Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό

Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Θοδωρής

Δημοσίευση από Θοδωρής »

Κατάλαβα σε ευχαριστώ πολύ DYK.Εικόνα
perastikos

Δημοσίευση από perastikos »

Παιδες με πτυχιο ΤΕΙ Μηχανολογιας μπορεις ακομα να μπεις δοκιμος για 1 χρονο για να παρεις του Γ' Μηχανικου ή το αλλαξαν; Ρωταω γιατι ενας γνωστος μου, που ειναι απο σχολη ΑΕΝ Πλοιαρχων, μου ειπε οτι δεν γινεται πια και οτι απλα μπαινεις στο 2 ετος της ΑΕΝ (σαν κατατακτηριες), διοτι λεει εχει παει πια 18000 μορια η σχολη... Ισχυει αυτο;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 65

Δημοσίευση από D.Y.K »

perastikos έγραψε:Παιδες με πτυχιο ΤΕΙ Μηχανολογιας μπορεις ακομα να μπεις δοκιμος για 1 χρονο για να παρεις του Γ' Μηχανικου ή το αλλαξαν; Ρωταω γιατι ενας γνωστος μου, που ειναι απο σχολη ΑΕΝ Πλοιαρχων, μου ειπε οτι δεν γινεται πια και οτι απλα μπαινεις στο 2 ετος της ΑΕΝ (σαν κατατακτηριες), διοτι λεει εχει παει πια 18000 μορια η σχολη... Ισχυει αυτο;

1) Όχι δεν άλλαξε κάτι. Ένα χρόνο θαλάσσια υπηρεσία χρειάζεσαι για να πάρεις του Γ'.

2) Δεν ισχύει αυτό με τις κατατακτήριες και το δεύτερο έτος που σου είπε ο γνωστός σου. Επίσης για τις ΑΕΝ δεν ισχύει ο τρόπος εισαγωγής με κατατακτήριες όπως στα υπόλοιπα ΑΕΙ / ΤΕΙ καθώς οι τρόποι εισαγωγής είναι συγκεκριμένοι (Μέσω πανελληνίων ή μέσω απολυτηρίου) και υπάρχει και περιορισμός στο όριο ηλικίας (27 το όριο).

perastikos

D.Y.K έγραψε:
perastikos έγραψε:Παιδες με πτυχιο ΤΕΙ Μηχανολογιας μπορεις ακομα να μπεις δοκιμος για 1 χρονο για να παρεις του Γ' Μηχανικου ή το αλλαξαν; Ρωταω γιατι ενας γνωστος μου, που ειναι απο σχολη ΑΕΝ Πλοιαρχων, μου ειπε οτι δεν γινεται πια και οτι απλα μπαινεις στο 2 ετος της ΑΕΝ (σαν κατατακτηριες), διοτι λεει εχει παει πια 18000 μορια η σχολη... Ισχυει αυτο;

1) Όχι δεν άλλαξε κάτι. Ένα χρόνο θαλάσσια υπηρεσία χρειάζεσαι για να πάρεις του Γ'.

2) Δεν ισχύει αυτό με τις κατατακτήριες και το δεύτερο έτος που σου είπε ο γνωστός σου. Επίσης για τις ΑΕΝ δεν ισχύει ο τρόπος εισαγωγής με κατατακτήριες όπως στα υπόλοιπα ΑΕΙ / ΤΕΙ καθώς οι τρόποι εισαγωγής είναι συγκεκριμένοι (Μέσω πανελληνίων ή μέσω απολυτηρίου) και υπάρχει και περιορισμός στο όριο ηλικίας (27 το όριο).

Ευχαριστώ για την απάντηση.
perastikos

Κατι που ξεχασα να ρωτησω, για να πας απο ΑΕΙ/ΤΕΙ σαν δοκιμος, οριο ηλικιας υπαρχει;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

perastikos έγραψε:Κατι που ξεχασα να ρωτησω, για να πας απο ΑΕΙ/ΤΕΙ σαν δοκιμος, οριο ηλικιας υπαρχει;

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για την εισαγωγή σου σε οποιοδήποτε ΑΕΙ / ΤΕΙ.

Όριο ηλικίας βάσει νόμου ισχύει για τις Στρατιωτικές Σχολές και τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Τώρα δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς "σαν δόκιμος". Αν θες μου το εξηγείς φίλε μου Εικόνα

perastikos

D.Y.K έγραψε:
perastikos έγραψε:Κατι που ξεχασα να ρωτησω, για να πας απο ΑΕΙ/ΤΕΙ σαν δοκιμος, οριο ηλικιας υπαρχει;

Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για την εισαγωγή σου σε οποιοδήποτε ΑΕΙ / ΤΕΙ.

Όριο ηλικίας βάσει νόμου ισχύει για τις Στρατιωτικές Σχολές και τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.

Τώρα δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοείς "σαν δόκιμος". Αν θες μου το εξηγείς φίλε μου Εικόνα

Οχι ρε συ εννοω να εχεις πτυχιο Μηχανολογια ΑΕΙ/ΤΕΙ και να θελεις να μπεις δοκιμος για Γ' μηχανικος... Υπαρχει οριο ηλικιας;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Όχι, για το ταξίδι σου το εκπαιδευτικό για να συμπληρώσεις θαλάσσια υπηρεσία δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Φυσικά η κάθε ναυτιλιακή όπως καταλαβαίνεις λαμβάνει υπόψη της κάποιες προϋποθέσεις κλπ οι οποίες ενδεχομένως να είναι διαφορετικές για την κάθε εταιρεία και που φυσικά δεν είμαι σε θέση να τις γνωρίζω.

Όριο ηλικίας υπάρχει μόνο σε περίπτωση που επιθυμείς να εισαχθείς σε κάποια ΑΕΝ και το οποίο είναι τα 27 έτη.

perastikos

D.Y.K έγραψε:Όχι, για το ταξίδι σου το εκπαιδευτικό για να συμπληρώσεις θαλάσσια υπηρεσία δεν υπάρχει όριο ηλικίας. Φυσικά η κάθε ναυτιλιακή όπως καταλαβαίνεις λαμβάνει υπόψη της κάποιες προϋποθέσεις κλπ οι οποίες ενδεχομένως να είναι διαφορετικές για την κάθε εταιρεία και που φυσικά δεν είμαι σε θέση να τις γνωρίζω.

Όριο ηλικίας υπάρχει μόνο σε περίπτωση που επιθυμείς να εισαχθείς σε κάποια ΑΕΝ και το οποίο είναι τα 27 έτη.

Φιλε μου σε ευχαριστω για τις απαντησεις σου.
Αλεξανδρος

Δημοσίευση από Αλεξανδρος »

Γεια σας ειμαι μαθητης 3ης λυκ και σκεφτομαι για σχολη εμποροπλοιαρχων αλλα εχω ακουσει οτι πολλοι δε βρισκουν καραβια για την πρακτικη ισχυει;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Αλεξανδρος έγραψε:Γεια σας ειμαι μαθητης 3ης λυκ και σκεφτομαι για σχολη εμποροπλοιαρχων αλλα εχω ακουσει οτι πολλοι δε βρισκουν καραβια για την πρακτικη ισχυει;

Ναι ισχύει.

Αλεξανδρος

Αρα αξηζει να προσπαθησω να μπω η οχι;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Αλεξανδρος έγραψε:Αρα αξηζει να προσπαθησω να μπω η οχι;

Εάν το αγαπάς και δείξεις ενδιαφέρον σε όλα τα επίπεδα φυσικά και αξίζει να το προσπαθήσεις.

Αλεξανδρος

Εγινε ευχαριστω πολυ
Παναγιώτης

Δημοσίευση από Παναγιώτης »

Καλησπέρα σε όλους. Φέτος πέρασα στο Εμπορικο Ναυτικό στην ΑΕΝ Υδρας (Πλοιάρχων) και τον τελευταιο μηνα σκεφτομαι σε τι βαπορι θα ηταν καλο για μενα (εμπειρια, μαθηση κτλπ) να κανω το πρώτο μου μπάρκο φορτηγό, δεξαμενόπλοιο, γκαζάδικο,container ship,LPG/LNG,Bulk Carrier κτλπ. Υπάρχει κάποια τεράστια διαφορά πλην τον τύπο πλοίου και το φορτίο που κουβαλάει;

Υ. Γ. Ελπίζω να γράφω στη σωστή ενότητα

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης