Σωματική ικανότητα και προβλήματα υγείας
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 126
Θα σου κάνουν και εξετάσεις στο στρατιωτικό νοσοκομείο.
Πήρα παραπεμπτικό... Τώρα θα πάω... Ελπίζω να ξεμπερδέψω γρήγορα!
Λοιπόν πριν περίπου 2 μήνες κατατάχτηκα στο στρατό με τις καλύτερες διαθέσεις στη πορεία όμως μου διαγνώστηκε ένα γενετικό πρόβλημα το οποίο δεν είναι μεν ζωής και θανάτου αλλά εν τέλη μου έχει αλλάξει όλη τη ζωή και δε ξέρω πότε θα καταφέρω να συμβιβαστώ μαζί του. Ως τώρα μου έχουν κάνει άπειρες εξετάσεις με στείλανε κ σε πολιτικό νοσοκομείο γιατί το 401 δε μπορούσε να κάνει κάποιες από αυτές για να βγάλει τη τελική γνωμάτευση. Πριν λίγες μέρες βγήκαν όλα τα αποτελέσματα και μιλώντας με το γιατρό μου στο 401 μου είπε ότι τη παρασκευή θα μου βγάλουν ένδειξη για ι5 παθολογικό. Το θέμα μου τώρα είναι επειδή είχα μία πρώτη επαφή με την ΕΑ στις αρχές της κατάταξης μου όταν οι γιατροί μου έδωσαν αναβολή 2 ετών να κάνω τις εξετάσεις που δε μπορούσε να κάνει το 401 και η επιτροπή μου έριξε πανηγυρικό άκυρο με συνοπτικές διαδικασίες και με έκανε εισαγωγή στο 401 για περαιτέρω εξετάσεις και εν τέλη με έστειλε το 401 σε πολιτικό νοσοκομείο) αν μπορεί να με βγάλει ι4 και να με αναγκάσει να υπηρετήσω επειδή από σωματικής ικανότητας δεν έχω κάποιο πρόβλημα. Επίσης αν γνωρίζει κάποιος αν στο ι5 παθολογικό προτείνουν 2 έτη αναβολή και μετά απαλλαγή, το θέμα με την περίπτωσή μου είναι ότι δε παίρνει θεραπεία είναι αυτό που είναι, οπότε δεν έχει νοήμα να μου πουν πάρε αναβολή και ξανά έλα. ευχαριστώ συγγνώμη αν σας κούρασα
-
- Στρατηγός
Στο ΦΕΚ υπάρχουν όλες οι παθήσεις που δίνουν Ι5, δες αν υπάρχει και η πάθηση σου η κάποια αντίστοιχη, αναφέρει αν θα πάρεις Ι5 απευθείας η μετά από διετή αναβολή.
Παιδια παρουσιαζομαι 9/9 Θηβα, Πυροβολικο με εχουν βαλει. Με 4 φορες βγαλμενο ομο τι Ι βγαινω; Ειδα το φεκ και ακριβως δεν καταλαβαινω. Δυσκολια στις κινησεις δεν εχω (αν ειναι ελεγχομενες) αλλα σε αποτομες ή πολυ απαιτητικες ισως βγει. Το θεμα ειναι οσες φορες βγαινει τοσο το χειρουργειο πλησιαζει... Αυτο που με νοιαζει ειναι να μην ξαναβγει ο ομος μου και ο, τι Ι θελουν ας με βγαλουν. Φιλοι που εχουν παει ηδη φανταροι λενε αοπλος. Ξερει κανεις κατι σχετικο-παρομοιο; Ευχαριστω.
Άοπλο θα σε βγάλουν. Και αν σε βάλουν σε αγγαρείες, πές τους ότι δεν μπορείς να σηκώνεις βάρη, γιατί διαφορετικά το χειρουργείο δεν το γλυτώνεις.
Γενικα ειναι λιγο ασαφη τα ορια του τι μπορω και τι οχι... Οσο πιο ελεγχομενες οι κινησεις τοσο καλυτερο για μενα. Μια χαρα ειναι οι κινησεις μου, πχ κολυμπω κανονικα αλλα δε μπορω γρηγορα ή επισης να τεντωσω το χερι ψηλα και να το πιεσω να πιασω ή να σηκωσω κατι. εκει που θελω να καταληξω ειναι μη θεωρηθει οτι προσπαθω να βγω αοπλος... Ο, τι κρινουν με γνωμονα την ασφαλεια του ομου ας γινει... ! Ευχαριστω για την απαντηση!
Καλημέρα,
Είμαι δεξιόχειρας και από άθλημα το μικρό δάχτυλο του δεξιού χεριού δεν κλείνει και αν κλείσει από υπερβολική πίεση δεν ανοίγει! Δηλαδή θα πρέπει να το ανοίξω με το άλλο χέρι και αυτό με δυσκολία. Επίσης το μεσαίο δάχτυλο έχει και αυτό μια δυσκολία στο κλείσιμο. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ότι δεν μπορεί το δεξί χέρι να σχηματίσει μπουνιά.
Έχω διαβάσει το ΦΕΚ, πιστεύετε ότι είναι δυνατό κάτι τέτοιο να με βγάλει Ι4 όπως αναφέρει;
Είμαι δεξιόχειρας και από άθλημα το μικρό δάχτυλο του δεξιού χεριού δεν κλείνει και αν κλείσει από υπερβολική πίεση δεν ανοίγει! Δηλαδή θα πρέπει να το ανοίξω με το άλλο χέρι και αυτό με δυσκολία. Επίσης το μεσαίο δάχτυλο έχει και αυτό μια δυσκολία στο κλείσιμο. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ότι δεν μπορεί το δεξί χέρι να σχηματίσει μπουνιά.
Έχω διαβάσει το ΦΕΚ, πιστεύετε ότι είναι δυνατό κάτι τέτοιο να με βγάλει Ι4 όπως αναφέρει;
-
- Στρατηγός
Χαίρετε! Έψαξα για παλαιότερα σχετικά μηνύματα, και ούτε με το ΦΕΚ έχω βγάλει άκρη.
Παρουσιάζομαι με την ΕΣΣΟ του Μαρτίου καθώς το Δεκέμβρη λήγει η αναβολή μου λόγω σπουδών.
Το Νοέμβρη ή το Δεκέμβρη θα υποβληθώ σε επέμβαση ολικής αφαίρεσης του Θυρεοειδούς αδένα μου λόγω υποψίας καρκινώματος που έχει παρουσιαστεί, με συνέπεια να εξαρτάται ο μεταβολισμός μου από το χάπι που θα παίρνω κάθε πρωί. Μετά από 1 μήνα θα μάθω και τα αποτελέσματα της βιοψίας για το αν είναι ή όχι καρκίνωμα. Αν πρόκειται για καρκίνωμα θα υποβληθώ σε θεραπεία με ραδιενεργό ιώδιο.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε τι Ι παίζει να πάρω αν 1) η βιοψία βγει αρνητική ή 2) βγει θετική.
Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά
Παρουσιάζομαι με την ΕΣΣΟ του Μαρτίου καθώς το Δεκέμβρη λήγει η αναβολή μου λόγω σπουδών.
Το Νοέμβρη ή το Δεκέμβρη θα υποβληθώ σε επέμβαση ολικής αφαίρεσης του Θυρεοειδούς αδένα μου λόγω υποψίας καρκινώματος που έχει παρουσιαστεί, με συνέπεια να εξαρτάται ο μεταβολισμός μου από το χάπι που θα παίρνω κάθε πρωί. Μετά από 1 μήνα θα μάθω και τα αποτελέσματα της βιοψίας για το αν είναι ή όχι καρκίνωμα. Αν πρόκειται για καρκίνωμα θα υποβληθώ σε θεραπεία με ραδιενεργό ιώδιο.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζετε τι Ι παίζει να πάρω αν 1) η βιοψία βγει αρνητική ή 2) βγει θετική.
Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά
Παιδες εχω κανει χειρουργειο για πολλαπλα καταγματα ανω βραχιονιου. Στο χερι μου (το "καλο", δεν ξερω αν εχει σημασια) εχει τοποθετηθει λαμα στο σημειο του τραυματος που ειναι λιγο κατω απο τον ωμο. Μπορει καποιος να μου πει με σχετικη σιγουρια σε ποια κατηγορια θα με τοποθετησουν, σχετικα με την σωματικη ικανοτητα παντα. Αν βγω αοπλο, ποιες υπηρεσιες γλιτωνω και ποιες οχι;
-
- Στρατηγός
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 1
Η υδροκηλη στη παρουσα φαση που δεν εχει χειρουργηθει
και κιρσοκηλη παλια χειρουργημενη δινει κανα γιωτα;
και κιρσοκηλη παλια χειρουργημενη δινει κανα γιωτα;
manualli έγραψε:Παιδιά καλημέρα. Πάσχω απο ατοπική δερματίτιδα μεγάλου βαθμου (προβλημα Με σκονη, βρωμια, μαλλινα κλπ κλπ). Μηπως ξέρει κανείς τι γίνεται με την περίπτωση μου στο στρατό;
και γω που πηγα σημερα στο στρ. Γιατρό με χαρτι που γράφει χρόνια ατοπική δερματίτιδα, μου λέει δεν υπάρχει στο βιβλίο...
... Ήταν μια μυστήρια εμπειρία...
βλέπω στο ΦΕΚ : Δερματίτιδα χρόνια γενικευμένη - Ι5
μεθαύριο πάω μέσα και ο Θεός βοηθός...
στη δική σου περίπτωση τί έγινε;
Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει σιγουρα ας μου απαντήσει σας παρακαλώ... ! Παρουσιαζομαι σ λιγες βδομαδες Αυλώνα και θελω να δηλωσω ΕΛΔΥΚ κ ξερω οτι πρεπει να εισαι Ι1-Ι2 για να σε παρουν. Όταν ειχα περασει υγειονομικες για τις στρατιωτικες σχολες την πρωτη μερα με βγαλανε Ι3 (ριξη χιαστου) και μετα τα παρατησα. Ξερετε αν εκεινη η αποφαση εχει "μεινει" και θα ειμαι και στο φανταριλικι μου Ι3 ή θα εχει περασει στα αζητητα και θα επαναξεταστω κανονικα... Αν γνωριζει καποιος ας μου απαντησει... Ευχαριστω εκ των προτερων!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης