Μειωμένη θητεία λόγω αναπηρίας γονέα
Μπορείτε, αν γνωρίζετε φυσικά, να μου πείτε ποιοι δικαιούνται μείωση της στρατιωτικής θητείας;
Δικαιούται ο γιος μου που είναι το 1ο παιδί από τα δύο που έχω, μείωση θητείας; Η κόρη μου είναι 22 ετών. Ο άντρας μου είναι συνταξιούχος με 67% αναπηρία με εγχείρηση καρδιάς.
Ενημερώστε με σας παρακαλώ αν γνωρίζετε κάτι.
Ευχαριστώ
Δικαιούται ο γιος μου που είναι το 1ο παιδί από τα δύο που έχω, μείωση θητείας; Η κόρη μου είναι 22 ετών. Ο άντρας μου είναι συνταξιούχος με 67% αναπηρία με εγχείρηση καρδιάς.
Ευχαριστώ
-
- Στρατηγός
- Posts in topic: 21
frinda έγραψε:Μπορείτε, αν γνωρίζετε φυσικά, να μου πείτε ποιοι δικαιούνται μείωση της στρατιωτικής θητείας;
Ευχαριστώ
Ο μόνος ή μεγαλύτερος γιος οικογένειας που έχει χασει τον ένα γονέα ή έχει ανάπηρο γονέα* ή γονέα άνω των 70, κάνει 8μηνο.
*Αν ο γονέας έχει αναπηρία, καλείται από στρατιωτική ιατρική επιτροπή και εξετάζεται. Μόνο αν η επιτροπή αυτή αποφανθεί θετικά, ο στρατεύσιμος χαίρει μείωσης, διαφορετικά όχι (ακόμα και αν ο γονέας λαμβάνει επίδομα ή αναπηρική σύνταξη!)
Σας ευχαριστώ για την πληροφορία. Να είστε καλά.
Σαν μάνα αγωνιώ για τον κανακάρη μου.
Μου γράφετε ότι εξαρτάται από την κάθε επιτροπή αν θα εγκρίνουν ή όχι την αναπηρία του συζύγου μου. Αυτό είναι επισφαλές. Εξαρτάται σε τι ανθρώπους (επιτροπή) θα πέσεις. Εδώ θα πέφτουν τα τηλέφωνα των ημετέρων πιστεύω.
Μπορούμε να κάνουμε κάτι επιπλέον;
Μου γράφετε ότι εξαρτάται από την κάθε επιτροπή αν θα εγκρίνουν ή όχι την αναπηρία του συζύγου μου. Αυτό είναι επισφαλές. Εξαρτάται σε τι ανθρώπους (επιτροπή) θα πέσεις. Εδώ θα πέφτουν τα τηλέφωνα των ημετέρων πιστεύω.
-
- Στρατηγός
frinda έγραψε:Σας ευχαριστώ για την πληροφορία. Να είστε καλά.
τι επιπλέον να κάνετε δηλαδή;
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 2
- Έγω γονείς πάνω από 70 ετών άρα δικαιούμαι να υπηρετήσω 8μηνο.
- Είναι συνταξιούχοι.
- Επιπλέον έχουν αναπηρία που τους καθιστά ανίκανους για εργασία.
- Το ότι δικαιούμαι 8μηνο είναι δεδομένο (λόγω της ηλικίας τους).
- Το ερώτημα είναι αν δικαιούμαι 6μηνο μιας και έχουν και οι δύο το ποσοστό αναπηρίας που χρειάζεται ώστε να είναι ανίκανοι για εργασία. Εκτός αν η αναπηρία τους και η ανικανότητα τους για εργασία αναιρείται επειδή παίρνουν σύνταξη και έτσι δικαιούμαι μόνο το 8μηνο.
-
- Στρατηγός
Δεν αναιρείται η αναπηρία τους επειδή είναι συνταξιούχοι, κάνεις κανονικά 6μηνο
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 2
Greek_Army έγραψε:Δεν αναιρείται η αναπηρία τους επειδή είναι συνταξιούχοι, κάνεις κανονικά 6μηνο
Και οι ενέργειες που πρέπει να κάνω ποιές είναι;
Θα πρέπει να υποβάλλω χαρτιά για μειωμένη θητεία πριν πάω ή μετά; Και τι είδους χαρτιά θα χρειαστούν;
Αν με πάρουν για 8μηνο ή 6μηνο στις ειδικές δυνάμεις μπορώ να πάω ή δέχονται μόνο 9μηνίτες?
-
- Στρατηγός
Γεια σας, έχω μητέρα νεφροπαθή 87 % αναπηρια και πατέρα καρδιοπαθή με μικρότερο ποσοστό αναπηρίας (56 και 62 χρονών αντίστοιχα). Έχω συγκεντρώσει τα χαρτιά για να διεκδικήσω μειωμένη θητεία και μεταφορά στον τόπο μου. Παρουσιάζομαι σε λίγες μέρες. Θα ήθελα να ξέρω που θα καταθέσω αυτά τα χαρτιά; Την ημέρα της παρουσίασης μου στο στρατόπεδο; Πρέπει να το ζητήσω εκείνη την ημέρα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Λογικα θα τα καταθεσεις στο στρατολογικο γραφειο που ανηκεις...
-
- Στρατηγός
Νέος έγραψε:Γεια σας, έχω μητέρα νεφροπαθή 87 % αναπηρια και πατέρα καρδιοπαθή με μικρότερο ποσοστό αναπηρίας (56 και 62 χρονών αντίστοιχα). Έχω συγκεντρώσει τα χαρτιά για να διεκδικήσω μειωμένη θητεία και μεταφορά στον τόπο μου. Παρουσιάζομαι σε λίγες μέρες. Θα ήθελα να ξέρω που θα καταθέσω αυτά τα χαρτιά; Την ημέρα της παρουσίασης μου στο στρατόπεδο; Πρέπει να το ζητήσω εκείνη την ημέρα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Διάβασε στο άρθρο την διαδικασία υπαγωγής
Λογικά θα κάνεις 6μηνο
Πάντως οι γονείς σου θα πρέπει να περάσουν από την υγειονομική επιτροπή του στρατού
Παιδιά καλησπέρα
Η μητέρα μου 65 ετών έχει αναπηρία 67% με απόφαση του ΟΓΑ. Ο πατέρας μου 73 ετών έχει αναπηρία 55% με απόφαση του ΙΚΑ. Είναι και οι δύο συνταξιούχοι. Επίσης είμαι το μόνο αγόρι από 3 τέκνα.
Γνωρίζω ότι θα υπηρετήσω 8μηνο σίγουρα. Μπορώ να επικαλεστώ τη διάταξη ότι έχω και τους δύο γονείς ακατάλληλους για κάθε εργασία ώστε να υπηρετήσω 6 μήνες;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Η μητέρα μου 65 ετών έχει αναπηρία 67% με απόφαση του ΟΓΑ. Ο πατέρας μου 73 ετών έχει αναπηρία 55% με απόφαση του ΙΚΑ. Είναι και οι δύο συνταξιούχοι. Επίσης είμαι το μόνο αγόρι από 3 τέκνα.
Γνωρίζω ότι θα υπηρετήσω 8μηνο σίγουρα. Μπορώ να επικαλεστώ τη διάταξη ότι έχω και τους δύο γονείς ακατάλληλους για κάθε εργασία ώστε να υπηρετήσω 6 μήνες;
-
- Στρατηγός
GRS80 έγραψε:Παιδιά καλησπέρα
θα πρέπει η υγειονομική επιτροπή να εξετάσει την μητέρα σου και αν η απόφαση τους είναι θετική τότε θα κάνεις 6 μήνες
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Καλησπερα ο πατερας μου εχει περασει απο επιτροπη και εχει βγει απο ποσοστο αναπηριας ανω το 67%
ΔΙκαιουμαι μειωση θητειας εφοσον ο πατερας μου εχει αναπηρια και ειμαι ο μεγαλυτερος γιος στην οικογενεια απο 2 αδερφια;
ευχαριστω εκ των πρωτερων
ΔΙκαιουμαι μειωση θητειας εφοσον ο πατερας μου εχει αναπηρια και ειμαι ο μεγαλυτερος γιος στην οικογενεια απο 2 αδερφια;
ευχαριστω εκ των πρωτερων
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες