Θητεία με διπλή υπηκοότητα

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Arthur

Δημοσίευση από Arthur »

Γεια σας είμαι 22 χρονών. Έχω έρθει στην Ελλάδα πριν 17 χρόνια και σκέφτομαι να μπω στρατό τον Φεβρουάριο. Η καταγωγή μου είναι από Αρμενία, και μόλις πριν από 2 μήνες μου έδωσαν την Ελληνική ταυτότητα. Θα κάνω μειωμένη η κανονική θητεία; Και αν μειωμένη πόσους μήνες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
iceman13

Δημοσίευση από iceman13 »

Παιδια γεια σας... Εχω μια ερωτηση... Αν καποιος εχει υπηρετησει στον στρατο σε αλλο κρατος εκτος ευρωπαικης ενωσης και ενω εχει ελληνικη ταυτοτητα και τα παντα, ποσο καιρο υποχρεουται να κανει θητεια... ;
Isildur's Heir
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Isildur's Heir »

Χαίρετε,

Ειμαι ελληνοαυστραλός, ο πατερας μου ειναι ελληνας, η μητερα μου Ιταλίδα, και γεννήθηκα Αυστραλία... Μεγαλωσα εκει μεχρι τα 11 και επειτα μενω ελλαδα. Εχω υπηκοότητα και ελληνικη και Αυστραλιανη.

Αυτη τη στιγμη ειμαι φοιτητης, και οταν με το καλο τελειωσω με τις σπουδες, πρεπει να υπηρετησω η οχι; Η μειωμενη θητεία;

Γιατι εχω δυο ιθαγένειες, μαλλον θα υπαρχει καποια νομική διαταξη τη οποία αγνοω !

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Greek_Army »

Mike έγραψε:Οσο εχεις και την ελληνικη και εισαι κατοικος Ελλαδας, εισαι υποχρεος κανονικης θητειας
Σταυρος

Δημοσίευση από Σταυρος »

Γεια σε ολους. Ειμαι γεννημενος στην αλβανια και ζω στην Ελλαδα, εχω την Ελληνικη ιθαγγενεια (λογο προπαππου) απο το 2002 και ηθελα να ξερω αν δικαιουμε μειωμενη θητεια, γιατι ο αδερφος μου εκανε 3μηνη αλλα ειναι και προστατης. Θελω να δηλωσω ειδικες δυναμεις αμα πρεπει να κανω ολοκληρη θητεια τουλαχιστον να αξιζει. Και κατι ακομα για το περιοδευον πρεπει να παο πρωτα στο Μητρο αρρένων. Ευχαριστω
ΘΑΝΑΣΗΣ

Δημοσίευση από ΘΑΝΑΣΗΣ »

Εχω μια ερώτηση. Ελληνας πολίτης γεννημένος στη Ρωσία έχει αναβολή για σπουδές από τον Ελληνικό στρατό. Σκέφτεται να πάρει και τη Ρωσική υπηκοότητα για διευκόλυνσης στα ταξίδια από και προς Ρωσία. Εάν την πάρει υποχρεούται να υπηρετήσει και εκεί ή απαλλάσεται αφού θα υπηρετήσει εδώ; Υπάρχει σχετική συμφωνία Ελλάδας-Ρωσίας;

Ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
giorgio23
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από giorgio23 »

Γεια σας, φετος δινω πανελληνιες και σκεφτομαι πως αν δεν περασω στην σχολη που θελω να φυγω στην Αυστραλια για σπουδες και ισως μεινω εκει στο μελλον. Θα ηθελα αν ξερει καποιος να μου πει, η να με κατευθυνει που να ρωτησω, επειδη εχω διπλη υπηκοοτητα (δυο διαβατηρια, ελληνικο και αυστραλιανο) μπορω να αποφυγω την στρατευση μου εδω στην Ελλαδα η παντα θα με περιμενει το στρατιωτικο να το εκπληρωσω. Εχω ηδη περασει απο περιοδευων και ανηκω σε τριτεκνη οικογενεια.

EDIT: Ευχαριστω, καλυφθηκα διαβαζοντας τα Παραπανω.

A.

Δημοσίευση από A. »

Η Ρωσια αναγνοριζει χρονο στρατευσης στο εξοτερικο, αλλα η Ελλαδα οχι
chris_
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από chris_ »

Καλησμέρα! Λοιπόν είμαι 19 και μένω στην Κύπρο 18 χρόνια. Εχω υπηρετήσει εδώ στην Κύπρο 6 μήνες (έχω και ελληνική και κυπριακή υπηκοότητα). Σήμερα με πήραν απο Ελλάδα και μου είπαν οτι πρέπει να υπηρετήσω εκεί (νέος νόμος) και να πληρώσω και 6000 ευρώ. Μήπως ξέρετε αν ισχύει κάτι τέτοιο?
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 31
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Σε πήραν από Στρατολογική Υπηρεσία για να σε ενημερώσουν; Περίεργο αυτό που λές.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Greek_Army »

Μήπως είσαι ανυπότακτος εξωτερικού;

Υψηλά πρόστιμα για λιποτάκτες και ανυπότακτους
Άβαταρ μέλους
Fotios
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Fotios »

Γεια σαςη αναβολη μου απο τον ελληνικο στρατο (λογω σπουδων) λειγει το δεκεμβριο του 2012.

Εχω ελληνικη υπικοοτητα Και μολις προσφατα απεκτησα και την Κυπριακη. Επιθυμω αφου λειξει η αναβολη μου να παω φανταρος στη κυπρο σαν κυπριος,

Τι πρεπει να κανω για να μην με καλεσει ο ελληνικος στρατος και να παρω απαλλαγη;

carlito1987
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από carlito1987 »

Καλησπέρα,

Εχω διπλή υπηκοότητα (ελληνική και κυπριακή) Και λόγω των 26 χρόνων της ηλικίας μου έχω το δικαίωμα να υπηρετήσω τρίμηνη θητεία στον Κυπριακό στρατό. Αν διάβασα και κατάλαβα σωστά από παλιότερα μηνύματα, αυτό δεν μου εξασφαλίζει απαλλαγή της στρατιωτικής μου θητείας στον ελληνικό στρατό αλλά μου δείνει το δικαίωμα εξαγοράς των υπόλοιπων μηνών (9 μήνες), σωστά; Αν ναί τι ποσό πρέπει να καταβάλω πρκειμένου να εξαγοράσω την υπόλοιπη θητεία μου στον ελληνικό στρατό;

Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός

Δημοσίευση από Avatar »

Καλησπέρα, ο πατέρας μου έχει αμερικάνικη υπηκοότητα παρολο που δεν είναι αμερικάνος εξ αίματος (απλώς γεννήθηκε εκεί) και μετά από κάποια χρόνια ήρθε εδώ και έχει και την ελληνική διότι εξ αίματος έλληνας είναι. Εγώ αν πάρω την αμερικάνικη υπηκοότητα υπηρετώ κανονικά στις ελληνικές δυνάμεις ;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 31
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Ναι, είχα παιδί με διπλή υπηκοότητα (Ελληνική και Αμερικάνικη) και υπηρέτησε πλήρης θητεία (12μηνο τότε,2007-2008).
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης