Μόνιμος στο Στρατό

Πληροφορίες και συζητήσεις για τις στρατιωτικές σχολές,την εκπαίδευση, τους μισθούς, τη βαθμολογική εξέλιξη και τη ζωή των στρατιωτικών
Απάντηση
Στρατός και θητεία
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 19

Μόνιμος στο Στρατό

Δημοσίευση από D.Y.K »

Δημητρης έγραψε:Καλησπερα σε ολους. Θα ηθελα να σας ρωτησω για ενα θεμα που ειναι απο τα ποιο συνηθισμενα στο φορουμ και αφορα τους ΥΕΑ. Εχω διαβασει αρκετα θεματα ωστε να μην χρειαζεται να κανω ερωτησεις που εχετε ηδη απαντησει. Η ερωτηση μου λοιπον ειναι η εξης : Εγω μολις τελειωσω την σχολη μου (τωρα ειμαι 19 χρονων) θα ηθελα να γινω ΔΕΑ εχω διαβασει τα πλεονεκτηματα και πιστευω υπερτερουν αλλα εγω δεν θα ηθελα να μεινω στο στρατο μονο για τοσο λιγο χρονικο διαστημα. Θα ηθελα να γινω μονιμος (ξερω οτι οι ΔΕΑ δεν μονιμοποιουνται) με καποιον τροπο ειτε σαν πολιτικο προσωπικο ειτε σαν στρατιωτικος. Υπαρχουν καποια μορια που μαζευω εαν γινω ΔΕΑ και θα με βοηθησουν να μπω εαν βγει καποια προκηρυξη για πολιτικο προσωπικο; Δεαν θα ηθελα να γινω ΕΠΟΠ. Θα τελειωσω πληροφορικη στην ΑΣΟΕΕ και θα ηθελα να ασχοληθω με το αντικειμενο μου γνωριζεται εαν υπαρχει κατι σχετικο; Σας ευχαριστω για τον χρονο σας.

Εφόσον είσαι 19 χρονών το μόνο που έχω να σου προτείνω στην παρούσα φάση είναι το να ξανά προσπαθήσεις να δώσεις Πανελλήνιες για να πετύχεις σε κάποια Στρατιωτική Σχολή. Προκήρυξη για Επαγγελματίες Οπλίτες δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα ενώ για Πολιτικό προσωπικό ξέχασε το. Καταρχήν επειδή το ρώτησες υπηρετεί ακόμη πολιτικό προσωπικό στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά οι περισσότεροι είτε έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα σύνταξης οπότε έχουν φύγει είτε ετοιμάζονται να φύγουν και οι τελευταίοι. Εν ολίγοις πολιτικό προσωπικό πλέον δεν προσλαμβάνει.

Δημητρης έγραψε:Σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση. Δηλαδη ολοι αυτοι που δουλευουν ξερω γω για την ασφαλεια ψηφιακων συστηματων η στις τηλεπικοινωνιες προερχονται ολοι απο στρατιωτικες σχολες οπως ευελπιδων;

Ακριβώς ή από Εθελοντές (ΕΠΥ - ΕΜΘ) ή ΕΠΟΠ.

Με τις τηλεπικοινωνίες ασχολείται το Σώμα Έρευνας Πληροφορικής.

Δημητρης

Μόνιμος στο Στρατό

Δημοσίευση από Δημητρης »

Καταλαβα. Με τα μορια που εχω εαν κανω 10% περναω ανετα ΣΜΥ (σωματα) αλλα δεν με εντυπωσιαζει η σχολη και δεν θα ηθελα να πανε χαμενα τα 2 χρονια που εχω κανει ηδη στην σχολη μου μιας και μου αρεσει η πληροφορικη. Τωρα που σιγα σιγα μεγαλωνω και ωριμαζω καταλαβα τα πλεονεκτηματα του στρατου και θα ηθελα να μπω μονιμος. ΔΕΑ θα παω σχεδον σιγουρα. Εαν παω μετα θα μπορουσα να παω και ΕΠΥ η ΕΜΘ; Και γενικα πρωτη φορα ακουω για αυτους τους 2 ορους. Αυτοι μονιμοποιουνται καποτε; Ευχαριστω.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Μόνιμος στο Στρατό

Δημοσίευση από D.Y.K »

Καταρχήν δεν μπορείς να παραμείνεις μόνιμος στον Στρατό πλέον μετά την θητεία με κανέναν τρόπο παρά μόνο ως ΟΒΑ για ένα έως 3 χρόνια το πολύ (Οπλίτης Βραχείας Ανακατάταξης) και αυτό κατόπιν υπουργικής αποφάσεως άρα και προσκλήσεως ενδιαφέροντος. ΕΠΥ και ΕΜΘ είναι οι προηγούμενοι θεσμοί εθελοντών μακράς θητείας στο Στράτευμα των ΕΠΟΠ.

Τώρα όσον αφορά το 10% και την ΣΜΥ αν θέλεις άκουσε με ως εμπειρότερο και πιο μεγάλο από εσένα με αρκετές παραστάσεις στην ζωή κάνε τα χαρτιά σου για την Σχολή οπωσδήποτε. Το αντικείμενο της Πληροφορικής μπορεί να σου αρέσει δεν αντιλέγω αλλά δουλειές δεν υπάρχουν λεβέντη μου αυτή την εποχή και νομίζω ότι έρχονται ακόμη πιο δύσκολες καταστάσεις για όλους μας.

Αν πράγματι πιάνεις την ΣΜΥ και μάλιστα τα σώματα μην αφήσεις την ευκαιρία να πάει χαμένη. Είναι το μοναδικό φως στο τούνελ οι στρατιωτικές σχολές με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Λάβε υπόψην αυτά που σου γράφω και θα με θυμηθείς αύριο μεθαύριο. Αυτά από εμένα! Καλή τύχη σε ότι και αν αποφασίσεις και ελπίζω να είναι το καλύτερο για σένα!

Δημητρης

Μόνιμος στο Στρατό

Σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου. Ειναι δυστυχως μια περιεργη αποφαση επειδη δεν ξερω εαν θα μου αρεσει ο στρατος. Με τα δεδομενα που υπαρχουν τωρα θα ηθελα να μπω. Ειναι ενα ρισκο οπως και να το κανουμε ειτε διαλεξω να κανω 10% ειτε οχι. Ποτε δεν ξερεις που θα ειναι τελικα καλυτερα παρα μονο μετα απο αρκετα χρονια που θα ειναι αργα για να αλλαξεις. Ελπιζω μολις παω και αφου τελειωσω ΔΕΑ να εχουν αλλαξει καποια πραγματα και να γινονται προσληψεις σε 4 χρονια απο τωρα δηλαδη. Οπως ειπες τα πραγματα φαινονται να δυσκολευουν αλλα το χρονικο περιθωριο ειναι μεγαλο. Μακαρι να ειναι η σωστη επιλογη. Και μια προσωπικη ερωτηση εαν θελεις να μου απαντησεις. Εχεις μετανιωσει ποτε για την επιλογη σου η εχεις πει θα ηταν καλυτερα καπου αλλου;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Μόνιμος στο Στρατό

Δημοσίευση από D.Y.K »

Δημητρης έγραψε: Και μια προσωπικη ερωτηση εαν θελεις να μου απαντησεις. Εχεις μετανιωσει ποτε για την επιλογη σου η εχεις πει θα ηταν καλυτερα καπου αλλου;

Δεν καταλαβαίνω σε τι αναφέρεσαι αλλά όπως και να χει δεν έχω μετανιώσει ποτέ για οποιαδήποτε επιλογή έχω κάνει στο παρελθόν.

Δημητρης

Μόνιμος στο Στρατό

Οντως δεν το εξεφρασα σωστα. Δεν εισαι μονιμος στο στρατο; Για αυτην την επιλογη μιλουσα
Άβαταρ μέλους
Dea_Lok
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 1

Μόνιμος στο Στρατό

Δημοσίευση από Dea_Lok »

Το μόνο πλεονέκτημα εαν θα πας ΔΕΑ είναι οτι θα λάβεις κάποια μοριοδότηση σε περίπτωση που προκηρυχθούν θέσεις για πρόσληψη στο στρατό. Ποιος όμως μπορεί να σου εγγυηθεί οτι θα γίνουν ; Και ποιος μπορεί να σου εγγυηθεί ότι οταν γίνουν θα έχεις τις προυποθέσεις (μόρια, ηλικία κλπ)

Συμφωνώ στα άλλα με τον ΔΥΚ.
Θελω και μπορώ !
ΔΕΑ_2αμαλ
Ταγματάρχης
Ταγματάρχης

Μόνιμος στο Στρατό

Δημοσίευση από ΔΕΑ_2αμαλ »

Καλημερα Δημητρη, καταρχας ειναι ευτυχες που εχεις αυτο τον προβληματισμο νωρις και εχεις περιθωριο δρασης. Για αρχη, πρεπει να καταληξεις οριστικα στο τι θελεις να κανεις επ ακριβως. Θελεις να ασχοληθεις με την πληροφορικη ή θελεις να γινεις στρατιωτικος; Ή μηπως να ασχοληθεις με την πληροφορικη στο στρατο; Για τα δυο τελευταια θα χρειαστει να μπεις μονιμος στο στρατο και στην παρουσα φαση ο μονος τροπος ειναι μεσω παραγωγικων σχολων. Να μπεις δηλαδη ΣΣΕ ή ΣΜΥ και μετα, παιρνοντας το πτυχιο σου να επιδιωξεις μεταθεση στο τμημα ερευνας πληροφορικης.

Πολιτικο προσωπικο παιρνουν με το σταγονομετρο πλεον και αποσο ειμαι σε θεση να ξερω, συνηθως ειδικες κατηγοριες (βλ. Προστατες οικογενειας, τεκνα αποθανοντος στο καθηκον κλπ). Για ΕΠΟΠ ειναι αμφιβολο το αν θα βγει και ποτε, και ΑΝ θα παιρνουν ειδικοτητα στρατολογιας/πληροφορικης. Γενικοτερα μη προσβλεπεις σε προκηρυξεις, αν θες τη γνωμη μου. Αναφορικα με το αν θα σου αρεσει ο στρατος, προφανως και δε μπορεις να το ξερεις απο τωρα, ταπεινη μου γνωμη, αφου θελεις να ασχοληθεις με το αντικειμενο σου δεν υπαρχει λογος να κοιταζεις θεση στο στρατο.

Περαν της ασφαλειας του δημοσιου δε μπορω να δω κατι θετικο, θα εχεις χαμηλες αποδοχες, εργασιακο καθεστως στρατου, ΚΑΙ θα μεινεις και μακρυα απο τις εξελιξεις στον κλαδο, συγκριτικα με τους εργαζομενους του ιδιωτικου τομεα. Αν σε ενδιαφερει ο τομεας σπουδων σου και ΘΕΛΕΙΣ για τον οποιοδηποτε λογο να αισθανεσαι οτι προσφερεις και στην πατριδα, μπορεις να κοιταξεις τι γινεται με την ΕΥΠ. Εκει φανταζομαι το καθεστως δε θα απεχει πολυ απο αυτο που σου περιεγραψα προηγουμενως για το στρατο, απο αποψη αποδοχων κλπ, αλλα πιστευω πως θα ειναι πιο ενδιαφερουσα ως απασχοληση.

Απ αυτα που μαθαινω βεβαια, η προσληψη στην ΕΥΠ ειναι απροσιτη αν δεν εχεις υψηλες γνωριμιες, οποτε κρατα το στο μυαλο σου σαν εναλλακτικο σχεδιο. Εγω το σκεφτομουν καποτε και για αυτο η πτυχιακη μου ειχε θεμα "κρυπτογραφια/κρυπταναλυση, τεχνικες εξορυξης και βιαιη αποδεσμευση δεδομενων". Αποφοιτος ΑΕΙ πληροφορικης ειμαι, για την ιστορια. Περι ΔΕΑ, καλο θα ηταν να πας, θα δεις δυο πραγματα παραπανω.

Σημειωση: Με το 10% εκτος αν εχει αλλαξει παλι το καθεστως, μπορεις να υποβαλλεις χαρτια μονο το επομενο ετος απο αυτο των εξετασεων, δηλαδη ενα χρονο μετα την εισαγωγη σου στη σχολη, συνεπως μαλλον εισαι ηδη εκπροθεσμος. Σχετικα με στρατιωτικες σχολες, κοιτα τα ορια ηλικιας αμεσα, μην περιμενεις να παρεις το πτυχιο σου πρωτα.

Τελος, για οσο μετραει η γνωμη ενος αγνωστου, οι διαφοροι που μπηκαν στρατο κ ΕΛ. Ας, στη συντριπτικη πλειονοτητα και εξαιρουμενων επιστημονικου προσωπικου και πολυ ειδικων τμηματων, προηγουμενως φυτοζωουσαν, ηρθε η κριση και τους εκανε μαγκες. Μην εφελκυεσαι λοιπον απ την αβεβαιοτητα, και στο λεει ανθρωπος που πριν 5 μηνες περιμενε προκηρυξη ειδικων φρουρων και τωρα αμοιβεται με 1800 μηνιαιως. Φιλικα
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Μόνιμος στο Στρατό

Δημοσίευση από D.Y.K »

Δημητρης έγραψε:Οντως δεν το εξεφρασα σωστα. Δεν εισαι μονιμος στο στρατο; Για αυτην την επιλογη μιλουσα

Αν θέλεις να σου λύσω τέτοιου τύπου απορίες μπορείς να κάνεις μια εγγραφή και να τα πούμε μέσω ΠΜ.

Το μόνο που μπορώ να σου πω προς το παρόν είναι ότι έχω βγάλει πολύ περισσότερα σχολεία των ΕΔ από πολλούς μονιμάδες Εικόνα

Δημητρης

Μόνιμος στο Στρατό

Με βοηθησατε να παρω μια δυσκολη αποφαση. Οσον αφορα το 10% ισχυει για 2 χρονια και μετα ξαναδινεις πανελλαδικες. Ζυγισα τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα και αποφασισα να βαλλω σαν πρωτο στοχο την πληροφορικη και μετα εαν υπαρχουν οι καταλληλες ευκαιριες να μπω στον στρατο σαν πολιτικο προσωπικο. ΔΕΑ λεω να παω δεν εχω να χασω κατι και μαζευω και μορια εαν ποτε τα χρειαστω.Σας ευχαριστω ολους.
(D.Y.K μολις τελειωσω την εξεταστικη θα με ενδιεφερε να μαθω οποτε και θα γραφτω στο φορουμ να τα πουμε εαν μπορεις και θελεις)
Άβαταρ μέλους
Konstantinos_
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Μόνιμος στο Στρατό

Δημοσίευση από Konstantinos_ »

D.Y.K έγραψε:Το μόνο που μπορώ να σου πω προς το παρόν είναι ότι έχω βγάλει πολύ περισσότερα σχολεία των ΕΔ από πολλούς μονιμάδες Εικόνα
Πώς γίνεται αυτό; Σε αφήνουν να ξαναπάς;
Laur155
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Μόνιμος στο Στρατό

Δημοσίευση από Laur155 »

Γεια σας παιδεια ονομαζομαι Γιωργος ειχα ξαναβαλει το ιδιο θεμα αλλα οταν το αναζητησα δεν το εβρισκε και ειπα να το ξανανεβασω το θεμα ητανΕπειδη απετυχα να εισαχθω σε στρατιωτικη σχολη φετος θελω να μαθω αν υπαρχει καποιος αλλος τροπος να γινω μονιμος (ασχετα ξιωματος η σωματος γενικα) και αν γινετε:

Θα με στειλουν σε καποιο ειδος σχολης για εκπαιδευση;

Απο τι αξιωμα ξεκινω;

Ποσο ειναι ο μισθος;

Υσχυει και για ιπταμενους;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Μόνιμος στο Στρατό

Δημοσίευση από Nassos »

Ή ΕΠΟΠ ή Στρατιωτική Σχολή. Το πρώτο πλέον δύσκολο, άρα μόνο μέσω Στρατιωτικών Σχολών.
Laur155
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Μόνιμος στο Στρατό

Δημοσίευση από Laur155 »

ΕΠΟΠ τι ειναι;Ειχα κατι ακουσει απο θητεια;

Δεν ισχυει;

Άβαταρ μέλους
marsupilami
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Μόνιμος στο Στρατό

Δημοσίευση από marsupilami »

ΕΠΟΠ σημαινει ΕΠαγγελματιας ΟΠλιτης και για να γινει κανεις πρεπει να βγει προκηρηξη και να διαθετει τα απαραιτητα προσοντα που θα ζητιουνται
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης