Σταδιοδρομία στο Εμπορικό Ναυτικό
Γνωρίζω πως τα αεροπορικά εισητήρια είναι καλυμμένα από την εταιρία, αλλά αν ρε παιδία φύγουμε απο εδώ και πάμε στην άλλη άκρη του κόσμου να παραλάβουμε το πλοίο, π. Χ. Ινδονησία, Κίνα, πως θα μεταβούμε στο λιμάνι. Εγώ δεν μπορω να πάω στην άλλη άκρη της πόλης μου χωρίς να ανοίξω 100 χάρτες,Google Earth κλπ. Κάτι άκουσα για αντζέντηδες.
Προσμετράται τελικά η θαλάσσια υπηρεσία σε πλοία με ξένη σημαία.
Η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ), εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου σχετικά με την θαλάσσια υπηρεσία σε πλοία με ξένη σημαία.
Δελτίο τύπου
Ένα πάγιο αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, βρήκε επιτέλους τη ρότα του.
Αφορά τις προϋποθέσεις απόκτησης αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας και τα δικαιώματα υπηρεσίας στα πλοία (ΦΕΚ 232/20 Οκτωβρίου 2014- Π. Δ. Υπ'αριθμ.141).
Συγκεκριμένα :
«Η θαλάσσια υπηρεσία κάθε κλάδου και κατηγορίας, η οποία πραγματοποιείται από Έλληνες ναυτικούς σε πλοία, με ξένη σημαία, μη συμβεβλημένα με το ΝΑΤ, προσμετράται για την απόκτηση αποδεικτικών ναυτικής ικανότητας, εφόσον αναγνωριστεί ως συντάξιμη στο ΝΑΤ.
Προϋπόθεση αποτελεί, τα ανωτέρω πλοία να είναι Ελληνικής πλοιοκτησίας ή το πλοίο να είναι διαχειριζόμενο από εταιρεία που έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα, δυνάμει του άρθρου 25 του Ν.27/75 (ΦΕΚ Α' 77) όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει».
Σχολιάζοντας τη διεκπεραίωση του αιτήματος ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων, Γεώργιος Βλάχος, σημείωσε:
«Επιτέλους, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατανόησε ένα τεράστιο πάγιο αίτημα (προ αμνημονεύτων χρόνων) που ταλάνιζε τον κλάδο των Ελλήνων πλοιάρχων και των ναυτικών γενικότερα».
Πηγή
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 26
- Επικοινωνία:
D.Y.K ευκαιρία να σου ζητήσω κέρασμαD.Y.K έγραψε:DCm έγραψε:Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι τα διακριτικά δοκίμου των αεν γιατί στη σχολή μου μου είπαν να τα αγοράσω μόνος μου και δεν ξέρω ποια είναι. Φωτογραφία ή περιγραφή δεν με νοιάζει.
Τα διακριτικά απεικονίζονται παρακάτω και προέρχονται από Δόκιμο του ΕΝ

Υ. Γ: Για τον φίλο που ρωτάει: Επειδή όπως παρατηρώ στην φωτογραφία αυτού του δοκίμου δεν φένεται, αν είσαι Μηχανικός, θα ζητήσεις τα διακριτικά με το χαρακτηριστικό μώβ των Μηχανικών, γιατί πολλοί την πάτησαν, και πήραν των δοκίμων ηλεκτρολόγων που είναι κόκκινα,οπότε είναι που είναι πεταμένα χρήματα, τουλάχιστον αν πας σε κρουαζιερόπλοιο να μπορείς να τα φοράς, κ μην σε τσιμπήσουν εκει για ηλεκτρολόγο, κ άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας

-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
Σε μεταφέρει ο ατζέντης με έξοδα της εταιρείας απο και προς το αεροδρόμιο, και απο και προς το λιμάνι. Ευχαριστώ.Panos011 έγραψε:Γνωρίζω πως τα αεροπορικά εισητήρια είναι καλυμμένα από την εταιρία, αλλά αν ρε παιδία φύγουμε απο εδώ και πάμε στην άλλη άκρη του κόσμου να παραλάβουμε το πλοίο, π. Χ. Ινδονησία, Κίνα, πως θα μεταβούμε στο λιμάνι. Εγώ δεν μπορω να πάω στην άλλη άκρη της πόλης μου χωρίς να ανοίξω 100 χάρτες,Google Earth κλπ. Κάτι άκουσα για αντζέντηδες.
-
- Στρατηγός
- Επικοινωνία:
Όλα, ακόμα και τα flying dolphins της ακτογραμμής, εκτός κ αν πας για Δόκιμος Μηχανικός σε αυτά, που υπάρχει περιορισμός κ στην ιπποδύναμη. Όταν θα έρθει η ώρα να μπαρκάρετε, ξέρει η ναυτιλιακή που θα σας βάλει, δεν πρόκειτε να σας βάλουν σε θαλαμηγούς μην ανησυχείτε, θα σας μπαρκάρουν σε απαιτητικά καράβια, κάτω απο 500 κόρους πας για μικρή θαλαμηγό για να μην πω για κότερο. Για να έχεις μια εικόνα για την τάξη μεγέθων. Ευχαριστώ.Dhmhtrhs_91 έγραψε:κατι αλλο, τα ακτοπλοικα που ειναι δρομολογια εντος ελλαδας πληρουν τα 500 κοχ;
Παιδιά είμαι 28 ετών ναυτικός σε ποντοπόρα και αποφάσισα να τα παρατήσω. Αν είστε τυχεροί και μπαρκάρεται και αποφασίσετε να κάνετε αυτό το επάγγελμα βάλτε στο νου σας τα εξής, που πιθανόν σας συμβούν.1. Προσωπική ζωή μηδέν δηλαδή (θα ανήκετε στην κατηγορία sea animal).
2. Οικογένεια καλύτερα μην κάνετε (από ένα σημείο και μετά θα σας βλέπουν σαν πορτοφόλι) και
3. Πολύ πιθανόν όταν ξεμπαρκάρετε να μην χωράτε να μπείτε την πόρτα (ίσως χρειαστείτε αλυσοπρίονο για να κόψετε αυτά που θα σας έχουν φυτρώσει στο κεφάλι).
Τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία... Θα το ανακαλύψετε στην πορεία.
Οι εποχές είναι δύσκολες γι'αυτό σας προτείνω, μαζέψτε κάποια χρήματα και μετά κάντε κάτι έξω.
Σας εύχομαι ολόψυχα καλές θάλασσες και ο Άγιος Νικόλας πάντα δίπλα σας.
2. Οικογένεια καλύτερα μην κάνετε (από ένα σημείο και μετά θα σας βλέπουν σαν πορτοφόλι) και
3. Πολύ πιθανόν όταν ξεμπαρκάρετε να μην χωράτε να μπείτε την πόρτα (ίσως χρειαστείτε αλυσοπρίονο για να κόψετε αυτά που θα σας έχουν φυτρώσει στο κεφάλι).
Τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία... Θα το ανακαλύψετε στην πορεία.
Οι εποχές είναι δύσκολες γι'αυτό σας προτείνω, μαζέψτε κάποια χρήματα και μετά κάντε κάτι έξω.
Σας εύχομαι ολόψυχα καλές θάλασσες και ο Άγιος Νικόλας πάντα δίπλα σας.
Καλησπερα, Ειμαι 25 και σκεφτομαι να δωσω στις ερχομενες πανελληνιες για ΑΕΝ. Εχω ομως καποιες αποριες και θα σας παρακαλουσα αν γνωριζεται να με βοηθησετε. Μεχρι τι ηλικια δεχονται στην ΑΕΝ; Στα ταξιδια που κανεις σαν δοκιμος, οταν εισαι στην σχολη, αυτη την περιοδο βρησκεις καραβι να μπεις; Επισης αν τελικα με δεχτουν στην ΑΕΝ, λογο ηλικιας, υπολογιζω θα εχω αποφοιτησει καπου στα 30. Σ´ αυτη την ηλικια, θα με δεχονται στα καραβια χωρις προυπηρεσια; Ευχαριστω.
Καλησπέρα σε όλους,
Λέγομαι Πέτρος και είμαι 21 χρονών. Θέλω να σας κάνω την εξής ερώτηση: Έχοντας τελειώσει το λύκειο με βαθμό 14 και με profficiency στα αγγλικά μπορώ να κάνω τα χαρτιά μου για να μπώ στην αεν μόνο με αυτά, χωρίς πανελλήνιες δηλαδή, το καλοκαίρι του 15; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Με εκτίμηση,
Πέτρος
Λέγομαι Πέτρος και είμαι 21 χρονών. Θέλω να σας κάνω την εξής ερώτηση: Έχοντας τελειώσει το λύκειο με βαθμό 14 και με profficiency στα αγγλικά μπορώ να κάνω τα χαρτιά μου για να μπώ στην αεν μόνο με αυτά, χωρίς πανελλήνιες δηλαδή, το καλοκαίρι του 15; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
Με εκτίμηση,
Πέτρος
Πέτρος έγραψε:Καλησπέρα σε όλους,
Με εκτίμηση,
Πέτρος
βαθμος λυκειου 14 + αγγλικα=16500μορια ειναι λιγα... Φαντασου οτι φετος δεν μπηκαν παιδια με σχεδος 18800... Αρα το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να δωσεις πανελληνιες ετσι και αλλιως η σχολη εχει γελια βαση γυρω στο 10300...
Φιλε αλεξ μονο που σε λιγο κοντευουμε δεκεμβριο δεν ειναι τοσο απλο πραγμα να δωσεις πανελληνιες ειδικα αμα εισαι και μακρια απο το σχολειο χρονια. Με αυτα τα μορια ειναι σχεδον ακατορθωτο να μπεις στην σχολη. Μπορεις να κανεις μπαρκο για να μαζεψεις μορια (πολυ δυσκολο, να πας να σπουδασεις σε καμια βουλγαρια (οι σπουδες ειναι καλες), να περιμενεις μηπως ανοιξει ιδιωτικη σχολη στην ελλαδα. Αν αποφασισεις τον δυσκολο δρομο με τις πανελληνιες καλη τυχη φιλε και καλη δυναμη

Καλησπερα παιδια, ειμαι 19 χρονων και ενδιαφερομαι να παο εμπορικο ναυτικο... Το θεμα ειναι οτι ακουγονται πολλα αρνηττικα για τις σχολες αυτες, για παραδειγμα δεν περνουν δοκιμους γυναικες ειναι τοσο τραγικα, υπαρχη επαγγελματικη αποκατασταση, και πανω απο ολα περνου οι ναυτιλιακες; Ευχαριστω πολλυ
ευα έγραψε:Καλησπερα παιδια, ειμαι 19 χρονων και ενδιαφερομαι να παο εμπορικο ναυτικο... Το θεμα ειναι οτι ακουγονται πολλα αρνηττικα για τις σχολες αυτες, για παραδειγμα δεν περνουν δοκιμους γυναικες ειναι τοσο τραγικα, υπαρχη επαγγελματικη αποκατασταση, και πανω απο ολα περνου οι ναυτιλιακες; Ευχαριστω πολλυ
αμα δωσεις βιογραφικο με αυτη την ορθογραφια λογικο να μην σε παρουν
ναι οι γυναικες δυσκολοευονται να βρουν πλοιο για να κανουν το εκπαιδευτικο ταξιδι εκτος εαν εχεις βυσμα... Στην σχολη μου στ α εξαμηνο εχει αρκετα κοριτσια στα επομενα ειναι μετρημενα...
ευα έγραψε:Καλησπερα παιδια, ειμαι 19 χρονων και ενδιαφερομαι να παο εμπορικο ναυτικο... Το θεμα ειναι οτι ακουγονται πολλα αρνηττικα για τις σχολες αυτες, για παραδειγμα δεν περνουν δοκιμους γυναικες ειναι τοσο τραγικα, υπαρχη επαγγελματικη αποκατασταση, και πανω απο ολα περνου οι ναυτιλιακες; Ευχαριστω πολλυ
Καλησπέρα Εύα.
Διάβασε το Εμπορικό Ναυτικό για γυναίκες και θα σου λυθούν όλες οι απορίες

Γεια χαρά παιδιά,
Θα ήθελα να ρωτήσω αν και πότε θα ανοίξουν οι περιβόητες ιδιωτικές σχολές για εμποροπλοιάρχους στην Ελλάδα.
Είμαι 27 ετών και λόγω ηλικίας δεν μπορώ να μπω σε δημόσια ΑΕΝ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν και πότε θα ανοίξουν οι περιβόητες ιδιωτικές σχολές για εμποροπλοιάρχους στην Ελλάδα.
Θοδωρής έγραψε:Γεια χαρά παιδιά,
Ακόμη δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη σχετικά με την πορεία σύστασης των ιδιωτικών σχολών.
Ωστόσο υπάρχει και σχετικό θέμα για τις Ιδιωτικές σχολές.
Ιδιωτικές Σχολές εμπορικού ναυτικού
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες