ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί
- Kourtembeu
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 3
Έχω ήδη την ένδειξη ΥΕΑ. Και απο ότι ρώτησα γίνεται ΥΕΑ και εξαναβολής. Αλλά αυτό με το πτυχίο και την δυσχρωματοψία με κάλυψε.
Οχι ΥΕΑ ΚΑΙ Κυρπο. Ή ΥΕΑ ή Κύπρο θέλω να δηλώσω απλά δεν θέλω δηλώνοντας και στα δύο την επιθυμία μου να μην ακυρώσει το ένα το άλλο.
Οχι ΥΕΑ ΚΑΙ Κυρπο. Ή ΥΕΑ ή Κύπρο θέλω να δηλώσω απλά δεν θέλω δηλώνοντας και στα δύο την επιθυμία μου να μην ακυρώσει το ένα το άλλο.
ΥΕΑ μπορείς να υπηρετήσεις ακόμη και ως εξ αναβολής.
Σαν Ι2 παίρνουν στα σώματα ενίοτε αλλά και αυτό δεν είναι απόλυτο οπότε μην το δένεις και κόμπο.
Το πιθανότερο είναι ότι λόγω δυσχρωματοψίας θα σε βγάλουν Ι2 οπότε στα Όπλα ξεχνάς το να υπηρετήσεις σαν ΔΕΑ αν όντως ισχύσει.
Στην Κύπρο μπορείς να υπηρετήσεις είτε είσαι Ι1 είτε Ι2.
Σαν Ι2 παίρνουν στα σώματα ενίοτε αλλά και αυτό δεν είναι απόλυτο οπότε μην το δένεις και κόμπο.
Το πιθανότερο είναι ότι λόγω δυσχρωματοψίας θα σε βγάλουν Ι2 οπότε στα Όπλα ξεχνάς το να υπηρετήσεις σαν ΔΕΑ αν όντως ισχύσει.
Στην Κύπρο μπορείς να υπηρετήσεις είτε είσαι Ι1 είτε Ι2.
- Kourtembeu
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Άρα μπορώ να δηλώσω και τα δυο κι αν δεν προκριθώ ως ΥΕΑ, θα παω Κύπρο;
Το ξαναρωτάω επειδή δεν θέλω να ακυρώσει το ένα το άλλο.
Το ξαναρωτάω επειδή δεν θέλω να ακυρώσει το ένα το άλλο.
Ναι αν δεν πας για ΥΕΑ, μπορείς να δηλώσεις ότι επιθυμείς να υπηρετήσεις στην Κύπρο.
-
- Στρατιώτης
Παιδιά να σας ρωτήσω: Τι άποψη έχετε για τους ΥΕΑ του μηχανικού; Πως είναι εκεί τα πράγματα; Ζόρικα όπως στη ΣΕΑΠ; και κάτι ακόμα: Τι πιθανότητες έχεις να μπεις ως ΥΕΑ στο γεωγραφικό;
Τι άποψη έχετε για τους ΥΕΑ του μηχανικού;
απο αποψη γνωσεων είναι πολύ ενδιαφέρον : Μαθαίνεις να κάνεις εκκρήξεις με tnt, να φτιάχνεις αυτοσχέδιους εκκρηκτικους μηχανισμούς, ναρκες-ναρκοπεδια, πλωτες γέφυρες, γέφυρες μπέλευ. Και δεν τα κάνεις απλά θεωρητικά, αλλά κυρίως πρακτικά.
Πως είναι εκεί τα πράγματα; Ζόρικα όπως στη ΣΕΑΠ;
Ὀ χι όπως στη ΣΕΑΠ. Κατα μέσο όρο ο λόχος ΥΕΑ έχει 30 ατομα. Σύγουρα τις πρωτες μέρες μπορεί να είναι ζόρικα, αλλά αν λάβεις υποψην ότι Πρώτον εχει λίγα ατομα (αυτο σημαίνει πρώτον ότι θα αποφεύγεις τυπικά καψόνια λόγο του ότι κάνεις καποια αγκαρία και δεύτερον στη πορεία πιάνεις φιλίες με τη διοικούσα) και δεύτερον ότι τα περισσότερα ατομα έχουν πτυχίο, Στατιστικα μπορείς να πείς ότι πιο πολλές πιθανότητες έχεις να πέσεις σε χαλαρή διοικούσα.
Τι πιθανότητες έχεις να μπεις ως ΥΕΑ στο γεωγραφικό
αν το χαρτί που έλαβες ελεγε ΥΕΑ μηχανικο-γεωγραφικο, πας στο σχολειο ΥΕΑ μηχανικο και μετα μετάθεση στην αθηνα στην ΓΥΣ. Οι πιθανότητες για να έχεις ένδειξη μηχανικο-γεωγραφικό αυξάνονται αν έχεις πτυχίο τοπογράφου ή κάτι αντιστοιχο με το αντικείμενο.
ότι άλλο θές Ρώτα.
απο αποψη γνωσεων είναι πολύ ενδιαφέρον : Μαθαίνεις να κάνεις εκκρήξεις με tnt, να φτιάχνεις αυτοσχέδιους εκκρηκτικους μηχανισμούς, ναρκες-ναρκοπεδια, πλωτες γέφυρες, γέφυρες μπέλευ. Και δεν τα κάνεις απλά θεωρητικά, αλλά κυρίως πρακτικά.
Πως είναι εκεί τα πράγματα; Ζόρικα όπως στη ΣΕΑΠ;
Ὀ χι όπως στη ΣΕΑΠ. Κατα μέσο όρο ο λόχος ΥΕΑ έχει 30 ατομα. Σύγουρα τις πρωτες μέρες μπορεί να είναι ζόρικα, αλλά αν λάβεις υποψην ότι Πρώτον εχει λίγα ατομα (αυτο σημαίνει πρώτον ότι θα αποφεύγεις τυπικά καψόνια λόγο του ότι κάνεις καποια αγκαρία και δεύτερον στη πορεία πιάνεις φιλίες με τη διοικούσα) και δεύτερον ότι τα περισσότερα ατομα έχουν πτυχίο, Στατιστικα μπορείς να πείς ότι πιο πολλές πιθανότητες έχεις να πέσεις σε χαλαρή διοικούσα.
Τι πιθανότητες έχεις να μπεις ως ΥΕΑ στο γεωγραφικό
αν το χαρτί που έλαβες ελεγε ΥΕΑ μηχανικο-γεωγραφικο, πας στο σχολειο ΥΕΑ μηχανικο και μετα μετάθεση στην αθηνα στην ΓΥΣ. Οι πιθανότητες για να έχεις ένδειξη μηχανικο-γεωγραφικό αυξάνονται αν έχεις πτυχίο τοπογράφου ή κάτι αντιστοιχο με το αντικείμενο.
ότι άλλο θές Ρώτα.
-
- Στρατιώτης
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες!Έχω δίπλωμα Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού αλλά το χαρτί κατάταξης έχει ένδειξη ΥΕΑ Μηχανικό. Οπότε δύσκολα ε;
Αυτούς που ξέρω (καμοιά 10ριά άτομα) Που πηγαν στην ΓΥΣ Είχαν ενδειξη μηχανικο-γεωγραφικό. Απο εκεί και πέρα σύγουρα αν έχεις καποιον γνωστό κάτι θα έκανε.
Σύγουρα η ΓΥΣ ειναι ενα καλό συν στο βιογραφικό σου αλλά να ξέρεις ότι και παραμεθώριο να πας (σαν σκέτο μηχανικό) είναι πολυ πιθανον να σε παρει η Μεραρχία για τοπογραφικα πράγματα.
Αν δεν σε ενδιαφερει τοσο η ΓΥΣ όσο ο τόπος που θα εισαι (π. Χ Αθήνα) πάλι με γνωστό θα μπορούσες να πας στο ΤΕΝΞ, εφόσον κανεις καποιους μηνες παραμεθώριο και με απόσπαση πας ΤΕΝΞ.
αυτά.
καλή θητεία να έχεις!
Σύγουρα η ΓΥΣ ειναι ενα καλό συν στο βιογραφικό σου αλλά να ξέρεις ότι και παραμεθώριο να πας (σαν σκέτο μηχανικό) είναι πολυ πιθανον να σε παρει η Μεραρχία για τοπογραφικα πράγματα.
Αν δεν σε ενδιαφερει τοσο η ΓΥΣ όσο ο τόπος που θα εισαι (π. Χ Αθήνα) πάλι με γνωστό θα μπορούσες να πας στο ΤΕΝΞ, εφόσον κανεις καποιους μηνες παραμεθώριο και με απόσπαση πας ΤΕΝΞ.
αυτά.
καλή θητεία να έχεις!
-
- Στρατιώτης
Σε ευχαριστώ πολύ! Η όλη σκέψη για ΥΕΑ ξεκίνησε από το ότι μου έχουν πει στη ΓΥΣ δεν πας σαν στρατιώτης... Από εκεί και πέρα μια μετάθεση στην Αθήνα θα ήταν πολύ βολική... 

Καλησπερα. Παιδια εγω λεω το Σεπτεμβρη να μπω... Με εχουν παρει Αεροπορεια (χωρις καποιο μεσω) και λεω μιας και θα κανω 12 μηνες γιατι να μην κανω 14 και να πληρωνομαι και με αξιωμα...
1) γινετε απο αεροπορεια να μπω ΥΕΑ;
2) θα κανω 14 μηνες σωστα;
3) ειμαι φοιτητης Μηχανολογιας.(δεν θα χω παρει πτυχιο αλλα διακοπη σπουδων θα κανω) παιζει καποιο ρολο;
4) τη στολη την πληρωνεις;
5) ποσο ειναι ο μισθος;
1) γινετε απο αεροπορεια να μπω ΥΕΑ;
2) θα κανω 14 μηνες σωστα;
3) ειμαι φοιτητης Μηχανολογιας.(δεν θα χω παρει πτυχιο αλλα διακοπη σπουδων θα κανω) παιζει καποιο ρολο;
4) τη στολη την πληρωνεις;
5) ποσο ειναι ο μισθος;
Καλησπέρα. Μπαίνω με Β' ΕΣΣΟ 2015 στην Αυλώνα/Διαβιβάσεις. Σκοπεύω να δηλώσω οτι θέλω να πάω ΥΕΑ.
Θα με πάρουν ως ΥΕΑ στη σχολή Διαβιβάσεων οτι και να γίνει;'Η μπορεί να με αλλάξουν Οπλο οταν θα έρθει η ώρα να πάω ΥΕΑ;(π. Χ. Να με στείλουν πεζικό ή πυροβολικό κ. Τ. Λ.)
Θα με πάρουν ως ΥΕΑ στη σχολή Διαβιβάσεων οτι και να γίνει;'Η μπορεί να με αλλάξουν Οπλο οταν θα έρθει η ώρα να πάω ΥΕΑ;(π. Χ. Να με στείλουν πεζικό ή πυροβολικό κ. Τ. Λ.)
Ως ΥΕΑ Διαβιβάσεων θα υπηρετήσεις.
Καλησπέρα, ερώτηση σημαντική, ποια ΕΣΣΟ είναι αυτοί που έχει πάντα αποδεδειγμένα τον λιγότερο κόσμο; Λιγότερος κόσμος, λιγότερα βύσματα. Και θα είναι ποιο εύκολο να μπεις Υεα και μετά Δεα Ειδικών Δυνάμεων
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες