Mr.Kokoras έγραψε:Άμα τους το κρύψω όταν μπω και πάω για εγχείρηση ενώ είμαι στα ΛΟΚ; Θα με διώξουν μετά; Όπως είπα δεν φαίνεται ότι έχω αυτό το πρόβλημα. Και να φάω 2 μήνες φυλακή, καλλίτερα από το να πάω γιοτας και να κάθομαι.
Φίλε μου επειδή υπηρέτησα ως νοσοκόμος στην 35 που θες να πας θα σου πω το εξής. Ισχύει ότι σου είπε ο ΔΥΚ.
Μην πας. Δεν είναι παίξε γέλασε, δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό που έχεις και πως επηρεάζει τον οργανισμό από'τι βλέπω
εδώ Έχω την εντύπωση ότι μιλάμε για Ι4-Ι5 χωρίς να βάζω το χέρι μου στη φωτιά, Άλλα έχω δει πάρα πολλά άτομα που είχαν κάποιο θέμα και το κρύψαν όπως θες να κάνεις και εσύ, αρκετοί με λιγότερο σοβαρά θέματα υγείας. Η εγχείρηση μπορεί να γίνει απλά δηλώνεις ότι αιτήσε γιατρό, σε εξετάζουν στο ιατρείο της μονάδας και σε στέλνουν στον αντίστοιχο γιατρό στο στρατιωτικό νοσοκομείο για το θέμα σου. Να ξέρεις ότι μπορεί να αλλάξει το Ι σου και μετά την εγχείρηση πχ αν η πάθηση σου είναι Ι3 να γίνεις Ι1 μετά αλλά για να είμαι ειλικρινής μαζί σου η μόνη φορά που το έχω δει αυτό να γίνεται είναι μετά από εγχείρηση laser στα μάτια. Προφανώς θα χρειαστείς κάποιες μέρες ανάρρωση, αυτό όμως σημαίνει απουσίες απ'το τΠΕΝ που σημαίνει ότι δεν θα πάρεις μπερέ, αν μετά την εγχείρηση όμως είσαι Ι1, μπορείς να περάσεις τΠΕΝ με την επόμενη ΕΣΣΟ.
Αν τώρα το κρύψεις... Στα χαρτιά μπορεί να μην φαίνεται θα φανεί στην πορεία όμως να είσαι σίγουρος η μονάδα είναι πολύ απαιτητική, τα στελέχη έχουν δει κόσμο και κοσμάκι δεν είναι ηλίθιοι θα το καταλάβουν ότι κάτι δεν πάει καλά, εκεί πέρα θα είσαι στην πίεση συνέχεια και θα κουράζεσαι πολύ και αυτό έχει μεγάλο αντίκτυπο στο σώμα σου, έχω δει αρκετά άτομα να λιποθυμάνε και έτρεξα αρκετές φορές στα τΠΕΝ επειδή σωριάστηκε κάποιος κάτω και όχι απαραίτητα κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης από το άγχος και μόνο τους χτύπησε στο πρόβλημα τους ειδικά αν μιλάμε για στομάχι/αναπνευστικά. Σχεδόν όλοι από αυτούς είχαν κάποιο θέμα υγείας που το κρύψαν, αν σου τύχει κάτι τέτοιο φυσικά θα κοπείς. Φυλακή δεν θα φας αλλά θα σε στείλουν να μείνεις στα ιατρεία μέχρι να σε στείλουν πίσω, οπότε θα κάθεσαι και δεν θα κάνεις τίποτα για 1-2 μήνες που κάπου τόσο παίρνει η όλη διαδικασία και πίστεψε με θα σου φανούν 1-2 χρόνια ακριβώς επειδή δεν θα κάνεις τίποτα. Ακόμα και αν πάρεις τον μπερέ πάλι υπάρχει η πιθανότητα να σε διώξουν αν φανεί, έχει γίνει.
Γενικά όταν είσαι στρατιώτης νομικά υπεύθυνος για την υγεία σου είναι το κράτος και όχι εσύ και κανείς δεν πρόκειται να ρισκάρει την δουλειά του ή να κάνει τα στραβά μάτια για να σε βοηθήσει να παραμείνεις αν είναι σοβαρό το θέμα σου ακόμα και οι πιο φιλότιμοι δεν παίζουν με αυτά γιατί έχουν δει τι γίνεται.
Τέλος πάντων συνοψίζοντας η γνώμη μου είναι η εξής,πρώτα απ'όλα είναι η υγεία σου. Η προτεραιότητα σου θα πρέπει να είναι να κάνεις την εγχείρηση.Μην κρύψεις το πρόβλημα σου απ'τους γιατρούς όταν παρουσιαστείς, δεν μιλάμε για κάποιο παλιό κάταγμα να πεις "δεν γ... " είναι πιο σοβαρό άστους να σου πουν την γνώμη τους, στην τελική απλά θα ταλαιπωρηθείς απίστευτα για το τίποτα. Ελπίζω να σε κατατόπισα. Σκέψου τα σοβαρά αυτά που σου είπα, μπορείς να πεις ψέμματα στους άλλους αλλά ποτέ στον εαυτό σου.