Μειωμένη στρατιωτική θητεία

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 95

Δημοσίευση από Greek_Army »

Καλησπέρα φυσικά και ανήκουν στην συγκεκριμένη κατηγορία αφού θεωρούνται υπερήλικες γονείς (άνω των 70 ετών).
ΠΑΝΟΣ

Δημοσίευση από ΠΑΝΟΣ »

Καλησπερα σε ολουςαληθευει πως η θητεια για τους ομογενεις, που θα καταταχθουν ως "2014 γ ΕΣΣΟ", θα ειναι πλεον 6μηνη και οχι 3μηνη;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Μέχρι σήμερα ισχύει το παρακάτω.

Ρύθμιση στρατιωτικών υποχρεώσεων ειδικών κατηγοριών ομογενών.1. Οι ομογενείς, οι οποίοι διακόπτουν τη μόνιμη κατοικία τους στο Aζερμπαϊτζάν, την Αρμενία, τη Γεωργία, το Καζακστάν, την Κιργιζία, τη Λευκορωσία, τη Μολδαβία, την Ουκρανία, το Ουζμπεκιστάν, τη Ρωσική Ομοσπονδία, το Τατζικιστάν, το Τουρκμενιστάν, την

Αλβανία και την Τουρκία και έρχονται στην Ελλάδα απευθείας ή μέσω άλλης χώρας, δικαιούνται:

α. Αναβολή από την κατάταξη στις Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του έτους που προκύπτει, αν στην ημερομηνία εγγραφής σε μητρώο αρρένων προστεθούν τρία (3) έτη. Η αναβολή αυτή διακόπτεται με αίτηση του δικαιούχου.

β. Μεταφορά στους υπόχρεους μειωμένης θητείας εξάμηνης διάρκειας, εφόσον καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις εντός πενταετίας από την εγγραφή τους σε μητρώο αρρένων. Αυτοί απολύονται οριστικά, μετά συμπλήρωση πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας τριών (3) μηνών, εφόσον το επιθυμούν.

γ. Απαλλαγή από την υποχρέωση στράτευσης, εφόσον η εγγραφή τους σε μητρώο αρρένων πραγματοποιείται ή πραγματοποιήθηκε, μετά τη συμπλήρωση του τριακοστού πέμπτου έτους της ηλικίας τους. Όσοι από αυτούς υπηρετούν κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, απολύονται από τις Ένοπλες Δυνάμεις, εφόσον το επιθυμούν.

2. Ειδικά οι ομογενείς οι οποίοι έχουν διακόψει τη μόνιμη κατοικία τους σε χώρα της παραγράφου 1 του άρθρου

αυτού και έχουν έλθει στην Ελλάδα απευθείας ή μέσω άλλης χώρας, εφόσον κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος του νόμου αυτού έχουν συμπληρώσει το τριακοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους, απαλλάσσονται από την υποχρέωση στράτευσης.

3. Όσοι υπαχθούν στις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου αυτού εξαιρούνται από την πρόσκληση ή τις προσκλήσεις για τις οποίες, ενδεχομένως, κηρύχθηκαν ανυπότακτοι. Το αξιόποινο της ανυποταξίας τους εξαλείφεται με παραγραφή και αίρονται όλες οι σχετικές συνέπειες. Οι δικογραφίες για τις ανυποταξίες τίθενται στο αρχείο με πράξη του εισαγγελέα του αρμόδιου στρατιωτικού δικαστηρίου.

4. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Αμυνας, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζονται, η διαδικασία, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και οι προθεσμίες υποβολής τους, οι κυρώσεις που επιβάλλονται για τυχόν εκπρόθεσμη υποβολή τους, οι υποχρεώσεις των ενδιαφερομένων και κάθε λεπτομέρεια, αναγκαία για την εφαρμογή του άρθρου αυτού.

5. Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Αμυνας, που δεν δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, είναι δυνατόν σε περίοδο γενικής επιστράτευσης ή πολέμου να αναστέλλεται η εφαρμογή του παρόντος άρθρου.

*** Ο τίτλος του άρθρου τροποποιήθηκε δυνάμει της παρ.11 (α) του άρθρου 77 του ν.3883/2010 (ΦΕΚ 167/Α').

*** Η παράγραφος 1 τροποποιήθηκε δυνάμει της παρ.11 (β) του άρθρου 77 του ν.3883/2010 (ΦΕΚ 167/Α').

*** Η παράγραφος 2 τροποποιήθηκε δυνάμει της παρ.11 (γ) του άρθρου 77 του ν.3883/2010 (ΦΕΚ 167/Α').

*** Η παράγραφος 4 τροποποιήθηκε δυνάμει της παρ.11 (δ) του άρθρου 77 του ν.3883/2010 (ΦΕΚ 167/Α').

Μένιος

Δημοσίευση από Μένιος »

Καλησπέρα! Παρακαλώ όποιον γνωρίζει να απαντήσει στο ερώτημά μου:

Είμαι το μοναδικό τέκνο στην οικογένειά μου, ο πατέρας μου έχει πεθάνει και η μητέρα μου είναι 71 ετών. Δικαιούμαι μειωμένη θητεία 6 μηνών;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Συγνώμη αλλά δεν γίνεται να απαντάμε συνέχεια σε ερωτήματα που έχουν ξαναειπωθεί.
Ragozin
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Ragozin »

Καλησπέρα, τελειώνω τη σχολή μου το καλοκαίρι και μετά μπαίνω στρατό. Δικαιούμαι μειωμένη θητεία, αλλά ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται να κάνω εγώ ολόκληρη τη θητεία μου και να κάνει μειωμένη ο μικρός μου αδερφός αργότερα...
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Όχι δεν γίνεται.
Chris

Δημοσίευση από Chris »

Γεια σας, έχω γεννηθεί στην Ρωσία με ελληνική ιθαγένεια, πληροφορήθηκα από έναν φίλο ότι αν έχεις γεννηθεί σε άλλη χωρα δικαιούσαι να κανεις 3 μήνες θητεία. Ισχύει?
petros_x
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από petros_x »

Καλησπέρα

Είμαι 36 ετών, παντρεμένος με 2 παιδιά, βορειοηπειρώτης. Δεν έχω κάνει τα χαρτιά μου για να αποκτήσω την ελληνική ιθαγένεια ακόμα, γιατί όπως καταλαβαίνετε η θητεία σε αυτή τη φάση της ζωής μου θα ήταν πρόβλημα ιδιαίτερο, στο μεροκάματο είμαστε.

Αν αποκτήσω την ελληνική ιθαγένεια, τι μπορώ να περιμένω πλέον; Θα χρειαστεί να υπηρετήσω; Πόσο και υπό ποιες προϋποθέσεις;

Σας ευχαριστώ πολύ

κοστασ

Δημοσίευση από κοστασ »

Καλησπέρα Παρουσιάζομαι 17/9 στο πυροβολικο στην θηβα Ήθελα να ρωτήσω τα εξης. Ειμαι παντρεμενος και εχω και ενα παιδι 4 χρονων, η γυναικα μου ειναι εγκυος στο 2ο, η εγκυμοσύνη της δεν εξελισσεται και τοσο καλα, υπαρχει περιπτωση αποβολης και ο γιατρος της ειπε οτι δεν μπορει να εργαζεται και να σηκωνεται πολυ απο το κρεβατι. Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι δικαιουμαι καποια μειωμενη θητεια ή καποια μεταθεση μετα το κεντρο κοντα στο τοπο κατοικιας μου; Και ποιες διαδικασιες πρεπει να ακολουθησω;

Γιαννης

Δημοσίευση από Γιαννης »

Καλησπέρα,Ενδεχομένως να έχει ξαναπαντηθει αλλά έχω μπερδευτεί κάπως :

Εχω κόψει την αναβολή μου για να μπω Νοέμβρη και περιμένω να μάθω ποτε και που παρουσιάζομαι.

Είμαι ο μόνος γιος στην οικογένεια (εχω μια μεγαλύτερη αδερφή μόνο) και οι γονείς μου είναι συνταξιούχοι με τον πατέρα μου να είναι ανω των 70 (80) λογικά συμφωνα με το άρθρο δικαιούμαι 1 μήνα μειωμένη έτσι ;

Ρωτάω γιατί ρωτησα και ένα γνωστό μου μέσα απο το στρατο με αρκετα μεγάλο αξίωμα και απο ότι μου είπε λέει πρέπει να έχει ο γονέας αναπηρία απο ένα ποσοστό και πάνω για να κάνω μειωμένη και Ότι για υπερήλικα πατέρα δεν ισχύει και μπερδεύτηκα τώρα.

Αν δικαιούμαι όντως μειωμένη τι δικαιολογητικά και που πρέπει να τα καταθέσω ; Πρίν παρουσιαστώ ή μετά το κέντρο αφου πάω στη μονάδα ;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Μειωμένη θητεία δικαιούσαι, για τα δικαιολογητικά θα ενημερωθείς όταν παρουσιαστείς, μπορείς να τα καταθέσεις και όταν ήδη υπηρετείς.
Γιαννης

Δημοσίευση από Γιαννης »

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Καλού κακού θα ρίξω και ένα τηλεφωνάκι αύριο στη στρατολογία να ρωτήσω και για τα διαδικαστικά :)

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες