Υποχρεωτική στράτευση στα 18 (2012);

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 8
Δημοσιεύσεις: 10407
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am

Υποχρεωτική στράτευση στα 18 (2012);

Δημοσίευση από yandr »

guest έγραψε:Εσύ yandr βλέπω είσαι συνέχεια υπέρ της θητείας... Μήπως είσαι στρατιωτικός και δεν θέλεις να σου κόψουν το ειδικό μισθολόγιο; Α ξέχασα... Είναι και η κονόμα από τις διαφημίσεις της ιστοσελίδας.


Είσαι τσακωμένος με την ελληνική γλώσσα; Μήπως πρώτα να μάθεις να διαβάζεις και μετά να μάθεις να απαντάς;

Θα σου γράψω ξανά τι έγραψα γιατί προφανώς δυσκολεύεσαι.

Είμαι υπέρ της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 με ταυτόχρονη κατάργηση κάθε είδους αναβολής, για λόγους ισονομίας.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 8
Δημοσιεύσεις: 10407
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am

Υποχρεωτική στράτευση στα 18 (2012);

Δημοσίευση από yandr »

Γιώργος έγραψε:Η στράτευση σε όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία είναι μέθοδος που σε όλη την πάροδο της ιστορίας χρησιμοποιήθηκε από απολυταρχικά καθεστώτα με σκοπό την πλύση εγκεφάλου των νέων και αυτό έχει ψυχολογική βάση. Μάλιστα σε καθεστώτα όπως η Χιτλερική Γερμανία ή η ΕΣΣΔ στρατολογούσαν τα παιδιά από όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία ακριβώς γι' αυτό το λόγο. Δεν σε τιμά που επικροτείς τέτοιες πρακτικές.



Προσπαθείς να συνδέσεις τα ασύνδετα. Υπάρχουν πολύ ισχυρά επιχειρήματα υπέρ της υποχρεωτικής αύξησης στα 18.

  • Ισονομία για όλους
  • Στράτευση στην κατάλληλη ηλικία για το στρατό και όχι στα 35
  • Ομαλότερη επαγγελματική ή/και ακαδημαϊκή εξέλιξη για τον στρατεύσιμο (και όχι με απότομη διακοπή)


Όλα αυτά και άλλα πολλά δεν έχουν καμία σχέση με απολυταρχικά καθεστώτα.

guest

Υποχρεωτική στράτευση στα 18 (2012);

Δημοσίευση από guest »

Μάλλον εσύ είσαι τσακωμένος... Άκου τσακωμένος... Τέτοιες εκφράσεις χρησιμοποιείτε στο στρατό;

Το σχόλιο μου ήταν γενικό αν δεν διάβασες σωστά, καθώς παρακολουθώ πολλές φορές τις καταχωρήσεις σου πόσο υπέρ είναι για τη στρατιωτική θητεία και μάλιστα εμπεριέχουν αρκετή ειρωνία για όσους δεν την αποδέχονται.

Και στις ερωτήσεις μου δεν απάντησες.
Άβαταρ μέλους
bodybuilder625
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 5
Δημοσιεύσεις: 242
Εγγραφή: Τρί Ιούλ 19, 2011 6:08 pm
Τοποθεσία: Λοκατζής

Υποχρεωτική στράτευση στα 18 (2012);

Δημοσίευση από bodybuilder625 »

Όπως διάβασα σε ένα άρθρο η Χρυσή Αυγή θα προτείνει να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18 έτη... Επιτέλους και κάτι καλό.Εικόνα Και εγώ είμαι υπέρ κυρίως για το λόγο που αναφέρθηκε και πιο πάνω δηλαδή όταν τελέιώνεις τις σπουδές σου να μπαίνεις κατευθείαν στη δουλειά σου φρέσκος κιόλας αφού μόλις έχεις τελειώσει και όχι να χάσεις ένα ολόκληρο χρόνο έτσι ξαφνικά ενώ θα είσαι ήδη 24 ή 25 χρονών...
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΡΗΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ
Γιώργος

Υποχρεωτική στράτευση στα 18 (2012);

Δημοσίευση από Γιώργος »

Δεν προσπαθώ να συνδέσω τα ασύνδετα, μιλάω συγκεκριμένα και ξεκάθαρα. Εσύ πας να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Επιχειρείς να καλύψεις με τον μανδύα μίας αμφίβολης νομιμότητας δικής σου εμπνεύσεως μία κατ εξοχήν μέθοδο αντιδημοκρατικών καθεστώτων. Είτε αντιλαμβάνεσαι έτσι εσύ την νομιμότητα είτε όχι, δεν αλλάζει την ιστορική αλήθεια: Η υποχρεωτική στράτευση στα 18 (ή και σε ακόμα μικρότερες ηλικίες) δεν παραπέμπει ούτε σε προηγμένες δημοκρατικές κοινωνίες ούτε σε φιλελεύθερα καθεστώτα, αντίθετα είχε εφαρμοστεί σε στρατοκρατούμενες χώρες οι οποίες είτε κατάρρευσαν, είτε σήμερα είναι ουραγοί της παγκόσμιας οικονομίας καθότι το μοντέλο αυτό ιστορικά απέτυχε.

Αντιγράφω από το βιβλίο του ψυχίατρου Ματθαίου Γιωσαφάτ «Μεγαλώνοντας στην Ελληνική Οικογένεια» σελ.97:

«Όταν η μάνα είναι πολύ αυστηρή, το παιδί μπορεί να γίνει πολύ υποτακτικό. Αυτό θα το κάνει ένα "καλό" παιδί αργότερα, αλλά με ψυχικά προβλήματα. Βέβαια αυτοί είναι οι καλοί υπάλληλοι, οι "σιδερωμένοι" από τους γονείς τους για να υπακούν. Αυτό κάνει αργότερα ο στρατός. Παλαιότερα η Αρχαία Σπάρτη, η απολυταρχικότητα. Όταν είχα πάει στην Σοβιετική Ένωση, μας πήγαν σε διάφορες κατασκηνώσεις και υπήρχαν παιδάκια τριών-τεσσάρων χρονών, πιονέροι που τραγουδούσαν, έκαναν παρελάσεις, ήδη πιόνια. Τέτοια χρειαζόταν το καθεστώς. Το ίδιο κάνουν τα πολιτικά συστήματα: Επεμβαίνουν όσο πιο νωρίς μπορούν, για να έχουν τους ανθρώπους υποτακτικότερους, υποχείριους. Βέβαια όσο πιο δημοκρατικό και ελεύθερο είναι ένα κράτος, τόσο λιγότερες τέτοιες παρεμβάσεις κάνει. Όσο πιο απολυταρχικό, επεμβαίνει νωρίς στην διαμόρφωση των ατόμων ώστε να εξελιχθούν στους πολίτες που θέλει.»

(Συνεχίζεται)

Γιώργος

Υποχρεωτική στράτευση στα 18 (2012);

Δημοσίευση από Γιώργος »

(Συνεχίζεται)

Όσο για τα υπόλοιπα που λες:

1. Η ισονομία στον Ε. Σ. Είναι ανέκδοτο. Δεν υπάρχει πουθενά σε ολόκληρη την κοινωνία πιο άνιση μεταχείριση των πολιτών απ' ότι εκεί. Γι' αυτό και ο Ε. Σ. Λέγεται «παράδεισος του βύσματος». Μπορούν να γραφτούν βιβλία ολόκληρα για τις αμέτρητες περιπτώσεις βυσματούχων που υπηρέτησαν από το σπίτι τους ή σε θέσεις γραφείων στην Αθήνα ή καλοπερνάνε στο Π. Ν. Και στην Αεροπορία επειδή ο μπαμπάς έχει λεφτά και γνωριμίες ενώ οι υπόλοιποι λιώνουν στις μαύρες μονάδες της παραμεθορίου. Μην υποτιμάς τη νοημοσύνη μας, κι εμείς περάσαμε από το στρατό και είδαμε από κοντά πως λειτουργεί και τι ανισότητα υπάρχει και γιατί κανείς δεν λέει κουβέντα αφού έτσι βολεύονται οι προνομιούχοι και οι υπόλοιποι τραβάνε τα πάθη του Χριστού. Όλη η κοινωνία ξέρει λίγο πολύ πως λειτουργεί το σύστημα του βύσματος στο στρατό, δεν είναι μυστικό, απλά το καταπίνουν γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς και αφού αυτοί που θα μπορούσαν να πιέσουν για τη λύση του προβλήματος δεν κάνουν τίποτα, η σαπίλα διαιωνίζεται.

2. Στα 35 πως είναι δυνατόν να πας στρατό; Σιγά μην πηγαίνουν και στα 40. Προφανώς μιλάς για ειδικές περιπτώσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού που λόγω διδακτορικών στο εξωτερικό, ειδικών αναβολών λόγω επιστημονικών διακρίσεων κτλ παίρνουν συνολική αναβολή 17 χρόνια και το παρουσιάζεις λες και είναι ο κανόνας. Δεν είναι έτσι.

3. Η ομαλή ακαδημαϊκή εξέλιξη επιτελείται όταν ξεκινά αμέσως μετά την αποφοίτηση από το σχολείο για τους λόγους που όλοι όσοι διακόπτουν τις σπουδές τους και τις ξαναρχίζουν βρίσκουν μπροστά τους. Για πρακτικούς λόγους οι σπουδές καλό είναι να ξεκινούν όταν τελειώνεις το σχολείο παρά να κάνεις παύσεις και να ξαναρχίζεις μετά από 1+ χρόνια. Είναι όπως ένας αθλητής που ενώ προπονείται για χρόνια ξαφνικά τον σταματάς και τον βάζεις μετά από 1 και βάλε χρόνο να ξαναβρεθεί στο παλιό του επίπεδο. Θα του πάρει άλλο τόσο και παραπάνω μέχρι να ξαναβρεθεί στο επίπεδο που ήταν και αν τα καταφέρει. Επίσης όταν κανείς είναι μικρότερος είναι σε πιο πρόσφορη ηλικία για μελέτη και σπουδές γιατί ο εγκέφαλος έχει άλλες αντοχές και δυνατότητες και κάθε χρόνος που περνάει πρέπει να εκμεταλλεύεται στο έπακρο. Οι μικρές ηλικίες προσφέρονται για μελέτη γι' αυτό και όταν επιχειρεί κανείς σε μεγάλη ηλικία να πάρει κάποιο πτυχίο δυσκολεύεται αφού έχει ξεσυνηθίσει να λειτουργεί με τον κατάλληλο τρόπο και αργεί να ξαναμπει στο πρόγραμμα που πρέπει. Χαρακτηριστικό είναι ότι σπάνια κανείς ξεκινάει να σπουδάζει μεγάλος ή να ξαναρχίζει σπουδές που διέκοψε. Στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν χάσει την όρεξη και τους είναι δύσκολο να ξαναμπούν σε αυτή τη διαδικασία.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 8
Δημοσιεύσεις: 10407
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am

Υποχρεωτική στράτευση στα 18 (2012);

Δημοσίευση από yandr »

Γιώργος έγραψε:Δεν προσπαθώ να συνδέσω τα ασύνδετα, μιλάω συγκεκριμένα και ξεκάθαρα. Εσύ πας να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. Επιχειρείς να καλύψεις με τον μανδύα μίας αμφίβολης νομιμότητας δικής σου εμπνεύσεως μία κατ εξοχήν μέθοδο αντιδημοκρατικών καθεστώτων. Είτε αντιλαμβάνεσαι έτσι εσύ την νομιμότητα είτε όχι, δεν αλλάζει την ιστορική αλήθεια:



Δεν σου εμαθαν να παπαγαλίζεις σωστά. Έχε υπόψη σου ότι η θητεία είναι 24μηνη στην Ελλάδα και με υπουργική απόφαση έχει θεσπιστεί στους 9 μήνες.

Επομένως το πρόβλημά σου είναι δεν είναι καν νομικό, αλλά συνταγματικό και αν θέλεις μπορείς να οργανώσεις και εσύ ένα κίνημα για την αλλαγή του. Άλλωστε κάθε τρελός σε αυτή χώρα αυτή φτιάχνει και από ένα.

Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 8
Δημοσιεύσεις: 10407
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am

Υποχρεωτική στράτευση στα 18 (2012);

Δημοσίευση από yandr »


1. Η ισονομία στον Ε. Σ. Είναι ανέκδοτο.[/Quote]

Δεν το είπα ποτέ και επειδή έχεις μείνει λίγο πίσω, θα πρέπει να σου ότι ότι η ισονομία στην ελληνική και στην παγκόσμια κοινωνία είναι επίσης ανέκδοτο. Επίσης δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης.

2. Στα 35 πως είναι δυνατόν να πας στρατό; Σιγά μην πηγαίνουν και στα 40. Προφανώς μιλάς για ειδικές περιπτώσεις μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού που λόγω διδακτορικών στο εξωτερικό, ειδικών αναβολών λόγω επιστημονικών διακρίσεων κτλ παίρνουν συνολική αναβολή 17 χρόνια και το παρουσιάζεις λες και είναι ο κανόνας. Δεν είναι έτσι. [/Quote]

Εξακολουθείς να είσσαι τσακωμένος με την ελληνική γλώσσα, καθώς ποτέ δεν είπα τίποτα περί κανόνα. Αν διαφωνείς με την ηλικία των 35 να το κάνω 28-30 για να σε διευκολύνω.

Γιώργος έγραψε: Οι μικρές ηλικίες προσφέρονται για μελέτη γι' αυτό και όταν επιχειρεί κανείς σε μεγάλη ηλικία να πάρει κάποιο πτυχίο δυσκολεύεται αφού έχει ξεσυνηθίσει να λειτουργεί με τον κατάλληλο τρόπο και αργεί να ξαναμπει στο πρόγραμμα που πρέπει.


Σωστά,18 ετών είναι εντάξει, αλλά 18 ετών και 9 μηνών έχει μεγαλώσει το πουρό και δεν μπορεί να διαβάσει.

guest

Υποχρεωτική στράτευση στα 18 (2012);

Δημοσίευση από guest »

Εγώ πάλι βρίσκω απολύτως ορθολογικά αυτά που λέει ο Γιώργος, ο οποίος χρησιμοποιώντας εύστοχα παραδείγματα τεκμηριώνει τις απόψεις του, δείγμα ενός μορφωμένου και ισορροπημένου ανθρώπου.
Αντιθέτως εσύ yandr πάλι απαντάς ειρωνικά χωρίς να δικαιολογείς τις απόψεις σου, όπως ακριβώς απαντάνε οι στρατιωτικοί.

Επίσης το πιεστικό διάβασμα όπως είναι σε ρυθμούς εξετάσεων, είναι καθαρά θέμα ''προπόνησης μυαλού'', και όσο το αφήνεις σε αφήνει όπως συμβαίνει με έναν αθλητή. Είναι ευρέως αποδεχτό το πόσο δύσκολη είναι η εξεταστική περίοδος, ακόμα και για έναν μαθητή μέχρι να ξεκινήσει και να εντείνει τους ρυθμούς και τις ώρες διαβάσματος.
Μάλλον όμως αυτά είναι κάπως άγνωστα για σένα.
Άβαταρ μέλους
Kostas17
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 1
Δημοσιεύσεις: 196
Εγγραφή: Τρί Ιούλ 26, 2011 8:05 pm

Υποχρεωτική στράτευση στα 18 (2012);

Δημοσίευση από Kostas17 »

Μακαρι να ισχυε το μετρο... Να σε δω μαγκα να χεις παρει πτυχιο, να σου σκασει ευκαιρια για δουλεια και να μην μπορεις να την αρπαξεις γιατι δεν εχεις εκπληρωσει στρατιωτικες υποχρεωσεις...

Ειδικα με την σημερινη κατασταση καθε ευκαιρια για δουλεια ειναι θησαυρος. Δεν σε παιρνει να χασεις ουτε μια, οχι να περιμενεις στασιμος 9 η 12 μηνες για να βγεις στην αγορα εργασιας.

Τους ειδα και τους δοκτορες που πηγαν να καταταγουν στα 36. Δεν μπορουσαν να παρουν τα ποδια τους, ολη μερα μεσα στην κλαψα και τηλεφωνο το βυσμα για μεταθεση κοντα στην αρραβωνιαστικια. Εκει η θητεια γινεται πραγματικη αγγαρεια...

Γιώργος

Υποχρεωτική στράτευση στα 18 (2012);

Δημοσίευση από Γιώργος »

Δεν το είπα ποτέ και επειδή έχεις μείνει λίγο πίσω, θα πρέπει να σου ότι ότι η ισονομία στην ελληνική και στην παγκόσμια κοινωνία είναι επίσης ανέκδοτο. Επίσης δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης.

Μην ανησυχείς yandr, από την διαφορά αντιμετώπισης που είδα (και εξακολουθώ να βλέπω) στον Ε. Σ. Κατάλαβα από πρώτο χέρι κατά πόσο ισχύει η ισονομία, δεν νομιμοποιώ όμως την ύπαρξή της με την αδιαφορία και τον ωχαδερφισμό μου όπως κάνεις εσύ. Τι πάει να πει η ισονομία στην παγκόσμια κοινωνία είναι ανέκδοτο; Ίδια ισονομία υπάρχει σε κράτη όπως η Ελβετία και η Σουηδία που είναι κοινωνικά πρότυπα και ίδια εδώ; Όχι βέβαια. Άρα άκυρο αυτό που λες. Δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο ξέρεις, αλλά άπειρες αποχρώσεις του γκρι ανάμεσά τους. Επειδή η αδικία είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο στις ανθρώπινες κοινωνίες δεν σημαίνει ότι παντού υπάρχει η ίδια διαφθορά. Απλά η Ελλάδα όπως φαίνεται και από την αντιμετώπιση των στρατεύσιμων είναι πρωταθλήτρια στην διαφθορά γι' αυτό και κατάντησε ο ζητιάνος της Ευρώπης.
Και να σου πω ακόμα και κάτι ενδεικτικό που ίσως δεν ξέρεις: Γνωρίζεις γιατί ο Κασιδόκωστας «υπηρέτησε» εδώ στο Π. Ν. Πριν 2 χρόνια; Γιατί εκτός από την Ελληνική έχει και την Ελβετική υπηκοότητα και επειδή και εκεί υπάρχει θητεία (καμία σχέση με τα χάλια της δικής μας βέβαια) η νομοθεσία λέει ότι πρέπει να υπηρετήσεις σε όποια από τις 2 χώρες επιλέξεις. Δεν σου κάνει εντύπωση γιατί ήρθε να υπηρετήσει εδώ που στο Π. Ν. Η θητεία είναι 1 χρόνος ενώ η θητεία στον Ελβετικό στρατό είναι 4,5 μήνες; Κι όμως ήρθε εδώ γιατί ήξερε ότι θα τον βάζανε να κοιμάται σε πολυτελείς θαλάμους με όλες τις ανέσεις και να κάνει μία αστεία υπηρεσία το μήνα σε μία από αυτές τις θέσεις που κρατάνε για τους προνομιούχους. Αντίθετα στην Ελβετία που δεν υπάρχει το γνωστό νεοελληνικό μικροπολιτικό κομματικό παρασκήνιο οθωμανικής καταγωγής (όπως λέει και ο Ναύαρχος Αντωνιάδης στο βιβλίο του) που λύνει και δένει στο στρατό, υπηρετούν το ίδιο όλοι, δε πα να είσαι και γιός βιομήχανου. Αυτή είναι χώρα, γι' αυτό και είναι πρότυπο ενώ εμείς ζητιανεύουμε για να μην πτωχεύσουμε.

Εξακολουθείς να είσσαι τσακωμένος με την ελληνική γλώσσα, καθώς ποτέ δεν είπα τίποτα περί κανόνα. Αν διαφωνείς με την ηλικία των 35 να το κάνω 28-30 για να σε διευκολύνω.

Πρώτον:
Τι εννοείς «εξακολουθώ»; Στο προηγούμενο σου post είπες στον "guest" της προηγούμενης σελίδας ότι είναι «τσακωμένος με την ελληνική γλώσσα» όχι σε μένα. Μπερδεύτηκες προφανώς.

Δεύτερον:
Μην πιάνεσαι από τις λέξεις και μείνε στην ουσία, όταν είπα «μην το παρουσιάζεις λες και είναι ο κανόνας» χρησιμοποίησα μια ευρέως διαδεδομένη έκφραση που σημαίνει «μην το παρουσιάζεις σα να γίνεται συνέχεια» και όχι ότι υποστήριξες πως πρόκειται περί κανόνος με την έννοια του νόμου. Αν δεν το κατάλαβες δικό σου πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να το κάνεις 28-30 για να με «διευκολύνεις», φάνηκε ότι προκειμένου να μου «την πεις» παρατραβάς τους αριθμούς και υπερβάλεις. Δηλαδή αν μίλαγες με κάποιον λιγότερο ενημερωμένο που δεν έπιανε την ανακρίβεια σου και τον έπειθες ότι σε αυτό έχεις δίκιο, θα κατάφερνες κάτι;

Σωστά,18 ετών είναι εντάξει, αλλά 18 ετών και 9 μηνών έχει μεγαλώσει το πουρό και δεν μπορεί να διαβάσει.

Ένώ σου αναφέρω ορισμένα συγκεκριμένα επιχειρήματα που μπορεί να δει ο καθένας στην καθημερινότητα, εσύ απαντάς με δήθεν αστειάκια που έτσι κι αλλιώς δεν αναιρούν τίποτα. Πρώτα απ' όλα αν πας στρατό μετά το σχολείο στην καλύτερη περίπτωση δεν χάνεις 9 ακαδημαϊκούς μήνες αλλά μία ολόκληρη ακαδημαϊκή χρονιά, οπότε και εδώ υπερβάλεις, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι αυτό το θέμα. Όπως σωστά είπε και ο guest όταν σπουδάζεις και έχεις να περάσεις δύσκολα μαθήματα παίζει μεγάλο ρόλο η «φόρμα» στην οποία πρέπει να βρίσκεσαι, όπως ακριβώς και όταν αθλείσαι σε υψιλό επίπεδο, γι' αυτό και πολλοί φοιτητές ακόμα και στις διακοπές του καλοκαιριού κάνουν επαναληπτικά μαθήματα όχι τόσο για να μην χάσουν τις γνώσεις τους, όσο για να μην βγουν από το καθημερινό πρό (... συνεχίζεται ...)
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 8
Δημοσιεύσεις: 10407
Εγγραφή: Πέμ Οκτ 02, 2003 6:55 am

Υποχρεωτική στράτευση στα 18 (2012);

Δημοσίευση από yandr »

Για να μην το κουράζουμε. Σε μία άδικη παγκόσμια κοινωνία το να κατηγορείς το στρατό για αδικία είναι αστείο. Μακάρι να διορθωθούν όλα, αλλά όχι και να κατηγορούμε το στρατό για κάτι που είναι καθημερινό φαινόμενο στην Ελλάδα και σε πολύ σοβαρότερο επίπεδο.

Γιώργος έγραψε:
Τι εννοείς «εξακολουθώ»; Στο προηγούμενο σου post είπες στον "guest" της προηγούμενης σελίδας ότι είναι «τσακωμένος με την ελληνική γλώσσα» όχι σε μένα. Μπερδεύτηκες προφανώς.
Όντως...

Γιώργος έγραψε:
Μην πιάνεσαι από τις λέξεις και μείνε στην ουσία, όταν είπα «μην το παρουσιάζεις λες και είναι ο κανόνας» χρησιμοποίησα μια ευρέως διαδεδομένη έκφραση που σημαίνει «μην το παρουσιάζεις σα να γίνεται συνέχεια» και όχι ότι υποστήριξες πως πρόκειται περί κανόνος με την έννοια του νόμου. Αν δεν το κατάλαβες δικό σου πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να το κάνεις 28-30 για να με «διευκολύνεις», φάνηκε ότι προκειμένου να μου «την πεις» παρατραβάς τους αριθμούς και υπερβάλεις. Δηλαδή αν μίλαγες με κάποιον λιγότερο ενημερωμένο που δεν έπιανε την ανακρίβεια σου και τον έπειθες ότι σε αυτό έχεις δίκιο, θα κατάφερνες κάτι;


Δεν επεξεργάζομαι τις απαντήσεις για ώρες και δεν τις περνάω από νομικό σύμβουλο. Αλλάζει το νόημα σε αυτό που είπα; Προφανώς και όχι.

Γιώργος έγραψε: Σωστά,18 ετών είναι εντάξει, αλλά 18 ετών και 9 μηνών έχει μεγαλώσει το πουρό και δεν μπορεί να διαβάσει.

Ένώ σου αναφέρω ορισμένα συγκεκριμένα επιχειρήματα που μπορεί να δει ο καθένας στην καθημερινότητα, εσύ απαντάς με δήθεν αστειάκια που έτσι κι αλλιώς δεν αναιρούν τίποτα. Πρώτα απ' όλα αν πας στρατό μετά το σχολείο στην καλύτερη περίπτωση δεν χάνεις 9 ακαδημαϊκούς μήνες αλλά μία ολόκληρη ακαδημαϊκή χρονιά,


Που τα είδες τα δήθεν αστειάκια; Εσύ παρουσιάζεις τη θητεία ως μαύρη τρύπα που μπαίνεις και δεν ξαναβγαίνεις.

Μιλάμε για 9 μήνες και εσύ αναφέρθηκες σε νοητικές ικανότητες και δε συμμαζεύεται.

Αλλά χάνουμε το δάσος με αυτή τη συζήτηση. Είναι προφανές, ότι με την υποχρεωτική θητεία χάνεις κάποιο χρόνο από την πολιτική ζωή σου. Κανένας δεν είναι υπέρ αυτού και ο κύριος λόγος για τον οποίο εγώ υποστηρίζω σήμερα το θεσμό της θητείας είναι η έλλειψη εναλλακτικής λύσης.

Άρα για εμένα το μόνο ερώτημα είναι πότε είναι προσφορότερο να πάει κάποιος στο στρατό και θεωρώ ότι είναι καλύτερα να αναβάλλει κατά 9 μήνες τις σπουδές του, παρά να αρχίσει η ευνοιοκρατία με ωεύτικες και μη αναβολές, κατάταταξη σε περασμένη και αντι-παραγωγική ηλικία, διακοπή εργασίας ή/και σπουδών, διατάραξη οικογένειας κλπ που είναι πολύ πιο πιθανά αργότερα.

Το να διαφωνείς δεν είναι πρόβλημα, αλλά δεν βλέπω και την πρότασή σου.

Γιώργος

Υποχρεωτική στράτευση στα 18 (2012);

Δημοσίευση από Γιώργος »

Η πρότασή μου είναι να συνεχίσει να υπάρχει η δυνατότητα να μπορεί κανείς να συνεχίσει τις σπουδές του αμέσως μετά την αποφοίτηση από το Λύκειο καθώς όταν είσαι συνηθισμένος σε ρυθμούς εντατικής μελέτης μπορείς να ανταποκριθείς καλύτερα στις απαιτήσεις μια πανεπιστημιακής σχολής ιδιαίτερα αν αυτές είναι υψηλές, όπως επίσης και για τους υπόλοιπους λόγους που ανέφερα παραπάνω. Από την άλλη αν κάποιος θεωρεί καλύτερο να υπηρετήσει στρατιωτική θητεία όταν τελειώνει το σχολείο δεν τον εμποδίζει κανείς, όποιος το προτιμά είναι ελεύθερος να το κάνει.

Όσο για το θέμα της δουλειάς, ο νόμος υποχρεώνει τον εργοδότη να παραχωρήσει στον εργαζόμενο υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών έως ότου να τελειώσει τη θητεία του ώστε να μπορεί να επιστρέψει κανονικά. Αν αυτό δεν εφαρμόζεται δεν φταίνε μόνο οι εργοδότες αλλά και εργαζόμενοι που σε μεγάλο ποσοστό είναι δυστυχώς ανενημέρωτοι για την εργατική νομοθεσία και δεν απαιτούν να εφαρμοστεί ο νόμος. Η νομοθεσία έχει μεριμνήσει γι' αυτή την περίπτωση, αν εφαρμοζότανε κιόλας θα ήτανε καλύτερα για όλους.

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες