανθυπασπιστης και θα συμμετεχει σε ασκησεις και μπλα μπλα; Ενω στα 35 ενας ΣΣΕ θα ειναι ταγματαρχης και θα του εχουνε δωσει καμια διοικητικη θεση και θα ξυνεται ολη μερα; Ισχυουν αυτα κι αν οχι τοτε τι ισχυει

Δεν καταλαβαινω τον διαχωρισμό.

Και ο αξιωματικός στις Ειδικες Δυναμεις απο ΣΣΕ ειναι.

"And so I become a knight of the Kingdom of Dreams and Shadows!"
Ελλην καταδρομεας
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Ελλην καταδρομεας »

Black_Knight έγραψε:
Ελλην καταδρομεας έγραψε:Καλησπερα θα ηθελα να μαθω τα υπερ και τα κατα το να εισαι αξιωματικος/υπαξιωματικος στις ειδικες δυναμεις π. Χ. Στα 35 ενας απο ΣΜΥ θα ειναι λογικα ανθυπασπιστης και θα συμμετεχει σε ασκησεις και μπλα μπλα; Ενω στα 35 ενας ΣΣΕ θα ειναι ταγματαρχης και θα του εχουνε δωσει καμια διοικητικη θεση και θα ξυνεται ολη μερα; Ισχυουν αυτα κι αν οχι τοτε τι ισχυει

Δεν καταλαβαινω τον διαχωρισμό.

Και ο αξιωματικός στις Ειδικες Δυναμεις απο ΣΣΕ ειναι.

αυτο που εννοω ειναι επειδη ενας απο ΣΣΕ εξελισεται πολυ πιο γρηγορα σε ανωτερος αξιωματικος και φτανει και ανωτατος αν αυτο εχει επιπτωση στις ειδικες δυναμεις... Δηλαδη στα 30--35 ενας απο ΣΣΕ θα εχει ανεβει βαθμους και θα του εχουν δωσει καμια διοικιτικη θεση και θα ξυνεται ολη μερα ή δεν εχει τοση πολυ σημασια;
επισης δεν διαχωριζω τιποτα απλως ρωταω
marianasia

Δημοσίευση από marianasia »

Γεια σε ολους παω α Λυκείου. Και ενδιαφερομαι για στρατο ξηρας η ναυτικο το μονο προβλημα που εχω ειναι οι μεταθεσεις... Διαβασα οτι στην Ευελπίδων εχει λιγοτερες η και καθολου... Αληθευει; Εχετε κατι να μου προτείνετε; (το προβλημα με τις μεταθεσεις με αφορα για αργοτερα οταν θα αποκτησω οικογενεια) ... Ευχαριστώ
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Terminator »

Ο στρατός ξηράς έχει τις περισσότερες μεταθέσεις απο κάθε άλλο σώμα των ενόπλων δυνάμεων (θείος μου να σκεφτείς μέχρι πριν 4 χρόνια πήγαινε κάθε λιγο και λιγάκι μεταθέσεις πότε λήμνο πότε Ιταλία... ). Οι μεταθέσεις αυτές σταματάνε 3 χρόνια πριν βγείς στην σύνταξη.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από D.Y.K »

marianasia έγραψε:Γεια σε ολους παω α Λυκείου. Και ενδιαφερομαι για στρατο ξηρας η ναυτικο το μονο προβλημα που εχω ειναι οι μεταθεσεις... Διαβασα οτι στην Ευελπίδων εχει λιγοτερες η και καθολου... Αληθευει; Εχετε κατι να μου προτείνετε;(το προβλημα με τις μεταθεσεις με αφορα για αργοτερα οταν θα αποκτησω οικογενεια) ... Ευχαριστώ

Στρώσου στο διάβασμα και επέλεξε μεταξύ ΣΥΔ,ΣΑΝ Ή οτιδήποτε σε ΣΣΑΣ Εικόνα

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Greek_Army »

marianasia έγραψε:Γεια σε ολους παω α Λυκείου. Και ενδιαφερομαι για στρατο ξηρας η ναυτικο το μονο προβλημα που εχω ειναι οι μεταθεσεις... Διαβασα οτι στην Ευελπίδων εχει λιγοτερες η και καθολου... Αληθευει; Εχετε κατι να μου προτείνετε;(το προβλημα με τις μεταθεσεις με αφορα για αργοτερα οταν θα αποκτησω οικογενεια) ... Ευχαριστώ

Θα τις καταργήσουμε τις μεταθέσεις για να να σου έρθουνε όλα βολικά.
Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Terminator »

Απο τι στιγμή που επιλέξεις το επάγγελμα του στρατιωτικού οι μεταθέσεις είναι μέσα στο πρόγραμμα. Τώρα απο εκεί και πέρα όπως λέει και ο DYK προσπάθησε να διαλέξεις σχολές της Αεροπορίας οπως ΣΥΔ για να έχεις λιγότερες μεταθέσεις.
Ελλην καταδρομεας
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Ελλην καταδρομεας »

Greek_Army έγραψε:

Θα τις καταργήσουμε τις μεταθέσεις για να να σου έρθουνε όλα βολικά.

παλι εγραψες !ΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα
Jerk goes cloud -----> Η ***** παει συννεφο
Άβαταρ μέλους
hna
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από hna »

1) οτιδηποτε σςας2) σχολη ικαρων

4) συδ
6) σνδ

7) ευελπιδων

9) σμυν

10) σμυ

Χτυπουν λαλουν, Καμπαναρια, Θυμαμαι την, Αγια Σοφια, και κεινη την, γλυκια κυρα, που την ελεν ελευθερια, ελευθερια, θα ρθει ξανα, ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ..82
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από ΔΗΜΗΤΡΗΣ..82 »

Σσας (ιατρική) [:) ]
το νου σου...
Κωστας

Δημοσίευση από Κωστας »

Ρε παιδια του χρονου δινω και θελω μια σχολη δεν με νοιαζει το ποσο δυσκολη θα ειναι αρκει να μην εχει τρελο διαβασμα. Και κατι αλλο ας πουμε μενω Πατρα και θελω σχετικα να βρισκομαι κοντα δεν θελω να μπλεξω παρα πολυ με νοικιασεις σπιτιων ειδικα με μεταθεσεις. Σκεφτομαι να δηλωσω Σ. Μ. Υ Οπλα ειναι καλα;Ας πουμε ο αδερφος μου εχει περασει ΣΤΥΑ και τωρα βρισκεται Αραξο καθε Σ/Κ ειναι εξω και καθε μεσημερι ερχεται σπιτι και μπαινει το επομενο πρωι. Κατι τετοιο θελω και γω αλλα σκεφτομαι οτι αν παω Τρικαλα ειναι 4 ωρες κοντα απο Πατρα και δεν με βολευει τοσο πολυ με τις εξοδους.

Εσεις τι θα προτεινετε;

Άβαταρ μέλους
F-16
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από F-16 »

Κωστας έγραψε:Ρε παιδια του χρονου δινω και θελω μια σχολη δεν με νοιαζει το ποσο δυσκολη θα ειναι αρκει να μην εχει τρελο διαβασμα. Και κατι αλλο ας πουμε μενω Πατρα και θελω σχετικα να βρισκομαι κοντα δεν θελω να μπλεξω παρα πολυ με νοικιασεις σπιτιων ειδικα με μεταθεσεις. Σκεφτομαι να δηλωσω Σ. Μ. Υ Οπλα ειναι καλα;Ας πουμε ο αδερφος μου εχει περασει ΣΤΥΑ και τωρα βρισκεται Αραξο καθε Σ/Κ ειναι εξω και καθε μεσημερι ερχεται σπιτι και μπαινει το επομενο πρωι. Κατι τετοιο θελω και γω αλλα σκεφτομαι οτι αν παω Τρικαλα ειναι 4 ωρες κοντα απο Πατρα και δεν με βολευει τοσο πολυ με τις εξοδους.

Εσεις τι θα προτεινετε;

Καλησπερα αδερφε. Προσπαθησε να περασεις στη σχολη που νιωθεις εσυ οτι θελεις και σου αρεσει αναλογα με το τι θα κανεις. Οπου και αν πας καλοπεραση δεν εχει οπως αλλοι κανουν φοιτητικη ζωη κ. Τ. Λ. Τωρα οπου και αν πας να σαι κοντα στο σπιτι σου τι σημασια εχει; Μετα απο 2 χρονια σιγουρα δε θα εισαι. Οποτε πραξε βλεποντας τα πραγματα αντικειμενικα συμφωνα με τα πρεπει και τα θελω που εχεις μεσα σου και μην καταπιεζεις τον εαυτο σου με αυτα, το μονο που θα καταφερεις ειναι να μπεις σε μια σχολη που δε θα σου αρεσει απο αγγαρια με αποτελεσμα να σε στοιχιωνει για ολη σου τη ζωη. Οπου κι αν πας σχετικα με εξοδους ισχυουν τα ιδια. Τωρα αν καποιος αλλος εχει πιο ολοκληρωμενη αποψη ας βοηθησει το παιδι.

iptamenos

Δημοσίευση από iptamenos »

Καλησπερα σε ολους... Θα ηθελα την βοηθεια σας ως προς ποια σχολη να επιλεξω.Εδωσα πανελληνιες φετος και εβγαλα 18113 μορια. Με ενδιαφερουν μονο στρατιωτικες σχολες. Θα δηλωσω ως πρωτη επιλογη ΣΜΑ αλλα δεν νομιζω να την πιασω. Ετσι μετα ειμαι αναμεσα σε ΣΝΔ μηχανικοι, ΣΣΕ σωματα και σχολη ικαρων. Θα σας ειμουν ευγνωμων αν με βοηθουσατε με τις αποψεις σας σχετικα με το ποια ειναι καλυτερη οσο αναφορα την ζωη μετα τις σπουδες.

Αναφορικα: Δεν με ενδιαφερει η δυσκολια της σχολης μονο το μετα

1000 ευρω μου ειναι αρκετα

Το μονο που με χαλαει ειναι οι τυχον μεταθεσεις ή οι πολυημερες αποστολες με πλοια.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων!

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

iptamenos έγραψε:Καλησπερα σε ολους... Θα ηθελα την βοηθεια σας ως προς ποια σχολη να επιλεξω.Εδωσα πανελληνιες φετος και εβγαλα 18113 μορια. Με ενδιαφερουν μονο στρατιωτικες σχολες. Θα δηλωσω ως πρωτη επιλογη ΣΜΑ αλλα δεν νομιζω να την πιασω. Ετσι μετα ειμαι αναμεσα σε ΣΝΔ μηχανικοι, ΣΣΕ σωματα και σχολη ικαρων. Θα σας ειμουν ευγνωμων αν με βοηθουσατε με τις αποψεις σας σχετικα με το ποια ειναι καλυτερη οσο αναφορα την ζωη μετα τις σπουδες.

Το μονο που με χαλαει ειναι οι τυχον μεταθεσεις ή οι πολυημερες αποστολες με πλοια.

Τα μόρια σου είναι αρκετά για να πιάσεις τις περισσότερες από τις προαναφερθείσες σχολές.

Αν λοιπόν σε ενδιαφέρει η ζωή μετά το πέρας των Σπουδών σου τότε επέλεξε κάτι μεταξύ ΣΥΔ (πολύ καλή Σχολή) , ΣΜΑ, ΣΤΥΑ ή όλες τις Αστυνομικές Σχολές ιδιαίτερα αν είσαι Αθηναίος. Την Σχολή Ικάρων αν δεν είσαι έτοιμος για πολύ τρέξιμο και στην Σχολή αλλά και το να είσαι σε ετοιμότητα ανά πάσα ώρα και στιγμή για... Απογείωση στην πορεία καλύτερα να μην την επιλέξεις.

Αυτά!

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Greek_Army »

iptamenos έγραψε:Καλησπερα σε ολους... Θα ηθελα την βοηθεια σας ως προς ποια σχολη να επιλεξω.Εδωσα πανελληνιες φετος και εβγαλα 18113 μορια. Με ενδιαφερουν μονο στρατιωτικες σχολες. Θα δηλωσω ως πρωτη επιλογη ΣΜΑ αλλα δεν νομιζω να την πιασω. Ετσι μετα ειμαι αναμεσα σε ΣΝΔ μηχανικοι, ΣΣΕ σωματα και σχολη ικαρων. Θα σας ειμουν ευγνωμων αν με βοηθουσατε με τις αποψεις σας σχετικα με το ποια ειναι καλυτερη οσο αναφορα την ζωη μετα τις σπουδες.

Παντού έχει μετάθεσεις, με αυτές τις σχολές που γράφεις η καλύτερη επιλογή είναι ΣΣΕ Σώματα.

Τώρα τι ακριβώς να πρέπει να σου αναλύσω, ΣΝΔ θα φας τουλάχιστον 10 με 15 χρόνια στα πλοία, Ικάρων έχει εκπαιδεύσεις μετά την αποφοίτηση που μπορεί να έχουνε διάρκεια μέχρι και 6 χρόνια, να αποφοιτήσεις και να σε στείλουν για 2 χρόνια Καλαμάτα και μετά αλλού.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες