Σωματική ικανότητα και προβλήματα υγείας

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Avatar »

Το πρόβλημα τι ακριβώς είναι μέση γόνατο χέρι νεφρό ; Όταν λες μάχημος εννοείς απλός φαντάρος στο πεζικό-τεθωρακισμένα κλπ ή ειδικές δυνάμεις ;
Άβαταρ μέλους
paylos27
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από paylos27 »

Οχι αυχένα έχω κάνει σπονδυλοδεσια μακάρι να μπορούσα ειδικές αλλα ξέρω οτι δεν μπορω... προσπαθω να Σωσω το απλό στρατό
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 126

Δημοσίευση από Greek_Army »

paylos27 έγραψε:Καλησπερα εχω την εξης αγωνια: Ειχα ενα ατυχημα πριν απο καποια χρονια και αυτο με βγαζει Ι4! ... Θελω ομως πολυ να εξασκησω κανονικα την θητεια μου ως μαχιμος! Δηλαδη να πιασω οπλο να βαρεσω σκοπια να κανω κανονικα τις ασκησεις μου... Παραλληλα δουλευω κοντα στα δεκα χρονια σαν οικοδομος στο πιο βαρυ κομματι του κλαδου (ειχα αναβολη λογω σπουδων γι αυτο αργησα να καταταχθω) και γυμναζομαι σταθερα καθως επεισης κανω και πολεμικες τεχνες. Παρακαλω περιμενω απαντηση το συντομοτερο γιατι ειμαι πολυ προβληματισμενοςΕικόνα

Το έχουμε ξανά αναφέρει, με προβλήματα υγείας δεν παίζουμε, στην προσωπική σου ζωή μπορείς να κάνεις ότι θέλεις, αλλά όσο είσαι στρατιώτης ανήκεις στο στρατό, αν δεν πεις το πρόβλημα υγείας που έχεις και χτύπα ξύλο γίνει τίποτα στην θητεία σου και χτυπήσεις στο ίδιο σημείο και δούνε οι γιατροί ότι είχες ξανά χτυπήσει εκεί και δεν το είχες αναφέρεις μετά θα φας στρατοδικείο λόγω απόκρυψης ιατρικούς γεγονότος.
Άβαταρ μέλους
Λοχαγός
Λοχαγός

Δημοσίευση από Avatar »

Και να ήθελες ειδικές δυνάμεις καλό θα ήταν να μην πήγαινες για την υγεία σου, όσο για το πεζικό κλπ μπορείς να πας μόνο σε περίπτωση που δεν καταλάβουν κάτι τέτοιο και δεν τους το πεις αλλά και πάλι αν κάνετε κάποια άσκηση και τραβηχτείς εκεί μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα, η εκπαίδευση ως γνωστών στους στρατεύσιμους είναι για "γέλια" αλλά αν τύχει και κάνετε...

Οι πιο έμπειροι του φορουμ τι λένε ;
Νεοσύλλεκτος στρατιώτης 2013 Ε'ΕΣΣΟ--> ΥΕΑ/Α--> Λοχίας ΥΕΑ/Β--> ΔΕΑ(ΠΖ)--> Ανθυπολοχαγός(ΠΖ)
Άβαταρ μέλους
samloxias
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από samloxias »

Συμφωνώ απολύτος με Greek_Army καί Avatar. Πέστω καλύτερα. Ότι πρόβλημα και άν έχεις.
PANOSX21

Δημοσίευση από PANOSX21 »

Για σας και πάλι. Είχα Γράψει και πριν 2 μήνες σχετικά με 2 προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζω. Τα ποστ μου είναι στη σελίδα 26.

πήγα σε δημόσια νοσοκομεία και πήρα γνωματεύσεις. Έκανα κάποια τέστ Σχετικά με το αλλεργικό μου και το θέμα που είχα μικρός με τα Εμβόλια δεν το αντιμετωπίζω πλέον Οπότε μπορώ να εμβολιαστώ κανονικά στην κατάταξη μου. Μου έδωσε ο γιατρός και συνταγή με τα φάρμακα που πρέπει να πάρω μαζί και είμαι οκ Με Αυτό το θέμα.

πήρα και χαρτί απο δημόσιο νοσοκομείο και για το δερματολογικό μου πρόβλημα (λεύκη) και έκλεισα Ραντεβού με το φρουραρχείο να πάρω παραπεμπτικό για το 401 πρίν την κατάταξη μου. Το θέμα είναι ότι λόγω Άγχους και στρές Τον τελευταίο μήνα το πρόβλημα Επιδεινώθηκε και μεγάλωσε σε Έκταση κυρίως στο πρόσωπο.

αποφάσισα μετά Από συζητήσεις με την οικογένεια μου φίλους κλπ να ζητήσω απο το γιατρό στο 401 να μου δώσει αναβολή για 2 χρόνια και μετά να εξεταστώ για τελική απαλλαγή.

στο νοσοκομείο θα πάω με Συνοδό τη μητέρα μου για να μιλήσει με Τους γιατρούς (είναι και 30 χρόνια νοσοκόμα μπορεί να μιλήσει κατάλληλα μαζί τους) Το θέμα είναι πως έχει Μετά την επιδείνωση του προβλήματος μου και σε συζητήσεις που κάνουμε είναι Αποφασισμένη σε περίπτωση που ο γιατρός Αρχίσει τίποτα κόλπα θα του πει ξεκάθαρα πως εάν μπω και παρουσιάσω οποιαδήποτε Επιδείνωση είτε ψυχική είτε σωματική θα κινηθεί αμέσως νομικά.

εξάλλου λόγω του προβλήματος Πρέπει ακόμα και χειμώνα να φοράω πάντα Αντηλιακό γιατί ο ήλιος μου προκαλεί Πολύ άσχημα εγκαύματα. Μιλάμε για Ένα κόστος 60 ευρό το μήνα μόνο για την προστασία του προσώπου καθώς ακόμα και με 42-43 βαθμούς φοράω ρούχα με μακρί Μανίκι. Εάν παρουσιαστώ και πρέπει να φοράω τη στολή όπως είναι κλασικά με Γυρισμένα τα μανίκια μέχρι πάνω το κόστος για αντηλιακά κλπ θα πολλαπλασιαστεί και δεν έχω τη δυνατότητα να το καλύψω και δεν νομίζω να μου τα πληρώσει ο στρατός.

βασικά το πρόβλημα μου είναι προφανές και δεν είναι κάτι που μπορεί ο γιατρός να Αμφισβητήσει ούτε σε επίπεδο ψυχολογικών επιπτώσεων και σε καμία περίπτωση σε Επίπεδο σωματικών (είναι de facto) Επομένως δεν πιστεύω να μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. Σε περίπτωση όμως που επιμένει να μπω μέσα και καλά να δω πως είναι και τα κλασικά τι νομίζεται οτι πρέπει να κάνω;

εγώ λέω να πάω με τα χαρτιά των γιατρών στα χέρια μου και εάν μου δημιουργήσει πρόβλημα να του ξεκαθαρίσω με τη μητέρα μου πως για οποιαδήποτε επιδείνωση θα κινηθούμε νομικά, γιατί φαντάζομαι δεν μπορεί ο γιατρός να Αγνοήσει τα προβλήματα σου για να μπάσει κόσμο μέσα και μετά Άμα σε κάνουνε χειρότερα να σου πούνε συγνώμη φίλε λάθος και να τελειώνει εκεί το θέμα.

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Όλο αυτό το κατεβατό για να σου απαντήσω ότι δεν υπηρετεί κανένας με το ζόρι, όσο δεν θέλεις εσύ να υπηρετήσεις άλλο τόσο δεν θέλει και ο γιατρός, οπότε αυτά που λες περί κόλπων ανήκουν στην φαντασία σου.
panosx21

Δημοσίευση από panosx21 »

Βασικά αυτό ξέρω και εγώ οτι άμα έχεις αποδεδειγμένα πρόβλημα υγείας κανένας γιατρός δεν πέρνει το ρίσκο να σε βάλει μέσα με το ζόρι. Απλά μιλώντας με φίλους και γνωστούς μου έχουν πεί οτι μπορεί και καλά να σου πούνε να μπείς μέσα για λίγο να δείς μήπως περνάς καλά κολήσεις και με τα υπόλοιπα άτομα κλπ κλπ.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Έχουνε γίνει όλοι συμβουλάτορες, μην πιστεύεις κανέναν.
Stryg
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Stryg »

Υπάρχει το ΦΕΚ που βάζει σε κατηγορίες κάποια πράγματα. Και έχουν δει και πολλά αντίστοιχα περιστατικά. Κανείς δε θα σου πει μπες να δούμε πώς θα πας, δεν υπάρχουν τέτοια πράματα. Ή σε κρίνουν ικανό να υπηρετήσεις ή όχι. Οπότε άσε να πάρουν την απόφασή τους με βάση το Νόμο, και μη σκέφτεσαι νομικές απειλές. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι υψηλόβαθμοι και κάνουν πολλά χρόνια τη δουλειά τους, κι έχουν δει εκατοντάδες σαν εσένα.
montb
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από montb »

Καλησπέρα στο φεκ γράφει οτι με έναν ορχι παίρνεις Ι2 ισχύει; Πολλοι μου λένε για Ι5. Επίσης αν η αφαίρεση του όρχη έχει γίνει λογο διάγνωσης καρκινου στον όρχι ; Ενω στην τελική δεν ήταν καρκίνος αλλά απλά ένας όγκος; Ας απαντήσει καποιος που γνωρίζει περί του θέματος. Ευχαριστώ.
Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Στο ΦΕΚ υπάρχει ενότητα για τα γεννητικά όργανα, εκεί αναφέρει όλες τις παθήσεις και αντίστοιχα την σωματική ικανότητα, διαβάζεις και μαθαίνεις.
paulitost
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από paulitost »

Παίδες καλησπέρα... Και καλή θητεία σε όσους υπηρετούν, ή πρόκειται να υπηρετήσουν...

Εμένα το πρόβλημα μου είναι σύνθετο... Παρουσιάζομαι 22/5 Αυλώνα Διαβιβάσεις

Έχω γεννηθεί με δυσπλασία στο δεξί αυτί, η οποία προέρχεται από το γεγονός ότι τα οστά του προσώπου μου δεν είναι σωστά ανεπτυγμένα στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού μου... Είδα στο ΦΕΚ ότι "παραμορφωσεις του προσωπου οποιασδηποτε αιτιολογιας που προκαλούν μεγάλη δυσμορφία η δυσχεραίνουν την λειτουργία ζωτικών οργάνων του προσώπου και δεν αντιμετωπίζονται χειρουργικα" δικαιολογούν Ι5

Ταυτόχρονα η περίπτωση μου εμπίμπτει και στην κατηγορία της ατρησιας του αυτιού που νομίζω ειναι Ι3.

Καπάκι σε όλα αυτά έχω κι έναν νέφρο σε λάθος θέση και με μειωμένη λειτουργικότητα, που δεν εμπίπτει σε κάποια κατηγορία προφανώς λόγω σπανιότητας.

Την Παρασκευή θα πάρω παραπεμπτικό από το Φρουραρχειο για το ΣΝ της περιοχής μου, και ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί κάποιος να μου πει, τι πιθανότητες έχω;

θέλω να ξεκαθαρίσω εδώ, ότι επείδη σε όλη μου τη ζωή δέχτηκα άπειρα πειράγματα για την εμφανισή μου και για το γεγονός ότι υστερούσα στη φυσική ανάπτυξη, για μένα το Ι3 και το Ι4 δεν είναι λύση. Η θα υπηρετήσω την πατρίδα μου όπως θα ήθελα, η καθόλου. Δεν άνοιξα αυτό το θέμα για να γλιτώσω τη θητεία...

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός

Ι5 θα πάρεις, απλά με τις εξετάσεις θα σε ταλαιπωρήσουν λίγο, καλή υπομονή.
paulitost
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από paulitost »

ευχαριστω φιλε! τι εννοεις θα με ταλαιπωρησουν... τις εξετασεις τις εχω κανει

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες