Θητεία με διπλή υπηκοότητα
Ξανα εστειλα μυνημα απλως θελω να ξαναστειλω διοτι εκανα αγγραφη και θελω να ειμαι σιγουρος οτι θα δω την απαντηση! Η μητερα μου ειναι ελληνιδα και ο πατερας μου κυπριος ! Μενω στην κυπρο σχεδον ολη τη ζωη μου τωρα που πρεπεια ν παω να υπηρετισω; Εγω θελω στην ελλαδα μπορω να το κανω ;
Σας ευχαριστω πολυ !
Γεία σας, με λένε Μονζέρ Άμπντο και είμαι απο την Συρία. Ζούσα στην Ελλάδα περίπου 13 χρόνια και έχω τελειώσει το δημοτίκο σχολείο επήσης και το γυμνάσιο, αυτην την στιγμή ζω στην Φινλανδία και έχω Φινλανδικά χαρτιά. Η ερώτηση μου είναι η εξής, εγώ τι πιθανότητες έχω να έρθω στην Ελλάδα και να υπηρέτησω; Διότη δεν μπορώ να πάω στην χώρα μου, γιατί όπως ξέρετε αυτην την στιγμή υπάρχει πόλεμος.
Έχεις και Ελληνική υπηκοότητα;
Όχι δυστύχως.
Από τη στιγμή που δεν έχεις ιθαγένεια ή υπηκοότητα δεν υπηρετείς.
Γειά σας! Εχω Ελληνική και Γερμανική υπηκοότητα. Τα τελευταία 2 χρόνια διαμένω μόνιμα στη Γερμανία, όπου είμαι κανονικά εγγεγραμμένος στα αρχεία του Δήμου, ως μόνιμος κάτοικος της περιοχής.
Απ' οτι ξέρω, υπάρχουν οι παρακάτω διατάξεις, βάσει των οποίων όσοι έχουν εκτός της Ελληνικής και τη Γερμανική υπηκοότητα, δικαιούνται επ' αόριστον αναβολή:
Ν.4187/1961 «Κύρωση της μεταξύ Ελλάδος και Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας συνθήκης εγκατάστασης ναυτιλίας της 18ης Μαρ.1960, άρθρο 4 και Πρωτόκολλο επί του άρθρου4»
2. Άρθρο 24 Π. Δ.292/03 «Κωδικοποίηση διατάξεων στρατολογικής φύσης» (ΦΕΚ 248 Α΄)
Γνωρίζει κανένας τι γίνεται στην πράξη; Τι ζητάνε; Πώς πρέπει να κινηθείς για να το πετύχεις;
Ευχαριστώ!
Απ' οτι ξέρω, υπάρχουν οι παρακάτω διατάξεις, βάσει των οποίων όσοι έχουν εκτός της Ελληνικής και τη Γερμανική υπηκοότητα, δικαιούνται επ' αόριστον αναβολή:
Ν.4187/1961 «Κύρωση της μεταξύ Ελλάδος και Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας συνθήκης εγκατάστασης ναυτιλίας της 18ης Μαρ.1960, άρθρο 4 και Πρωτόκολλο επί του άρθρου4»
2. Άρθρο 24 Π. Δ.292/03 «Κωδικοποίηση διατάξεων στρατολογικής φύσης» (ΦΕΚ 248 Α΄)
Γνωρίζει κανένας τι γίνεται στην πράξη; Τι ζητάνε; Πώς πρέπει να κινηθείς για να το πετύχεις;
Ευχαριστώ!
Γεια σας παιδιά να ρωτησω έχω ερθει στην Ελλάδα μετα τα 10 μου είμαι ρώσος κ έχω πάρει ελληνική ιθαγένεια πόσους μηνες κάνω; Ξέρει κανεις?
Καλημέρα παιδιά. Είμαι 18 χρόνων και πριν λίγες ημέρες έφτιαξα τα χαρτιά για το στρατό και έχω την εξής απορία. Επειδή έχω διπλή υπηκοοτητα θα φύγω να πάω στη Νορβηγία και θέλω να κάνω στρατό εκεί. Εάν κάνω τη θητεία μου εκεί χρειάζεται να κάνω και στην Ελλάδα;
- Kourtembeu
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 1
Όχι Πέτρο, μόνο εκεί.
-
- Πολίτης
Γεια σας, είμαι 30 ετών και έχω διπλή υπηκοότητα, Ελληνική και χώρας μέσης ανατολής, πρόσφατα απέκτησα την Ελληνική υπηκοότητα, η χώρα καταγωγής μου έχει 2 χρόνια υποχρεωτική θητεία, την οποία εξαγόρασα με βάση την υπαρκτή νομοθεσία της χώρας. Μπορεί να με βοηθήσει κανείς; Τι θητεία θα κάνω στην Ελλάδα;
-
- Ανθυπασπιστής
- Επάγγελμα: Βοηθός χειριστή πριονοκορδέλας
vasilis123 έγραψε:Γεια σας, είμαι 30 ετών και έχω διπλή υπηκοότητα, Ελληνική και χώρας μέσης ανατολής, πρόσφατα απέκτησα την Ελληνική υπηκοότητα, η χώρα καταγωγής μου έχει 2 χρόνια υποχρεωτική θητεία, την οποία εξαγόρασα με βάση την υπαρκτή νομοθεσία της χώρας. Μπορεί να με βοηθήσει κανείς; Τι θητεία θα κάνω στην Ελλάδα;
αν δεν εισαι ομογενης κανεις 9 μηνες αλλιως θα κανεις 3
Πολίτης !!!336 !!!
-
- Πολίτης
Γεια σας! Ειμαι ομογενης με εχουνε καλεσει να παρουσιαστω με την επομενη εσσο το προβλημα ειναι οτι λογο ενος προβληματος με τα χαρτια δεν εχω παρει την ελληνικη ταυτοτιτα στα χερια μου ακομα! Φαινετε οτι εχω πλεων την ελληνικη υπηκοοτιτα λογικα και για αυτο με καλεσαν! Απλα δεν εχω ακομα στα χερια μου την ταυτοτιτα! Θα εχω προβλημα αν παρουσιαστω χωρις αυτην; Ευχαριστω εκ τον προτερων!
Πήγαινε στο Αστυνομικό Τμήμα που κατέθεσες τα χαρτιά για έκδοση Αστυνομικής Ταυτότητας.
Και πάρε τηλέφωνο τη Στρατολογία να τους ενημερώσεις για τη περίπτωση σου. Και ρώτα τους αν μπορείς να παρουσιαστείς με διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.
Και πάρε τηλέφωνο τη Στρατολογία να τους ενημερώσεις για τη περίπτωση σου. Και ρώτα τους αν μπορείς να παρουσιαστείς με διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες