Κριτήρια μοριοδότησης Ειδικών Φρουρών (2010)
- dimitris mak
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 6
Πρεπει να παρουν πιο πολλα μορια επειδη εχουν κανει καλυτερη εκπαιδευση στην παρελαση; Εγω εχω δωσει 2 φορες για lower και το επιπεδο μου στα προφορικα ειναι επιπεδο β2 και εχω ενα πτυχειο κατω απο το lower. Γιατι να μην μοριοδοτουμε; Εστω με 0,5 μορια δηλαδη 50. Σιγουρα υπαρχουν πολλα παιδια με ενα τετοιο πτυχιο. Επισης ειμαι φοιτητης στο τμημα ιατρικων οργανων. Σιγουρα δεν εχει να κανει σχεση με την αστυνομια αλλα σε βαθος χρονου ειναι ενα δυνατο χαρτι για την αστυνομια.
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 33
dimitris mak έγραψε: Εγω εχω δωσει 2 φορες για lower και το επιπεδο μου στα προφορικα ειναι επιπεδο β2 και εχω ενα πτυχειο κατω απο το lower.Γιατι να μην μοριοδοτουμε; Εστω με 0,5 μορια δηλαδη 50.
http://mooselanguageschools.gr/certifications/apodektoi-titloi-glossomatheias/
γιατί το b2 δεν θεωρείται καλή γνώση ξένης γλώσσας αλλά μέτρια.
dimitris mak έγραψε: Επισης ειμαι φοιτητης στο τμημα ιατρικων οργανων. Σιγουρα δεν εχει να κανει σχεση με την αστυνομια αλλα σε βαθος χρονου ειναι ενα δυνατο χαρτι για την αστυνομια.
έχεις προσωπικό μήνυμα
Υπαρχει μοριοδοτηση στα ΤΕΙ - αει και εσιντιελ; ας απαντηση καποιος ποθ να γνωριζει. σας ευχαριστω
GRIGORIS 21 έγραψε:Υπαρχει μοριοδοτηση στα ΤΕΙ - αει και εσιντιελ; Ας απαντηση καποιος ποθ να γνωριζει. Σας ευχαριστω
Διαβασε προηγουμενες προκυρήξεις ρε φιλε.
Θελω και μπορώ !
- dimitris mak
- Ταξίαρχος
Σαν φοιτητης δεν περνω καποια μοριοδοτηση. Το θεμα ειναι να μην ειναι ξυλο αυτος που θα μπει στην εκαστοτε προκηρυξη. Στην τελευταια προκηρυξη εποπ ολων των σωματων, μοριοδοτουσαν τους φοιτητες αει-τει με διαφορα 100 μοριων. Πιστευω οτι κατι τετοιο θα επρεπε να μπει και σε προκηρυξη των ειδικων φρουρων οπως και η διαφορετικη μοριοδοτηση στους καταδρομεις-αλεξιπτωτιστες οπως και στους εποπ που οι καταδρομεις μοριδοτουνταν διαφορετικα και οι αλεξιπτωτιστες επερναν ξεχωριστα μορια απο τα αλεξιπτωτα. Θα επρεπε να γινουν πολλες αλλαγες για να ειναι σωστη η προκηρυξη. Οπως με την μοριοδοτηση που υπαρχει ηδη για 3τεκνους που κατα την γνωμη μου δεν ειναι σωστο γιατι αυτο δεν αντιπροσωπευει το ατομο το οποιο κανει την αιτηση. Η μοριοδοτηση πρεπει να γινεται 100% στο ατομο.
Η μοριοδότηση δεν είναι και τέλεια που λέμε αλλά έχει μια λογική. Ένας φοιτητής με πτυχίο προφανώς δεν σπούδασε για να γίνει ειδικός φρουρός και αν το καλοσκεφτεί κάποιος ο ειδικός φρουρός δεν χρειάζεται και καμιά ιδιαίτερη γνώση. Οι ειδικές δυνάμεις και έφεδροι αξιωματικοί που παίρνουν μόρια έχουν μια βάση όπως φυσικά και τεκνά θανατώντων πολύτεκνοι κλπ (λόγου ότι πρέπει να τους δίνονται περισσότερες ευκαιρίες) . Τώρα για διπλώματα αυτοκινήτου μηχανής και φορτηγού-λεωφορείου είναι ανούσια (μόνο μηχανής σε περίπτωση που πας ΔΙΑΣ πχ) αλλιώς δεν βρίσκω λόγο κάποιος φύλακας ουσιαστικά να ξέρει να οδηγάει φορτηγό ή μηχανη...
Πιστεύω θα έπρεπε να δώσουν μόρια για πολεμικές τέχνες και τα αθλήματα να βαθμολογούντε. Βέβαια μετά θα πέσει ΤΟ βύσμα αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία... Αν και με μία σωστή επιτροπή μπορούν να το αποφύγουν ΑΝ θέλει το κράτος
Πιστεύω θα έπρεπε να δώσουν μόρια για πολεμικές τέχνες και τα αθλήματα να βαθμολογούντε. Βέβαια μετά θα πέσει ΤΟ βύσμα αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία... Αν και με μία σωστή επιτροπή μπορούν να το αποφύγουν ΑΝ θέλει το κράτος
- dimitris mak
- Ταξίαρχος
Το θεμα ειναι αυτος που θα μπει να ειναι μορφομενος και να εχει και καποια + οπως θητεια στις ειδικες δυναμεις λογο εκπαιδευσης. Τωρα τα υπολοιπα οπως ειπες διπλωματα ειναι ανουσια γιατι αν σε εχουν επιλεξει για την διας μπορουν το σχολειο που ειναι για τους οδηγους να δινουν κατευθειαν διπλωμα για να οδηγεις μηχανες στην διας. Τωρα για τις πολεμικες τεχνες δεν βρησκω λογο. Γιατι θα βαρας τους ανθρωπους και πρεπει να ξερεις να ριχνεις ξυλο; Μεσα στην σχολη σου μαθενουν αυτοαμηνα ετσι κι αλλιος.
Δεν ξέρω πως είναι στη σχολή μέσα αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλω να σκέφτομαι ότι τα μαθήματα αυτοάμυνας μέσα στη σχολή είναι σαν και αυτά που κάνουν κάποιοι αστυνομικοί για καλύτερο στόχο και βαράνε μπεκάτσες (όχι όλοι φυσικά) . Κατ'εμε αει-τει Οι πολεμικές τέχνες δεν είναι να ρίχνεις απαραίτητα μόνο ξύλο (πειθαρχεία, ψυχραιμία, σωστή σκέψη την κατάλληλη στιγμή, εγρήγορση) αλλά σε μια στιγμή που κάτι γίνεται και φυλάς κάτι υψηλού κινδύνου το πτυχίο του τει θα σε βοηθήσει περισσότερο ή οι πολεμικές τέχνες ;
Όσο για το δίπλωμα μηχανής όντως συμφωνώ ότι δεν είναι ανάγκη να υπάρχει
Υπάρχει πρόβλημα στη χώρα είναι γνωστό, δεν γίνεται όμως να παιρνάει ειδικός φρουρός κάποιος που έχει τελειώσει μεν μαθηματικό αλλά πήγε στρατό στο πολεμικό ναυτικό, δεν έχει την παραμικρή ιδέα από σκοπιές και στα αθλήματα κοκκινίζει για να τα περάσει
Όσο για το δίπλωμα μηχανής όντως συμφωνώ ότι δεν είναι ανάγκη να υπάρχει
Υπάρχει πρόβλημα στη χώρα είναι γνωστό, δεν γίνεται όμως να παιρνάει ειδικός φρουρός κάποιος που έχει τελειώσει μεν μαθηματικό αλλά πήγε στρατό στο πολεμικό ναυτικό, δεν έχει την παραμικρή ιδέα από σκοπιές και στα αθλήματα κοκκινίζει για να τα περάσει
Τα μόρια για το φορτηγό δε τα δίνουν γιατι θα σου δώσουν να οδηγήσεις φορτηγό της αστυνομίας. Τα δίνουν γιατί θεωρητικά αφού έχεις επαγγελματικό δήπλωμα οδήγησης είσαι καλύτερος οδηγός.
Σαν φοιτητής γιατί να πάρεις μόρια ; Ο φοιτητής παράδειγμα του ΤΕΙ κομμωτικής και του ΤΕΙ "ζαμπονοκοπτικής" να τα πάρει ;
Στις πολεμικές τέχνες πως θα δώσουν μόρια ; Σε ποιες ; Και σε ποιους ; Σε οσους έχουν πανελλαδικές διακρίσεις μονο ; Άρα ούτε αυτό βολέυει.
Σαν φοιτητής γιατί να πάρεις μόρια ; Ο φοιτητής παράδειγμα του ΤΕΙ κομμωτικής και του ΤΕΙ "ζαμπονοκοπτικής" να τα πάρει ;
Στις πολεμικές τέχνες πως θα δώσουν μόρια ; Σε ποιες ; Και σε ποιους ; Σε οσους έχουν πανελλαδικές διακρίσεις μονο ; Άρα ούτε αυτό βολέυει.
Θελω και μπορώ !
Καλά ναι εννοείτε ότι για να δωθούν μόρια για πολεμικές τέχνες είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Μια μαύρη ζώνη πχ αλλά θέλει σοβαρές επιτροπές γιατί θα περάσουν όλα τα πολύπριζα !
Δεν με ενδιαφέρει αν βάλουν μόρια σε πολεμικές τέχνες γιατί δεν έχω ασχοληθεί καθόλου σε αυτό τον τομέα αλλά το είπα γιατί είναι πιο χρήσιμο από το αει-τει (για ΕΦ πάντα)
Υ. Γ: Δεν ξέρω γιατί αλλά κόπηκε το μήνυμα μου παραπάνω μάλλον γράφω μεγάλα μηνύματα και θα πρέπει να είμαι πιο λιγομίλητος
Δεν με ενδιαφέρει αν βάλουν μόρια σε πολεμικές τέχνες γιατί δεν έχω ασχοληθεί καθόλου σε αυτό τον τομέα αλλά το είπα γιατί είναι πιο χρήσιμο από το αει-τει (για ΕΦ πάντα)
Υ. Γ: Δεν ξέρω γιατί αλλά κόπηκε το μήνυμα μου παραπάνω μάλλον γράφω μεγάλα μηνύματα και θα πρέπει να είμαι πιο λιγομίλητος

Δε μπορεί να γίνει. Υπάρχουν 10άδες πολεμικές τέχνες που έχουν αθλητές με μαύρη ζώνη. Υπάρχει παράδειγμα ο boxer,o tae kwon do και ο καποέιρα. Καμία σχέση το ένα με το άλλο και μέχρι να πάρεις μαύρη ζώνη. Γιατί να πάρουν αν θα πάρουν τα ίδια μόρια. Αν θα τα πάρει μόνο ο Kick Boxer γιατι να μη τα πάρει και κάποιος που κάνει MMA. Μπορδ@@ο κατάσταση άστο. Μια χαρά είναι έτσι.
Θελω και μπορώ !
- chris85
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 2
Σωστό. Θα συμφωνήσω. Αστυνομικός θα γίνεις όχι ο Τσάκ Νόρις ή ο Στίβεν Σίγκαλ! Στο φινάλε εάν θές να ασχοληθείς με τις πολεμικές τέχνες μπορείς να το κάνεις στον ελέυθερό σου χρόνο. Στην Σχολή επιβάλεται να σου μάθουν βασικές τεχνικές αυτοάμυνας. Τώρα εσύ άμα θές να γίνεις Μπρούς Λί ή το παίζεις Μπρούς Λί αυτό είναι δικό σου θέμα. Εντάξει, τα κριτήρια μπορεί να μην είναι και τα πλέον αξιοκρατικά αλλά μήν λέμε και κουφά πράγματα.
Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς
Ίσως να έχεις δίκιο και να προσθέσω ότι αντί για πολεμική τέχνη Να γίνει ίσως με αυτό το σκεπτικό ένα "δίπλωμα" πλέον.
Το ισχύον σύστημα είναι μια χαρά για ΕΦ (όπως είπα πριν 4-5 ποστ) κάποιος που σπούδασε και δεν βρίσκει δουλειά λογικό να φοβάται για το αύριο, αν θέλει να μπει ΕΦ μην ρίχνει ευθύνες στο σύστημα με τα μόρια αλλά στον ευατό του που ήθελε να περάσει καλά στη στρατιωτική του θητεία (όχι ότι ΕΔ είναι κάτι απίστευτα δύσκολο)
Το ισχύον σύστημα είναι μια χαρά για ΕΦ (όπως είπα πριν 4-5 ποστ) κάποιος που σπούδασε και δεν βρίσκει δουλειά λογικό να φοβάται για το αύριο, αν θέλει να μπει ΕΦ μην ρίχνει ευθύνες στο σύστημα με τα μόρια αλλά στον ευατό του που ήθελε να περάσει καλά στη στρατιωτική του θητεία (όχι ότι ΕΔ είναι κάτι απίστευτα δύσκολο)
Παιδια δνε μπορουμε να σκευτομαστε ετσι ! Ενταξει καλο ειναι να ξερει ο αστυνομικος πολεμικη τεχνη, να ειναι καταδρομεας κτλπ, αλλα κανετε ενα λαθος ορισμενοι και το λεω φιλικα παντα !
Οι ξενες γλωσσες, το Τει το Αει ακομα και το Ιεκ, σε όποια ειδικοτητα και να εισαι, δειχνει οτι εχεις μία Καλλιέργεια. Τα σχόλια του τυπου 'τι να κανεις τα αγγλικα και το διπλωμα μηχανολογου οταν συλαμβανεις καποιον' ειναι τελειως άτοπα!
Σαν εθνος πρεπει ολοι να ειμαστε μορφωμενοι φιλοι μου, γ αυτο υπαρχει κοσμος που βριζει την Αστυνομια μας, γιατι υπαρχουν αμορφωτοι και εκει αλλα και παντου. Φιλικα παντα με δυναμη σας ευχομαι και καλη χρονια !
Οι ξενες γλωσσες, το Τει το Αει ακομα και το Ιεκ, σε όποια ειδικοτητα και να εισαι, δειχνει οτι εχεις μία Καλλιέργεια. Τα σχόλια του τυπου 'τι να κανεις τα αγγλικα και το διπλωμα μηχανολογου οταν συλαμβανεις καποιον' ειναι τελειως άτοπα!
Σαν εθνος πρεπει ολοι να ειμαστε μορφωμενοι φιλοι μου, γ αυτο υπαρχει κοσμος που βριζει την Αστυνομια μας, γιατι υπαρχουν αμορφωτοι και εκει αλλα και παντου. Φιλικα παντα με δυναμη σας ευχομαι και καλη χρονια !
- chris85
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 2
boy έγραψε:Παιδια δνε μπορουμε να σκευτομαστε ετσι ! Ενταξει καλο ειναι να ξερει ο αστυνομικος πολεμικη τεχνη, να ειναι καταδρομεας κτλπ, αλλα κανετε ενα λαθος ορισμενοι και το λεω φιλικα παντα !
Καλό είναι όπως ο καθένας μας έτσι και ο Αστυνομικός να είναι γυμνασμένος και να προσέχει το σώμα του. Οι αρχαίοι Έλληνες εξασκούσαν και σώμα και πνεύμα. Δέν ήταν καρατέκα με 10 νταν και 20 ντουν. Το να είσαι καταδρομέας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι γυμνασμένος ή πόσο μάλλον μορφωμένος. Η μόρφωση δεν έρχεται μόνο από τα θρανία. Έρχεται και από τον χαρακτήρα και τις εμπειρίες ενός ανθρώπου. Τα ισχύοντα κριτήρια λοιπόν δεν είναι τα πλέον αξιοκρατικά αλλά δεν πιστεύω πως θα πρέπει άμεσα να αλλάξουν στην λογική της πριμοδότησης των των πολεμικών τεχνών. Οι νέοι Αστυφύλακες μπαίνουν μέσο πανελλαδικών εξετάσεων και μετά από μια σειρά ψυχοσωματικών εξετάσεων που σκοπό έχουν να δούν εάν ο νέος που θέλει να γίνει Αστυνομικός δεν είναι σαπιοκιλιάς και όχι ο καράτε κιντ.
Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες