Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Πληροφορίες για όλες τις στρατιωτικές σχολές (ΣΣΕ, ΣΜΥ, ΣΣΑΣ, ΣΜΑ, ΣΜΥΝ, ΣΥΔ, ΣΤΥΑ, Ικάρων κλπ), την παρεχόμενη εκπαίδευση και τη ζωή μέσα σε αυτές
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
MITSIRAS
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 3

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από MITSIRAS »

Αν θελει καποιος να καταλαβει αν θελει πραγματικα να παει ικαρων, πρεπει ενημερωθει για καποια πραγματα οπως τι απαιτησεις εχει, τι χρειαζεται να εχει ο ιδιος (οσον αφορα την υγεια καποιου) κλπ, παντως ενα αρνητικο που μπορω να βρω αρκετες (οχι ολες) γυναικες δεν μπορουν να πεταξουν ειναι οτι εχουν μειωμενη αισθηση το προσανατολισμου και αυτο ειναι λιγο επικινδυνο, το αναφερα επειδη μιλουσατε πριν για τις γυναικες πιλοτους και δεν ξερω αν ισχυει τοσο
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 12
Ενδιαφέροντα: λογοτεχνία
Επάγγελμα: Naval engineering officer

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από roverr24 »

Επειδη αμφιβαλλω αν κανενας σας γνωριζει απο αεροσκαφη... Δεν προσανατολιζεσαι με το μυαλο αλλα με τα οργανα... Οι γυναικες μηχανικοι στην ΠΑ ειναι προσεκτικες και αριστες... Η ευθυνη σοβαρευει τον ανθρωπο ειτε αντρας ειτε γυναικα... Οπως μια γυναικα μπορει να γινει νευροχειρουργος, ετσι μπορει να γινει και πιλοτος που ειναι αρκετα πιο ευκολο... το μονο πραγμα που σκοτωνει τον στρατο ειναι η δημοσιουπαλληλικη νοοτροπια και οχι οι γυναικες ουτε οι ΕΠΟΠ...

Guest......
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από Guest...... »

Γειά στο στόμα σου βρε ρόβερ!Εικόνα Εικόνα

Άβαταρ μέλους
aeronut
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 19

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από aeronut »

Σε συνθηκες αερομαχιας, ελλειψης satnav σε ολοκληρες αποστολες κτλ (πολυ πιθανα σε συνθηκες πολεμου) οντως υπαρχει αναγκη παραδοσιακου προσανατολισμου, τωρα αν οντως διαφερουν οι γυναικες εκει δεν ξερω. Παντως αν νομιζει κανεις οτι μια γυναικα μπορει να αποδωσει σε μαχητικο αεροπλανο οσο ενας αντρας, δεν ξερει τι του γινεται. Ωραια να πετανε σε ειρηνη και να ενθαρρυνουν το φεμινιστικο κινημα αλλα υπαρχει και πρακτικη διαφορα με τους αντρες. Πιο ευαισθητες και οχι τοσο εφευρετικες. Ο καθενας τη δουλεια του
GET TO THE CHOPPA!!! ;P
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δεν χρειαζεται δορυφορικη ναυτιλια για να προσανατολιστεις. Με πυξιδα ρολοι προσανατολιζεσαι, αν εχεις και τεχνητο οριζοντα εισαι βασιλιας, αν εχεις και υψομετρο/ραριουψομετρο και ταχυμετρο εχεις σχεδον ενα πληρη πινακα αεροσκαφους.

το αμερικανικο ναυτικο εχει αρκετες γυναικες στα f18 και μαλιστα τρωνε φοβερη καταπονηση οταν φευγουν απ το καταστρωμα του πλοιου με το μαχητικο τους, το ιδιο και στην προσνηωση... Δεν εχουν κανενα προβλημα οι γυναικες... Εκτελουν ισως μερικες φορες κατα γραμμα αυτο που πρεπει και καμια φορα αυτο τις σωζει. Οι Αμερικανοι δεν ειναι χαζοι, ξερουν να κερδιζουν τον πολεμο

Επισης σε αποστολες πολεμου, αν καποιο συστημα δεν δουλευει το πιο πιθανο ειναι να ματαιωσει την πτηση το αεροσκαφος... Ειδικα συστημα ναυτιλιας και οπλισμου
Άβαταρ μέλους
aeronut
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από aeronut »

Με τα οπλα που εχουν, οι αμερικανοι δε χρειαζονται καν πιλοτους για να κερδισουν ενα πολεμο! Και ενας σκυλος στο κοκπιτ θα τους εκανε μια χαρα. Δεν εχω δει βιντεο με γυναικα σε φυγοκεντρο! Γιατι αραγε;

τωρα για το ins, επειδη το κοιταξα, πλεον ειναι πολυ σοφιστικε, εχουν απιστευτη ακριβεια αρα το αφηνουμε

GET TO THE CHOPPA!!! ;P
Άβαταρ μέλους
roverr24
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

to INS που κολλαει; Αυτο ειναι ενα αδρανειακο συστημα ναυτιλιας, το οποιο πλεον συνεργαζεται με το gps ... Αυτα που λες ειναι ασχετα με τη σχεση γυναικας-αεροσκαφους... Και στο κατω κατω μην τις βαλουν σε μαχητικα, αλλα σε ιπταμενα ρανταρ πυροσβεστικα μεταφορικα ελικοπτερα
Άβαταρ μέλους
aeronut
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από aeronut »

Το ins ειναι αυτο οπου εξ'αρχης αναφερομουνα. Κολλαει στο Αν θα χρειαστει ποτε η γυναικα να προσανατολιστει παραδοσιακα, δεδομενου τι ειπε ο μιτσιρας.

Δεν εχω ενσταση σε αυτο που λες

GET TO THE CHOPPA!!! ;P
Ιουλία

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από Ιουλία »

Γειαα σας!
Ειμαι 15 χρονων και θα παω τωρα 1η λυκειου. Με ενδιαφερει υπερβολικα η σχολη Ικαρων!
Εχω διαβασει αρκετα αρθρα και εχω δει οτι αν παω για ιπταμενη δεν περνουν τις γυναικες για F16 και μιραζΕικόνα Δεν υπαρχει καμια περιπτωση;
Δεν εχω κανενα προβλημα με τα αεροπλανα. Καθε χρονο πεταω (ως επιβατης) Εικόνα με πολιτικα αεροπλανα!
θα ηθελα να μου δωσετε οσες πληροφοριες γνωριζετε:)

ευχαριστω πολυ εκ των προτερων!

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 3
Επικοινωνία:

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από Nassos »

Διάβασε το σχετικό θέμα, θα βρείς αρκετές πληροφορίες.

Γυναίκες Ιπτάμενες

MariosCh
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από MariosCh »

Καλησπερα! Ειμαι φοιτητης στο ΤΕΙ Πειραια στο τμημα λογιστικης και τελειωνω σε ενα χρονο. Ειχα παντα στο μυαλο μου την σχολη Ικαρων αλλα λογω γονεων την παρελειψα. Εμαθα ομως χθες απο εναν φιλο οτι μπορω να μπω εστω και τωρα, δηλαδη Αφου παρω το πτυχιο μου μπορω να δωσω κατατακτηριες (; ) και να μπω στην σχολη Ικαρω- Ιπταμενοι. Ειναι εφικτο αυτο; Και αν ειναι μπορει καποιος να με βοηθησει ως προς τα διαδικαστηκα; Ευχαριστω πολυ.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 7

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από Greek_Army »

Δεν ξέρω τι σου έχει πει ο φίλος σου, η μόνη σίγουρη λύση για να μπεις γενικά σε στρατιωτική σχολή είναι να ξανά δώσεις πανελλήνιες

Όριο ηλικίας στρατιωτικών σχολών (2013)

Εκτός και αν αναφέρεται ο φίλος σου στην Πρόσληψη Πτυχιούχων στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά δεν νομίζω να βγάζει θέσεις η σχολή ικάρων
MariosCh
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από MariosCh »

Ευχαριστω πολυ! Θα το ψαξω και εγω λιγο περισσοτερο γιατι ηθελα πολυ να περασω εξαρχης στην ικαρων.
Άβαταρ μέλους
Pushback
Πολίτης
Πολίτης

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από Pushback »

Γειά σας παιδιά, χαίρεται. Έχω μια απορία σχετικά με το επάγγελμα του ιπτάμενου, απόφοιτου της σχολής ικάρων. Πόσο ελεύθερο χρόνο διαθέτει ένας ιπτάμενος; Διαβάζοντας γενικά το τι γράφετε στα φόρουμ, μου δημιουργήθηκε η εντύπωση πως οι ιπτάμενοι διαθέτουν ελάχιστο χρόνο για τον εαυτό τους. Κατά τι βαθμό αληθεύει αυτο; Ευχαριστώ
nick ikaros
Πολίτης
Πολίτης

Σχολή Ικάρων - Ιπτάμενοι

Δημοσίευση από nick ikaros »

Παιδια ειμαι 17 και του χρονου δινω πανελληνιες ειμαι τρελος για την σχολη ικαρων και κανω οτι ειναι δυνατον για να τα καταφερω ξερετε αν μπορω να περασω δεδομενου οτι εχω χαρτι ελαφριας δισλεξιας και εξεταζομαι προφορικα ;
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης