Kostas17 έγραψε:Ρε αγαθε, επειδη σε παραμυθιαζαν εσενα οτι θα κονομησεις πρεπει να πεσουμε εμεις οι υπολοιποι στα 4; Τι ειναι αυτα που γραφεις περι ανωτερων και κατωτερων πτυχιων;Ακου να δεις αποψεις ατομου που ηθελε να παρει εξουσια στα χερια του... Γιαυτο παμε κατα διαολου μεγαλε...
Πρέπει να υπάρχουνε συντελεστές βαρύτητας ανάλογα τη σχολή προέλευσης και κατάργηση γραπτών εξετάσεων και των κατηγοριών ΑΕΙ/πολυτεχνείου. Ξεκινώντας από τα ελάχιστα έτη για την λήψη πτυχίου ως την ύπαρξη υποχρεωτικής διπλωματικής εργασίας, δυσκολία σχολής κλπ.
Τους χαρακτηρισμούς στους επιστρέφω. Και ναι αυτός που παραμυθιάστηκε δικαιούται να ικανοποιηθεί πρώτος, γιατί του συμπεριφέρθηκαν χειρότερα. Απο πριν την κρίση ξέρατε ότι τα πτυχία σας δεν έχουν στην Ελλάδα μοίρα.
Ειδες ομως οτι τελικα το χαρτι δεν εχει καμια αξια και δεν διαγραφει καμια μοιρα απο μονο του. Αξια ειναι ο τροπος που θα διαχειριστεις το χαρτι σου.
Και μην ακουω χαζομαρες για τη σχολη, γιατι και 5 χρονια ειμαστε, και υποχρεωτικη διπλωματικη εχουμε,65 υποχρεωτικα μαθηματα και οταν εσεις κανατε πρακτικη στο γραφειακι σας και επιβλεπατε εμας μας ειχαν πεταμενους στα βουνα, να μενουμε σε παλια σανατορια, χωρις ποσιμο νερο, σε συνθηκες χειροτερες απο μαυρο στρατοπεδο, μας υποχρεωναν να περπαταμε μεσα στο δασος 6 χιλιομετρα τη μερα για να κανουμε μαθημα και σε περιπτωση που κατι συνεβαινε και δεν σηκωνοσουν μια μερα στις 6 για να εισαι παρον στο μαθημα επρεπε να ξανακανεις τον επομενο χρονο τα παντα απο την αρχη. Σε ολη αυτη τη διαρκεια ειχες τους παντες να σου λενε προλαβαινεις να αλλαξεις επαγγελμα γιατι δεν προκειται να βρεις ποτε σου δουλεια...
Πιστευεις περασες πιο δυσκολα η σου συμπεριφερθηκαν χειροτερα;
Πρέπει να υπάρχουνε συντελεστές βαρύτητας ανάλογα τη σχολή προέλευσης και κατάργηση γραπτών εξετάσεων και των κατηγοριών ΑΕΙ/πολυτεχνείου. Ξεκινώντας από τα ελάχιστα έτη για την λήψη πτυχίου ως την ύπαρξη υποχρεωτικής διπλωματικής εργασίας, δυσκολία σχολής κλπ.
Τους χαρακτηρισμούς στους επιστρέφω. Και ναι αυτός που παραμυθιάστηκε δικαιούται να ικανοποιηθεί πρώτος, γιατί του συμπεριφέρθηκαν χειρότερα. Απο πριν την κρίση ξέρατε ότι τα πτυχία σας δεν έχουν στην Ελλάδα μοίρα.
Εαν υπηρχαν συντελεστες βαρυτητας για τα συγκεκριμενα πτυχια τοτε ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ που ειναι κατοχος των ΠΤΥΧΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΜΦΑΙΡΕ ΚΑΘΟΛΟΥ. Γιατι εαν παμε με βαση τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Και με βαση τις υπαρχουσες ειδικοτητες τοτε οι διπλωματουχοι αποφοιτοι των ΑΕΝ επρεπε να καταλαμβανουν τουλαχιστον σε ποσοστο 60% για καθε καινουρια προκηρυξη που αφορα αξιωματικους και υπαξιωματικους. Γιατι το ΛΣ ειναι ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑ (υπαγετε στον ΣΠΚ) εχει αμεση επαφη με την θαλασσα (πλωτα σκαφη, διασωσεις, αεροπλανα κτλπ) και δεν χρειαζετε ΑΛΛΟΥΣ ΓΡΑΦΙΑΔΕΣ. Οποτε εαν βρεθει ποτε σωστος πολιτικος και ενδιαφερθει για την φυλαξη των θαλασσιων συνορων και γινει το ΛΣ μαχιμο σωμα... Τοτε με το σταγονομετρο θα μπαινουν οι περισσοτεροι γραφιαδες και ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.ΑΛΛΑ ΟΜΩς ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.
Συγνώμη αλλά πιστεύω πως έχεις άδικο. Εγώ πέρασα, αλλά δεν ξέρω ούτε ένα άτομο από το λιμενικό, ούτε Βύσμα Έβαλα, ούτε Φροντιστήριο Πήγα. Έκανα την προσπάθειά μου, διάβασα παράλληλα με μεταπτυχιακό και τελικά πέτυχα. Άκουγα πολλά κατά τη διάρκεια όλων των φάσεων των εξετάσεων, αλλά "έκλεινα" Τα αυτιά μου στη Ράδιο Αρβύλα και τις ανακρίβειεσ... Πιστεύω πως η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών έχουν περάσει με την αξία τους και αξίζει σε όλους ένα μεγάλο μπράβο. Τα λόγια είναι περιττά.
kosta περασες απ οτι καταλαβα ε; Μπραβο αληθεια γιατι παρακολουθουσα το φορουμ και διαβαζεσ... Χαιρομαι ειλικρινα για οσα παιδια περασαν επειδη διαβασαν και προσπαθησαν! Σ αφηνει να ελπιζεις οτι δεν ειναι ολα βρωμικα! Ι επειδη αναφερθηκατε σε καποιο ονομα κοπελασ... Ε περασε ρε παιδια! Ειχε διαβασει ομως και στα αθληματα την ειδα κι ειχε σκισει οποτε... Τι να κανουμε ας μη σας γεμιζει το μάτι... Σημαιοφορς ειναι πλεον!
Μπηκα csrs να εισαι καλα φιλε. @Seeker Δασολογιας και Φυσικου περιβαλλοντος.
Εγω το μονο εξτρα που εκανα ηταν οτι πηγα φροντιστηριο, και αυτο για μια βδομαδα γιατι λογω δουλειας δεν μπορεσα να ανεβω Αθηνα νωριτερα γιατι η ολη διαδικασια ηθελε πολυ χρημα για μας της επαρχιας.
Παντως να σας πω και κατι ασχετο αλλα με την ελπιδα οτι ισως το δει καποιο παιδι που θα ενδιαφερθει για επομενη προκυρηξη οσον αφορα τα φροντιστηρια.
Μακραν η μεγαλυτερη αρπαχτη που εχω δει, και πεταμενα χρηματα. Το μονο + που σου δινουν ειναι οι σημειωσεις, αν και ακομη και αυτες δεν τα εχουν ολα
Kostas17 έγραψε: Μπηκα csrs να εισαι καλα φιλε.@Seeker Δασολογιας και Φυσικου περιβαλλοντος.
Εγω το μονο εξτρα που εκανα ηταν οτι πηγα φροντιστηριο, και αυτο για μια βδομαδα γιατι λογω δουλειας δεν μπορεσα να ανεβω Αθηνα νωριτερα γιατι η ολη διαδικασια ηθελε πολυ χρημα για μας της επαρχιας.
Παντως να σας πω και κατι ασχετο αλλα με την ελπιδα οτι ισως το δει καποιο παιδι που θα ενδιαφερθει για επομενη προκυρηξη οσον αφορα τα φροντιστηρια.
Μακραν η μεγαλυτερη αρπαχτη που εχω δει, και πεταμενα χρηματα. Το μονο + που σου δινουν ειναι οι σημειωσεις, αν και ακομη και αυτες δεν τα εχουν ολα
Είχες κάνει τα χαρτιά σου και στα άλλα σώματα; Αν ναι που και πόσα μόρια μάζευες περίπου; Αν θες φυσικά μας ενημερώνεις. Και όποιος άλλος από τους επιτυχόντες θα ήθελα να το κάνει. Κ πάλι συγχαρητήρια!
@Handballer οχι δεν τα ειχα κανει. Ειχα σκοπο να κανω και πυροσβεστικη. Στα αλλα δεν μαζευα μορια για να εχω ελπιδες.
Και πυροσβεστικη αν και δασολογος αει παλι δεν μαζευα μορια γιατι μοριοδοτουσαν αποφοιτους ΙΕΚ δασικης προστασιασ... Τι να πει κανεις, ευτυχως που δεν χρειαστηκε.
Τα μορια που μαζευα ηταν απο proficiency,zertificat, διπλωμα μηχανης και απολυτηριο λυκειου 16,4
Παντως τοσο καιρο μετανιωνα που δεν πηγα ειδικες δυναμεις να παρω μορια για να μπορεσω να συμμετασχω και στην προκυρηξη για υπαξ και λ/φ
@ypopshfios_11 αν και εκ του ασφαλους πλεον, θα συμφωνησω 100% μαζι σου. Και λεω εκ του ασφαλους γιατι λογικο ειναι να πεις οτι εγω βολευτικα και λεω παπαριες για να παρηγορησω...
Αυτο που εγινε με τους της ΑΕΝ ειναι απολυτα λογικο. Το επιπεδο των εισαγομενων και των αποφοιτων της ΑΕΝ ειναι παρα πολυ χαμηλο. Προφανως και δε θα μπορουσαν να ανταπεξελθουν σε τετοιου επιπεδου εξετασεις.
MΕγαλο φιασκο με τους ΑΕΝ. Λογικο ειναι, τα παιδια ειναι εξπερ στον τομεα τους και ειναι πολυ δυσκολο να ανταπεξελθουν στις απαιτησεις του διαγωνισμου. Πλεον τα πλωτα που θεωρουνται η αιχμη του δορατος του λιμενικου μενουν παραλυτα με 2 πλοιαρχους και 1 μηχανικο.
Ισως την επομενη φορα το σκεφτουν καλυτερα και βγαλουν ξεχωριστη προκυρηξη για ΑΕΝ γιατι ειναι κριμα και για τα παιδια και για το σωμα.
Αν και απο την αλλη μερια, για να κανω και λιγο το δικηγορο του διαβολου,2 μηχανικοι με τους οποιους μιλησα καμποσο κατα τη διαρκεια της διαδικασιας, δεν ειχαν σκοπο να ανοιξουν σελιδα, πηγαιναν χυμα στο κυμα και ο κυριος λογος ηταν οτι δεν ηξεραν αν πραγματικα ηθελαν να μπουν στο λιμενικο. Και πως να εισαι τρελαμενος να μπεις οταν εξω παιζουν μηνιατικα 5Κ το μηνα;
Kostas17 έγραψε:Ρε αγαθε, επειδη σε παραμυθιαζαν εσενα οτι θα κονομησεις πρεπει να πεσουμε εμεις οι υπολοιποι στα 4; Τι ειναι αυτα που γραφεις περι ανωτερων και κατωτερων πτυχιων;Ακου να δεις αποψεις ατομου που ηθελε να παρει εξουσια στα χερια του... Γιαυτο παμε κατα διαολου μεγαλε...
Ειδες ομως οτι τελικα το χαρτι δεν εχει καμια αξια και δεν διαγραφει καμια μοιρα απο μονο του. Αξια ειναι ο τροπος που θα διαχειριστεις το χαρτι σου.
Και μην ακουω χαζομαρες για τη σχολη, γιατι και 5 χρονια ειμαστε, και υποχρεωτικη διπλωματικη εχουμε,65 υποχρεωτικα μαθηματα και οταν εσεις κανατε πρακτικη στο γραφειακι σας και επιβλεπατε εμας μας ειχαν πεταμενους στα βουνα, να μενουμε σε παλια σανατορια, χωρις ποσιμο νερο, σε συνθηκες χειροτερες απο μαυρο στρατοπεδο, μας υποχρεωναν να περπαταμε μεσα στο δασος 6 χιλιομετρα τη μερα για να κανουμε μαθημα και σε περιπτωση που κατι συνεβαινε και δεν σηκωνοσουν μια μερα στις 6 για να εισαι παρον στο μαθημα επρεπε να ξανακανεις τον επομενο χρονο τα παντα απο την αρχη. Σε ολη αυτη τη διαρκεια ειχες τους παντες να σου λενε προλαβαινεις να αλλαξεις επαγγελμα γιατι δεν προκειται να βρεις ποτε σου δουλεια...
Συγχαρητήρια για την επιλογή σου κατ'αρχήν. Εγώ ποτέ δεν ήμουν περήφανος και φιγουρατζής για το τι έχω σπουδάσει, πόσο μάλλον όταν δεν εχω δουλεια. Ακου να δεις πας να μου συγκρινεις τη δασοπονια με το πολυτεχνειο. Σε τετοια συζητηση δεν προκειται να εισελθω για να πεσω τοσο χαμηλα. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί το ακαδημαικο υποβαθρο της σχολης σου με τη δικη μου. Είναι θέμα λογικής εν τέλει. Το αν πήρες πήρατε τα βουνά χωρίς νερό είναι θέμα βλακείας των αρχών της σχολής σου, μια απαίτηση παράλογη, ισως αναχρονιστικη, σε σχέση με τις ακαδημαικες απαιτησεις, δεν σε έχει κάνει καλύτερο επιστημονα, μπορει να πηρες καποια καλη εμπειρια και εσωτερικη πειθαρχια που καπου μπορει να σου φανει χρησιμη αλλα μεχρι εκει. Πρακτική έκανα στην οικοδομή κάτω από το λιοπύρι, έχω βάλει θεμελιακή γείωση και μπετό. Στη σχολη εχουμε 63 μαθηματα αλλα σε 9 Εξάμηνα και οχι σε 10 και το τελευταιο είναι διπλωματικη εργασια, αλλα ποτε δεν παιρνει ενα εξαμηνο, παιρνει ενα ακαδημαικο ετος για μια σοβαρή όχι στην ξεπετα δουλεια με 160-170 σελιδες. Δηλαδη κατω απο τα 6 χρονια, λιγο δυσκολο να τελειωσεις. Και δεν παιζει μεγαλος βαθμος, ξεχνα το θα ματωσεις. Στο ιδιο διαστημα οι κυνηγοι πτυχιων οικονομολογοι γεωπονοι δασολογοι γυμνασται εχουν βγαλει και μεταπτυχιακο (4+2), ελευθερο χρονο και για proficiency γαλλικων, γερμανικων και δημοσιο απο τα 25.
Kostas17 έγραψε: Πλεον τα πλωτα που θεωρουνται η αιχμη του δορατος του λιμενικου μενουν παραλυτα με 2 πλοιαρχους και 1 μηχανικο.
3 είναι οι πλοίαρχοι.
Deloitte έγραψε:
Kostas17 έγραψε:
Deloitte έγραψε:
Συγχαρητήρια για την επιλογή σου κατ'αρχήν. Εγώ ποτέ δεν ήμουν περήφανος και φιγουρατζής για το τι έχω σπουδάσει, πόσο μάλλον όταν δεν εχω δουλεια. Ακου να δεις πας να μου συγκρινεις τη δασοπονια με το πολυτεχνειο. Σε τετοια συζητηση δεν προκειται να εισελθω για να πεσω τοσο χαμηλα. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί το ακαδημαικο υποβαθρο της σχολης σου με τη δικη μου. Είναι θέμα λογικής εν τέλει. Το αν πήρες πήρατε τα βουνά χωρίς νερό είναι θέμα βλακείας των αρχών της σχολής σου, μια απαίτηση παράλογη, ισως αναχρονιστικη, σε σχέση με τις ακαδημαικες απαιτησεις, δεν σε έχει κάνει καλύτερο επιστημονα, μπορει να πηρες καποια καλη εμπειρια και εσωτερικη πειθαρχια που καπου μπορει να σου φανει χρησιμη αλλα μεχρι εκει. Πρακτική έκανα στην οικοδομή κάτω από το λιοπύρι, έχω βάλει θεμελιακή γείωση και μπετό. Στη σχολη εχουμε 63 μαθηματα αλλα σε 9 Εξάμηνα και οχι σε 10 και το τελευταιο είναι διπλωματικη εργασια, αλλα ποτε δεν παιρνει ενα εξαμηνο, παιρνει ενα ακαδημαικο ετος για μια σοβαρή όχι στην ξεπετα δουλεια με 160-170 σελιδες. Δηλαδη κατω απο τα 6 χρονια, λιγο δυσκολο να τελειωσεις. Και δεν παιζει μεγαλος βαθμος, ξεχνα το θα ματωσεις. Στο ιδιο διαστημα οι κυνηγοι πτυχιων οικονομολογοι γεωπονοι δασολογοι γυμνασται εχουν βγαλει και μεταπτυχιακο (4+2), ελευθερο χρονο και για proficiency γαλλικων, γερμανικων και δημοσιο απο τα 25.
Εντάξει θα συμφωνήσουμε μαζί σου: Μόνο το πολυτεχνείο είναι και κανένα άλλο. Όσο για τους οικονομολόγους για πήγαινε βγάλε καμμια ΑΣΟΕΕ, ΠΑΠΕΙ κτλ και μετά έλα και μίλα όπως το ίδιο ισχύει και για τους απόφοιτους ΤΕΦΑΑ που έχουν δυσκολίες σε άλλους τομείς πέρα από τον ακαδημαικό αφού δίνουν και αθλήματα κτλ!
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι συνεχιζεις ακομη αυτο το τροπαριο περι επιπεδου, μορφωσης και δυνατοτητων, απο τη στιγμη που σου απεδειξα εμπρακτα στο διαγωνισμο οτι ειμαι καλυτερος απο σενα.
Συγνωμη Delloite, δεν μπορω να συνεχισω να ανταλλασω αποψεις με ατομα που υποτιμουν την νοημοσυνη και το επιπεδο το δικο μου και των συναδελφων μου.
Kostas17 έγραψε:Δεν μπορω να καταλαβω γιατι συνεχιζεις ακομη αυτο το τροπαριο περι επιπεδου, μορφωσης και δυνατοτητων, απο τη στιγμη που σου απεδειξα εμπρακτα στο διαγωνισμο οτι ειμαι καλυτερος απο σενα.
Συγνωμη Delloite, δεν μπορω να συνεχισω να ανταλλασω αποψεις με ατομα που υποτιμουν την νοημοσυνη και το επιπεδο το δικο μου και των συναδελφων μου.
Λες πολλά άκυρα πράγματα που δεν στέκουν. Αν περιμένει κάποιος ένας διαγωνισμός του λιμενικού να κρίνει ποιός είναι καλύτερος ακαδημαϊκα, μορφωτικα κλπ δεν εννοιείται. Θα με τρελάνεις μου φαίνεται. Άλλο γεωπόνος, άλλο μηχανικός πως να το κάνουμε. Άλλο γιατρός άλλο νοσοκόμος, αλλιώς μείνε στις αυταπάτες σου. Βασικά, οι μόνοι με τους οποίους διαγωνίστηκα και με πέρασαν είναι οι επιτυχόντες και οι υψηλότερης βαθμολογίας μη επιτυχόντες του Πολυτεχνείου. Έδωσες 2 διαφορετικά μαθήματα, στη φυσικη κατακρημνιστικα. Μπορεί υποθετικά αν έπιανα τη βάση να ήταν διαφορετικά.
Δεν θα μιλήσω για τα βύσματα. Ο καθένας είναι ειδικός στα χωράφια του. Μη ξεχνάμε ότι πολλοί από μας δεν έχουν καμιά μα καμιά σχέση με μαθήματα δικαίου σε αντίθεση με οικονομολόγους νομικούς κτλ. Γι'αυτό πρέπει να υπάρχουν κριτήρια, όπως τα χρόνια σπουδών τη δυσκολία κτλ. Στο ΠΑΠΕΙ, ΑΣΟΕΕ τελειώνουν στα 4 χρόνια οι περισσότεροι μην ακούω βλακείες, με μαζική αντιγραφή και σπρώξιμο από τη ΔΑΠ.
Kostas17 έγραψε:Δεν μπορω να καταλαβω γιατι συνεχιζεις ακομη αυτο το τροπαριο περι επιπεδου, μορφωσης και δυνατοτητων, απο τη στιγμη που σου απεδειξα εμπρακτα στο διαγωνισμο οτι ειμαι καλυτερος απο σενα.
Λες πολλά άκυρα πράγματα που δεν στέκουν. Αν περιμένει κάποιος ένας διαγωνισμός του λιμενικού να κρίνει ποιός είναι καλύτερος ακαδημαϊκα, μορφωτικα κλπ δεν εννοιείται. Θα με τρελάνεις μου φαίνεται. Άλλο γεωπόνος, άλλο μηχανικός πως να το κάνουμε. Άλλο γιατρός άλλο νοσοκόμος, αλλιώς μείνε στις αυταπάτες σου. Βασικά, οι μόνοι με τους οποίους διαγωνίστηκα και με πέρασαν είναι οι επιτυχόντες και οι υψηλότερης βαθμολογίας μη επιτυχόντες του Πολυτεχνείου. Έδωσες 2 διαφορετικά μαθήματα, στη φυσικη κατακρημνιστικα. Μπορεί υποθετικά αν έπιανα τη βάση να ήταν διαφορετικά.
Δεν θα μιλήσω για τα βύσματα. Ο καθένας είναι ειδικός στα χωράφια του. Μη ξεχνάμε ότι πολλοί από μας δεν έχουν καμιά μα καμιά σχέση με μαθήματα δικαίου σε αντίθεση με οικονομολόγους νομικούς κτλ. Γι'αυτό πρέπει να υπάρχουν κριτήρια, όπως τα χρόνια σπουδών τη δυσκολία κτλ. Στο ΠΑΠΕΙ, ΑΣΟΕΕ τελειώνουν στα 4 χρόνια οι περισσότεροι μην ακούω βλακείες, με μαζική αντιγραφή και σπρώξιμο από τη ΔΑΠ.
δεχομαι οτι το πτυχιο σου εχει μεγαλη αξια αλλα εχω να σου κανω δυο ερωτησεις: 1. Εχεις ακουσει η οχι οτι στο ΕΜΠ παω εγω πχ και γραφω για σενα αφου δεν ελεγχουν πασο
2. Πανε παιδια ναι η οχι μεγαλων ετων και παρακαλανε και περνανε τα μαθηματα;
και μαθε οτι οταν καποιος περναει μαθημα μεσω ΔΑΠ κοβεται σε μαθηματα που περνανε μεσω ΠΑΣΠ