Δημητρης έγραψε:Καλησπερα σε ολους. Θα ηθελα να σας ρωτησω για ενα θεμα που ειναι απο τα ποιο συνηθισμενα στο φορουμ και αφορα τους ΥΕΑ. Εχω διαβασει αρκετα θεματα ωστε να μην χρειαζεται να κανω ερωτησεις που εχετε ηδη απαντησει. Η ερωτηση μου λοιπον ειναι η εξης : Εγω μολις τελειωσω την σχολη μου (τωρα ειμαι 19 χρονων) θα ηθελα να γινω ΔΕΑ εχω διαβασει τα πλεονεκτηματα και πιστευω υπερτερουν αλλα εγω δεν θα ηθελα να μεινω στο στρατο μονο για τοσο λιγο χρονικο διαστημα. Θα ηθελα να γινω μονιμος (ξερω οτι οι ΔΕΑ δεν μονιμοποιουνται) με καποιον τροπο ειτε σαν πολιτικο προσωπικο ειτε σαν στρατιωτικος. Υπαρχουν καποια μορια που μαζευω εαν γινω ΔΕΑ και θα με βοηθησουν να μπω εαν βγει καποια προκηρυξη για πολιτικο προσωπικο; Δεαν θα ηθελα να γινω ΕΠΟΠ. Θα τελειωσω πληροφορικη στην ΑΣΟΕΕ και θα ηθελα να ασχοληθω με το αντικειμενο μου γνωριζεται εαν υπαρχει κατι σχετικο; Σας ευχαριστω για τον χρονο σας.
Εφόσον είσαι 19 χρονών το μόνο που έχω να σου προτείνω στην παρούσα φάση είναι το να ξανά προσπαθήσεις να δώσεις Πανελλήνιες για να πετύχεις σε κάποια Στρατιωτική Σχολή. Προκήρυξη για Επαγγελματίες Οπλίτες δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα ενώ για Πολιτικό προσωπικό ξέχασε το. Καταρχήν επειδή το ρώτησες υπηρετεί ακόμη πολιτικό προσωπικό στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά οι περισσότεροι είτε έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα σύνταξης οπότε έχουν φύγει είτε ετοιμάζονται να φύγουν και οι τελευταίοι. Εν ολίγοις πολιτικό προσωπικό πλέον δεν προσλαμβάνει.
Δημητρης έγραψε:Σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση. Δηλαδη ολοι αυτοι που δουλευουν ξερω γω για την ασφαλεια ψηφιακων συστηματων η στις τηλεπικοινωνιες προερχονται ολοι απο στρατιωτικες σχολες οπως ευελπιδων;
Ακριβώς ή από Εθελοντές (ΕΠΥ - ΕΜΘ) ή ΕΠΟΠ.
Με τις τηλεπικοινωνίες ασχολείται το Σώμα Έρευνας Πληροφορικής.