ΑΝ ΜΠΩ ΘΕΛΩ Ε. Κ. Α. Μ έγραψε: της παλληνης ο στιβος ειναι 320 μετρα η στροφη, με λιγα λογια δεν ειναι ΄σωστος΄ στιβος και η βαλβιδα απο το σκαμα απεχει 3 μετρα, στο χαλικακι που ειναι ολα με τις κανονικες προδιαγραφες στιβου η αποσταση απο τη βαλβιδα εως το σκαμα ειναι 2 μετρα; Τι να πω... Δεν επιμενω επειδη δεν εχω παει ποτε να τρεξω εκει, αλλα μου φαινεται παραξενο.
Γιατι ποιος ειπε οτι οι κανονικες προδιαγραφες οριζουν οτι η βαλδιβα απεχει 3 μετρα απο το σκαμα;
σε ολα τα γηπεδα στιβου που κατεβαινα σε αγωνες με τον συλλογο μου, και εντος αττικης και εκτος σε ολα η βαλβιδα ηταν 3 μετρα, δεν το λεω εγω αλλα οι προδιαγραφες, δεν το λεω για εμενα η βαλβιδα ας ειναι και 5 μετρα απο το σκαμα δεν με νοιαζει, για τα παιδια που δεν εχουν πηδηξει ποτε το ειπα. Γιαυτο επειδη δεν εχω τρεξει οπως προειπα στο συγκεκριμενο ταρταν δεν μπορω να επιμεινω, ας ειναι και 2 και 3 και 4 και 5 μετρα, δεν με απασχολει.
ΑΝ ΜΠΩ ΘΕΛΩ Ε. Κ. Α. Μ έγραψε: σε ολα τα γηπεδα στιβου που κατεβαινα σε αγωνες με τον συλλογο μου, και εντος αττικης και εκτος σε ολα η βαλβιδα ηταν 3 μετρα, δεν το λεω εγω αλλα οι προδιαγραφες, δεν το λεω για εμενα η βαλβιδα ας ειναι και 5 μετρα απο το σκαμα δεν με νοιαζει, για τα παιδια που δεν εχουν πηδηξει ποτε το ειπα. Γιαυτο επειδη δεν εχω τρεξει οπως προειπα στο συγκεκριμενο ταρταν δεν μπορω να επιμεινω, ας ειναι και 2 και 3 και 4 και 5 μετρα, δεν με απασχολει.
Οι προδιαγραφες λενε οτι οτι η βαλβιδα μπορει να απεχει απο 1 εως 3 μετρα απο το σκαμα. Αν δεις βιντεακια με επισημους θα αγωνες θα δεις διαφορετικες αποστασεις μεσα σε αυτη την εμβελεια. Δεν ειναι παντα στα 3 μετρα η βαλβιδα.
Επειδή έχω περάσει τα αθλήματα για τους αξιωματικούς, να κάνω κάποιες παρατηρήσεις: α) Στις έλξεις ανεβαίνετε με σκαμνί, πιάνετε την δοκό και μετά την πρώτη έλξη στο παίρνουν το σκαμνί. Πρέπει να περάσετε το σαγόνι από την δοκό και μετά το κεφάλι να είναι κάτω από την δοκό 5 φορές (δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα με γάντια).(ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ, δίοτι είδα άτομα που δεν παίρναν ούτε μία. Μην είστε πιασμένοι όταν θα πάτε να δώσετε. Ίσως η πιο δύσκολη δοκιμασία.) β) Τα βάρη είναι δύο αλτήρες των 25κιλών. Αν τα ακουμπήσετε στο έδαφος κατά την χρονομέτρηση ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ κόβεστε (ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΚΟΠΕΛΕΣ ΕΔΩ!). Ο χρόνος είναι υπεράρκετος. γ) Η δοκός είναι ξύλινη και είναι 1 μέτρο από το έδαφος. Ανεβαίνετε με κάλτσες ή ξυπόλυτοι μέσω μιας σκάλας χωρίς να βάλετε πουθενά το χέρι σας για να στηριχθείτε. Θέλει ΜΗΔΕΝΙΚΟ άγχος και δεν έχει χρονομέτρηση αλλά αν πέσετε ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ κόβεστε. δ) Στην σκάλα δεν κόβεται κανείς. ε) Το 1000αρι στο χαλικάκι είναι 2.5 στροφές ΑΚΡΙΒΩς, και είναι 1000μέτρα ΑΚΡΙΒΩΣ. Θέλει καλό και γρήγορο ρυθμό από την αρχή της χρονομέτρησης αλλά και λίγη οικονομία δυνάμεων για να μην εγκαταλείψετε στην μέση. Πάνω απο 4:00 κόβεστε. Απαιτεί προπόνηση και να έχετε χρονομετρηθεί τουλάχιστον 10φορές στην προπόνηση.(ΠΡΟΣΟΧΗ και εδώ) ζ) Στο μήκος πηδάς από την βαλβίδα και μετά μετράνε με μεζούρα απο εκεί που πάτησες. Όποιος δεν κάνει 4 μ ξαναδίνει μέχρι άλλες 2 φορές (3 προσπάθειες συνολικά). Προσοχή στην προσγείωση γιατι αν βάλεις χέρια πίσω θα μετρήσουν απο εκεί το άλμα. η) Αν φτάσετε στο ύψος δεν υπάρχει περίπτωση να κοπείτε εδώ μιας και πηδάς με όποιο τρόπο θέλεις.(Εχει στρώμα εκεί που προσγειώνεστε). Γενικά όσοι είστε προετοιμασμένοι και "έχετε" τα αθλήματα δεν θα έχετε σημαντικό πρόβλημα.
Και βέβαια μετράνε Από τη βαλβίδα για τα τέσσερα μέτρα! Τώρα αν εσύ μπορείς να κάνεις τα τέσσερα μέτρα πατώντας είκοσι πόντους πριν τη βαλβίδα καλώς! Αυτοί όμως δεν θα μετρίσουν 4.20!
Η δοκός θέλει ψυχραιμία. Πιο μεγάλο πρόβλημα είναι το άγχος. Βαθιές ανάσες σιγά και σίγουρα τα βήματα και έχεις συνέχεια κάποιον από δίπλα σου να σου μιλάει για να συγκεντρωθείς! Και προσοχή πως θα ανέβεις γιατί δεν ακουμπάς πουθενά για στήριγμα...