Για να μην το κουράζουμε. Σε μία άδικη παγκόσμια κοινωνία το να κατηγορείς το στρατό για αδικία είναι αστείο. Μακάρι να διορθωθούν όλα, αλλά όχι και να κατηγορούμε το στρατό για κάτι που είναι καθημερινό φαινόμενο στην Ελλάδα και σε πολύ σοβαρότερο επίπεδο.
Γιώργος έγραψε:
Τι εννοείς «εξακολουθώ»; Στο προηγούμενο σου post είπες στον "guest" της προηγούμενης σελίδας ότι είναι «τσακωμένος με την ελληνική γλώσσα» όχι σε μένα. Μπερδεύτηκες προφανώς.
Όντως...
Γιώργος έγραψε:
Μην πιάνεσαι από τις λέξεις και μείνε στην ουσία, όταν είπα «μην το παρουσιάζεις λες και είναι ο κανόνας» χρησιμοποίησα μια ευρέως διαδεδομένη έκφραση που σημαίνει «μην το παρουσιάζεις σα να γίνεται συνέχεια» και όχι ότι υποστήριξες πως πρόκειται περί κανόνος με την έννοια του νόμου. Αν δεν το κατάλαβες δικό σου πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να το κάνεις 28-30 για να με «διευκολύνεις», φάνηκε ότι προκειμένου να μου «την πεις» παρατραβάς τους αριθμούς και υπερβάλεις. Δηλαδή αν μίλαγες με κάποιον λιγότερο ενημερωμένο που δεν έπιανε την ανακρίβεια σου και τον έπειθες ότι σε αυτό έχεις δίκιο, θα κατάφερνες κάτι;
Δεν επεξεργάζομαι τις απαντήσεις για ώρες και δεν τις περνάω από νομικό σύμβουλο. Αλλάζει το νόημα σε αυτό που είπα; Προφανώς και όχι.
Γιώργος έγραψε: Σωστά,18 ετών είναι εντάξει, αλλά 18 ετών και 9 μηνών έχει μεγαλώσει το πουρό και δεν μπορεί να διαβάσει.
Ένώ σου αναφέρω ορισμένα συγκεκριμένα επιχειρήματα που μπορεί να δει ο καθένας στην καθημερινότητα, εσύ απαντάς με δήθεν αστειάκια που έτσι κι αλλιώς δεν αναιρούν τίποτα. Πρώτα απ' όλα αν πας στρατό μετά το σχολείο στην καλύτερη περίπτωση δεν χάνεις 9 ακαδημαϊκούς μήνες αλλά μία ολόκληρη ακαδημαϊκή χρονιά,
Που τα είδες τα δήθεν αστειάκια; Εσύ παρουσιάζεις τη θητεία ως μαύρη τρύπα που μπαίνεις και δεν ξαναβγαίνεις.
Μιλάμε για 9 μήνες και εσύ αναφέρθηκες σε νοητικές ικανότητες και δε συμμαζεύεται.
Αλλά χάνουμε το δάσος με αυτή τη συζήτηση. Είναι προφανές, ότι με την υποχρεωτική θητεία χάνεις κάποιο χρόνο από την πολιτική ζωή σου. Κανένας δεν είναι υπέρ αυτού και ο κύριος λόγος για τον οποίο εγώ υποστηρίζω σήμερα το θεσμό της θητείας είναι η έλλειψη εναλλακτικής λύσης.
Άρα για εμένα το μόνο ερώτημα είναι πότε είναι προσφορότερο να πάει κάποιος στο στρατό και θεωρώ ότι είναι καλύτερα να αναβάλλει κατά 9 μήνες τις σπουδές του, παρά να αρχίσει η ευνοιοκρατία με ωεύτικες και μη αναβολές, κατάταταξη σε περασμένη και αντι-παραγωγική ηλικία, διακοπή εργασίας ή/και σπουδών, διατάραξη οικογένειας κλπ που είναι πολύ πιο πιθανά αργότερα.
Το να διαφωνείς δεν είναι πρόβλημα, αλλά δεν βλέπω και την πρότασή σου.