Αξιοκρατία στο διαγωνισμό Λιμενικού (2011)

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από D.Y.K »

Επειδή το κλίμα ''μυρίζει'' μπαρούτι θα σας παρακαλέσω να διατηρήσετε τον διάλογο σε κόσμια επίπεδα μιάς και παρατηρώ ότι οι περισσότεροι που γράφεται στο συγκεκριμένο θέμα είστε άτομα μορφωμένα και χειρίζεστε ωραία τον γραπτό λόγο για να μην αναγκαστούμε να διαγράφουμε μηνύματα ή να κλειδώνουμε θέματα.

Σας ευχαριστώ.
CHRIS

Δημοσίευση από CHRIS »

Μαθε οτι αυτ που εχουν βγει απο αεν δεν ειναι ολοι τουβλα. Επισης μαθε οτι αυτοι που ειναι στην αεν αξιζουν πολυ περισςοτερο απο ολους εσας που ειστε αει για το λιμενικο.
CHRIS

Δημοσίευση από CHRIS »

Αυτοι που εχουν τελειωσει αεν ειναι αξιωματικοι ηδη. Ειναι ανθυποπλοιαρχοι. Και ναι εσεις των αει η των ΤΕΙ η κι εγω δεν ξερω τι για το λιμενικο (προσεξε) για το λιμενικο μπροστα τους ειστε παντελως αχρηστοι. Αφου θες λοιπον να μιλησουμε αντικειμενικα και να πουμε για αξιοκρατια. Αν σε πιασει ενας αεν και σε αναβασει σε ενα καραβι δε θα ξερεις που πανε τα 5. Και δεν προκειται να μαθεις για βαπορια και θαλασςα στον 1 χρονο. Τους αεν πρεπε να τους παρακαλανε να πανε στο λιμενικο και να τους ψαχνουν. Ναι δεν λεω ουτε κουραστηκαν για να μπουν στη σχολη, ουτε μπηκαν με 20. Με 5 μπηκαν. Αλλα αν νομιζεις οτι εισαι εξυνος και μαγκας πηγαινε κανε τη δουλεια τους η οποια ειναι απο τις δυσκολοτερες που υπαρχουν και η οποια ειναι αυτη που στο φιναλε φερνει το τρελο χρημα στη χωρα. Η νο 1 δουλεια που φερνει λεφτα στην πατριδα ειναι. Ειναι οι καταλληλοτεροι για λιμενικο και παρολα αυτα βαζουν ενα ματσο ακυρους και ασχετους επειδη βγαλαν ενα αει. Γι αυτο οι λιμενικοι εχουν μαυρα μεσανυχτα κι ολοι τους βριζουν.
Άβαταρ μέλους
Kostas17
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 23

Δημοσίευση από Kostas17 »

Ας κλειδωθει το θεμα ρε παιδια, δεν βγαζουμε ακρη με δαυτους...
Άβαταρ μέλους
nick_
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από nick_ »

CHRIS έγραψε:Αυτοι που εχουν τελειωσει αεν ειναι αξιωματικοι ηδη. Ειναι ανθυποπλοιαρχοι. Και ναι εσεις των αει η των ΤΕΙ η κι εγω δεν ξερω τι για το λιμενικο (προσεξε) για το λιμενικο μπροστα τους ειστε παντελως αχρηστοι. Αφου θες λοιπον να μιλησουμε αντικειμενικα και να πουμε για αξιοκρατια. Αν σε πιασει ενας αεν και σε αναβασει σε ενα καραβι δε θα ξερεις που πανε τα 5. Και δεν προκειται να μαθεις για βαπορια και θαλασςα στον 1 χρονο. Τους αεν πρεπε να τους παρακαλανε να πανε στο λιμενικο και να τους ψαχνουν. Ναι δεν λεω ουτε κουραστηκαν για να μπουν στη σχολη, ουτε μπηκαν με 20. Με 5 μπηκαν. Αλλα αν νομιζεις οτι εισαι εξυνος και μαγκας πηγαινε κανε τη δουλεια τους η οποια ειναι απο τις δυσκολοτερες που υπαρχουν και η οποια ειναι αυτη που στο φιναλε φερνει το τρελο χρημα στη χωρα. Η νο 1 δουλεια που φερνει λεφτα στην πατριδα ειναι. Ειναι οι καταλληλοτεροι για λιμενικο και παρολα αυτα βαζουν ενα ματσο ακυρους και ασχετους επειδη βγαλαν ενα αει. Γι αυτο οι λιμενικοι εχουν μαυρα μεσανυχτα κι ολοι τους βριζουν.

Το θεμα του thread ειναι η αξιοκρατια των εξετασεων του λιμενικου, αν το ξεχνας... Το αν οι ΑΕΝ με ανεβασουν σ ενα καραβι κ δεν ξερω τιποτα δε μου λεει κατι. Κι εγω αν τους δειξω μια ηλεκτρικη μηχανη ή ενα τρανζιστορ δε θα ξερουν τιποτα... Τι να κανουμε τωρα; Ο καθενας μ αυτο που σπουδασε ή που "σπουδασε"! Αφου δεν κουραστηκε για να μπει, κι αφου μπηκε με 5 οπως λες,ειναι λογικο να μην μπορει να ανταπεξελθει σε εξετασεις ΣΧΕΤΙΚΑ υψηλου επιπεδου (γιατι φοβερα δυσκολα τα θεματα δεν ηταν στις εξετασεις περαν του διοικητικου που ναι απο μονο του δυσκολο). Τωρα ολα τα αλλα περι του αν χρειαζονται, αν παιρνουν τρελα λεφτα κλπ, ειναι φλυαριες για να υποστηριξεις αυτο που λες... Πολυ απλα αυτο που συζηταμε ειναι η αξιοκρατια των εξετασεων. Εκει επικεντρωσου.

Κι αφου τους λιμενικους τους κοροιδευουν, ειναι ενα ματσο ασχετοι, τους βριζουν ολοι κλπ, γιατι θελουν να μπουν εκει; Καταδεχονται να ναι μαζι με το ενα ματσο ασχετους; Ας κατσουν στη νο1 δουλεια της χωρας, να παιρνουν τρελο χρημα, να ταξιδευουν συνεχως αφου ειναι ωραια κ ας αφησουν τα ανθρωπακια (εμας) να γινουμε λιμενικοι.

Δεν εχει νοημα να ανακυκλωνουμε την ιδια κουβεντα. Οκ, οι της ΑΕΝ ειναι γαματοι κ εμεις οοοολοι οι υπολοιποι αχρηστοι που δεν ξερουμε κ κυριως δεν μπορουμε να μαθουμε τιποτα κ ποτε!
CHRIS

Δημοσίευση από CHRIS »

ΕικόναΕικόναΕικόνααχου τωρα μου την ειπες! Αφου θες να μαθεις τοσο γιατι θα πρεπει να μπουν οι αεν εκει, μαθε οτι χρειαζεται και θελουν να μπουν για να κανουν το λιμενικο να ειναι λιμενικο κι οχι το χαλι που ειναι. Και δεν ειπε κανενας οτι ειστε ανθρωπακια ολοι εσεις που δεν ειστε αεν. Μονο ενας κομπλεξικος θα το λεγε αυτο. Απλα για το λιμενικο, ειναι πρωτα οι αεν και μετα ολοι οι αλλοι καλως η κακως. Δεν ειναι θεμα αποψης αυτο. Και το οτι μπηκαν με 5 δεν τους καθιστα τουβλα. Ουτε τους καθιστα ανικανους να κατσουν να διαβασουν και να γραψουν. Αρα δεν ισχυει το οτι δεν μπορουν να ανταπεξελθουν. Το οτι ειπαν με τετοιο στομφο οτι κατεβηκαν αδιαβαστοι σιγουρα δε τους τιμα αλλα δεν ειναι ολοι ετσι. Και θα πρεπε να σου λεει παρα πολλα το να ανεβεις σε καραβι και να μην ξερεις τιποτα, διοτι αυτο σε καθιστα εντελως αχρηστο για το λιμενικο.

το λιμενικο εχει το λιμανι την προκυμαια και πολλα αλλα που χουν να κανουν με τη θ α λ α σ σ α ! Πανω στη θαλασσα υαρχουν πλοια και πλεουμενα οχι αυτοκινητα. Επομενως πρεπει να σου λεει πολλα. Γιατι οταν εσυ που θες να γινεις λιμενικος σου πουνε αυριο πηγαινε δες τη μπαλα του πλοιου για να δωσεις αποπλου κι εσυ δεν ξερεις καν τι ειναι η μπαλα, αυτο θα εχει σαν αποτελεσμα: Να καθυστερησεις ενα ολοκληρο βαπορι το οποιο κοστιζει τ α εκατομμυρια, και μαζι με αυτο καθυστερεις κι ενα φορτιο το οποιο κοστιζει αλλα τοσα κι αλλα τοσα. Ξερεις οι ναυτιλιακες δεν μπορουν να καθονται να ασχολουνται με τον καθε ασχετο λιμενικο. Μιλαμε για επιχειρηση εκατομμυριων οι οποιες ανηκουν σε εφοπλιστες.

μιλαμε για λεφτα. Δεν ειναι τοσο απλα. Οπως καταλαβαινεις προφανως δεν ειναι φλυαριες αυτα που λεω απλα και μονο για να στηριξω τα λεγομενα μου. Ετσι εχουν τα πραγματα. Κι απο κει ξεκιναει η αξιοκρατια. Την αξιοκρατια οπως κι ολα τα πραγματα τα πιανουμε απο τη ριζα τους, οχι απο κει που μας βολευει. Τωρα αν εσυ οι καποιο σαν εσενα πιστευεις οτι ειστε αχρηστοι και δεν ξερετε η κυριως δεν μπορειτε να μαθετε τιποτα και ποτε αυτο εσυ το ξερεις! Θεμα δικο σου.
KALO E?

Δημοσίευση από KALO E? »

CHRIS αστον ρε. Αμα ερθει η ωρα του (που αμφιβαλω) να ανεβει σε κανενα ΠΛΣ και ξερναει σαν το γατι με 4-5BF ΘΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΓΛΥΚΑ. Ο ανθρωπος είναι ανοητοσ... Μαλλον δεν ξερει που παει.
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από greko_27 »

Η νομοθεσια που αφορα την συνθεση του ΛΣ απαγορευει να πανε στα σκαφη οσοι δεν εχουν τα καταλληλα πτυχια... εγω θα αναφερω τα λογια ενος λιμενικου ο οποιος δεν εχει καμια σχεση με τις ΑΕΝ: Και από ποια κατηγορία Αξιωματικών ΔΕΔΑΠΛΕ θα πάνε να κάνουν επιθεωρήσεις επί των πλοίων; Οι νομικοί, οι μαθηματικοί, οι γυμναστές, οι φιλόλογοι ή οι μηχανικοί; Αυτοί δεν ξέρουν ποια είναι η πλώρη και ποια η πρύμνη, ούτε έχουν ιδέα τι εστί "Security",SOLAS,MARPOL,STCW. Και δεν μαθαίνονται όλα με θεωρητικά μαθήματα, απαιτείται εμπειρία και τριβή με το αντικείμενο. Μην ανησυχείτε όμως,3 επιθεωρητές που ήδη υπάρχουν και 4 απόφοιτοι ΑΕΝ που πέρασαν φέτος, σύνολο 7. Επαρκής αριθμός ώστε να φέρουν εις πέρας επιθεωρήσεις ανά την υδρόγειο ευρισκομένων πλοίων.
Εξαίρεση πάντως μπορεί ν'αποτελούν οι ναυπηγοί, αναφορικά στους ανωτέρω μηχανικούς.
Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Υποψήφιος ΑΕΝ συγκέντρωσε σύνολο μορίων 75 γράφοντας σε 4 μαθήματα άριστα πλην του Διοικητικού δικαίου όπου έγραψε λίγο κάτω από τη βάση κι έμεινε εκτός.Σε αυτον βεβαια δεν μετατραπηκε το 9 σε 10. Ποιες σκοπιμότητες εξυπηρετούσε η εξέταση του Διοικητικού Δικαίου σαν ΚΟΙΝΟ μάθημα Νομικών, Πολυτεχνιτών και υποψηφίων ΑΕΝ. Η αποτυχία υποψηφίων ΑΕΝ ήταν δεδομένη από τη στιγμή που κλήθηκαν να εξεταστούν σε ένα αμιγώς νομικό και δύσκολο μάθημα άγνωστο προς αυτούς.Πρώτη φορά μπήκε φέτος το συγκεκριμένο μάθημα OΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ.Τα πλωτά δεν μπορούν να κυβερνηθούν από άναυτους θεωρητικούς οι οποίοι δεν είναι γνώστες του αντικειμένου της θάλασσας και οι οποίοι δεν έχουν μάθει να διαχειρίζονται καταστάσεις κρίσεως, πράγμα το οποίο μαθαίνεται θεωρητικά στις ΑΕΝ και πρακτικά στα καράβια και στους ωκεανούς! Η αποναυτικοποίηση του Λιμενικού Σώματος έχει δυστυχώς ξεκινήσει... Η ηγεσία (πολιτική και Στρατιωτική) αντιλαμβάνεται που οδηγεί το Σώμα και ποιες θα είναι μελλοντικά οι συνέπειες; ... Εας αναφερουμε ΕΝΑ απλο παραδειγμα:Toυρκικη ακταιωρος πραγματοποιει διασωση πλοιου με κοινοτικη σημαια εντοσ του ελληνικου sar λογω ελλειψης διαθεσεως σκαφους απο το ΛΣ (η οποια συμβαδιζει με το ελληνικο FIR των αθηνων) ... Ξερετε τι συνεπειες θα εχει αυτο για το μελλον του αιγαιου και την πολυποθητη χαραξη τησ ΑΟΖ;...
Nick κλπ απο αει (οπου ειναι πολυ κατωτερα απο τα αει του εξωτερικου, τοσο σε επιπεδο μορφωσης οσο και σε εφαρμογη αυτων, δεν μιλαω καν για εγκαταστασεις κλπ) το οτι θα φορεσεις στολη και θα παρεις ενα σπαθακι (λογω ελλειψης χρηματων ισωσ τα κοψουν και αυτα) δεν σε κανουν αυτοματα λιμενικο ουτε και αξιωματικο. Λιμενικος-οι με την πραγματικη εννοια της λεξης δεν προκειτε να γινεις-ετε εσυ και οι λοιποι απο αει, για αξιωματικους δεν το συζηταμε καν... Αλλα και οι 15 μηνες σεμιναρια που θα κανετε στην ΣΝΔ ουτε καν τις βασικες γνωσεις θα σου-σας δωσουν...
ΥΓ:Και οσο για τo εαν ηταν ή οχι αντικειμενικοσ ο συγκεκριμενοσ διαγωνισμοσ πως γινετε στους επιτυχοντες να βρισκετε ΓΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ; Ασ μιλησουμε και με ονοματα: Μιχάλης Κόλιας γιος του βουλευτη Κωνσταντίνου Κόλια βουλευτή της Ν. Δ. Κορινθίας. Και αυτος 10 πηρε στο δικαιο. Μαλλον τυχαια
Άβαταρ μέλους
Kostas17

Ενταξει Greko, θα εισηγηθουμε ολοι μας στην επομενη προκυρηξη η κατηγορια της ΑΕΝ να δινει "Εμεις και ο Κοσμος", "Η Γλωσσα μου" και ισως αντι για αθληματα να φτιαχνουν καραβακια με πλαστελινη, γιατι δεν ειναι δυνατον αυτοι οι παντογνωστες και συγχρονοι Ποσειδωνες να καθονται να διαβαζουν διοικητικο. Ειναι για παρακατιανους ΑΕΙτζηδες και Πολυτεχνητες...

Ρωτα τους φιλους σου της ΑΕΝ, τους λιγους που εφτασαν στα γραπτα τι ελεγαν για το λιμενικο. Θα σου γραψω αυτολεξι

"Εγω στα @@ μου αν θα μπω, δεν ειμαι σιγουρος αν θελω, το χρημα εξω ειναι"

"Ελα ρε δεν εχω ανοιξει σελιδα, οτι θυμαμαι απο τη σχολη"

"Μολις ξεμπαρκαρα και μου ειπε ο πατερας μου να δωσω"

Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Kostas17 έγραψε:Ενταξει Greko, θα εισηγηθουμε ολοι μας στην επομενη προκυρηξη η κατηγορια της ΑΕΝ να δινει "Εμεις και ο Κοσμος", "Η Γλωσσα μου" και ισως αντι για αθληματα να φτιαχνουν καραβακια με πλαστελινη, γιατι δεν ειναι δυνατον αυτοι οι παντογνωστες και συγχρονοι Ποσειδωνες να καθονται να διαβαζουν διοικητικο. Ειναι για παρακατιανους ΑΕΙτζηδες και Πολυτεχνητες...

Ρωτα τους φιλους σου της ΑΕΝ, τους λιγους που εφτασαν στα γραπτα τι ελεγαν για το λιμενικο. Θα σου γραψω αυτολεξι

"Εγω στα @@ μου αν θα μπω, δεν ειμαι σιγουρος αν θελω, το χρημα εξω ειναι"

"Ελα ρε δεν εχω ανοιξει σελιδα, οτι θυμαμαι απο τη σχολη"

"Μολις ξεμπαρκαρα και μου ειπε ο πατερας μου να δωσω"

σε χαλασε η αληθεια; Δεν πειραζει... Αναυτοι ειστε και οχι παρακατιανοι. Μην τα μπερδευεισ... ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ θα εισαι και δεν μπορεις να προσφαιρεις περισσοτερα απο μια γυναικα... Ειτε σου αρεσει ουτε οχι... Και εαν αυριο μεθαυριο βρεθεις στην ΔΠΟΕΚ οταν θα σου ερχοντε οι αιτησεις για να τακτοποιηθουν τα πολιτικα ρουσφετια κοιταξε να τα ικανοποιησεις για να μην χασεις την θεσουλα σου στο υπουργειο... Τωρα που θα μπεισ στην σχολη ζητα απο τον γιο του βουλευτη και συναδελφο σου να σε βολεψει κοντα στον τοπο σου... Τωρα που θα ερθει η νεα δημοκ στην κυβερνηση...
Άβαταρ μέλους
Kostas17

Αφου πιστευεις οτι ειναι τοσο σαπια η κατασταση γιατι κλαιγεσαι και συ μαζι με αυτους που δεν περασαν; Ας μου το εξηγησει καποιος, γιατι εγω με το μικρο μου αναυτο μυαλο δεν μπορω να το καταλαβω.Κανονικα θα πρεπε να χαιρεστε!

Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Kostas17 έγραψε:Αφου πιστευεις οτι ειναι τοσο σαπια η κατασταση γιατι κλαιγεσαι και συ μαζι με αυτους που δεν περασαν; Ας μου το εξηγησει καποιος, γιατι εγω με το μικρο μου αναυτο μυαλο δεν μπορω να το καταλαβω.Κανονικα θα πρεπε να χαιρεστε!

εσυ δεν ησουν ποτε μπροστα στις εξαγγελιεσ του υπουργου γι αυτο αστο καλυτερα... Μας ειχαν ζαλησει αυτος και τα παπαγαλακια του για τισ δηθεν αλλαγες που θα γινονταν σε ολους τους τομεις που αφορουν το λΣ, για την πληρωση των πλωτων σκαφων με ατομα (ακομα ερχοντεΕικόνα) ... Μεσα σε αυτο και οι αντικειμενικεσ προσληψειςΕικόνα... Αλλα επειδη ο νεοελλην ειναι παρτακιασ και κοιταει μονο το συμφερον του, εαν στο εγγυς μελλον δωσει ο γιοσ σου για το λιμενικο ή καποιος συγγενης σου και του φανε τη θεση να μην διαμαρτυρηθεις... Εγινε ή δεν εγινε παραποιηση αποτελεσματων; Ειναι ή δεν ειναι παρανομο αυτο; Πρεπει ή οχι να επανεξεταστουν τα γραπτα απο πραγματικους καθηγητες και οχι απο μαιμουδες λιμενικους; ... ποιοι φοβουνται; Πρεπει να περασουν απο ναυτοδικειο τα μελη της επιτροπης ναι ή οχι; Θα σταματησει πια να ειναι το λιμενικο το ποιο βυσματικο σωμα; ... μαλλον οχι...
Άβαταρ μέλους
Kostas17

ΔΕΝ ξερω τι εγινε με τα γραπτα. Αλλο το τι διαβαζω στα διαφορα μπλογκ και φορουμ και αλλο τι συνεβη πραγματικα. Μονο για μενα μπορω να ξερω και θα πω για χιλιοστη φορα, οτι δεν πιστευω πως καποιος εγραψε καλα, σε ολα πανω απο τη βαση, ειχε περασει τις προηγουμενες διαδικασιες και δεν ειναι μεσα στο σωμα.Το αν μπηκαν ΚΑΙ βυσματα, δεν με ενδιαφερει. Αλλα δεν μπορω να πω οτι αδικηθηκε αυτος που εγραψε εστω και σε ενα κατω απο τη βαση και δεν του εκαναν το 9 - 10.

Μακαρι να ανοιγαν τα γραπτα, αληθεια στο λεω.

Άβαταρ μέλους
greko_27
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος

Μακαρι να τα ανοιγαν γιατι 18 καλοπαιδα εφαγαν τις θεσεις απο 18 επιλαχοντες (ευνοηθηκαν υπερβολικα στα γραπτα) ... Και αυτο το λεω με πληρη βεβαιοτητα... Αλλα δεν προκειτε να γινει... η μονη και αποδεκτη λυση ειναι η εξης:δημιουργια σχολης με τις εξης ειδικοτητες (μηχανικοι και μαχιμοι) 4 ετους φοιτησης (2ετης φοιτηση για υπαξ και λφ), με εκπληρωση των στρατιωτικων υποχρωσεων ολων των υποψηφιων... Εισαγωγη μεσω πανελληνιων
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες