Σωματική ικανότητα και προβλήματα υγείας

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
ti4ti5
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από ti4ti5 »

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς σε περίπτωση πανκολίτιδας (με εξάρσεις) αν μπορώ να βγω Ι5.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ του 2002 είναι I5 αν δεν κάνω λάθος αλλά στο ΦΕΚ του 2014 δεν το αναφέρει (την περίπτωση να προσβάλει όλο το παχύ έντερο). Υπάρχει κανείς με παρόμοια περίπτωση και σε τη κατηγορία τον υπέβαλαν;

2002: http://drive.google.com/file/d/0B2q6YQEWX7zLMTU1YTRjMzctNTFkZS00NGNkLTlkZjUtNDgxYTYzODllNWE2/view

2014: http://www.crohnhellas.gr/nomothesia/2014_APALLAGI_APO_STRATO.pdf

2002:

Εικόνα

2014:

Εικόνα

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από D.Y.K »

Άλλη μία πρόσφατη αντίστοιχη περίπτωση που γνωρίζω βγήκε Ι5 και συγκεκριμένα το 2013. Οπότε μάλλον το ίδιο θα συμβεί και με εσένα φίλε.

Περισσότερες λεπτομέρειες όμως δεν γνωρίζω και μάλλον θα πρέπει να πάρεις και μία γνώμη από έναν στρατιωτικό ιατρό.

ti4ti5
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από ti4ti5 »

D.Y.K έγραψε:Άλλη μία πρόσφατη αντίστοιχη περίπτωση που γνωρίζω βγήκε Ι5 και συγκεκριμένα το 2013.Οπότε μάλλον το ίδιο θα συμβεί και με εσένα φίλε.

Περισσότερες λεπτομέρειες όμως δεν γνωρίζω και μάλλον θα πρέπει να πάρεις και μία γνώμη από έναν στρατιωτικό ιατρό.

Καλησπέρα, στρατιωτικό ιατρό τον βρίσκω από την λίστα εδώ;

http://army.gr/default.php?pname=ContractDoctors&la=1

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Ναι φίλε μου.
Επιλοχίας

Δημοσίευση από Επιλοχίας »

Καλησπέρα στους διαχειριστές και μέλη του φόρουμ. Έχω ένα θέμα το οποίο μου είναι δύσκολο να βρω την λύση και η Στρατολογία δυστυχώς δεν έχει την ευγενή καλοσύνη να βοηθήσει! Έχω υπηρετήσει ως Υπάξ. Διαβιβαστής Αντιαεροπορικού Πυροβολικού με ΣΙ Ι2 από δυσχρωματοψία. Θέλω να καταταγώ στο Π. Σ όμως το συγκεκριμένο Σώμα Ασφαλείας θέλει να έχεις εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις ως ικανός Ι1. Ως γνωστόν η δυσχρωματοψία δεν θεραπεύεται!
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Δελτίο Τύπου
Αθήνα,31 Οκτωβρίου 2013
Υπουργική απόφαση υπογράφτηκε σήμερα από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση σύμφωνα με την οποία καθορίζονται οι 43 μόνιμες και μη αναστρέψιμες παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας καθορίζεται επ' αόριστον και πλέον δεν χρειάζεται χιλιάδες συμπολίτες μας, πάσχοντες των παραπάνω ασθενειών και αναπηριών, να επαναξιολογηθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ .

Επιλοχίας

Δημοσίευση από Επιλοχίας »

Τι έγινε παιδιά η υπόλοιπη ανάρτηση δεν υπάρχει συνέχεια!
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Το μήνυμα σου επεξεργάστηκε όπως βλέπεις παραπάνω.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 31
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Επεξεργάστηκε γιατί ήταν πολύ μεγάλο και κόπηκε μεγάλο μέρος του κειμένου.
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Επιλοχίας έγραψε: Καλησπέρα στους διαχειριστές και μέλη του φόρουμ. Έχω ένα θέμα το οποίο μου είναι δύσκολο να βρω την λύση και η Στρατολογία δυστυχώς δεν έχει την ευγενή καλοσύνη να βοηθήσει! Έχω υπηρετήσει ως Υπάξ. Διαβιβαστής Αντιαεροπορικού Πυροβολικού με ΣΙ Ι2 από δυσχρωματοψία. Θέλω να καταταγώ στο Π. Σ όμως το συγκεκριμένο Σώμα Ασφαλείας θέλει να έχεις εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις ως ικανός Ι1. Ως γνωστόν η δυσχρωματοψία δεν θεραπεύεται!
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Δελτίο Τύπου
Αθήνα,31 Οκτωβρίου 2013
Υπουργική απόφαση υπογράφτηκε σήμερα από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση σύμφωνα με την οποία καθορίζονται οι 43 μόνιμες και μη αναστρέψιμες παθήσεις για τις οποίες η διάρκεια της αναπηρίας καθορίζεται επ' αόριστον και πλέον δεν χρειάζεται χιλιάδες συμπολίτες μας, πάσχοντες των παραπάνω ασθενειών και αναπηριών, να επαναξιολογηθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ .

Το υπουργείο εργασίας μπορεί να λέει ό, τι θέλει, το θέμα είναι πως εσύ με Ι2 δεν μπορείς να κάνεις τα χαρτιά σου στο Πς, άρα δεν μπορεί και να συμμετέχεις σε μελλοντικό διαγωνισμό, τώρα τι λέει ο κάθε βούρτσης είναι δικό του θέμα, εσύ προσανατολίσου επαγγελματικά σε κάτι άλλο.
ΝΙΚΟΣ

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΣ »

Καλησπέρα σε ολους σας παιδια και συγχαρητηρια για τη βοηθεια που δινετε σε ολα τα παιδια που χρειαζονται ο, τιδηποτε. Με τη σειρα μου και εγω εχω καποιες αποριες οσων αφορα την περιπτωση μου. Παρουσιαστηκα Μαρτιο 2013 στη Λαμια και με παραπεμψανε στο στρατιωτικο νοσοκομειο της Λαρισας για κριση σωματικης καταστασης. Εχω αρκετα παραπανω κιλα οποτε και ο παθολογος που μου μετρησε το υψος και το βαρος εκρινε οτι επρεπε να παρω αναβολη για αυτο το λογο παρα τα παρακαλια τοσο στον ιδιο οσο και στην επιτροπη απαλλαγων για να με αφησουν να υπηρετησω εστω και σαν αοπλος μου εδωσαν ετησια αναβολη. Εχασα καποια κιλα οποτε και εκοψα την αναβολη στο εξαμηνο και παρουσιαστηκα Ιανουαριο 2014 στο ιδιο στρατοπεδο και κατεληξα και στο ιδιο στρατιωτικο νοσοκομειο με το σκηνικο να επαναλαμβανεται και ας ειχα χασει καποια κιλα παλι δεν κριθηκα ικανος να υπηρετησω οποτε και μου ξαναεδωσαν ετησια αναβολη. Τωρα παρουσιαζομαι το Μαρτιο ξανα στη Λαμια οποτε και θα ξαναβρεθω στη Λαρισα. Το θεμα με τα κιλα ακομα υπαρχει και θεωρω απιθανο και παλι να με αφησουν να υπηρετησω. Ξερει κανεις τι ισχυει και αν επηρρεαζει το γεγονος οτι την πρωτη ετησια αναβολη την εκοψα στο εξαμηνο;Yπαρχει περιπτωση να μου ξαναδωσουν εξαμηνη αναβολη ή οριστικη απαλλαγη; Στην ουσια Μαρτιο πηγα πρωτη φορα Μαρτιο παω και τωρα οποτε περασαν τα 2 χρονια που μπορουν να μου δινουν αναβολες! Οποιος ξερει κατι θα με βοηθουσε αρκετα! Σας ευχαριστω εκ τωβ προτερων.
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

Στην ουσία μας λες πως έχεις πάρει 2 ετήσιες αναβολές και δεν έχεις ολοκληρώσει την μία εξάμηνη, άρα έχεις περιθώριο να πάρεις άλλη μια εξάμηνη και την επόμενη φορά αν πάρεις κριθείς ακατάλληλος για να υπηρετήσεις θα πάρεις οριστική απαλλαγή για παθολογικούς λόγους.
Σωτηρης

Δημοσίευση από Σωτηρης »

Καλησπερα,Εχω αναβολη εως τελος του 2015. Απο το 2009 εχω υποβληθει σε ολικη αρθροπλαστικη ισχιου ενω κ το αλλο ισχιο εχει συγγενες εξαρθρημα μικροτερου βαθμου. Το 2010 και το 2012 ελαβα χημειοθεραπεια μετα απο ορχεκτομη λογω καρκινου στον ορχι. Μπορω να περασω επιτροπη απαλλαγης πριν κληθω το 2016 ή οπως και να'χει πρεπει να παρουσιαστω κανονικα;

Ευχαριστω

nikolas_____

Δημοσίευση από nikolas_____ »

Γεια σας. Τον Μάρτιο θα καταταχθώ στον στρατό ξηράς και έχω πρόβλημα υγείας. Έχω κάνει πριν μερικά χρόνια μια σπονδυλοδεσία στην πλάτη και μου έβαλαν κάτι σιδεράκια μεσα στην σπονδυλική στήλη. Έχω κύφωση κάποιου βαθμού. Δεν μπορώ να κάνω πολλές δουλειές καθώς όταν περπατάω μετά από κάποιο διάστημα κουράζομαι εύκολα και έχω πόνους στην μέση. Υπάρχει κανεις που να εχει κανει τετοια ενχειρηση και τι Ι του έδωσαν οι γιατροί στον στρατό?
cuervo

Δημοσίευση από cuervo »

XΩρίς να έχω κάνει τέτοια επέμβαση πας για Ι4 καραμπινάτο.
Guest

Δημοσίευση από Guest »

Καλησπέρα, Εάν κάποιος έχει την "ασθένεια" του θυροειδη, κινδυνευει να βγει με οποιοδήποτε Ι εκτός του φυσιολογικού ;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης