ΕΛΔΥΚ - Ελληνική Δύναμη Κύπρου

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
kooup

Δημοσίευση από kooup »

vectorone έγραψε:
201 ΣΕΙΡΑ έγραψε:Παιδια καλημερα εγο μπροστα σας ειμε παππους πλεον. Αλλα εχω ενα προβληματησμο σημερα τορα που σας μηλαο εφτασε στην κυπρο ο γιως μου αρχηκα παρουσιαστηκε στο πυροβοληκο και τορα εινε ελδηκ ακουω πολα και χορης να το θελο δεν ξερω τη να πηστεψω εινε τεληκα τοσο καλα εκει η εινε τοσο χωσημο οπος ακουω απο αλλου; Γιατη πλεων εχουν αλαξη τα πραματα εδω δεν ειχαν να τους ταισουν στην ελδηκ ειταν ολα διαφορετηκα απο οταν πηγα εγω ακομα και οταν πηγατε εσης δεν ξερω μου εινε δυσκολο να τα πηστεψω ολλα αυτα που λετε

Στην Κυπρο αμα εισαι σωστος, θα περασεις καλα, αμα εισαι κανενας ***** η κλαψομουνης θα περασεις χαλια. Οι συνθηκες διαβιωσης ειναι πολυ καλυτερες απο οπουδηποτε στην Ελλαδα (εγκαταστασεις, φαγητο κτλ). Το ποσο "βαρυα" εκπαιδευση θα εχεις εξαρταται συνηθως απο το ταγμα αλλα ΚΑΙ την ειδικοτητα. Σε γενικες γραμμες τρεχεις πιο πολυ απο οπουδηποτε αλλουι στην Ελλαδα, αλλα στην τελικη πληρωνεσαι, περνας καλα στις εξοδους και αμα μετα απο αυτο κλαιγεσαι, προβλεπεται να χτυπησεις αναβολη.

Μπορω να καταλαβω το αγχος σας σαν γονεας, αλλα εαν το δηλωσε δεν δικαιολογειστε να ρωτατε απο μας, παρα απο τον γιο σας, για το πως περναει και εαν ΔΕΝ το δηλωσε τοτε, εαν κακοπερναει, μπορει ανετα να βγει Ι3, να γυρισει Ελλαδα (Εβρο 90%), να ξαναγυρισει το Ι σε Ι1 ή Ι2 και να συνεχισει την θητεια του εδω. Να λαβετε υποψιν, οπως εχει χιλιοειπωθει, πως τουλαχιστον στην ΕΛΔΥΚ παιρνεις καλες-μεγαλες αδειες και απεχεις 2 ωρες απο την Αθηνα ουσιαστικα. Στον Εβρο αμα πας και μενεις καπου Στερεα Ελλαδα τοτε θα κανεις 9+ ωρες να πας σπιτι σου.

οταν λες καλες μεγαλες αδειες; Τις ιδιες παιρνεις με το να υπηρετεις καπου σε παραμεθοριο Ελλαδα. Ασε που δεν παιρνεις φοιτητικες αιμοδοτικες κτλ. Για να μην πω οτι αγραφες δεν δινουν για κανενα λογο.

vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 63
Επάγγελμα: Σχεδιαστης μεσω συστηματων Η/Υ

Δημοσίευση από vectorone »

Οταν λεω μεγαλες αδειες εννοω ακομα και 21-22 μερες αδεια. Φοιτητικες παιρνεις οντως δυσκολα, αιμοροδοτικες δικαιουσαι 2 μερες για καθε αιμοδοσια (προλαβα 2 αιμοδοσιες πηρα 4 μερες και τις κολλησα στην τελευταια αδεια) και τι αγραφες περιμενεις να σου δωσουν απο τη στιγμη που εισαι στη Κυπρο και πρεπει να δικαιολογησεις αεροπορικα. Μπορεις καλλιστα να ζητησεις τιμητικη απο τον διοικητη λοχου σου και δεν προκειται να στην απορριψει, εαν εισαι σωστος.
Pavlos K.
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Pavlos K. »

ΟΚ άκυρη ερώτηση αλλά με τις παρελάσεις στην Κύπρο τι παίζει; Παρελαύνει η ΕΛΔΥΚ ή η 35ΜΚ και αν ναι ποιες ημερομηνίες;
vectorone
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 63
Επάγγελμα: Σχεδιαστης μεσω συστηματων Η/Υ

Δημοσίευση από vectorone »

Pavlos K. έγραψε:ΟΚ άκυρη ερώτηση αλλά με τις παρελάσεις στην Κύπρο τι παίζει; Παρελαύνει η ΕΛΔΥΚ ή η 35ΜΚ και αν ναι ποιες ημερομηνίες;

Νομιζω πως 1η Οκτωβρη ειναι εθνικη εορτη στη Κυπρο. Εμενα δεν με επιασε παρελαση γιατι δεν προλαβαινα με βαση τις ημερομηνιες, αλλα τοτε ξερω πως παρελαυνει η ΕΛΔΥΚ και κανει μεγαλη "εκπαιδευση" ή σε αγηματα για καμια μεγαλη γιορτη ή σε τιποτα εκδηλωσεις της ΕΛΔΥΚ. Και γενικα καθημερινη παρελαση με συνθημα μεχρι τον χωρο της αναφορας τα πρωινα.

LARA GARCIA DANI
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από LARA GARCIA DANI »

Μολις πριν λιγες μερες αλλαξε ο διοικητης της ΕΛΔΥΚ. Τον γνωριζει κανεις; Τι σοι ανθρωπος ειναι;

Απαγορεύεται η δημοσίευση ονομάτων Αξιωματικών/Υπαξιωματικών (Nassos)

Christoforos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Christoforos »

Ναι ρε παιδιά για πείτε αν ξέρετε τίποτα. Επιθυμώ και εγώ να καταταγώ στην ΕΛΔΥΚ και μάλλον δεν είναι και η καλύτερη επόχη τώρα που άλλαξε ο διοικητής.
Άβαταρ μέλους
wrccc
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από wrccc »

1Ον Μπορεις να παρεις μεγαλες αδειες αναλογα σε τη ποστο εισαι και τη μερες μπορεις να μαζεψεις απο διαφορα κολυωματα εμενα η αδειες ηταν ι πρωτη 10 μερες, η δευτερη 12 και η τριτη 23
2ον Παρελαση με επιασε στην ελδυκ ειναι 1 Οκτωβριου κανουν ολα τα ταγματα πεζικου και η 35 μκ δες εδω καπου εκει μεσα ειμαι

Ο παλιος διοικητης ηταν πολυ καλος, τωρα ο νεος δεν ξερω αλλα δεν νομιζω να αλλαξει κατι

Νικος Αλεξανδροπουλο

Δημοσίευση από Νικος Αλεξανδροπουλο »

Τελικα ο μισθος για οπλιτη ποσο ειναι ξερεται;
Για τον Διοικητη μαθατε κατι τελικα;
μπορω να κανω 8μηνη θητεια αν θελω! Μπορω ομως να δηλωσω κανονικα 9 μηνη να παω κυπρο και
στον 7μο με 8ω μηνα να κανω τα χαρτια και να φυγω οκταμινο?
Christoforos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Παιδιά καλησπέρα! Ένα παιδί από το forum Μου είπε ότι στην κύπρο είναι σχεδόν σιγουρο ότι θα αλλάξω σωμα, ανάλογα με τις ανάγκες του νησιού. Παρουσιάζομαι σε λίγες μέρες στην θήβα ΠΒ, και ξενέρωσα λίγο στην ιδέα ότι μπορεί να με στείλουν 5η ΕΜΑ ΤΘ, ή 35ΜΚ. Και κάτι ακόμα, αν τους πω ότι είμαι πληροφορικάριος επί πτυχίο λέτε να μετρήσει καθόλου?
Άβαταρ μέλους
kobe24
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από kobe24 »

Καλησπέρα φίλε... Δε ξέρω τι σου είπαν αλλά γενικά να ξέρεις είναι πολύ δύσκολο να αλλάξεις όπλο ειδικά όταν είσαι Πεζικό, Τεθωρακισμένα, Πυροβολικό που υπάρχουν αντίστοιχες μονάδες στη Κύπρο... Αλλά και στην Ελλάδα να είσαι πάλι είναι δύσκολο να αλλάξεις όπλο. Είναι ελάχιστες αυτές οι περιπτώσεις.

35ΜΚ δεν υπάρχει περίπτωση να πας αν δεν δηλώσεις Ειδικές Δυνάμεις. Δεν πρόκειται από Θήβα να σε στείλουν 35ΜΚ.

Δεν νομίζω να σε βοηθήσουν και πολύ οι γραμματικές σου γνώσεις στο Στρατό. Ακόμα και να σε βοηθήσουν και να μπεις σε κάποιο γραφείο πάλι θα κάνεις κανονικά υπηρεσίες κλπ... Δεν γλιτώνεις κάτι, οπότε...

Νικος Αλεξανδροπουλο έγραψε:Τελικα ο μισθος για οπλιτη ποσο ειναι ξερεται;
Για τον Διοικητη μαθατε κατι τελικα;
μπορω να κανω 8μηνη θητεια αν θελω! Μπορω ομως να δηλωσω κανονικα 9 μηνη να παω κυπρο και
στον 7μο με 8ω μηνα να κανω τα χαρτια και να φυγω οκταμινο;

Ο μισθός του Στρατιώτη είναι 245 ευρώ και του Δεκανέα 330 ευρώ...

Στη Κύπρο πάνε μόνο όσοι είναι να κάνουν 9μηνο. Ακόμα και 8μηνο να είσαι θα δηλώσεις ότι θες να πας για 9μηνο. Αλλιώς δεν πας.

Σπάνια να πάει κάποιος με 8μηνο εκεί. Πιο πολύ από σπόντα θα είναι...

Christoforos
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

kobe24 έγραψε:
Δεν νομίζω να σε βοηθήσουν και πολύ οι γραμματικές σου γνώσεις στο Στρατό. Ακόμα και να σε βοηθήσουν και να μπεις σε κάποιο γραφείο πάλι θα κάνεις κανονικά υπηρεσίες κλπ... Δεν γλιτώνεις κάτι, οπότε...

μάλιστα. Σ'ευχαριστώ πολύ λοιπόν... !

λδυκαριος 1ο Μ/Κ Τ/Π

Δημοσίευση από λδυκαριος 1ο Μ/Κ Τ/Π »

Υπαρχει λεσχη και ειναι ακριβως στο κεντρο της λευκωσιας. Στην αρχη ειναι ζωαρα αλλα μετα προς τα λελε απο οτι μου ειχαν πει δεν παλευετε.1ο μ/κ τπ 317 απολελε

Φιλε μου κατι τετοιο στον πραξη δεν ισχυει. Ειναι ακριβως το ιδιο για τις υπηρεσιες, το ξερω επειδη καποτε εγω τις εβγαζα και δεν ειχα τετοια εντολη
Γιάννης Κ

Δημοσίευση από Γιάννης Κ »

Γεια σας παίδες. Μπαινω το νοέμβρη, είμαι γιατρός και το ψάχνω για ΕΛΔΥΚ. Ξέρει κανείς αν τα πράγματα εκεί είναι διαφορετικά για τους γιατρούς απ' ότι εδώ; Από άδειες/εξόδους βλέπω ότι είναι γενικά καλά, μήπως όμως οι γιατροί είναι λίγοι κ μένουν μέσα συνέχεια;
ioannis-georgios
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από ioannis-georgios »

Μια καλή διαφορά με τους γιατρούς στην Ελλάδα είναι ότι δεν υπάρχουν Στ. Επ. Στην Κύπρο, άρα δεν υπάρχουν υπηρεσίες 24ώρου (εφημερίες). Με μια μικρή επιφύλαξη για το στρατιωτικό νοσοκομείο στη Λευκωσία.

Δεν μπορεί να μένεις μέσα συνέχεια...

Γιάννης Κ

Δημοσίευση από Γιάννης Κ »

Ευχαριστώ πολύ φίλε! Αν ξέρεις εσύ ή καποιος άλλος, γενικά οι γιατροί εκεί είναι πιο "μάχιμοι"; Γιατί έχω ακούσει από ένα (μόνο) γνωστό ότι πχ έπαιρνε κάμψεις.
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες